Abooov bebek bile uyanmaz o saatte yaa jshdhdsabahın nurunda ya6.30da burada ol dedi. 8.30da doğum
39+4 oluyor beybi 39 bitince alabiliriz dedi zatenYaaaa ne güzel tarihKaç haftalık oluyor o zamana ?
comelmeyi cok uzun suredir yapiyorum onda zorlanmiyorum da karnin uzerine iki buklum egilme gibi hareketler karni sikistirip yere dogru ellerinle uzanma bunlar imkansiz geliyor arada koca gobek varÖncesinde hiç spor yapmadiysaniz bir anda bu hareketleri yapmayin bence. Çömelme hareketi vajinal doğum için çok faydalı mesela ama 37-38 e kadar hiç yapmayan birisi için dizlerde sakatlik riski olur. Bunlar çok zor değil ben çoğunu yapıyorum her gün az zamanım kaldı diye. Önceki haftalarda da yapıyordum haftada 2-3 kere ama hiç yapmayanlar son haftalarda yapmasın diyordu eğitmen. Yine de siz bilirsiniz tabi ki
Çok değişik kız. Bak şu kulüp olmasa böyle insanlar olduğunu bilmeyeceğizBen de o kadar uğraşamam ya, kırk yılda bir anca yani. Dediğin gibi çalışırken zaten mümkün değil sana kalan 2-3 saat, onda da her şeyi aynı anda yapmaya çalışıyorsun. Kimse kimseden bir şey beklemese ve herkes haddini bilse hiçbir sorun kalmayacak aslında, ben ilk başta çok garipsemiştim ama demek ki böyleler diyip kabul ettim. Her seferinde farklı bir restorana gidiyorduk benim de işime geliyordu canımızın çektiği yere gidiyorduk. Ama sanki ben kvyim o gelin gibi bir durum olunca patladık, yoksa bana ne yani.
Ayyy hadi bakalım kendi daha erken gelmeye kalkışmazsa çok güzel tarih olmuş39+4 oluyor beybi 39 bitince alabiliriz dedi zaten
Comelmeyi yapıyorsanız eğer ördek yürüyüşü var, onu da tavsiye ederim. O da çok etkili diyorlar acilma ve kolay doğum için. Uzanma biraz zor evet karın geriliyor baya bir ama alışınca onlar da iyi geliyor.comelmeyi cok uzun suredir yapiyorum onda zorlanmiyorum da karnin uzerine iki buklim egilme givi hareketler karni sikistirip yere dogru ellerinle uzanma bunlar imkansiz geliyor arada koca gobek var
Normalde anneler öyledir zaten, benimki de kp’e kitlediği için böyle yapıyor bu arada. Yoksa zannetmiyorumÇok değişik kız. Bak şu kulüp olmasa böyle insanlar olduğunu bilmeyeceğizBenim annem de kv’m de bu dışarıda yeme içme olayını çok gereksiz masraf görüyorlar mesela ikna edene kadar göbeğimiz çatlıyor.
bakayim onu videolardan izleyip yapayim cok tesekkurler..Comelmeyi yapıyorsanız eğer ördek yürüyüşü var, onu da tavsiye ederim. O da çok etkili diyorlar acilma ve kolay doğum için. Uzanma biraz zor evet karın geriliyor baya bir ama alışınca onlar da iyi geliyor.
Ay insan utanır eve kahvaltıya çağırır yaYarın uzun zaman sonra koca tarafıyla görüşmem var, sıkılmayın diye anlatmadım aramız kötüydü biliyorsunuz görüşmüyorduk, sonra konuştuk ama hala çok mesafeliyim neyse. Gelip gitme konusunda rahatsızlığımı söyledim, habersiz gelebiliyorsun ama biz sana haberli bile gelemiyoruz ya restorandayız ya da börekçideyiz dedim. Annenleri ve bizim tarafı toplayıp doğum öncesi görüşelim dedi -234 yaşındaki teyzesi beni görüp ne yapacak bilmiyorum, demans zaten. Ama bizim aile görüşüyor ya devamlı sidik yarıştırma peşinde- neyse evine akşam yemeğine çağırdı sonra -tabi ki- vazgeçti bu kez kahvaltı için DIŞARDA görüşeceğiz ajflsjflsjdlsdk senin börekçi olayı gittikçe gerçek oluyor, söyleyeyim de gül@secondchance
Benimkide aynı off uf diye diye dönüyorumBen de öyleyim işte ndndnd eşim her seferinde uyanıp noldu sancı mı var diyor doğum başladı zannediyor
Rica ederim, bazı videolarda ileri geri şeklinde gösteriyor. Geri gitmeden yapın hep ileriye doğru yürüyün yani. Sağlıklı doğumlar dilerimbakayim onu videolardan izleyip yapayim cok tesekkurler..
