2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
Canım allah şifa versin, doğurup eve götürememek ☹️ tarifi mümkün değil elbet. Bir an önce evde memeyle boğuşma çok emdi az emdi diye msjların gelir inşallah kuzum.

owlll owlll canım 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Allah'tan şifa diliyorumm, bu yaşananlar anı olarak kalacak, bunu da yaşadık diyeceğiz, sağlıkla kavuşacaksın canım bebeğine
İnşallah canım aminnnn inşallah bende o aşamalara geçmek istiyorum artık 🙏🏻♥️♥️

biberon kullanan arkadaslar meme reddi yapmadi demistiniz ne kullaniyorsunuz avent olan cok yavas akiyor bebek emememiyor onu

[/QUOTE]
biberon kullanan arkadaslar meme reddi yapmadi demistiniz ne kullaniyorsunuz avent olan cok yavas akiyor bebek emememiyor onu
Avent ve lansinoh kullanıyorum. Benim bebiş aventi çekiyor. Lansinoh biraz daha hızlı akıyor avente göre, o meme reddi yapar diye korktum biraz ama bilmiyorum

Emiyor zaten sadece. Sürekli emmek istiyordu 1-2 güne kadar emdikce gaz oluyor emdikce cıkarttırmak için ugrasıyorduk. Bir rutin olamadı maalesef ama Bu ara memeyle savasa başladı ya sütüm tazyikli geliyor ondan mı dedim daha boş memeyi verdiğimde de aynısını yapıyor. Ama asırı gazlanıyor daha emerken bile karnı gurul gurul. karnı agrıdıgı için mi emerken oyle memeyi alamıyor habire bagırıyor bilmiyorum 2-3 gümdür bundan muzdaribim. Memede yasayan cocuk memeyle savas halinde nazar mı degdirdim naptın bilmiyorum
biogaia diye bir probiyotik aldirdim esime bugun, icinde kolik gazli bebege iyi gelen yararli bakteri varmis uzun vadede kullanimi fayda sagliyor dediler. benimkine de ara ara vuruyor gaz sancisi kaka cok yapiyor gun ici 6 kakali bez oluyor ortalama ama bazi kakalardan yarim saat once sanci giriyor. iyi gelir diye dusundum. Bir bakabilirsin bu markaya sende eczacisin Derya, bu marka ya da mudaili vardir mutlaka

Eklentiler

• IMG_4143.png
    IMG_4143.png
    288,9 KB · Görüntüleme: 28
Avent alacaktım ben de ama 4 aylık bebişi plan arkadaşım sütü zor çekiyor ememiyor demişti. Ben de lansinohunkini kullanıyorum . Ben de meme reddi olmadı. Fazlalığı sağıyorum ara ara veriyorum memeyi unutmuyor günde 1 kez veriyorumdur biberon ile belki 2 güne 1

Gümüş kapak kullanan var mı işe yarıyor mu? Sağ memeden emdiği için sağ memeyi ağzına aldığı an ciğerim deliniyor sanki, lansinoh kremden kullanıyorum da çok kremlik değil gibi iş. Gümüş kapağım da kararmış biraz gerçi

Gümüş kapak kullanan var mı işe yarıyor mu? Sağ memeden emdiği için sağ memeyi ağzına aldığı an ciğerim deliniyor sanki, lansinoh kremden kullanıyorum da çok kremlik değil gibi iş. Gümüş kapağım da kararmış biraz gerçi
Ben gumus kapagi su sekilde kullaniyorum surekli takili oluyor emzirirken cikariyorum sonra tekrar takiyorum dogrusu bu mu bilmiyorum ama gogus uclarima boyle kullaninca iyi geldi

İşe yarıyoe bence. Silikon kalkan dan daha iyi geldi bana

Bugün bi tartışayım dedim, doğum öncesi kilomdan 2 kilo fazla çıktım.bu bana moral oldu. Doğumdan önce 76 idim bugün tartıldım 65 çıktım 11 kilo gitmiş. Bira daha verip fit bi anne olarak yaza yakışıklı oğlumla girme hayallerim var inşallah.💙

Kizlar bebise genel saglik sigortasi yaptirab varmi? Benim sigortaci asiri yuksek bir ucret cikardi kiz icin bana. Bir de %80 oduyor yani limitsiz de degil.

