Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Sayılıyorsa odasına led avize aldım 🤣🤣 bu hafta. Kızlar için de çok tatlış şeyler var. Dagi de emzirme atletleri 224e düştü onlardan aldım. Bestelak mı ne o damladan aldım. Bu hafta aldıklarım bu kadar 😅
Bestlak iyi fikir ben de alayım, bir de emzirme çayı alacağım. Süt için en işe yarayan takviye buymuş, şimdiden alabilirim ben de

Eklentiler

• IMG_5988.jpeg
    IMG_5988.jpeg
    137,2 KB · Görüntüleme: 57
Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 edahandro edahandro kendinizi bu kadar bunaltmayın. belki de korktuğunuz gibi olmayacak. her şey yolunda gidecek. günün sonunda zaten insanların müdahil olabileceği süre kısıtlı. çekirdek ailenizle baş başa kalıyorsunuz. alabildiğiniz yardımları almaya çalışın başlangıç için. benim o dibimde bitip pıt pıt akıl verenler zamanla yok oldu şimdi hiç var olmamış gibiler 😂 silingle bebeğimi bağlıyordum kendime yemek hazırlıyordum eşim de işten gelince mutfağı toplayıp çocuğu alıyordu dinleniyordum işte. ilk birkaç hafta için lohusalara özel kafa yapıcı bi şeyler verseler keşke 😂

Anacım ya kendi annen kaygılandırıyor ya koca tarafı zaten, bize hiç rahat yok ki. Eşim bir gün evden bir gün ofisten çalışıyor o var, ben de ilk 15 günü atlattıktan sonra devamlı birilerine ihtiyaç duymam diye düşünüyorum. 2-3 haftada bir kadın gelse annem part time çalışıyor arada bir yemek yapıp bıraksa hallolur gibi düşünüyorum. Fazla özgüven mi nedir 🥲 birileri olunca senin işine karışıyorlar çünkü, deneyimli anneler de yalnız bakmak her anlamda daha iyi diyor allah yokluklarını göstermesin ama ben de alışmak istiyorum eşimle bebişe, zaten ev küçük yani eşim salonda çalışıyor biri daha olsa bebekle beraber 4 kişi salonda oluyoruz. Tövbeler tövbesi. Bkumla kavga ediyorum ben de aynen, eşime falan belli etmiyorum da anneme anlatıyorum işte o da kızıyor. Kv haftada 1-2 arıyor o bile acayip batıyor ne bu şimdi diye. Keşke fragman olarak görebilsek ne olacağını, muhtemelen abartıyoruz bu arada ama hormonlar mıdır nedir cidden fenalık basıyor düşündükçe.
Bizim de ev küçük, ben de bebeğim eşim ve ben olmak istiyorum. Annemler zaten Max 40 gün kalıp memlekete döner. 40 gün iyi kötü idare edicem. Belki de bu korktuğum şeyler başıma gelmeyecek bile. Sayılı gün zaten. İhtiyacım olacak, belki gitmesinler isteyeceğim, aşırı memnun kalacağım, allah razı olsun diyeceğim, hiç bilmiyoruz ki süreci. Sonrasında da kv'm burda yaşıyor zaten, onunla da başka bi süreç başlayacak bakalım. Dediğin gibi ah o fragmanı bi göreydik. Valla çok ihtiyacım var şuan o fragmana. Kurdukça kuruyorum.

Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 edahandro edahandro kendinizi bu kadar bunaltmayın. belki de korktuğunuz gibi olmayacak. her şey yolunda gidecek. günün sonunda zaten insanların müdahil olabileceği süre kısıtlı. çekirdek ailenizle baş başa kalıyorsunuz. alabildiğiniz yardımları almaya çalışın başlangıç için. benim o dibimde bitip pıt pıt akıl verenler zamanla yok oldu şimdi hiç var olmamış gibiler 😂 silingle bebeğimi bağlıyordum kendime yemek hazırlıyordum eşim de işten gelince mutfağı toplayıp çocuğu alıyordu dinleniyordum işte. ilk birkaç hafta için lohusalara özel kafa yapıcı bi şeyler verseler keşke 😂
Hofff öyle mi diyorsun? Bir yandan da gözüm bir şey görmeyecek bebeden başka boşuna endişeleniyorum diyorum ama hormonlardan mıdır nedir birkaç gündür bunları düşünüp afakanlar basıyor. Misafir olayları falan da olmaz zaten 40 gün kabul etmeyeceğimizi söyledik, kaldı ki öyle pek kalabalık yok bizde. Ben de senin gibi kanguruyla bebişi oyalarım diye düşünüyorum, dinimiz amin 😂

