2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Gün boyu eller serbest moda geçemediğim için sling sipariş ettim, bakalım deneyip göreceğiz.

Çok derin uyuduğu birkaç uykuda hiç pozisyonunu bozmadan yan yana yatağa yatıyoruz. Sonra boynu omurgası etkilenmesin diye yavaşça kolumu çekiyorum ama etrafına kucağımda tutar gibi sarıyorum. Yoksa gün boyu kucakta tutmak gerçekten yorucu oluyor. Her zaman tutmadı ama 5 dk uzanmak bile iyi geliyor.

Hayır canım siz alıştırmadınız, ihtiyaçlar sonuçları doğuruyor. Üstelik bebeler daha kaç günlükler sanki. Yatağa yattı da dürtüp kucağımda yat illa mı dedin 😂
Sling bi kullan bakalim , sanki benimki istemicek gibi hissediyorum oyuzden de emin olamiyorum.

biraz da nasil alistirirsan oyle gidiyor bastan. ilk cocugumda hic yatagina yatiramadim ya babybjorn de bizim odada ya yanimizda yatti 2 yasinda gectmisti kendi yatagina. Adayi yataga almadim hic ilkinden deneyimli olunca, surekli sabredip kendi besiginde tutmaya calistim bir sure sonra alisti bozulmazsa bu durum yataga almayi dusunmuyorum en azindan kendi donebilsin biraz daha bebeklik durumu gecsin oyle alicam korkuyorum yanlis birsey yapmaktan. ilk oglumda tedirgin uyurdum hep yorgan mi gelecek ustune kolummu gelecek falan diye.
Rutinler bebek ve cocuklar icin cok onemli oluyor biraz dayanip alistirinca birseye oyle devam ediyor genelde.
3 gun kurali var derler ya hep gercekten oyle birseye alistirmak icin en az 3 gun ayni seyi yapinca rutin ediniyorlar oyle aklimda kalmis
Nerde yatirirsam yatirayim atiyor kendini surekli kipir kipir. Muslin kundak yapiyorduk nedense onu da biraktik. Aslinda bi rutini vardi reflude yatiyodu kendi yataginda. Ama biz kendi rahatimiz icin salona tasidik cocugu bi degisti hersey. Bu haftasonu biseyler denicem artik cok yoruldum

Bizimki kaka yapamadığı gün çok huysuz oluyor ya, uyumuyor emmiyor. Şimdi de memeden çıkaramıyorum, emmiyor yanlış anlamayın memenin üstünde uyuyor sadece. Uyusun da nasıl uyursa uyusun kıyamıyorum hiç ama bi ağrısı mı var diye düşünüyorum her seferinde. Doktor Maflor vermişti eşim de ondan sonra oldu böyle diyo 2 gündür kullanıyoruz alt tarafı onla ne alaka bilemedim

biraz da nasil alistirirsan oyle gidiyor bastan. ilk cocugumda hic yatagina yatiramadim ya babybjorn de bizim odada ya yanimizda yatti 2 yasinda gectmisti kendi yatagina. Adayi yataga almadim hic ilkinden deneyimli olunca, surekli sabredip kendi besiginde tutmaya calistim bir sure sonra alisti bozulmazsa bu durum yataga almayi dusunmuyorum en azindan kendi donebilsin biraz daha bebeklik durumu gecsin oyle alicam korkuyorum yanlis birsey yapmaktan. ilk oglumda tedirgin uyurdum hep yorgan mi gelecek ustune kolummu gelecek falan diye.
Rutinler bebek ve cocuklar icin cok onemli oluyor biraz dayanip alistirinca birseye oyle devam ediyor genelde.
3 gun kurali var derler ya hep gercekten oyle birseye alistirmak icin en az 3 gun ayni seyi yapinca rutin ediniyorlar oyle aklimda kalmis
Katılıyorum canım. Yarın annemler dönüyor, bir şekilde sabaha kadar odada uyumaya alıştıracağım artık. Eşim de izinde 3-5 gün yılbaşı tatili dolayısıyla. Öğretmemiz lazım odasını ve beşiğini. Bu gece yatırdım fena değildi sabah 6 buçuk gibi huysuzlandı o vakit alıp içeri götürdüm orada devam ettik biraz da. En azından başlangıç yaptık ufaktan.