Sizinkine de maşallah kuzum 🙏 Uzun kalmak istiyorsa uzun kalsın boşver daha sık sık huy değiştirirler zaman geçtikçe 🥹
Benim kv’min dediğine göre uyku sorunu var yıllardır, geceleri uyuyamıyor melatonin mi alıyor bir şey alıyor öyle uyuyor ama yine de emin olamıyorum ne kadar doğru falan 😂 Bizim eve geldiğinde ya da biz oraya gittiğimizde hep çok güzel uyuduğunu söyler. Sanırım çocuklarıyla bir araya gelmek de iyi geliyor o sayede uyuyor biraz. Sabah erken saatlerde verebilirim ya da gün içerisinde veririm duruma göre ya gece yanımızda kalsın ☺️ Sen de değerlendir olabildiğince. Rahatlat kendini mental olarak. Bir kere yapabildiğinde yapmaya başlarsın. İstiyorsan tabi. Annemler gitti benim az önce şimdi eşimle birbirimizin gözünün içine bakıyoruz 😂 Diyorum ki duşa gireceğim bebeğin yanına gel de. Ben mutfağı toplayana kadar sen dur diyor. Uyumasına uyur ama işte kusma gelir tükürük gelir ağzına çeviremez çıkaramaz falan ondan korkuyoruz birazcık 🥹
Ben öyle durumlar için eşime her şeyi göstermeye çalıştım. Bazı şeyleri o yapsın diye bastıra bastıra söyledim. Gazını güzel çıkarıyor çocuğun, kusma anı da oldu tembihlemiştim yan çevir hemen diye onu da yaptı. Yarın bebişi yıkayacağız mesela kv diyeceğim biz ikimiz yıkayalım ki yapabilecek miyiz diye bakalım. Öyle.
Ben yardım istemeye alışana kadar onlar gidecek. Salı sabah uçakları var. Bir yerde iyi olacak bir düzem oturtacağız kendi başımıza ama bir yerde ben de yalnız kalmaktan da korkmuyor değilim. Bakalım neler olacak. Bir de tedirgin uyumaktan ara sıra kabus görüyorum inşallah evde yalnız kalmaktan korkmam ya. Bugün de gördüm ödüm koptu. Çok fenaydı.

Doktorlara bakarsak 23 derecede senin giydirme şeklin bile fazla 😃 ama ben bazen abarttiklarini düşünüyorum. Sürekli gaz sancısı ve ıkınma halinde olduğu için sıcak tutmaya çalışıyorum sanırım bu işin bir matematiği yok😃
Aynen öyle benimki bile onlara göre fazla da ben kendim yorganla yatarken çocuğu ince battaniye ile nasıl yatırayım yani 🤣 Orta yolu buluyoruz diyelim. Bizim de gaz sancısı oluyor ara sıra ama yenidoğanda normal değil mi? Ben onu soğuğa bağlamadım hiç ya ne bileyim vücudu sıcak çünkü üşüdüğünü düşünmüyorum ama üşüyor mudur acaba 🙄

Amin canım inşallah hergün bekliyoruz bi umut işte. Evet Çorludayız Çorlu vatan hastanesi bi tane çocuk kardiyoloji uzmanına attık sonuçları gelelim dedik görüşmeye gereken herşey yapılıyor kalbinde bi problem yok bebek çıkınca gelirsiniz dedi tek yoğun bakım bizim hastanede var zaten 3 hastane var bi tanesi kapandı malum yenidoğan çetesi olayları duymuşsunuzdur reyap 🙄 doktor güzel ilgileniyor sürekli bilgilendiriyor günde 2 kez gidip görüyoruz bebişi yapılmayan test ultrason kalmadı ama yok yani bi çözüme ulaşamadık prematüre değil bişey değil tam 12 gündür yatıyor oğlum çok üzücü bi de uyuyor benim koynumda kucağıma alınca hissediyor yavrum hiç kıyamıyorum of of 😣 fotoğraf falan çekiyoruz hergün kucak yaptırıyolar ama yeter artık yani
Fotoğrafı görmek bile incitti beni kendi yaşadıklarım geldi aklıma. Hep diyorum şu an ne desem senin içini ferahlatmayacak belki ama bir destek olur dua aldığını bilmek.
Allah yardımcınız olsun, en azından kötü bir rahatsızlığı yok önlem amaçlı tutuyorlar öyle düşün. En kısa zamanda evine gelir inşallah oğlun. 🤲❤️

kızlar ben 3 gündür sadece sağım yapıyorum. elimde şu pompadan var. bir seferde iki memeden toplam 60-80 arası geliyor. ama göğsüm çok acıyor artık ve bi memeyi 20-25 dk sağmam gerekiyor. onun yerine şu yandaki kablosuzu alsam daha iyi olur mu? kullanan var mı

Eklentiler

• IMG_7096.png
    IMG_7096.png
    294,3 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_7097.png
    IMG_7097.png
    317,4 KB · Görüntüleme: 24
Kizlar bebise genel saglik sigortasi yaptirab varmi? Benim sigortaci asiri yuksek bir ucret cikardi kiz icin bana. Bir de %80 oduyor yani limitsiz de degil.
Ben hem allianz hem anadolu kullanıyorum, tss bu arada. Anadolu 28.800 gibi bir fiyat verdi, doğumda sendrom vs varsa da karşılıyormuş. Allianz’ı bilmiyorum ama sorarım

Biz yaptırdık Allianz dan. 13 bin küsur tuttu. Temmuza kadar geçerli benim sigorta ile birleştiği için. Neyi karşılıyor incelemedim gerçi ama her türlü yaptırmamaktan iyidir diye düşünüyorum.

kızlar ben 3 gündür sadece sağım yapıyorum. elimde şu pompadan var. bir seferde iki memeden toplam 60-80 arası geliyor. ama göğsüm çok acıyor artık ve bi memeyi 20-25 dk sağmam gerekiyor. onun yerine şu yandaki kablosuzu alsam daha iyi olur mu? kullanan var mı
Manuel olan pompa değil de fazla sütü toplamak için diye biliyorum, o yüzden verim alamayabilirsin. Pompa gerekli bence kesinlikle şu an Bebebao kullanıyorum bir tane daha alacak olursam Mochi alırım yedek parça vs hepsi satılıyor

X