- 10 Eylül 2020
- 2.067
- 1.792
biraz da nasil alistirirsan oyle gidiyor bastan. ilk cocugumda hic yatagina yatiramadim ya babybjorn de bizim odada ya yanimizda yatti 2 yasinda gectmisti kendi yatagina. Adayi yataga almadim hic ilkinden deneyimli olunca, surekli sabredip kendi besiginde tutmaya calistim bir sure sonra alisti bozulmazsa bu durum yataga almayi dusunmuyorum en azindan kendi donebilsin biraz daha bebeklik durumu gecsin oyle alicam korkuyorum yanlis birsey yapmaktan. ilk oglumda tedirgin uyurdum hep yorgan mi gelecek ustune kolummu gelecek falan diye.@minikfilozofLeyLA84db S Sm357 Gece sorunu herkeste var aşağı yukarı ya. Gündüzü gece geceyi gündüz gibi yaşıyorlar sanırım daha.
Bizimki hep reflü yatağında yatıyor ama sadece salonda uyuyor yatak odasına karşı direnç gösteriyor. Şimdilik annemler var sorun değil ama haftaya kv kp gelecek, salonu onlara vereceğim nasıl olacak bilmiyorum valla. Birkaç gün direterek yatak odasında uyumaya alıştırmam lazım
ilk cocugum oyleydiBazi insanlar diyor ya uyurken ozluyorum cocgumu ben de uyurken ozlemek istiyorum cocugumu. Gel gor ki hic uyumuyo
gezmeye gelmezler iyice canim oylr sey olur mu bastan soylesin ailesine yapilacaklari. benim annem şubat sonu gidecek kp gelecek martta vizesi var onunda. esime dedim basta beklentilerimizi soyle yemek yapılması lazım düzenli, ev temizliği, evi kendi evi gibi gorsun bir kosede oturmasın, ben aktif emziriyorum pat diye odaya girmesin falan beklentilerimi konus dedim. tabi haklısın zaten soyluyorum gelmeye yakın hatırlatıcam dedi. annem gibi asla olmaz ama evde düzenli yemek ve ev işi yapan birine ihtiyacım varYa valla ben de gece gece kuruldum galiba kendi kendime. Bizimkinin gözünden kalpler çıkıyor ailesi geliyor diye. Benim aileden de sıkıldı belli. Ben de gidecekler diye hem seviniyorum hem üzülüyorum. Annem çok yoruldu diye seviniyorum özellikle, gitsin evine dinlensin. Öte yandan annemle hep zor günler geçirdik bununkiler çiçek böcek zamanlara denk geliyor gezelim tozalım yiyelim içelim derdinde olacaklar. Ona ayrı kuruluyorum. Bir yandan diyorum bu senin tercihindi sen böyle istedin, onları başta istemedin falan. Sabah sabah bunları düşünüp uykumu kaçırdım ya.
Ben de Shootie kullanıyorum. Cork cork emiyor ama zorlanıyor mu ki ya. Bilemedim. Tabi düşürüyor atıyor arada. Ben de ait night alsam kız bilemedim bak aklıma girdin.Elimde 6-18 ay air night vardı bi deneyelim dedik. Aman ne sevdi bizimki. Soothie ile eziyet ediyormuşuz çocuğa. Hemen söyledim 0-6 ay olanı o gelene kadar da 6-18i kullanırız artık
Kestim canım hastaneden çıkınca. Fazla uzarsa aşağı doğru kıvrılır. Derin kestiklerim oldu amaBebişlerin tırnağını kestiniz mii
Allah sağlıkla, kolaylıkla kavuştursunKızlar günaydın, ben de bugün sezaryene alınıyorum. Çok heyecanlıyımkaç saattir uyuyamıyorum
Törpü var bende de bugün bakayım her yerim kesik içinde kaldıKestim canım hastaneden çıkınca. Fazla uzarsa aşağı doğru kıvrılır. Derin kestiklerim oldu amatörpü sipariş ettim. Tırnaklar kısa olmayınca eldivenleri çıkarmak güvenli gelmiyor bana.
E asıl kendi yüzünü gözünü çizmiyor mu? Ben gündüz eldiveni çıkarıyorum ama gergin saatlerde takıyorum çünkü anında kendini çiziyor.Törpü var bende de bugün bakayım her yerim kesik içinde kaldı
Eldivenleri takılı genelde, emzirirken çıkarıyorum o yüzden olan bana oluyoE asıl kendi yüzünü gözünü çizmiyor mu? Ben gündüz eldiveni çıkarıyorum ama gergin saatlerde takıyorum çünkü anında kendini çiziyor.
