Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 78 41,3%
  • erkek

OY: 99 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    189
Yarın uzun zaman sonra koca tarafıyla görüşmem var, sıkılmayın diye anlatmadım aramız kötüydü biliyorsunuz görüşmüyorduk, sonra konuştuk ama hala çok mesafeliyim neyse. Gelip gitme konusunda rahatsızlığımı söyledim, habersiz gelebiliyorsun ama biz sana haberli bile gelemiyoruz ya restorandayız ya da börekçideyiz dedim. Annenleri ve bizim tarafı toplayıp doğum öncesi görüşelim dedi -234 yaşındaki teyzesi beni görüp ne yapacak bilmiyorum, demans zaten. Ama bizim aile görüşüyor ya devamlı sidik yarıştırma peşinde- neyse evine akşam yemeğine çağırdı sonra -tabi ki- vazgeçti bu kez kahvaltı için DIŞARDA görüşeceğiz ajflsjflsjdlsdk senin börekçi olayı gittikçe gerçek oluyor, söyleyeyim de gül 😂😂 S secondchance
Bi önerim var, birimiz peynir birimiz zeytin falan alıp baskın yapalım şu kadına. Şoka mı girecek baygınlık mı geçirecek merak ediyorum ben

Bi önerim var, birimiz peynir birimiz zeytin falan alıp baskın yapalım şu kadına. Şoka mı girecek baygınlık mı geçirecek merak ediyorum ben
Yeni evliyken kahvaltı yapalım sende diye konuştuk, giderken bir şeyler aldık ayıp olmasın diye simit börek falan. Gittik hiçbir hazırlık yok, BİZ KAHVALTI ETTİK dedi… Bunu da söyledim bu arada böyle böyle yapmıştın çok kırılmıştım sana diye, aşırı değişiklik oldu sonrasında gördüğün gibi ahdksjsls

Tecrübeli anneler daha iyi bilirler. Emzirmemize rağmen emzik verecek miyiz. Oda biberon gibi meme reddi yapmaz mı. Emzirip aynı zaman da emzik kullanan annenler var mı. Ben emzirirsem emzik asla kullanmam diye düşünüyorum Red olmaması için
Aslında emme refleksini geliştirip aktif emmeye başladıktan sonra emziğin herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyor birçok uzman. Bu da sanırım bir 4-5 hafta sürüyor. Bir de hemen vermezsen sonra bebek almaz diyenler var. Bunun örneği de çok keza. Emzik işi benim de kafamı çok karıştırıyor hemen versek ne olur ki eve getirir getirmez 😕

Yeni evliyken kahvaltı yapalım sende diye konuştuk, giderken bir şeyler aldık ayıp olmasın diye simit börek falan. Gittik hiçbir hazırlık yok, BİZ KAHVALTI ETTİK dedi… Bunu da söyledim bu arada böyle böyle yapmıştın çok kırılmıştım sana diye, aşırı değişiklik oldu sonrasında gördüğün gibi ahdksjsls
Yorum yapacak bir durum kalmadı, yorumsuz. Taşınınca sana çok güzel ev hediyesi aldık, gelmemiz şart deyip börek götürün de görsün gününü 😂

Evet çok mahcup hissetmiş bu olaydan sonra kendini shshsh
Yemek konusunda özellikle benim de çok anaç bir yapım yok ya çocuk olunca değişir mi bilmiyorum ama kimisi şey olur ya sürekli yedireyim içireyim bir şeyler yapayım misal kayınvalidem shsh Bende bu skill’ler yüklü değil korkuyorum ki kv’n gibi olurum ileride 😂 Dışarıda görüşme olabilir dışarıdan söyleyip evde yemek olabilir çeşitlilik sağlarız yani dermişim 😂😂😂

Yorum yapacak bir durum kalmadı, yorumsuz. Taşınınca sana çok güzel ev hediyesi aldık, gelmemiz şart deyip börek götürün de görsün gününü 😂
Benden uzak olsun da ne halt ederse etsin ya, doğum öncesi süper oldu bu mesafe olayı. Sen çağırmadan gelmem artık dedi, inşallah canım ya ajdksksks

Aaa bak bunu dün biz de konuşmuştuk S Sm357 ile. Benim doktorum da 39dan önce elle çatı muayenesi yapmıyormuş doğumu tetiklemesin diye. Bazen de gerek kalmıyormuş zaten başka sebeplerden. Doğumun olacağı gün muayene ettikleri bile oluyormuş. Bakıyormuş çatı uygun deniyormuş, değilse hiç acı çekmeden sezaryene alabiliyormuş. Ayrıca benim açıklığım olup olmadığına da ultrasonla baktı dün. Bak rahim ağzın kapalı diye gösterdi bana da. Çatı mecbur elle bakılıyor galiba ama açıklık ultrasonda bile görebildikleri bir şey sanırım.
Anacım bizi neden erkencikten parmakladılar ki o zaman 🤣🤣
Bana hiç açıklık bakmadı ya belki de ultrasonla bakıyor bana söylemiyor biraz öyle bir doktor benimki. Önemli bir şey görmezse söylemiyor çünkü 🤷‍♀️

