- 26 Şubat 2024
- 5.403
- 5.520
İyiymiş60 tanesini 750 tl gibi fiyata yaptırdım
Bence bizimkilere fazla sorumluluk yüklenmiş. Hayatlarında başka bişey bilmiyor gibiler. En azından benimkiler öyle. O kadar sorumluluk bilincindeler ki temizlik mi var dibine kadar yap çocuk mu bakılcak anasıyla bir sen de uykusuz kal ve o çocuğa bak. Yemek mi yapılcak en az 3 çeşit yap. Kendilerini parçalıyorlar işe yaramak için. Sanki onlar yemek yapmasa biz daha az sevicezBence sinir olacak bir şey buluruz biz seninle sjfksksks offfffff kimse bir şey anlamıyor ya kimse yerini bilmiyor valla çıldırıciiiim. Sadece bizim gibi gelişmemiş mal toplumlar böyle, yabancıların doğum vloglarını izliyorum aileler 1 gün sonra geliyor, bizde kan çıkar bir de o halde özür dilemekle uğraşırız ahfkdkd
Aha aynısı. Ağlıyorlar bi de evet. Onu demeyi unutmuşum. Memleketten yanıma gelince sanırım gurbete gelmiş gibi hissediyorlar. Aşırı hassas oluyorlarHeh tam işte o alınganlık seviyesi annemde var. Geçen 1 haftalığına geldi. İlk gün mutfakta bakliyatların yerini değiştirmiş. Dedim neden yaptın böyle istemiyorum ben. Değiştirdim yerlerini. Aradan 5 dk geçti içerde ağlıyor. Bu sefer zoruma gitti aman 2 kavanoz için üzüyorsun o gidince değiştirirsin dedim. Ama bu sefer salonu değiştirmek ne bilim. Sinirlerim alınmış gibi davranıyorum şuan. Hiç bişeye ses etmemeye çalışıyorum. Ama çok yoruldum 1 haftada. Sürekli müdahale ediyorum yaptıklarına ama ben böyle mutluyum böyle kullanımı rahat diye. Mesela düdüklünün yerini yan dolaba neden koyarsın. 5 yıldır aynı yerde zaten mutfakta 3 dolap var. Böyle şeyler gördükçe artık nefes alamaz duruma geliyorum. Ama aklıma koydum. İlk onun evine gittiğimde habersiz dolapları değiştircem. Ev düzenini değiştircem. Yazık ananem bile deliriyor geldi herşeyin yeri değişti diye. İnatla durmuyor ya. Nasıl olcak nasıl dur diyebilcez bilmiyorum ablamla en büyük problemimiz bu. Yatak odasını bile değiştiriyordu da çok şükür onun artık özel alana saygı olduğunu anlamaya başladı izin vermedikçe birlikte yapalım demedikçe ellemiyor.
Ben de hiç görmedim işte beyin kendini kapatiyor bence olumsuzluğaBen de aylardır hiç rüya görmüyorum doğumla ilgili, en son mastırşefe katılıyodum onu gördüm ahfksjsks
Valla kalp de kırılcak cinnet de geçirilcek. ve karar verdim bu sefer yoruldular aman işte onlar rahat etsin falan diye düşünmicem. Çünkü ben onları düşündükçe laf yiyorum. Sınırlarımı belirlicem müdahale edicem ve ne canım istiyorsa onu yapıcam. Bir daha lohusa olamayız. Şey derler en fazla sen de ne lohusa oldun be falan bi daha doğurma bari djdjdjAha aynısı. Ağlıyorlar bi de evet. Onu demeyi unutmuşum. Memleketten yanıma gelince sanırım gurbete gelmiş gibi hissediyorlar. Aşırı hassas oluyorlardengeyi tutturmak çok önemli, bakalım ben ne yapacağım. İnşalah kalp kırmadan, cinnet geçirmeden geçer gider
O kültürel tamamen bence de, hayatlarında başka bir şey olmayınca çocuklarına çok odaklılar, e sonra da torunlara tabi. Ama ev eşyalarının yerini değiştirmek falan dev sınır problemi ya, kv yapsa direkt sıkıntı çıkarırım da annem yaparsa çok çaresiz kalırım ben de çok iyi anlıyorum seni. Benimki hem çalışıyor hem dediklerini yapmaya çalışıyor, birbirimize adamadık kendimizi hep konuşuyoruz bunları, özellikle kv ile tanışınca ve bu tiplerden ne kadar rahatsız olduğumuzu görünce annem iyice elini eteğini çekti ben sana bakarım sen çocuğa diyor ama bir yandan da kışın çocukla dışarı çıkılmaz diyor sufksjdls en önemli şey kendine güvenmek, net olmak galiba. Bunun yolu da işin uzmanından eğitim almak/okumak