Bir çözüm bulursak seri yazalım buraya. Benim şu anki az da olsa sonuç aldığım yöntemler banyo ve gaz çıkarma seansı. Bu ikisinden sonra bir nebze daha kolay derin uykuya daldığını gözlemledim.
Ben reflü yatağına resmen mememi hortumla uzatıp emzirip, ağzından yavaşça çekersem o zaman belki olduğı yerde uyuyor. O da her zaman değil. Kucaktan bıraktığım anda uyanıyor.
Ya valla ben de gece gece kuruldum galiba kendi kendime. Bizimkinin gözünden kalpler çıkıyor ailesi geliyor diye. Benim aileden de sıkıldı belli. Ben de gidecekler diye hem seviniyorum hem üzülüyorum. Annem çok yoruldu diye seviniyorum özellikle, gitsin evine dinlensin. Öte yandan annemle hep zor günler geçirdik bununkiler çiçek böcek zamanlara denk geliyor gezelim tozalım yiyelim içelim derdinde olacaklar. Ona ayrı kuruluyorum. Bir yandan diyorum bu senin tercihindi sen böyle istedin, onları başta istemedin falan. Sabah sabah bunları düşünüp uykumu kaçırdım ya.
Valla ben de kuruluyorum. Haftaya annemler gidiyor. Kafamda sürekli dövüş halindeyim. Normalde iyi anlaşırız kv ile ama ona rağmen kuruluyorum. Şimdiden hayalimde söylenen şeyler bana batıyor yaarebbimm.
O sesi cork cork bizimki de yapıyordu hatta hoşumuza gidiyordu meğersem tutamadığından yapıyormuş onu air ile yapmıyor. Bence o soothie yi tutmaya çalışırken çok hava yutuyor.
Ben gaz çıkaracağımız zaman soothie veriyordum emzik emerken daha rahat çıkarır diye asla tutamıyordu, şimdi air ile gaz çıkışı çok daha rahat oldu hem de sakinleşiyor. Soothie uyurken atıyordu ağzından air bırakmıyor. Ayy air reklamı gibi oldu 😂😂
Okudum ve sipariş verdim. Ultra soft da mı alsak? Bu yeter mi ki?

Bizimki kaka yapamadığı gün çok huysuz oluyor ya, uyumuyor emmiyor. Şimdi de memeden çıkaramıyorum, emmiyor yanlış anlamayın memenin üstünde uyuyor sadece. Uyusun da nasıl uyursa uyusun kıyamıyorum hiç ama bi ağrısı mı var diye düşünüyorum her seferinde. Doktor Maflor vermişti eşim de ondan sonra oldu böyle diyo 2 gündür kullanıyoruz alt tarafı onla ne alaka bilemedim
Bu bebelerin memede uyumadıları ne zaman bitecek acaba. Haftaya yalnız kalıcam. Çişimi nasıl yapıcam diye karalar bağladım

Oda sicakligini dusuremiyorum annem kiziyo🤣 reflu de yatiyordu onu da biraktik artik salonda bez degistirme unitesinde yatiyo🤣 anakucagi aldim kanguru aldim aldim da aldim ama yok . Emzik kabul etmiyo zaten asiri acsa belki o da 10 dakka. Sadece memede uyusun ya da kicakta onu seviyo ama sanirim ona da biz alistirdik o bizi yonledirdi gerci zamanla oturturuz diye umuyorum. Yeni yeni seyler denemek de gelmio uykusuzluktan aklina insanin olanlari evirip cevirip uyguluyo.
Bizim bebiş de reflü yatağında yatıyordu gayet güzel, son 3 gündür bir haller oldu cocuma. 5. Haftadayiz atak olabilir bilmiyorum. Full kucakta uyuyor 3 gündür. Gündüz slingde gece yatakta kucağımda. İlk 3 ay alışma olmaz diyor doktorlar size ihtiyacı var diyorlar ama bilemiyorum.

LeyLA84db LeyLA84db S Sm357 bizde de aynı durum. Sadece kucakta memede emerken uyuyor. Reflü yatağına koyduğum an uyanıyor. Ne yapacağımı şaştım.