Bizim de ev küçük, ben de bebeğim eşim ve ben olmak istiyorum. Annemler zaten Max 40 gün kalıp memlekete döner. 40 gün iyi kötü idare edicem. Belki de bu korktuğum şeyler başıma gelmeyecek bile. Sayılı gün zaten. İhtiyacım olacak, belki gitmesinler isteyeceğim, aşırı memnun kalacağım, allah razı olsun diyeceğim, hiç bilmiyoruz ki süreci. Sonrasında da kv'm burda yaşıyor zaten, onunla da başka bi süreç başlayacak bakalım. Dediğin gibi ah o fragmanı bi göreydik. Valla çok ihtiyacım var şuan o fragmana. Kurdukça kuruyorum.
Anneni uyarırsın ya tatlı tatlı, yapacak bir şey yok. En azından kendi annen olunca anlarsın dilinden. Kv nasıl?

Dimi kız, doğru diyorsun. Belki de hiç biri olmayacak ve aşırı memnun olucaz, Allâh razı olsun dicez, zaten ilk günler ihtiyacımız da olacak illaki. Dediğin gibi sonra istesek de olmayacaklar. Hele benimkiler şehirdışında zaten. Kv'mde mesafelidir sağolsun, onla çok benzeriz. Bebekten sonra değişmezse bir sıkıntı olmaz. Evet evet herşey yolunda gidecek 🙏🏼🙏🏼 buna inanmak istiyorum. Aynen kafa yapıcı birşeye ihtiyacım var ya, hem süt yapan hem kafa yapan bişi icat etseler keşke 🤣🤣

Eviiit sabun 🩷 çok sevindim beğenmene 🥰 hala çok eksik var gbi hissediyorum, makyaj malzemelerini saç şekillendirileri koymadım çantaya. Şu süsleri yarın halledeceğim. Arabayı değiştiriyoruz bir de 10 gün sonra gelecekmiş yerleşemedik o yüzden
Ben makyaj malzemelerini koydum, valla yedek stokladıklarımı açtım koydum hep. Gündelik kullandıklarım çekmecede duruyor . Bi maşa kaldı. Giderken maşa yapıp gidicem hastaneye. Onu en son atıcam çantaya. Liste yaptım telefonda. Tik atıyorum yanına unutmamak için. En son listeyi kontrol edip evden çıkarım diye düşünüyorum. Son dakika unutma ihtimalim yüksek. Ben de daha arabaya bişi indirmedim. Hala birşeyler tıkıyorum çantalara 😅

Djdkfjsldks bence senin doğumun birden başlayacak ve hızlı olacak, öyle hissediyorum. Bu hafta içi de kesin doğuracaksın bak gör. Alayım bari çok ısrar ettiniz ajfksjdsk ben de inanamıyorum ve her söylediğine %100 katılıyorum. Manyak gibi korkunç koca tarafımı düşünüyorum halbuki 5 kişiler yani shlsndl mesafe de koyduk biliyorsun ama aklım çıkıyor benim canımı sıkacaklar ben de o kafayla tatsızlık çıkaracağım diye. Bu zamana kadar yapmadım ama yapmayacağımın bir garantisi yok yani shcksjdsl ben doğuma sadece eşimle gidip birkaç saat kala ailelere haber vermek istiyorum mesela, annem istersen sonra gelelim kızım diyor ama taaa hamile değilken kvye bunu söylediğimde olur mu öyle şey biz de görmek isteriz falan demişti. Neyi görecekse sivri zekalı 🥰 eşim de haber vermeyiz birkaç saat kala ararız ne canını sıkıyorsun trip atarsa da atsın diyor. Bir de eşimin anneannesi falan var maşallah allah uzun ömür versin ama firavun gibi her gördüğümde mutlaka canımı sıkacak bir şey söylüyor. Bir yandan zaten mesafeliyiz görüşmüyoruz diyorum diğer yandan ya fırsat bilirlerse tekrar başa dönersek naparım diyorum çıldıracak gibiyim. Annem de kızım ben çalışıyorum kv gelsin yardım eder 1 saat oturup gidiyor zaten diyor da ben 5 dk otursun istemiyorum ki tövbeler tövbesi yani. Kafamda hep emiyor mu, üşümesin cümleleri var beynim mokoko. Bugün eşime dedim canımı sıkarlarsa gider annemde kalırım kocaman ev diye, o zaman da eşimle ayrı düşeceğiz emaaaaannnnn
Artık bu hafta içi doğurmazsam 40 oluyom yaa nolur doğurayım derken aklım çıkıyor bir yandan djdjdjd
Bana burdan bi arkadaş şey demişti bebek aklını o kadar çok dolduruyor ki o an çok da fazla takılmıyorsun olaylara diye ama bakalım ben kesin sinir olcak bişey bulurum. Annemle aynı şehirde olmayı çok isterdim sanırım şimdiden acaba ne zaman gider diye düşünüyorum çünkü evde sıkıldıkça evdeki eşyaların yerini değiştiriyor. Geçen hafta sadece 1 saat yoktuk doktor kontrolüne gittik salonu değiştirmiş. Ablamda da aynısını yapmıştı ve ablama yaptığında çok kızmıştım neden karışıyorsun ev düzenine diye. Ama asla anlamıyor. Kv de diyor anneme bütün kış burdasın sen nereye gidiyorsun. Babam da var şimdi babama diyor abi sen nereye gidiyosun birlikte kalın falan. En son işe başlayınca çocuğa bakmaya gelirim metrobüsle karşıdan dedi. Yuh oldum. Bence gelemez ama bakalım. Bir de doğumdan sonra kalcakmış ve bizimkiler bunu çok normal karşıladılar. Zaten istanbul içi ne alaka ya. Bak yine delirme geldi sabaha kadar kavga edicem djdjdjd