Evet çok mahcup hissetmiş bu olaydan sonra kendini shshsh
Yemek konusunda özellikle benim de çok anaç bir yapım yok ya çocuk olunca değişir mi bilmiyorum ama kimisi şey olur ya sürekli yedireyim içireyim bir şeyler yapayım misal kayınvalidem shsh Bende bu skill’ler yüklü değil korkuyorum ki kv’n gibi olurum ileride 😂 Dışarıda görüşme olabilir dışarıdan söyleyip evde yemek olabilir çeşitlilik sağlarız yani dermişim 😂😂😂
Kimse kimseye yemek yapmak zorunda değil ya, ben de ona güvenmiyorum zaten. Benim annem de değil yani, nitekim kadın çalışıyor ben utanırım zaten. Ama sen hiçbir şey yapmayıp gelininden yemek beklersen orda sıkıntı var, bizdeki durum öyle oldu. Anneme domates çorbası yaptım çok güzel oldu dedim -anneminki meşhurdur o yüzden belirttim yani- o da yanımızdaydı yap da yiyelim diyor sjflsjs annemden de mi utanmıyorsun mesela. Ben de dedim ki normalde kvler yapar aslında ama bize pek kısmet olmadı 😂 artık ne diyeyim allasen.

Anacım bizi neden erkencikten parmakladılar ki o zaman 🤣🤣
Bana hiç açıklık bakmadı ya belki de ultrasonla bakıyor bana söylemiyor biraz öyle bir doktor benimki. Önemli bir şey görmezse söylemiyor çünkü 🤷‍♀️
Of yaaaa 🥲🥲 Bir de ebeydi yani ilk ve son kez gördüğüm muhtemelen. Gerçi öylesi daha iyi shsjjs Bu benim doktorumda da var ama hafta içi nst’de biraz sancım çıkınca sanırım bu kez Check edeyim dedi 😂 Bana da söyledi 😂 Hocam buna böyle bakılabiliyorsa ben boşuna mı katlandım o muayeneye dedim güldü ona da 🥲

Ohaaaa şok oldum şaka gibi valla böyle durumlarda mesafe en iyisi kesinlikle..

Ya biz 2 yıl önce taşındık eşimle buraya aslında bende o kadar yeniyim ki bu sistemde. Doktor randevularında bile İngilizce konuşuyoruz hatta😂
Herkes bana ölsen de bitsen de sezaryen yapmıyorlar alış buna deyince bende acayip vajinal doğuma odaklanmıştım🥲 ama anladığım kadarıyla gerekli görünce öneriyorlar sadece biraz geç😂
Aynen öyle bizimkinin doğum kilosunu doktor 36’da söylemişti son ultrasonda hastanedeki doktor da tam olarak o kiloyu söyledi. Benzer doğarsa şaşırmam😂 ama bu kararı vermek için biz neden 40’ı bekledik o muamma😂

Kesinlikle çok düşünme doktorunu dinle canım. Ben de 38’de gelse çok iyi olur diyordum başından beri içime doğmuş heralde. Gelmedi beyefendi. Şimdi 39+6’yız hala en ufak bir kasılmam yok bıraksak 50’ye kadar gidecek😂
Evet orada paran olsa dahi sağlıkta ilgi görmek için ciddi bir şeyin olması gerek. Ama bizim ülkede de sağlık konusunda çok yanlış uygulamalar var. Kaynak israfı çok fazla. En basitinden herhangi bir işe girişte akciğer filmi çekiliyor yani ne gerek var. Salgın yok bir şey yok.
Benim ailemde mesela asla iyileşmek için vücuda süre vermiyorlar hemen bir ilaç bir iğne. Babam emekli sağlık çalışanı çok yorgunum her yerim ağrıyor iğne vurup yatacağım diyor ya yat uyu dinlen işte be adam iğneye ne gerek var. Zihniyet hep bu hemen ilaca sarılıyor herkes. Burnu akan acilde 🤦‍♀️
İşte orada da sanki gereksiz bir 40a kadar bekleyelim olayı var. Belki de haklılar kendilerince. Benim sezaryen kararını 37de aldık mesela. Bebeğin iriliği kesinleşip çatı muayenesinde de basıklık görünce. Bebeği acil bir şey olmadıktan sonra 39dan önce almam dedi. Bana 39 bile geç geliyor o zaman bile 4 kg olur bence. Bakalım hayırlısı artık akışına bıraktım. Bence 39u bulmaz benim. Bugün dışarı çıktım fazlaca yürüdüm sancılandım ve sanki minimal bir kanamam da oldu. Dinlendim sancılarım hafifledi. O yüzden gitmedim hastaneye bakalım takipteyim.

