• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
2 gündür mamayı bile zor içiyor memede gibi kendini geriye çekip aglıyor neden yapıyor bunu anlayamıyorum
Mama gaz yapıyor acı çektiği için içmek istemeyebilir mamasını mı değiştirsen belki işe yarar. Gaz için doktorum Maflor ve zinco damlalarını verdi çok memnunum bu zamana kadar ki kullandığım en iyi gaz damlaları. Maflor probiyotik bu arada

Emzirirken de mama verirken de her 5dkda bir gazını çıkarıyorum ben. Yoksa çok zorlanıyor. Bir dene bence. Emzirirken o kadar olmasa da mamayı içerken her kaldırmamda deli gibi geğiriyor 😅
Ama daha mamayı alır almaz başlıyor reddetmeye gaz sorunu oldugunu düşünmüyorum beslenme reddi gibi geliyor veya atak haftasında mı diye dişünüyorum

Mama gaz yapıyor acı çektiği için içmek istemeyebilir mamasını mı değiştirsen belki işe yarar. Gaz için doktorum Maflor ve zinco damlalarını verdi çok memnunum bu zamana kadar ki kullandığım en iyi gaz damlaları. Maflor probiyotik bu arada
Mamayı alır almaz bir iki kez çektikten sonra yapıyor gaz oldugunu düşünmüyorum o yüzden . Doktorum biraz değişik bana gaz damlalarının bir umut oldugunu hiç bir işe yaramadıgını söyledi hiç bişeyde önermedi hiç kullanmadım bugüne kadar

Doğumdan sonra zaten kilo alımı cok yavasti mama baslamistik. Karin gurultulari gaz sancilari oluyordu 1 aylik olmadan cildinden kirmizi noktaciklar belirmeye basladi isilik sandik ama butun vücuduna yayildi doktorumuz da yedigin biseye bebegin alerjik reaksiyon gosteriyor dedi ve ilk olarak sut ürünlerini kestik. Mamamiz degisti. 2 hafta sonrasinda bebegim rahatladı kizarikliklar gecti ama kilo alimi hala yavaş. Sen ne zaman farkettin canim?
Cânim merhaba. Benim bebeğim de de aynı şeyler var . 5 aylık olduk hala gaz sorunumuz düzelmedi. Bize de özel mama verdi Aptamilin ayrıca emziriyom. Katı diyet yapmadım ama çok nadir tükettim bu besinleri zaten. Sen ne kullaniyon. Bebeğin ne durum da bimfi verirr misjn

Mamayı alır almaz bir iki kez çektikten sonra yapıyor gaz oldugunu düşünmüyorum o yüzden . Doktorum biraz değişik bana gaz damlalarının bir umut oldugunu hiç bir işe yaramadıgını söyledi hiç bişeyde önermedi hiç kullanmadım bugüne kadar
Bende o fikirdeydim çok direndim ama gereksiz zorlamışım damlalardan sonra gece bile gaz sesine ben uyanıyorum bebeğin. Mamanın ısısıda belki etkilir yada biberon değişikliği yapılabilir keşke emseler hiçbirine ihtiyac kalmasa

Bende o fikirdeydim çok direndim ama gereksiz zorlamışım damlalardan sonra gece bile gaz sesine ben uyanıyorum bebeğin. Mamanın ısısıda belki etkilir yada biberon değişikliği yapılabilir keşke emseler hiçbirine ihtiyac kalmasa
Keşke canım gerçekten çok yoruldum bu emme mevzusuna . Şöyle bi çözüm buldum bir kaç seferdir uyutmaya çalışırken gözü kapanırken veriyorum memeyi uyku arasımda farkında olmadan alıyor birkaç seferdir işe yaradı ama farkettigi an basıyor çıglıgı tabiki

Keşke canım gerçekten çok yoruldum bu emme mevzusuna . Şöyle bi çözüm buldum bir kaç seferdir uyutmaya çalışırken gözü kapanırken veriyorum memeyi uyku arasımda farkında olmadan alıyor birkaç seferdir işe yaradı ama farkettigi an basıyor çıglıgı tabiki
Aynen bizde de öyle ve resmen memeyi verdiğim an uğunarak ağlıyor 🥲

İyi mesailer kızlar bebeğiniz kaç dakika emiyor? Benim bazen bi göğüsü 6-7 dk emip bırakıyor bazen 15 dk bir meme. Yani hiç 2 memeyi uzun uzunn emziremiyorum. Bugün 3 te uyandı gece, sağ mememi 7 dk emzirdim uyudu. Sonra tam ben de yatmıştım ki sol göğsüm taş kesildi birden ve ağrımaya başladı. 4-5 saattir emzirmediğimi fark ettim kalktım 20 dk sağdım. 7 dk falan sırf ön süt geldi. 20 dknın sonunda 1/3ü ön süt 2/3ü sonsüt gibiydi renk olarak. Yani bu bebe hep kısa kısa emip çabuk acıkıyor. Benim hep ön sütümü sağıp mı vermem lazım anlamadım ki. 7 dk emiyorsa nasıl son süte ulaşacak? Sizler nasıl yapıyorsunuz bir yardımcı olabilir misiniz
Bebek pompadan çok daha güçlü çeker. Son sütü de çeker endişelenme. Doktor bana 3. Ay kontrolde 5 dakika emmesi yeterli demişti ki kilo alımı yerindeydi . Ona dikkat et kilo alımı yeterliyse sorun yok

