2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
biraz da nasil alistirirsan oyle gidiyor bastan. ilk cocugumda hic yatagina yatiramadim ya babybjorn de bizim odada ya yanimizda yatti 2 yasinda gectmisti kendi yatagina. Adayi yataga almadim hic ilkinden deneyimli olunca, surekli sabredip kendi besiginde tutmaya calistim bir sure sonra alisti bozulmazsa bu durum yataga almayi dusunmuyorum en azindan kendi donebilsin biraz daha bebeklik durumu gecsin oyle alicam korkuyorum yanlis birsey yapmaktan. ilk oglumda tedirgin uyurdum hep yorgan mi gelecek ustune kolummu gelecek falan diye.
Rutinler bebek ve cocuklar icin cok onemli oluyor biraz dayanip alistirinca birseye oyle devam ediyor genelde.
3 gun kurali var derler ya hep gercekten oyle birseye alistirmak icin en az 3 gun ayni seyi yapinca rutin ediniyorlar oyle aklimda kalmis

Son düzenleme:
Bazi insanlar diyor ya uyurken ozluyorum cocgumu ben de uyurken ozlemek istiyorum cocugumu. Gel gor ki hic uyumuyo
ilk cocugum oyleydi ya aslinda yenidogan bol bol uyumali ki buyusun, ebelere sormustun hastanede 24 saatin 20satini uykuda gecirmeki geri kalan 4 saati kaka cis emme gaz vs dongusunde demislerdi.
farkli seyler dene istersen orgegin oda sicakligini dusur bir kac gun 22 civari derler hep bebeklerin uykusu icin, baktin olmadi sicak seviyor artir. hangi yatakta uyur ana kucagimi besik mi baby nest icinde mi ona bakarsin. beyaz gurultu mu acinca daliyor emzik verince mi deneye deneye onu en iyi ne uyutur bakip uzun uyumasini saglarsan cok iyi olur aslinda hem bebek icin hem senin icin.

gezmeye gelmezler iyice canim oylr sey olur mu bastan soylesin ailesine yapilacaklari. benim annem şubat sonu gidecek kp gelecek martta vizesi var onunda. esime dedim basta beklentilerimizi soyle yemek yapılması lazım düzenli, ev temizliği, evi kendi evi gibi gorsun bir kosede oturmasın, ben aktif emziriyorum pat diye odaya girmesin falan beklentilerimi konus dedim. tabi haklısın zaten soyluyorum gelmeye yakın hatırlatıcam dedi. annem gibi asla olmaz ama evde düzenli yemek ve ev işi yapan birine ihtiyacım var

Elimde 6-18 ay air night vardı bi deneyelim dedik. Aman ne sevdi bizimki. Soothie ile eziyet ediyormuşuz çocuğa. Hemen söyledim 0-6 ay olanı o gelene kadar da 6-18i kullanırız artık
Ben de Shootie kullanıyorum. Cork cork emiyor ama zorlanıyor mu ki ya. Bilemedim. Tabi düşürüyor atıyor arada. Ben de ait night alsam kız bilemedim bak aklıma girdin.

Ben de Shootie kullanıyorum. Cork cork emiyor ama zorlanıyor mu ki ya. Bilemedim. Tabi düşürüyor atıyor arada. Ben de ait night alsam kız bilemedim bak aklıma girdin.
O sesi cork cork bizimki de yapıyordu hatta hoşumuza gidiyordu meğersem tutamadığından yapıyormuş onu air ile yapmıyor. Bence o soothie yi tutmaya çalışırken çok hava yutuyor.
Ben gaz çıkaracağımız zaman soothie veriyordum emzik emerken daha rahat çıkarır diye asla tutamıyordu, şimdi air ile gaz çıkışı çok daha rahat oldu hem de sakinleşiyor. Soothie uyurken atıyordu ağzından air bırakmıyor. Ayy air reklamı gibi oldu

Benim doğum kilosunu 13.gün yakaladı canım. 8. Gün -200 grdaydı. Meme + mama gittik
O zaman normal bu durum yine içimi çok rahatlattın canım orange valla doktor sanki çok kötü gibi konuştu benim lohusalık hormonları çıkışta hemen gözyaşı olmuştu Ben de mama + meme gidiyorum,beklemedeyim yakalamasını o zaman

Bebesi ultra air tutmamış ama sonrasında denediği başka emzigi tutmuş analar, o başka emziği arıyorum. Var mı öneriniz?

Oda sicakligini dusuremiyorum annem kiziyo reflu de yatiyordu onu da biraktik artik salonda bez degistirme unitesinde yatiyo anakucagi aldim kanguru aldim aldim da aldim ama yok . Emzik kabul etmiyo zaten asiri acsa belki o da 10 dakka. Sadece memede uyusun ya da kicakta onu seviyo ama sanirim ona da biz alistirdik o bizi yonledirdi gerci zamanla oturturuz diye umuyorum. Yeni yeni seyler denemek de gelmio uykusuzluktan aklina insanin olanlari evirip cevirip uyguluyo.

Ya oyle de bana kv bile fazla gelirken 20 gun gorumce ve cocuk cok ozur dilerim her kose basindan biri cikinca evde bana basiyolar

Baktim sumukler var o kadar minikki burnu alamadim aspiratorden once bisey yapiyomusun sf fln skiyomusun ? Yoksa tek basina mi ?

LeyLA84db S Sm357 bizde de aynı durum. Sadece kucakta memede emerken uyuyor. Reflü yatağına koyduğum an uyanıyor. Ne yapacağımı şaştım.
Gün boyu eller serbest moda geçemediğim için sling sipariş ettim, bakalım deneyip göreceğiz.

Çok derin uyuduğu birkaç uykuda hiç pozisyonunu bozmadan yan yana yatağa yatıyoruz. Sonra boynu omurgası etkilenmesin diye yavaşça kolumu çekiyorum ama etrafına kucağımda tutar gibi sarıyorum. Yoksa gün boyu kucakta tutmak gerçekten yorucu oluyor. Her zaman tutmadı ama 5 dk uzanmak bile iyi geliyor.
Hayır canım siz alıştırmadınız, ihtiyaçlar sonuçları doğuruyor. Üstelik bebeler daha kaç günlükler sanki. Yatağa yattı da dürtüp kucağımda yat illa mı dedin

3500 doğdu 10. Gün 3180 çıktı. Doktor artık alması lazım dedi. Bence sizinki çok kötü değil 10. Gün bile çok aşağıda olmasına rağmen emzir artı sağıp verme şeklinde ilerliyorum bugün bir daha gideceğiz bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…