R3zene al rezene en onemlisiBestlak iyi fikir ben de alayım, bir de emzirme çayı alacağım. Süt için en işe yarayan takviye buymuş, şimdiden alabilirim ben de
bir haftaya temel ihtiyaçlarını karşılarsın , ikinci hafta minumuma düşer . Yani ben 4 5 günde kendim kalkabilir hale geldim . Yatarken ağrım olmuyordu ya da yürürken ama kalkarken yardım aldım hep eşimden . Üçüncü hafta da yatakta sağa sola dönmeye başladım :) başta geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyormuş . Bi de sizin bebekleriniz yanınızda olacak ya o motivasyon ile daha çabuk toparlarsınız. Benim bebeklerim yanımda değildi sadece vücuduma odaklı haldeydim :)sezeryan olan annişler, kaç günde toparladınız, hangi işleri/hareketleri yapabiliyorsunuz biraz umut basın yav tek korkum yatalak gibi olmak
Oğlun nasılbir haftaya temel ihtiyaçlarını karşılarsın , ikinci hafta minumuma düşer . Yani ben 4 5 günde kendim kalkabilir hale geldim . Yatarken ağrım olmuyordu ya da yürürken ama kalkarken yardım aldım hep eşimden . Üçüncü hafta da yatakta sağa sola dönmeye başladım :) başta geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyormuş . Bi de sizin bebekleriniz yanınızda olacak ya o motivasyon ile daha çabuk toparlarsınız. Benim bebeklerim yanımda değildi sadece vücuduma odaklı haldeydim :)
Ben gece uyurken 1-2 tane rennie emcüklüyorum başka türlü uyuyamıyorum, mide yanmam midemi de bulandırıyor çünkü. Ama gece ağrıyla falan uyanınca o yanma yine geliyor sanki yarım saat önce kuzu çevirme gömmüşüm gibigünaydınnn ben de mide bulantısı ve yanmasıyla uyandım. ağzıma acı su gelip duruyor
Lohusalık bugün itibari ile bitti :) gece gündüz bebekle ilgileniyorum ikinci günden sonra kendim ilgilendim hep ilk gün annemle beraberdim . Kızımı da bu hafta alırım gibi teyzesi , kilosunu tamamlamaya çalışıyor doktorlar . Sonra iki bebekli bir hayata merhabaaaaOğlun nasılkızından haberler nasıl, ne zaman çıkar gibi geliyor sana? Bir de sen nasılsın tabii ki, lohusalık nasıl gidiyor?
ben akşam baklava yedim deBen gece uyurken 1-2 tane rennie emcüklüyorum başka türlü uyuyamıyorum, mide yanmam midemi de bulandırıyor çünkü. Ama gece ağrıyla falan uyanınca o yanma yine geliyor sanki yarım saat önce kuzu çevirme gömmüşüm gibi
Benim de canım ne zamandır baklava çekiyor yarasın anam smgmf neyse geçeceeeek az kaldıben akşam baklava yedim deyemesem de oluyor tabi. sanki boğazımdan aşağı kızgın demir sokuyorlar. gaviscon şurubu kafaya dikiyorum ben de sürekli ama etkisi 5 an falan
ben de akşam aşerdim resmenBenim de canım ne zamandır baklava çekiyor yarasın anam smgmf neyse geçeceeeek az kaldı
Oyy 40 gün oldu demekLohusalık bugün itibari ile bitti :) gece gündüz bebekle ilgileniyorum ikinci günden sonra kendim ilgilendim hep ilk gün annemle beraberdim . Kızımı da bu hafta alırım gibi teyzesi , kilosunu tamamlamaya çalışıyor doktorlar . Sonra iki bebekli bir hayata merhabaaaasen nasılsın bugün de doğurmadın hemi ben 30. Haftamda ne yürüyebiliyordum ne sağa sola dönebiliyordum, yemek yemek sindirmek , hele kaburgalarıma dayanıyorlardı ikisi de oturamıyodum . Bu haftalarda olsaydım ne olurdu acaba diye düşünmeden edemiyorum
Bu sancılar bir miktar zorluyor çok haklısın ama bebek çıktığı an hepsi bitecek, kucağında mis kokulu pembiş bir bebekle rahatlamış olacaksın. Canın yanarken düşünmek zor belki ama o sancılar sayesinde rahmin açılacak, bebeğin kucağına konacak. En geç akşama doğurmuş olacaksın, tüm bu bekleyiş, heyecan sonucuna ulaşacakKızlar sabah 7 gibi hastaneye gittim sancılarım 10 dakikada bir gelmeye başlamıştı doktorum gel dedi. Açıklığıma baktı ölüyorum sandım kaçmak istedim o an açılma başlamış dedi nstde sancım en fazla 40 çıkıyor tekrar eve gönderdi akşamı bulur dedi çok korkuyorum of ofcanım çok tatlıdır hiç dayanamıyorum bu sancılar bile zorluyor önerilerinize açığım çok zorlanıyorum şu an bile. Açıklık muayenesi yapmasınlar diye olabildiğince geç gitmeye çalışacağım hastaneye. Sancıyı tarif edecek olursam regl ağrısı gibi ama 15-20 saniye sürüp geçiyor
Ahh inşallah canım o anı düşünerek motive oluyorumBu sancılar bir miktar zorluyor çok haklısın ama bebek çıktığı an hepsi bitecek, kucağında mis kokulu pembiş bir bebekle rahatlamış olacaksın. Canın yanarken düşünmek zor belki ama o sancılar sayesinde rahmin açılacak, bebeğin kucağına konacak. En geç akşama doğurmuş olacaksın, tüm bu bekleyiş, heyecan sonucuna ulaşacak
Emzirme yastıgı ben tüm bebelerimde kullandım kullanıyorum. Hastanede de rahat oluyor senin zaten gidisatın vajinal dogum arabaya da koyarsın doguma giderken. Ben bu sezaryanımda kullanamadım karnımı acıttı mesela ama normal dogum olsa cok rahat olurduYeni doğum yapan ve deneyimli analar, gözüme çok büyük geldi emzirme yastığı almadım da almalı mıyım sizce? İşinize yarıyor mu?
Bestlak kesin al bende cok ose yaradi bir de dut kurusu suyu emzirme cayi aldim ama icemedim .Bestlak iyi fikir ben de alayım, bir de emzirme çayı alacağım. Süt için en işe yarayan takviye buymuş, şimdiden alabilirim ben de
Bende dikislerim rahatlasin diye bekliyorum kullanmak ocinEmzirme yastıgı ben tüm bebelerimde kullandım kullanıyorum. Hastanede de rahat oluyor senin zaten gidisatın vajinal dogum arabaya da koyarsın doguma giderken. Ben bu sezaryanımda kullanamadım karnımı acıttı mesela ama normal dogum olsa cok rahat olurdu
Tam anlamıyla agrılarım sıfırlanması 15 gün oluyor canım. Ben 5. Günden itibaren rahatladım ilk 4 gün zordu benim epey agrılıydı. 5. Günden sonraki agrılar daha hafif ve tolere edilir oldu benim. Bir 10 gün cok dikkat etmek lazım diyebiliriz dinlenmeye hareketlerimizesezeryan olan annişler, kaç günde toparladınız, hangi işleri/hareketleri yapabiliyorsunuz biraz umut basın yav tek korkum yatalak gibi olmak
darisi basimiza hicbir dogum kolay degildir tahmin ediyorum.. dun aksam benim de sancim fazlaydi sabaha pamuk gibi uyandim yineAhh inşallah canım o anı düşünerek motive oluyorum