Kimse kimseye yemek yapmak zorunda değil ya, ben de ona güvenmiyorum zaten. Benim annem de değil yani, nitekim kadın çalışıyor ben utanırım zaten. Ama sen hiçbir şey yapmayıp gelininden yemek beklersen orda sıkıntı var, bizdeki durum öyle oldu. Anneme domates çorbası yaptım çok güzel oldu dedim -anneminki meşhurdur o yüzden belirttim yani- o da yanımızdaydı yap da yiyelim diyor sjflsjs annemden de mi utanmıyorsun mesela. Ben de dedim ki normalde kvler yapar aslında ama bize pek kısmet olmadı 😂 artık ne diyeyim allasen.
Hıııı tabi canım yapmıyorsan beklemeyeceksin de. Ben şey derim gelinime ben sizi falan mekana davet edeyim siz de bir dahaki sefere daha güzel bir yer falan keşfederseniz bizi oraya çağırırsınız shshhsh Şuranın böreği buranın tatlısı diye takılalım işte 😂😂 Maksat gönüller bir olsun 😂
Esasen güzel yemek yaparım tatlı pasta börek işinde de marifetliyimdir ama gerçekten o mutfaktan çıkmayan kadınlardan olamıyorum. Düne kadar zaten çalışıyordum hiç deneyimleme şansım olmadı. Evde kalınca da aman aman farklı olmadım yani bilmiyorum belki de hamilelikten.. evet hep yemek yaptım aç kalmadık şükür ama öyle pek bir çeşitlilik sunum vs işi olmuyor 😂 Annem de yemek işini çok keyif alarak yapmazdı ama hiç yemeksiz de kalmadık çalıştığı halde sanırım ona çekmişim. Ama mesela kayınvalidem öğlen girip akşam çıkar her birimize ayrı ayrı sevdiğimiz şeyleri yapar üşenmeden ben daha onlara hiç yemek yaptığımı bilmem. Buraya da gelseler biz de gitsek yine kendileri yapıyor. Öyle bir kadına dönüşürsem çok şaşırırım ve kendimi ana kraliçe falan ilan ederim 😂😂😂

Hıııı tabi canım yapmıyorsan beklemeyeceksin de. Ben şey derim gelinime ben sizi falan mekana davet edeyim siz de bir dahaki sefere daha güzel bir yer falan keşfederseniz bizi oraya çağırırsınız shshhsh Şuranın böreği buranın tatlısı diye takılalım işte 😂😂 Maksat gönüller bir olsun 😂
Esasen güzel yemek yaparım tatlı pasta börek işinde de marifetliyimdir ama gerçekten o mutfaktan çıkmayan kadınlardan olamıyorum. Düne kadar zaten çalışıyordum hiç deneyimleme şansım olmadı. Evde kalınca da aman aman farklı olmadım yani bilmiyorum belki de hamilelikten.. evet hep yemek yaptım aç kalmadık şükür ama öyle pek bir çeşitlilik sunum vs işi olmuyor 😂 Annem de yemek işini çok keyif alarak yapmazdı ama hiç yemeksiz de kalmadık çalıştığı halde sanırım ona çekmişim. Ama mesela kayınvalidem öğlen girip akşam çıkar her birimize ayrı ayrı sevdiğimiz şeyleri yapar üşenmeden ben daha onlara hiç yemek yaptığımı bilmem. Buraya da gelseler biz de gitsek yine kendileri yapıyor. Öyle bir kadına dönüşürsem çok şaşırırım ve kendimi ana kraliçe falan ilan ederim 😂😂😂
Ben de o kadar uğraşamam ya, kırk yılda bir anca yani. Dediğin gibi çalışırken zaten mümkün değil sana kalan 2-3 saat, onda da her şeyi aynı anda yapmaya çalışıyorsun. Kimse kimseden bir şey beklemese ve herkes haddini bilse hiçbir sorun kalmayacak aslında, ben ilk başta çok garipsemiştim ama demek ki böyleler diyip kabul ettim. Her seferinde farklı bir restorana gidiyorduk benim de işime geliyordu canımızın çektiği yere gidiyorduk. Ama sanki ben kvyim o gelin gibi bir durum olunca patladık, yoksa bana ne yani.