gibi geliyor bana, veya doktor/hemşire ne derse onu yapmak. Çok toksik bir toplum olduğumuz için ancak çekindikleri tiplere daha az müdahil oluyorlar, alışmak çok zor gerçekten. Eşimin tarafıyla bizim taraf hiç benzemiyor, sıfır ortak nokta yani hala alışamadım her gün kafamda kavga ediyorum onlarla ajfkdksBence bizimkilere fazla sorumluluk yüklenmiş. Hayatlarında başka bişey bilmiyor gibiler. En azından benimkiler öyle. O kadar sorumluluk bilincindeler ki temizlik mi var dibine kadar yap çocuk mu bakılcak anasıyla bir sen de uykusuz kal ve o çocuğa bak. Yemek mi yapılcak en az 3 çeşit yap. Kendilerini parçalıyorlar işe yaramak için. Sanki onlar yemek yapmasa biz daha az sevicez
Kız prilamını içtin mi? Bak b.kumla kavga etmekten bu saate kadar içmedim, midem hemen bulanmaya başladı. İçmediysen git bi içO kültürel tamamen bence de, hayatlarında başka bir şey olmayınca çocuklarına çok odaklılar, e sonra da torunlara tabi. Ama ev eşyalarının yerini değiştirmek falan dev sınır problemi ya, kv yapsa direkt sıkıntı çıkarırım da annem yaparsa çok çaresiz kalırım ben de çok iyi anlıyorum seni. Benimki hem çalışıyor hem dediklerini yapmaya çalışıyor, birbirimize adamadık kendimizi hep konuşuyoruz bunları, özellikle kv ile tanışınca ve bu tiplerden ne kadar rahatsız olduğumuzu görünce annem iyice elini eteğini çekti ben sana bakarım sen çocuğa diyor ama bir yandan da kışın çocukla dışarı çıkılmaz diyor sufksjdls en önemli şey kendine güvenmek, net olmak galiba. Bunun yolu da işin uzmanından eğitim almak/okumak gibi geliyor bana, veya doktor/hemşire ne derse onu yapmak. Çok toksik bir toplum olduğumuz için ancak çekindikleri tiplere daha az müdahil oluyorlar, alışmak çok zor gerçekten. Eşimin tarafıyla bizim taraf hiç benzemiyor, sıfır ortak nokta yani hala alışamadım her gün kafamda kavga ediyorum onlarla ajfkdks
Yemek ve tatlıları uyku saatine yakın vermedikten sonra tek önerim kabul etmek galibaoyy kızlar benim büyük oğlum hala uyuma işini çözemedi ben bebişe nasıl öğreteyimçocuk doğduğundan beri çok zor uyuyor ya 6 yaşına geldi 9da yatağa giriyoruz kitabını okuyoruz sarılıp yatıyoruz yok anacım bi çocuk bi saat yatakta dönüp durur mu
yalnız uyusun diye bıraktığımızda da bi saat falan geçiyor pıt pıt yanımıza geliyor benim uykum tutmadı diye :))) tam iki saattir babası yanında. bebek de gelince daha zor olacak. ayrıca ne kadar geç yatarsa yatsın sabahın köründe çok dinç bi şekilde kalkıyor maşallah :)) daha kolay uykuya dalması için ne yapabilirim bilmiyorum artık. rutinini bozmuyoruz yıllardır istikrarlıyız oyun kitap sohbet uyku şeklinde ama olmuyor önerisi olan varsa can kulağıyla dinliyorum
Prilam benim için ekmek ve sudan daha önce geliyor yemin ederim, kahve içmeye çıkarken bile yanıma alıyorum allah korusun yolda bir şey olur eve geç giderim perişan olurum diyeKız prilamını içtin mi? Bak b.kumla kavga etmekten bu saate kadar içmedim, midem hemen bulanmaya başladı. İçmediysen git bi içbi de bulantıyla devam etmeyelim cinnetimize. Uyku bile tutmuyor şuan, her yerim adrenalin doldu
Valla saati geçince hemen öğürmeye başladım, hiç bu kadar geç saate kalmamıştım. Canımm prilamım. İyiki bırakmaya çalışmadım. Evet gece iki tablet alıyorum kuzum. Benim de bir kutu yedek var. Hastane çantama da koyacağımPrilam benim için ekmek ve sudan daha önce geliyor yemin ederim, kahve içmeye çıkarken bile yanıma alıyorum allah korusun yolda bir şey olur eve geç giderim perişan olurum diyesağlık ocağına gideyim de yedekleyeyim, malum doğuma kadar içeceğim sen 2 tablet mi alıyorsun hala?
