• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Mamayı verdim uyuttum. Gece uyandığında da az az emdi. Kilo alsın diye uğraşırken az beslenmesi daha çok üzüyor. Sabah daha iyiydi ama. Şimdi de emdi sağdığım sütleri verdim uyudu. İnşallah bir daha olmaz. 😔
Aktif emen bebeğe sağdığın sütü vermek süt azaltır canım. Bebek seni emecekken biberonla öbür sütü içer, arz talep dengesi bozulur. Ben de aynı hatayı yaptım yeni öğrendim bunu. Bi yere çıkacak olmadıkça sağdığın sütü verme, seni emsin. Sen emzirme sonrası bol bol sağım yap o sütleri sakla az az çıkıyorsa da birleştirip sakla. Böyle böyle artacak inş

Aktif emen bebeğe sağdığın sütü vermek süt azaltır canım. Bebek seni emecekken biberonla öbür sütü içer, arz talep dengesi bozulur. Ben de aynı hatayı yaptım yeni öğrendim bunu. Bi yere çıkacak olmadıkça sağdığın sütü verme, seni emsin. Sen emzirme sonrası bol bol sağım yap o sütleri sakla az az çıkıyorsa da birleştirip sakla. Böyle böyle artacak inş
Yağlı süte ulaşamıyor ya ondan veriyordum aslında. Kilo alabilsin diye. Özellikle gece sağdığım süt sapsarı oldukça yağlı oluyor. Ama senin dediğin gibi yapayım. İnşallah artar

Yağlı süte ulaşamıyor ya ondan veriyordum aslında. Kilo alabilsin diye. Özellikle gece sağdığım süt sapsarı oldukça yağlı oluyor. Ama senin dediğin gibi yapayım. İnşallah artar
Artacak artacak merak etme. Şu an ortalama nasıl kilo alımı? Sağlık ocağı yakın mı haftada bir orada tarttırsan bu düzene başlayıp? İşe yarıyorsa aynı bu şekilde devam edersin

2 aylık aşımız var 3 gündür burnu tıkalı genizleri felan dolu serumla acıp cekip temizliyorum ateş yok ama keyifsiz tıkalı olunca aşı yapılır mı acaba yarın ebeylede konuşurum yapılır derse bu şekildeyken yaptıran var mı

Artacak artacak merak etme. Şu an ortalama nasıl kilo alımı? Sağlık ocağı yakın mı haftada bir orada tarttırsan bu düzene başlayıp? İşe yarıyorsa aynı bu şekilde devam edersin
Yarın bir ara gitmeye çalışıyım bir sağlık ocağına. Hava çok soğuk ondan çekiniyorum biraz da

Kızlar 3.5 aylık olduk. İlk ay biogaia kullandık süt alerjisi olunca çok bağırsak hareketi oldu. Probiyotik kullananlar biogaia dışında hangi probiyotiği önerirsiniz ?

Kızlar 3.5 aylık olduk. İlk ay biogaia kullandık süt alerjisi olunca çok bağırsak hareketi oldu. Probiyotik kullananlar biogaia dışında hangi probiyotiği önerirsiniz ?
Bizde de laktoz alerjisine relamax verdi biogaia ile birlikte kullandik. Baya rahatlattı.

Soğuktan hiç çekinme güzelce giydir hiçbi şey olmaz üşümemeli ve terlememeli o kadar, soğukta daha bile iyi uyuyorlar açık hava sonuçta
Doktor bize ödev verdi her gün en az yarım saat açık havaya çıkma ödevi 😬 Bir uykusunu mutlaka dışarıda yapsın kortizol seviyesini düşürüp bebeği rahatlatıyor dedi. Hava soğukluğu için de bizim sınırımız -20 dedi. -20’ye kadar istediğin kadar çıkarabilirsin dedi. 10 gündür her gün mutlaka çıkıyoruz hatta bazen sabah akşam gidiyoruz. Çıktığı gibi uyuyor zaten. Ben de çok tavsiye ederim kulaklığı takıyorum podcast müzik bir şeyler dinliyorum anneye de çok iyi geliyor kendine zaman ayırabilmek. Evde olsa 10 dk uyuyor dışarıda ne kadar durursam durayım uyanmıyor. İyi giydirince de eve gelip bakıyorum sıcacık oluyor vücudu

Doktor bize ödev verdi her gün en az yarım saat açık havaya çıkma ödevi 😬 Bir uykusunu mutlaka dışarıda yapsın kortizol seviyesini düşürüp bebeği rahatlatıyor dedi. Hava soğukluğu için de bizim sınırımız -20 dedi. -20’ye kadar istediğin kadar çıkarabilirsin dedi. 10 gündür her gün mutlaka çıkıyoruz hatta bazen sabah akşam gidiyoruz. Çıktığı gibi uyuyor zaten. Ben de çok tavsiye ederim kulaklığı takıyorum podcast müzik bir şeyler dinliyorum anneye de çok iyi geliyor kendine zaman ayırabilmek. Evde olsa 10 dk uyuyor dışarıda ne kadar durursam durayım uyanmıyor. İyi giydirince de eve gelip bakıyorum sıcacık oluyor vücudu
Ben de disarida uyansa da beraber gezsek diye bakıyorum. Balkona cikinca bile hemen gözler gidiyor.

İyi akşamlar arkadaşlar. Bebeğiniz sabah kaçta uyanıyor ve kaç gibi gece uykusuna geçiyor?
Bir de banyo yaptırdıktan sonra ağlıyorlar mı?
Ve akşam Uyku saati yaklaştıkça aşırı huysuzluk,ağlama vs oluyor mu?

10 gibi gece uykusuna geçiyor. 2 kere uyanıyor gece sabah da duruma göre değişiyor. Bazen saatte bir uyanıyor 5ten sonra. Gündüz saat 9 10 gibi tekrar uyuyor bazen 45 dk bazen 1 saati geçiyor

10 gibi gece uykusuna geçiyor. 2 kere uyanıyor gece sabah da duruma göre değişiyor. Bazen saatte bir uyanıyor 5ten sonra. Gündüz saat 9 10 gibi tekrar uyuyor bazen 45 dk bazen 1 saati geçiyor
Peki gündüz kaç defa uyutuyorsunuz ve uykuları kaç dakika sürüyor 🥹

Peki gündüz kaç defa uyutuyorsunuz ve uykuları kaç dakika sürüyor 🥹
Gündüz 2 bazen 3 kere. O kadar değişken ki 😅 bazen 15 20 dk sürüyor bazen 1 buçuk saati buluyor.
Bir de kaç saatte bir emziriyorsunuz?
Kaç aylık bebişiniz bu arada ve gece-gündüz nasıl uyutuyorsunuz?
Emzirme konusu biraz karışık bizde. Hep emiyor aslında. Yani ilk aylardaki gibi aralıksız 20 25 dk bir meme 20 25 dk diğer meme değil maalesef. 10 dk bir emiyor uyuyor uyandırıyorum sonra 5 dk emiyor. Süt konusunda da sıkıntı yaşadığım için o konuda net bir şey söylemek zor.

2 ay 1 hafta oldu oğluşum 🥰 yarım kundak pış pış pat pat ile uyuyor genelde. Ama Emerken de uyuyor.

Back
X