Bence büyük kesinlikle ama garibim soothie ile nasıl eziyet çektiyse ona yapıştı resmenSüper ağzına buyuk gelmedimi kız 6-18
Maşallah bebişe, ömrü bahtı açık olsun inşallahBizimkide şimdi uyudu daldı sanırım mamma da uyutuyorum ben orda sallanmayi sevdi besige yatirinca aciyo gozleri sırtına patpat yapıp pişpiş diyorum uyuyo gece 4 e doğru uyanıp emmeye kalkaruyanık kalma süresi çok arttı öğlen uykusuna 2-3 gibi uyuyo 3 saate yakın uyuyo 3 saat uyanık kaliyo nerdeyse
Bizim kirkimiz çıktı yarın banyo yapicaz kısmetsedarısı sizin basiniza
Yardim edemeyecek insanlarin gelip kalmasi ne gereksiz. Hemde 1 yas bebeyle. Dusunxesizlik direk ya. Kendini eylemeye geliyor belliOhBenim Salı günü görümcem geliyormuş kızıyla (1yaş), kocasız geliyormuş 2 hafta falan kalacakmış yıkıldım kocasıyla gelse 3-4 gün kalır gider diyordum Çarşamba da kv kp gelecek. Hepsi birden 15-20 gün kalıp gidecekler işte oyyyy oy
Bana bu his geceleri geliyor. Annem ben de kaliyor hala hadi git evine demeye korkuyorum. Ama gidecek yani . Sabaha kadar hic uyumamak cok sinir bozucu gunduz de bitmiyor boyle olunca. Ben mi beceremiyorum diye cok agladim ilk gunler oyuzden yasadigin sey cok normal. Annene bolbol c vit ver. Ihlamur fln abansin iyi baksin kendine.Bazen içime bir ateş geliyor, bakabilecek miyim bakabiliyor muyum aç mı tok mu diye düşünüp ağlamaklı oluyorum. Az önce ağladım baya yapabilecek miyim diye, annem de iki gündür nezle oluyorum galiba diye inanılmaz geriyor beni, zaten hepi topu 2 hafta kalacak aniden giderse naparım diye gerilmeye başladım. Sabaha kadar ağlasam anca rahatlarım gibi. Lohusalık hüznü dedikleri bu mu ya, size de oluyor mu
Tabi ailesiyle zaman geçirecek. Yani iyidir hoştur severim kendisini ama annesi ekstradan çok yorulacak mesela. Bunu düşünüp daha az kalabilirlerdi. Onlara da fırsat doğdu işte tüm aile uzun süre bir arada kalabilmek içinYardim edemeyecek insanlarin gelip kalmasi ne gereksiz. Hemde 1 yas bebeyle. Dusunxesizlik direk ya. Kendini eylemeye geliyor belli
Ailesiyle zaman geçirmeye ve yeğenini görmeye, sevmeye canım. O da şu aralar ücretsiz izinde. Fırsat bu fırsat demiş. Neyse en azından ilerleyen zamanlarda çocuğumu alıp ailemin yanına gitmek istersem ve bizimki kem küm ederse ablan bize gelip 15 gün kalmıştı hiç sorun olmamıştı derim sdsfffGörümcen ne yapmaya geliyor pardon ya, bir de bebeyle. Ya sabır.
Ben de aynı sebeplerle her gün ağladım. Sanırım hormonlar. Benimkiler de haftaya gidiyor. 15. Günlük falan olucaz. Kvdemle aynı şehirdeyim, normalde iyiyizdir ama şuan kimseyle iyi olacak ruh halinde değilim. Her söz söyleyeni. Boğazlamak istiyorum. Kendim idare etmek isticem, kV hergün sabahtan akşama gelirim dedi sağolsun ama istemicem. Kendim halletmeye çalışcam. Tabi bu da korkutuyor biraz.Bazen içime bir ateş geliyor, bakabilecek miyim bakabiliyor muyum aç mı tok mu diye düşünüp ağlamaklı oluyorum. Az önce ağladım baya yapabilecek miyim diye, annem de iki gündür nezle oluyorum galiba diye inanılmaz geriyor beni, zaten hepi topu 2 hafta kalacak aniden giderse naparım diye gerilmeye başladım. Sabaha kadar ağlasam anca rahatlarım gibi. Lohusalık hüznü dedikleri bu mu ya, size de oluyor mu
Bana bakmaya değil ki ailecek zaman geçirmeye bebek sevmeye geliyorlar canım benim. Yoksa ben 25 günlük olduktan sonra gelen bakımı ne yapayım.. Sadece işte bir süre daha yemek yapmam iş yapmam falan bu da kârım olurÇok fazla deilmi ya zaten sende iyileştin bikacgun tamam ama 15-20
Oy oy oy li li li li li başımızıı alıp gıdek gardaaşşş oy oy oy oy,, ben şuan kimseyi sevmez modumdayımmm oyy oyy oy, kimse işimize karışmasınn oy oy oyOhBenim Salı günü görümcem geliyormuş kızıyla (1yaş), kocasız geliyormuş 2 hafta falan kalacakmış yıkıldım kocasıyla gelse 3-4 gün kalır gider diyordum Çarşamba da kv kp gelecek. Hepsi birden 15-20 gün kalıp gidecekler işte oyyyy oy
Bu gece odamızdayız. Annem çok yoruldu diye yanımıza aldım gece direkt, çok şükür iyi gidiyoruz şimdilik bakalımMüzik falan denedin mi