O sesi cork cork bizimki de yapıyordu hatta hoşumuza gidiyordu meğersem tutamadığından yapıyormuş onu air ile yapmıyor. Bence o soothie yi tutmaya çalışırken çok hava yutuyor.Ben de Shootie kullanıyorum. Cork cork emiyor ama zorlanıyor mu ki ya. Bilemedim. Tabi düşürüyor atıyor arada. Ben de ait night alsam kız bilemedim bak aklıma girdin.
O zaman normal bu durum yine içimi çok rahatlattın canım orange valla doktor sanki çok kötü gibi konuştu benim lohusalık hormonları çıkışta hemen gözyaşı olmuştuBenim doğum kilosunu 13.gün yakaladı canım. 8. Gün -200 grdaydı. Meme + mama gittik
Ben bugün yıkayıp törpülemek istiyorum,kesmeye korkuyorum minik diyeBebişlerin tırnağını kestiniz mii
2 kere kestim hem de. Eldiven sevmiyor ve kendini çok çiziyorBebişlerin tırnağını kestiniz mii
Oda sicakligini dusuremiyorum annem kiziyoilk cocugum oyleydiya aslinda yenidogan bol bol uyumali ki buyusun, ebelere sormustun hastanede 24 saatin 20satini uykuda gecirmeki geri kalan 4 saati kaka cis emme gaz vs dongusunde demislerdi.
farkli seyler dene istersen orgegin oda sicakligini dusur bir kac gun 22 civari derler hep bebeklerin uykusu icin, baktin olmadi sicak seviyor artir. hangi yatakta uyur ana kucagimi besik mi baby nest icinde mi ona bakarsin. beyaz gurultu mu acinca daliyor emzik verince mi deneye deneye onu en iyi ne uyutur bakip uzun uyumasini saglarsan cok iyi olur aslinda hem bebek icin hem senin icin.
Ya oyle de bana kv bile fazla gelirken 20 gun gorumce ve cocuk cokTabi ailesiyle zaman geçirecek. Yani iyidir hoştur severim kendisini ama annesi ekstradan çok yorulacak mesela. Bunu düşünüp daha az kalabilirlerdi. Onlara da fırsat doğdu işte tüm aile uzun süre bir arada kalabilmek için
Baktim sumukler var o kadar minikki burnu alamadimCanım bende sf cesaret edememiştim ama baktım nefes almakta zorlanıyor yaptım çokta kolaymış. Ama ben onu çok tıkanmadıkça tercih etmeyeceğim burnuna damla sıkıp aspiratörle düzenli çekiyorum yeterli oluyor . Sende bi cesaret yapabilirsin
Gün boyu eller serbest moda geçemediğim için sling sipariş ettim, bakalım deneyip göreceğiz.
Hayır canım siz alıştırmadınız, ihtiyaçlar sonuçları doğuruyor. Üstelik bebeler daha kaç günlükler sanki. Yatağa yattı da dürtüp kucağımda yat illa mı dedinOda sicakligini dusuremiyorum annem kiziyoreflu de yatiyordu onu da biraktik artik salonda bez degistirme unitesinde yatiyo anakucagi aldim kanguru aldim aldim da aldim ama yok . Emzik kabul etmiyo zaten asiri acsa belki o da 10 dakka. Sadece memede uyusun ya da kicakta onu seviyo ama sanirim ona da biz alistirdik o bizi yonledirdi gerci zamanla oturturuz diye umuyorum. Yeni yeni seyler denemek de gelmio uykusuzluktan aklina insanin olanlari evirip cevirip uyguluyo.
3500 doğdu 10. Gün 3180 çıktı. Doktor artık alması lazım dedi. Bence sizinki çok kötü değil 10. Gün bile çok aşağıda olmasına rağmen emzir artı sağıp verme şeklinde ilerliyorum bugün bir daha gideceğiz bakalım.O zaman normal bu durum yine içimi çok rahatlattın canım orange valla doktor sanki çok kötü gibi konuştu benim lohusalık hormonları çıkışta hemen gözyaşı olmuştuBen de mama + meme gidiyorum,beklemedeyim yakalamasını o zaman