Ne diyor videoda anlamıyorum ama Ben su sekil yatıyorum geceleri dün reflu yatagını da denedim bir ihtimal onda uyur mu diye yarım saat mıkırdandı gece en sonunda aldım yine yanıma.
Bir yandan emiyor bir yandan o uyuyor ben uyuyorum başka türlü gece uykusu haram bana

Bizim bebiş de reflü yatağında yatıyordu gayet güzel, son 3 gündür bir haller oldu cocuma. 5. Haftadayiz atak olabilir bilmiyorum. Full kucakta uyuyor 3 gündür. Gündüz slingde gece yatakta kucağımda. İlk 3 ay alışma olmaz diyor doktorlar size ihtiyacı var diyorlar ama bilemiyorum.
Ben hiç alıştırmaya çalışmıyorum bi şeye şu an ya, araştırmadım ama bana da rutin için fazla erken gibi geliyor. Daha anne karnında hisseden bebişler için çok derin düşünemicem 🥹

Ben hiç alıştırmaya çalışmıyorum bi şeye şu an ya, araştırmadım ama bana da rutin için fazla erken gibi geliyor. Daha anne karnında hisseden bebişler için çok derin düşünemicem 🥹
Kesinlikle zaten şu an 4. Trimester sürecindeler, hâlâ kendini anne karnında sanan cuceye ben neyin rutinini öğreteyim 😂 ha tabi kucakta uyuduğunu gören tüm eş dost sen alistirmissin iyi olmaz böyle diyo. He he deyip geçiyorum😌

Çok fazla deilmi ya zaten sende iyileştin bikacgun tamam ama 15-20 🙄🙄
Tek kv neyse de kp de olunca 15-20 gün fazla cidden evde rahat emzirememek biraz sıkıntı oluyor. Görümcenin de yani ne derdi varmış o kadar kalıypr insan 1 yaşındaki cocuguyla başkasının evinde o kadar uzun süre nası rahat eder benim de cocuklarım var annemde bile yatılı rahat edemiyorum kalsam imsan cocukla düzenini arıyor o yüzden görümcenin o kadar kalacak olması ilginc geldi outoffit outoffit

Aynen bence cok iyi yapıyorsun cünkü insan ister istemez geriliyor ben mi yapamıyorum ben mi beceremiyorum niye olmuyor uyumuypr durmuyor vs diye. Yavrucaklar alışmaya calışıyor yeni dünyalarına mecbur onların kurallarına göre oynuyoruz evet cok zor oluyor bazen zorlanıyoruz yoruluyoruz uykusuz kalıyoruz ama durumu kabullenmek işleri kolaylaştırıyor bir nebze

Ay bebiş bugün bana gülücük attı büyüyor miniğim yaa gözyaşım pıt 🥲 sabah neşesi yüklendi çocuğuma sabah kalkınca enerjik oluyor böyle ben konuşayım diye gözümün içine bakıyor. Bizimde yatak problem gerçekten yüzükoyun yatıyor üzerimde, yerine yatırayım anında uyanıyor benim olduğum yere yavaş yavaş bırakayım uzun uyuyor bunu nasıl çözücem bilmiyorum babasını yerinden ediyoruz bu seferde diyorum yeterki uyusun ama bu seferde bu düzene alışır diye de korkuyorum

Cano sen Ocean Extra Mag mı kullansan? Hem senin kabızlığını giderir varsa hem de bebeğin kaka yapması kolaylaşır sanki. Yine doktorundan öneri al da tabi.

Kızlar yatak konusunda bende yatağa koyunca sık uyanıyordu çocuk doktoruna sohbet esnasında söyledim o da yatağın ortasına yatırmayın ayakları bi yere değsin yatağın alt kısmına getirin dedi , 2 gecedir ben hafif kundak yapıyorum ayaklarının dibine yastık koyuyorum reflü yatağında yatıyor daha iyi uyuyor sanki gözlemlemeye devam edeceğim 🌸 denemek isteyen olur belki . Normalde kollarını çıkarmak için çok çabalıyordu şimdi derin uykuya geçirip kundağı öyle yapıyorum ellerini genelde yarım saat sonunda kendi çıkarıyor yine ama uyuyor en azından gündüz de battaniyesini de sağına soluna destek yapıyorum daha dar bir alanda yatıyor sonuç olarak