Ev yemeği yapan yerden söylesin eve çağırsın bariYemek yapmaktan nefret ediyor, yapmıyor bu arada yaptıkları da yenmiyor zaten. Bir gün annemleri çağırdı lazanya yapmış, lazanya ne kadar kötü yapılabilirse o kadar kötüydü çatal yamuldu yerken, dönüşte babamlarla dilli kaşarlı yemeye gittik sjfksjsksjsk
hepimize saglikli guzel kolay dogumlarRica ederim, bazı videolarda ileri geri şeklinde gösteriyor. Geri gitmeden yapın hep ileriye doğru yürüyün yani. Sağlıklı doğumlar dilerim
İyi iyi bence hızlıca girip çıkmaları iyiBenim o konuda var bir travmam. Daha bekarken regl zamanım kadın bir doktor alttan muayene etmek istedi ilkti yani. Ben de müsait değilim dedim. Kıl tüy olarak da değildimSorun yok illa bakmam lazım dedi. Ayy çok fenaydı. Bir de benim regl zamanları çok felaket geçiyor kanamam falan saatlik ped bile değiştirsem illa ki temiz olamıyorum haliyle. Bir daha asla gidemedim o doktora utancımdan. Ondan beridir her doktora gidişte en temiz halimle gidiyorum.
Şimdiki doktoruma çok alıştım ama yine de çekiniyorum. Ama o da en ciddi haline bürünüp çabucak bitiriyor alttan muayeneleri ciddi olması iyi mi kötü mü bilemesem de çabuk bitirmesi iyi oluyor
Kesinlikle öyle mesela bana folik asit dışında hiçbir şey kullandırmadı hamilelikte onu da al kullan işte bir tane dediEvet orada paran olsa dahi sağlıkta ilgi görmek için ciddi bir şeyin olması gerek. Ama bizim ülkede de sağlık konusunda çok yanlış uygulamalar var. Kaynak israfı çok fazla. En basitinden herhangi bir işe girişte akciğer filmi çekiliyor yani ne gerek var. Salgın yok bir şey yok.
Benim ailemde mesela asla iyileşmek için vücuda süre vermiyorlar hemen bir ilaç bir iğne. Babam emekli sağlık çalışanı çok yorgunum her yerim ağrıyor iğne vurup yatacağım diyor ya yat uyu dinlen işte be adam iğneye ne gerek var. Zihniyet hep bu hemen ilaca sarılıyor herkes. Burnu akan acilde
İşte orada da sanki gereksiz bir 40a kadar bekleyelim olayı var. Belki de haklılar kendilerince. Benim sezaryen kararını 37de aldık mesela. Bebeğin iriliği kesinleşip çatı muayenesinde de basıklık görünce. Bebeği acil bir şey olmadıktan sonra 39dan önce almam dedi. Bana 39 bile geç geliyor o zaman bile 4 kg olur bence. Bakalım hayırlısı artık akışına bıraktım. Bence 39u bulmaz benim. Bugün dışarı çıktım fazlaca yürüdüm sancılandım ve sanki minimal bir kanamam da oldu. Dinlendim sancılarım hafifledi. O yüzden gitmedim hastaneye bakalım takipteyim.
Yıllar sonra Arda’nın eşi burada dert yanıyor kv yemek yapmıyor hep hazır diyeEvet çok mahcup hissetmiş bu olaydan sonra kendini shshsh
Yemek konusunda özellikle benim de çok anaç bir yapım yok ya çocuk olunca değişir mi bilmiyorum ama kimisi şey olur ya sürekli yedireyim içireyim bir şeyler yapayım misal kayınvalidem shsh Bende bu skill’ler yüklü değil korkuyorum ki kv’n gibi olurum ilerideDışarıda görüşme olabilir dışarıdan söyleyip evde yemek olabilir çeşitlilik sağlarız yani dermişim
Evet ama ben sırt üstü hareketleri de oturarak yapıyorum, onların hepsinin alternatifini göstermişti, tek yapamadığım sırt üstü yatmak. Benim de karnım kocaman emin ol füze gibi önümdebu hareketler koca karinla nasil yapilir benim icin imkansiz kaya var gibi karnimda oyle bukebilmem imkansiz. denedin mi sen bu hareketleri yapabiliyor musun?
Biraz yaşı erken evlendi o yüzden sorumluluklar konusunda en azından çocuklara başka birinin bakması kolayına geldi. Olsun, olabilir herkes bir değil ne yapalım.Biz teşekkür ederiz efenimmgelin cidden garip ama diğer cevaplarını okudum yani kendi çocuğuna da bak bir zahmet kaynanaya güvenip çocuk yapmamışsındır.
AhahahhahahYıllar sonra Arda’nın eşi burada dert yanıyor kv yemek yapmıyor hep hazır diye
Yaa ne tatlı anlayışlısınBiraz yaşı erken evlendi o yüzden sorumluluklar konusunda en azından çocuklara başka birinin bakması kolayına geldi. Olsun, olabilir herkes bir değil ne yapalım.