Ya valla ben de gece gece kuruldum galiba kendi kendime. Bizimkinin gözünden kalpler çıkıyor ailesi geliyor diye. Benim aileden de sıkıldı belli. Ben de gidecekler diye hem seviniyorum hem üzülüyorum. Annem çok yoruldu diye seviniyorum özellikle, gitsin evine dinlensin. Öte yandan annemle hep zor günler geçirdik bununkiler çiçek böcek zamanlara denk geliyor gezelim tozalım yiyelim içelim derdinde olacaklar. Ona ayrı kuruluyorum. Bir yandan diyorum bu senin tercihindi sen böyle istedin, onları başta istemedin falan. Sabah sabah bunları düşünüp uykumu kaçırdım ya.Oy oy oy li li li li li başımızıı alıp gıdek gardaaşşş oy oy oy oy,, ben şuan kimseyi sevmez modumdayımmm oyy oyy oy, kimse işimize karışmasınn oy oy oy
Benim doğum kilosunu 13.gün yakaladı canım. 8. Gün -200 grdaydı. Meme + mama gittikİyi geceler kızlar.Konuşuldu mu okuyamadım bu süreçte o yüzden sormak istedim.Doğum sonrası ilk kontrolde kilo kaybı yaşadı mı bebekleriniz?Benim kızım 3340 gram.doğdu hastaneden çıkarken 3300 oldu. 6.gün hastanenin çocuk doktoruna geldik 3200 gram ölçüldü.Bunu çok da iyi karşılamadı,bugünlerde doğum kilosunu yakalamalıydı dedi.Benim de sütüm gelmedi 5.gün geldi öncesinde mama kullandık.Çok moralim bozuldu bana o kadar da kötü gelmiyordu 100 gram eksik olması.Sizlerin ilk kontrolü nasıldı kilosu azalan oldu mu
Annenin gece seni uyutması çok güzelmiş . Eşim 3 saatlik yapıyor arada bana o kadar iyi geliyor ki . Kv de o kaldığı sıra yapmıştı ama 2-3 saatliğine. Valla kendi kendime yetmeye çalışıyorum eşim yardımcı oluyor kişisel bakımlarımda saolsun sürekli sıcak duşa sokuyor. Ama anne başka tabi.Sağ olasın kuzum size de maşallahYorulman çok çok doğal 3-5 günden sonra kendin yaptıysan her şeyini.
bence de büyüklerin desteği çok önemli. Ben ilk bir hafta on gün birinin desteği olmadan yerimden bile doğrulamadım sağdan sola dönemedim yalnız olsam ne yapardım bilmiyorum. Annemden Allah razı olsun bin kere dedim hep, öf demeden baktı. Hatta hep şunu düşündüm benim ona bakmam gerekse böyle bakabilir miydim acaba, annelik bambaşka bir şey gerçekten
Cumartesi gidecekler, bizimkiler gittikten birkaç gün sonra eşimin annesi babası gelecek sonra bir ara da ablasıgil gelir gider onlar çok kalamazlar 3-4 gün muhtemelen. Kv kp 15-20 gün kalır gibi.
Ben bu süreci olabildiğince kendime yatırım yaparak geçirmeye çalışıyorum ya olaylara duygusal değil de mantığımla yaklaşarak. Mesela son bir haftadır gece biz eşimle yatak odasında yatıyoruz bebek içeride annemin yanında reflü yatağında yatıyor. Uyandığında annem beni çaldırıyor. Gidiyorum emziriyorum altını falan değiştiriyoruz tekrar uyutup anneme bırakıp geri yatmaya gidiyorum. O esnada gazı falan olursa bir daha uyanırsa annem idare ediyor. Çıkarıyor geri uyutuyor. Gün içinde uzun uzun duş alıp cilt bakımı falan yapabiliyorum. Bebeği uyutup onların gözetimine bırakıp. Ya da uykum gelince yine bebeği uyutup ben de odama geçip yatıyorum. Karnı tok olduktan sonra geri kalan her şeyini annem kardeşlerim falan da hallediyorlar. Ev işleri yemek konusunda zaten bir şey yaptırmadılar sağ olsunlar hep annem eşim falan ilgilendi. Bebeğin altını üstünü çoğunlukla annem değiştiriyor ben çok yoruluyorum o sırada diyeHem onlar da bebek hasretini gideriyorlar uzak şehirdeler zaten gittiklerinde birkaç ay yine görüşemeyiz falan. Ama bunlar tamamen benim kişisel tercihim. Her şeyini yapabiliyorum yapmasına, gelen desteği geri çevirmediğimde dinç ve enerjik oluyorum diğer türlü daha mutsuz agresif olurdum ben. Destek almak istememek de bir tercih saygı duyuyorum kesinlikle. Hepimiz kendimizi en rahat en mutlu hissedeceğimizi düşündüğümüz süreç yönetim biçimini seçmeliyiz. Zaten çok hızlı büyüyorlar göz açıp kapamadan en zorlu günler geride kalacak
Canım bende sf cesaret edememiştim ama baktım nefes almakta zorlanıyor yaptım çokta kolaymış. Ama ben onu çok tıkanmadıkça tercih etmeyeceğim burnuna damla sıkıp aspiratörle düzenli çekiyorum yeterli oluyor . Sende bi cesaret yapabilirsinBenimkinin gazı oluyor mu bilmiyorum alttan gazı gayet güzel yapıyor meme sonrası ağızdan da çıkarıyor genelde . Gazı yoktur diye düşünüyorum o yüzden. Banyo daha yapmadık bugün düştü göbeği belki banyo iyi gelir. Baya iyi uyuyordu uyandırdım emzirdim koydum kımıldanıyor ürker gibi ıııı falan diye sesler çıkarıyor endişe de ediyorum. Birde burnu tıkalı sanırım sf cesaret edemedim aspiratörle de çok az çekebildim. Yarın sf alıp deneyeceğmçokta üzülüyorum rahatça uyuyamıyor diye