Ya bu kirmizi isigi duydum da ne olaki meselaÖğlen uykusu devam ediyor mu? Ediyorsa kaç saat ediyor? Odanın tamamen karanlık veya sadece kırmızı ışık almasına dikkat ediyor musunuz, her gün temiz hava alıyor mu, şekerli gıdaları uyumadan en az 3 saat önce kesiyor mu, falan filan :) bir sürü faktör var annesi, bir de uyumadan önce yoğun efor sarf ettiği oyunlar oynuyorsa ve fazla yoruluyorsa bilinenin aksine uykuya geçişi zorlaştırıyor. Sakin oyunlar oynamayı deneyebilirsiniz eğer hareketli oyunlar oynuyorsanızbir de temasa düşkün bir çocuksa gün içinde sizinle veya babasıyla yeterince fiziksel temas kurdu mu o da önemli bir faktör
Ahahahahaha hastane çantası müthiş fikirmiş bak hiç aklıma gelmediValla saati geçince hemen öğürmeye başladım, hiç bu kadar geç saate kalmamıştım. Canımm prilamım. İyiki bırakmaya çalışmadım. Evet gece iki tablet alıyorum kuzum. Benim de bir kutu yedek var. Hastane çantama da koyacağımdoğumdan sonra bulantımın geçeceğine inanamıyorum nedense.
Bundan ötürü anam, ben de almadım ya klasik gece lambası gibi hepsi.Ya bu kirmizi isigi duydum da ne olaki meselaben gece lambasi kullaniyorum
Bu gece ilk defa tek başıma kalktım kimseye seslenmeden bebişimin ihtiyaçlarını hallettim. P.s: 5.gün. Öncesinde yataktan kalkarken veya koltuktan birini çağırıyordum, eğilip altını değiştiremiyordum.sezeryan olan annişler, kaç günde toparladınız, hangi işleri/hareketleri yapabiliyorsunuz biraz umut basın yav tek korkum yatalak gibi olmak
Du bakalım haftaya pazartesi doğumdan sonra ben seni güncellerim. Geçiyor veya devam ediyor diyeAhahahahaha hastane çantası müthiş fikirmiş bak hiç aklıma gelmediya geçen haftalarda eşim de aynısını söyledi, ilaçla bile kusuyorsun bence kalıcı olabilir doğumdan sonra geçeceğine emin misin dedi. Yemin ederim aklım çıkıyor o ihtimali düşündükçe. Onu geçtim insan hamileliğin her belirtisini sonuna kadar nasıl yaşar inan aklım almıyor, ilk 3 ay mide bulantısı derler 9 aydır kusuyorum, mide yanması 3.trimesterda olur derler 9 aydır midem yanıyor, uyku hali ilk aylarda olur dediler günde 2-3 kez elimden bardak, kumanda falan düşüyor öyle bir uyku bastırıyor ki hiçbir belirtim 3 ay sürmedi maşallah hep 9 ay. İştahsızlığı söylemiyorum artık şu anda mide baskısı da fazla acıkıyorum ama iki kaşık yiyip bırakıyorum. Ben doğumda kesin kusarım ya, özellikle normal doğum olursa. Zofer serum taktırırım epeydir taktırmıyorum değişiklik olur
Gece lambasının ampulünü kırmızıya boyadıkYa bu kirmizi isigi duydum da ne olaki meselaben gece lambasi kullaniyorum
Geliyor gelmekte olan. Gününün yaklaştığını o da biliyor. Ben bu gece asla uyuyamadım. Midem yanıyor, ayaklarım takoz gibi, şiştikçe şişti, kalbimde kaygı sıkışması, oturunca rahatsızım, yatınca rahatsızım, burnum tıkanıo, gözüm akıo, çişim geliyoRegl ağrısıyla günooo yeniden, bıktım püü
öyle gerçekten bu çocuk uyumayı sevmiyor. karakteri bu. daha küçücüktü gözü açıkken uyuduğuna beni ikna etmeye çalışıyordu uyudum ben diyeYemek ve tatlıları uyku saatine yakın vermedikten sonra tek önerim kabul etmek galibaRutin vs bir yana, uykunun temelde çok mizaç işi olduğunu kabul etmek gerekiyor. Ebeveyn etkisi muhakkak vardır, doğru yapılması gereken şeyler ama bakıyorum çocuğun yapacağı varsa ebeveyn yanlış yapsa da oluyor, tam tersi de geçerli. Bebek gelince daha zor olacak kısmına değil de durum nasıl yönetilmeli eşinle planlama yapmak kaygılarını biraz azaltır belki