Anneni uyarırsın ya tatlı tatlı, yapacak bir şey yok. En azından kendi annen olunca anlarsın dilinden. Kv nasıl?
Çok alınganlar yaaa. Kedi için eşime ve ablama kızmışım mesela yazın, bir yer açık kalmıştı gene. Ablam, eşine az kızdın, bana çok kızdın diye küstü 🙄 bana sert konuşuyorsun diyor. Sanırım panik olunca tatlı olamıyorum. Annem de biz gidelim o zaman demeye başlıyor. İnşallah dediğin gibi tatlı tatlı tatlı tatlı ve tatlı uyarabilirim aminn... Halbuki ettafımda da çok tatlı dilli bilinirim. Aileme mi sert yapıyorum bilmiyorum. Bence onlar çok aşırı alıngan. Kv'm bana benziyor, sınırlarını bilen mesafeli biridir. Gel dersem gelir ama tabi doğumdan sonra ilişkiler güncelleniyormuş. En iyi anlaştığınla bile anlaşamayabiliyormuşsun. O sebeple hiç bilmiyorum neye evrilecek ilişkimiz. Evlerimiz yakın. İstese her gün gelir gider yani. Bakalım ilişki neye evrilecek.

Artık bu hafta içi doğurmazsam 40 oluyom yaa nolur doğurayım derken aklım çıkıyor bir yandan djdjdjd
Bana burdan bi arkadaş şey demişti bebek aklını o kadar çok dolduruyor ki o an çok da fazla takılmıyorsun olaylara diye ama bakalım ben kesin sinir olcak bişey bulurum. Annemle aynı şehirde olmayı çok isterdim sanırım şimdiden acaba ne zaman gider diye düşünüyorum çünkü evde sıkıldıkça evdeki eşyaların yerini değiştiriyor. Geçen hafta sadece 1 saat yoktuk doktor kontrolüne gittik salonu değiştirmiş. Ablamda da aynısını yapmıştı ve ablama yaptığında çok kızmıştım neden karışıyorsun ev düzenine diye. Ama asla anlamıyor. Kv de diyor anneme bütün kış burdasın sen nereye gidiyorsun. Babam da var şimdi babama diyor abi sen nereye gidiyosun birlikte kalın falan. En son işe başlayınca çocuğa bakmaya gelirim metrobüsle karşıdan dedi. Yuh oldum. Bence gelemez ama bakalım. Bir de doğumdan sonra kalcakmış ve bizimkiler bunu çok normal karşıladılar. Zaten istanbul içi ne alaka ya. Bak yine delirme geldi sabaha kadar kavga edicem djdjdjd
Dolunay mı hormon mu arkideş hepimiz kavga ediyoruz şuan beynimizde 🤣🤣 ama salonu değiştirmek efso bir hareket gıızz o niyyy, ben konsolda fotoğrafların yerini değiştirdiklerinde cinnet geçiriyorum 😅 geri yerlerine koyuyorum hemen. Allah başımızdan eksik etmesin, hep var olsunlar, çok şükür bin şükür ama inşallah herşey kararında, tadında, en güzel şekilde ilerler 🙏🏼 kafa da kurmak da çok zor. Kur kur kur yoruldum yeminlen kaç saattir. Dediğin gibi bebişler doğunca düşünmeye fırsat bile kalmayacak belki de.

