Sağ olasın kuzum size de maşallah
Yorulman çok çok doğal 3-5 günden sonra kendin yaptıysan her şeyini.
bence de büyüklerin desteği çok önemli. Ben ilk bir hafta on gün birinin desteği olmadan yerimden bile doğrulamadım sağdan sola dönemedim yalnız olsam ne yapardım bilmiyorum. Annemden Allah razı olsun bin kere dedim hep, öf demeden baktı. Hatta hep şunu düşündüm benim ona bakmam gerekse böyle bakabilir miydim acaba, annelik bambaşka bir şey gerçekten
Cumartesi gidecekler, bizimkiler gittikten birkaç gün sonra eşimin annesi babası gelecek sonra bir ara da ablasıgil gelir gider onlar çok kalamazlar 3-4 gün muhtemelen. Kv kp 15-20 gün kalır gibi.
Ben bu süreci olabildiğince kendime yatırım yaparak geçirmeye çalışıyorum ya olaylara duygusal değil de mantığımla yaklaşarak. Mesela son bir haftadır gece biz eşimle yatak odasında yatıyoruz bebek içeride annemin yanında reflü yatağında yatıyor. Uyandığında annem beni çaldırıyor. Gidiyorum emziriyorum altını falan değiştiriyoruz tekrar uyutup anneme bırakıp geri yatmaya gidiyorum. O esnada gazı falan olursa bir daha uyanırsa annem idare ediyor. Çıkarıyor geri uyutuyor. Gün içinde uzun uzun duş alıp cilt bakımı falan yapabiliyorum. Bebeği uyutup onların gözetimine bırakıp. Ya da uykum gelince yine bebeği uyutup ben de odama geçip yatıyorum. Karnı tok olduktan sonra geri kalan her şeyini annem kardeşlerim falan da hallediyorlar. Ev işleri yemek konusunda zaten bir şey yaptırmadılar sağ olsunlar hep annem eşim falan ilgilendi. Bebeğin altını üstünü çoğunlukla annem değiştiriyor ben çok yoruluyorum o sırada diye
Hem onlar da bebek hasretini gideriyorlar uzak şehirdeler zaten gittiklerinde birkaç ay yine görüşemeyiz falan. Ama bunlar tamamen benim kişisel tercihim. Her şeyini yapabiliyorum yapmasına, gelen desteği geri çevirmediğimde dinç ve enerjik oluyorum diğer türlü daha mutsuz agresif olurdum ben. Destek almak istememek de bir tercih saygı duyuyorum kesinlikle. Hepimiz kendimizi en rahat en mutlu hissedeceğimizi düşündüğümüz süreç yönetim biçimini seçmeliyiz. Zaten çok hızlı büyüyorlar göz açıp kapamadan en zorlu günler geride kalacak