38 üstüyse 2 3 gundür düşmeyen ateşse doktora gidin gögsüne inmesin biz ne kadar burnunu açsakta tekrarlıyo.pamuğu ıslatıp eklem yerlerine koyuyorum ilaç veriyorum ıhlamur verdim 2 cay kasıgı emzirerek geçmesini sağlıyorum çok gecmiş olsun☹️

Canım bende mutlaka doktora gidin. Çünkü biz grip diyoruz ama birçok türü var ve bazıları bebekler için tehlikeli

Çok geçmiş olsun umarım hızlıca toparlarsınız
Kızlar ilk gün gitmiştik zaten doktora viral dedi burnunu açık tut sürekli demişti öyle de yaptım ciğerlere inmedi ben antibiyotik kullandım kızıma gerek kalmadı şükür toparladı bugün iyice. Sizde çok çok dikkat edin bebeklerize minnaklar hiç hasta olmasın 🙏🏻

hani böyle instagram gönderilerinde doğru bebek emme pozisyonu gönderileri var ya, bebeği ağzını o kadar açabilen var mı? Benimki acıkıp da memeye geldiği an heyecandwn kafa yerinde durmuyor el kol bacak ayrı tepiniyor sanki 2 gün soğuk odalara aç susuz bırakmışım yavrucağı 😂😂 haliyle ağzını 1 parmak kadar ancak aralıyor kocaman açamıyor memeyi kavrarken. Bu yüzden çok hava yuttuğunu düşünüyorum

Kızlar iki aylık bebeğim hasta bir kaç gündür burnu tıkalı hapşırıyor. Biraz önce hapşırırken burnundan kanlı sümük geldi bir şey olur mu çok korktum doktoruna yolladım henüz görmedi başına gelen var mı?

hani böyle instagram gönderilerinde doğru bebek emme pozisyonu gönderileri var ya, bebeği ağzını o kadar açabilen var mı? Benimki acıkıp da memeye geldiği an heyecandwn kafa yerinde durmuyor el kol bacak ayrı tepiniyor sanki 2 gün soğuk odalara aç susuz bırakmışım yavrucağı 😂😂 haliyle ağzını 1 parmak kadar ancak aralıyor kocaman açamıyor memeyi kavrarken. Bu yüzden çok hava yuttuğunu düşünüyorum
Benim bebeğim de başta öyle yapıyordu ben memeyi ağzından çekiyordum tekrar tekrar doğru pozisyonda vermeye çalışıyordum. Çünkü hem hava yutuyor hemde meme ucu çok ağrıyor.

Kızlar ben oğluma hiç mama vermiyorum. Kilo alımı maşallah deyim iyi çok şükür. Biz de meme reddine yakın bir süreç yaşamıştık. Ben o zamanlarda oğlumu hep sakinleştirip mayıştırıp uyku arasında emzirdim. Ya da işte tam uyandığında uykusu daha açılmamışken. Ağlarken ya da o açlık anında huzursuzken memeyi almıyordu. Ayakta gezine gezine emzirdim bi ara ayakta memeye tutturup hafifçe salınıyordum o şekilde emiyordu. O dönemlerde çok zorlanıyordum çünkü tam mayıştırıp uyumaya yakın oluyor ve o an meme veriyorum bazen alıyor bazen de almıyor ağlıyordu emmiyordu. O kadar uyutup uğraştığım boşa gidiyordu. Ama yine de her seferinde memeyi bi teklif ediyordum uğraşlarımın boşa gitme ihtimalini bilerek. Çünkü hiçbir zaman tam güzelce emip doydu oh diye içim rahat etmiyordu. Kısa kısa sık sık emzire emzire geçirdik bi süre. O günleri aştık büyüyüp çenesi güçlendikçe ya da benim sütüm düzene girdikçe düzeldik. Ama hala çok meme düşkünü bir bebek değil. Bazı bebekler huysuzken ağlarken falan meme verirsin hemen sakinler bizimki tam tersi daha da deliriyor. Ben de işte farklı yöntemlerle sakinleştirip öyle emziriyorum mecbur. Biraz onun isteklerine göre hareket etmeyi öğrendim. Keşke kolayca emseydi ama yine de emsin de önemli olan o. Şu an 2 aylığız. Bakalım 3 ve 4 aylıkken de meme reddi zamanı oluyor fslan diyorlar ondan korkuyorum ben de

Back
X