Bence sinir olacak bir şey buluruz biz seninle sjfksksks offfffff kimse bir şey anlamıyor ya kimse yerini bilmiyor valla çıldırıciiiim. Sadece bizim gibi gelişmemiş mal toplumlar böyle, yabancıların doğum vloglarını izliyorum aileler 1 gün sonra geliyor, bizde kan çıkar bir de o halde özür dilemekle uğraşırız ahfkdkd

Benim yaptırdığım yerde melodi dedi ama deseni nasıl çikolatanın ben melodi olduğundan şüphelendim bi 😂
Deseni yok bak böyle düz, bir de silverı var. Seninki nasıl? Bir de fiyatları ne belki ordan anlaşılır

Eklentiler

• E1B10915-3F4D-4275-93D1-127A45F6D1E8.jpeg
    E1B10915-3F4D-4275-93D1-127A45F6D1E8.jpeg
    101,7 KB · Görüntüleme: 45
Deseni yok bak böyle düz, bir de silverı var. Seninki nasıl? Bir de fiyatları ne belki ordan anlaşılır
Benim çikolata da orta da çiçek yok folyo da böyle değil düz yaptırdığım yer melodi kullanıyoruz dedi ama tadı iyi de bilemedim

Çok alınganlar yaaa. Kedi için eşime ve ablama kızmışım mesela yazın, bir yer açık kalmıştı gene. Ablam, eşine az kızdın, bana çok kızdın diye küstü 🙄 bana sert konuşuyorsun diyor. Sanırım panik olunca tatlı olamıyorum. Annem de biz gidelim o zaman demeye başlıyor. İnşallah dediğin gibi tatlı tatlı tatlı tatlı ve tatlı uyarabilirim aminn... Halbuki ettafımda da çok tatlı dilli bilinirim. Aileme mi sert yapıyorum bilmiyorum. Bence onlar çok aşırı alıngan. Kv'm bana benziyor, sınırlarını bilen mesafeli biridir. Gel dersem gelir ama tabi doğumdan sonra ilişkiler güncelleniyormuş. En iyi anlaştığınla bile anlaşamayabiliyormuşsun. O sebeple hiç bilmiyorum neye evrilecek ilişkimiz. Evlerimiz yakın. İstese her gün gelir gider yani. Bakalım ilişki neye evrilecek.
Dolunay mı hormon mu arkideş hepimiz kavga ediyoruz şuan beynimizde 🤣🤣 ama salonu değiştirmek efso bir hareket gıızz o niyyy, ben konsolda fotoğrafların yerini değiştirdiklerinde cinnet geçiriyorum 😅 geri yerlerine koyuyorum hemen. Allah başımızdan eksik etmesin, hep var olsunlar, çok şükür bin şükür ama inşallah herşey kararında, tadında, en güzel şekilde ilerler 🙏🏼 kafa da kurmak da çok zor. Kur kur kur yoruldum yeminlen kaç saattir. Dediğin gibi bebişler doğunca düşünmeye fırsat bile kalmayacak belki de.
Heh tam işte o alınganlık seviyesi annemde var. Geçen 1 haftalığına geldi. İlk gün mutfakta bakliyatların yerini değiştirmiş. Dedim neden yaptın böyle istemiyorum ben. Değiştirdim yerlerini. Aradan 5 dk geçti içerde ağlıyor. Bu sefer zoruma gitti aman 2 kavanoz için üzüyorsun o gidince değiştirirsin dedim. Ama bu sefer salonu değiştirmek ne bilim. Sinirlerim alınmış gibi davranıyorum şuan. Hiç bişeye ses etmemeye çalışıyorum. Ama çok yoruldum 1 haftada. Sürekli müdahale ediyorum yaptıklarına ama ben böyle mutluyum böyle kullanımı rahat diye. Mesela düdüklünün yerini yan dolaba neden koyarsın. 5 yıldır aynı yerde zaten mutfakta 3 dolap var. Böyle şeyler gördükçe artık nefes alamaz duruma geliyorum. Ama aklıma koydum. İlk onun evine gittiğimde habersiz dolapları değiştircem. Ev düzenini değiştircem. Yazık ananem bile deliriyor geldi herşeyin yeri değişti diye. İnatla durmuyor ya. Nasıl olcak nasıl dur diyebilcez bilmiyorum ablamla en büyük problemimiz bu. Yatak odasını bile değiştiriyordu da çok şükür onun artık özel alana saygı olduğunu anlamaya başladı izin vermedikçe birlikte yapalım demedikçe ellemiyor.

X