Ben reflü yatağına resmen mememi hortumla uzatıp emzirip, ağzından yavaşça çekersem o zaman belki olduğı yerde uyuyor. O da her zaman değil. Kucaktan bıraktığım anda uyanıyor.
Bugün 12-1 arası aralarda gaz çıkararak meme değişerek emzirdim. Babaanne ve dedesi reflü yatağında hafif sallayarak 1saat uyutmaya çalıştılar. 2 de derin uyumuş halde yanıma getirdiler. 10 dk sonra bir çığlık ağlamalar ve kaka sesi. Altını güç bela değiştirdim e tekrar acıktı sonra meme seansı ve gaz çıkarma. 3 buçuğu geçiyordu zor uyuttum. Yani aradaki uyutmayı başkası yapmasa 3 buçuk saat uğraşmış olacaktım. Sonra arada mıkırdansa da 6 buçuğa kadar uyudu. İki sallayım dedim aa baktım tekrar uyudu saati geldi diye de ellemedim açıkcası bu sefer 5-10 dk emip tekrar uyuyacak biliyorum. 1 saat sonra uyandı bu sefer sallamadım emzirdim. 2 saat kadar uğraştım tekrar uyudu işte 1 buçuk saat daha uyuduk ve toplama 4-5 saatlik uykuyla günaydım 🤦‍♀️

Valla ben de kuruluyorum. Haftaya annemler gidiyor. Kafamda sürekli dövüş halindeyim. Normalde iyi anlaşırız kv ile ama ona rağmen kuruluyorum. Şimdiden hayalimde söylenen şeyler bana batıyor yaarebbimm.
Ayy sizi çok iyi anlıyorum. Benim kv kp allahı var öyle kötü niyetli vs değiller asla haklarımı yiyemem ama ne kadar iyi de olsalar kesinlikle sınırlarınızı çizin. Ben öyle sınır çizemem yapamam vs diye düşünüyordum ama zormuş sürekli iç içe. Kendi akıl sağlığım için çizdim sınırları. İnsan kendi annesine de gıcık olur ama ona söylersin en fazla kavga eder yarım saate barışırsın. Kv olunca insan bir şey diyemiyor. İçine attıkça patlama noktasına geliyor insan.
Ultra softun ucu da aynı. Sadece ağzının kenarına değen kısım daha yumuşakmış. Airda da yanlardaki hava alma delikleri daha büyük. Bana air yeter gibi geldi. Önce bir dene de tutmaz falamçn boşa gitmesin. Ben önce evdeki 6-18 air night ile denedim mesela.

Tek kv neyse de kp de olunca 15-20 gün fazla cidden evde rahat emzirememek biraz sıkıntı oluyor. Görümcenin de yani ne derdi varmış o kadar kalıypr insan 1 yaşındaki cocuguyla başkasının evinde o kadar uzun süre nası rahat eder benim de cocuklarım var annemde bile yatılı rahat edemiyorum kalsam imsan cocukla düzenini arıyor o yüzden görümcenin o kadar kalacak olması ilginc geldi outoffit outoffit
Valla al benden de o kadar canım. Hiç beklemiyordum böyle bir şey eşiyle gelir 3-5 gün kalır döner kesin diyordum. Eşinin kp ile arası iyi değil o yüzden denk getirmek istememiş bunca zaman her şeyde denk geldiler bizim eve gelmeye gelince ayıktılar garip. Emzirme konusu da sıkıntı dediğin gibi. Kp’m bu konularda hepsinden düşüncelidir aslında ona kalsa 3-5 gün kalalım herkes evine dönsün der de diğerleri kalmak ister. Benim için de emzirme durumu ekstra sıkıntı tabi. Kendi babam bile 5 günlüğüne geldi yarın dönecek şimdi 15 gün yatak odasında yaşa out :KK43:

Bende de o durum var şu an. Bir de kocam benim ailemin bir şey bilmediğini düşünüp çocuk yetiştirme konusunda kendi annesini ablasını hayran hayran dinler falan ya. Ama gün intikam günüdür 😂 Birkaç kez bilinçli olarak zor durumda bırakmayı düşünüyorum eşimi ailesine karşı. Benim neler hissettiğimi anlasın ilk günlerde.

Cano sen Ocean Extra Mag mı kullansan? Hem senin kabızlığını giderir varsa hem de bebeğin kaka yapması kolaylaşır sanki. Yine doktorundan öneri al da tabi.
Bebişe probiyotik başladık ama yine akşamları 1 kere yapıyor ya, 2 gün yapıp 1 gün yapmıyordu bakalım bugün yapmama günü normalde, yapmazsa gece uzun yine :KK43:

X