Of yaaaa 🥲🥲 Bir de ebeydi yani ilk ve son kez gördüğüm muhtemelen. Gerçi öylesi daha iyi shsjjs Bu benim doktorumda da var ama hafta içi nst’de biraz sancım çıkınca sanırım bu kez Check edeyim dedi 😂 Bana da söyledi 😂 Hocam buna böyle bakılabiliyorsa ben boşuna mı katlandım o muayeneye dedim güldü ona da 🥲
Benim o konuda var bir travmam. Daha bekarken regl zamanım kadın bir doktor alttan muayene etmek istedi ilkti yani. Ben de müsait değilim dedim. Kıl tüy olarak da değildim 🤣 Sorun yok illa bakmam lazım dedi. Ayy çok fenaydı. Bir de benim regl zamanları çok felaket geçiyor kanamam falan saatlik ped bile değiştirsem illa ki temiz olamıyorum haliyle. Bir daha asla gidemedim o doktora utancımdan. Ondan beridir her doktora gidişte en temiz halimle gidiyorum. 🙇‍♀️
Şimdiki doktoruma çok alıştım ama yine de çekiniyorum. Ama o da en ciddi haline bürünüp çabucak bitiriyor alttan muayeneleri ciddi olması iyi mi kötü mü bilemesem de çabuk bitirmesi iyi oluyor 🤣🤣

Evet orada paran olsa dahi sağlıkta ilgi görmek için ciddi bir şeyin olması gerek. Ama bizim ülkede de sağlık konusunda çok yanlış uygulamalar var. Kaynak israfı çok fazla. En basitinden herhangi bir işe girişte akciğer filmi çekiliyor yani ne gerek var. Salgın yok bir şey yok.
Benim ailemde mesela asla iyileşmek için vücuda süre vermiyorlar hemen bir ilaç bir iğne. Babam emekli sağlık çalışanı çok yorgunum her yerim ağrıyor iğne vurup yatacağım diyor ya yat uyu dinlen işte be adam iğneye ne gerek var. Zihniyet hep bu hemen ilaca sarılıyor herkes. Burnu akan acilde 🤦‍♀️
İşte orada da sanki gereksiz bir 40a kadar bekleyelim olayı var. Belki de haklılar kendilerince. Benim sezaryen kararını 37de aldık mesela. Bebeğin iriliği kesinleşip çatı muayenesinde de basıklık görünce. Bebeği acil bir şey olmadıktan sonra 39dan önce almam dedi. Bana 39 bile geç geliyor o zaman bile 4 kg olur bence. Bakalım hayırlısı artık akışına bıraktım. Bence 39u bulmaz benim. Bugün dışarı çıktım fazlaca yürüdüm sancılandım ve sanki minimal bir kanamam da oldu. Dinlendim sancılarım hafifledi. O yüzden gitmedim hastaneye bakalım takipteyim.
İlk dediğin durum benim ailemde de var maalesef ve çok çok üzülüyorum. Annem babam iki kardeşim de ilaç bağımlısı adeta. Aslında toplumda çok büyük aydınlanma var bu noktada ama bizimkilere hiç uğramıyor. Annem de sağlık çalışanı ilaçları ezberlemişler artık iğne falan da yapar dediğin gibi. Diyelim boğazım ağrıyor burnum akıyor hemen bir antibiyotik bir soğuk algınlığı bir ağrı kesici önerir verir. Belki viral bir şeydir antibiyotik kullanmasa mı desen doktora da gitse aynılarını verir diyor. Gerçekten çok üzülüyorum bu durumlarına. Babamın mide ilacı almadan yattığı gece yok neredeyse. Tıka basa yemek yer uyur üstüne uyanır midem yanıyor diye inlemeye başlar hemen pulcet falan aranır. Ya niye o kadar çok yiyorsun yer yemez niye yatıyorsun miden yanmasın da ne olsun. Hiçbir şeye doğal çözüm aramak yoktur, aksine onlardan şifa geleceğine de inanmazlar. Amcam da sağlık çalışanı aynı durum onda da var mesleki deformasyon mu oluyor zamanla anlamıyorum valla. Ailede tek çıkıntı benim bu konuda. Ben de sonradan böyle oldum uzun yıllardır onlarla yaşamadığım için olabilir, araştırma, çevre etkisi olabilir bilemiyorum. Dolayısıyla ben de hiç kabul görmüyorum aralarında bu hususta 😞 Sistem de bu konuda aşırı aşırı bilinçsiz. Keşke s*lak saçma sezaryen kötülemesi yapacaklarına sürekli sürekli, durmaksızın gereksiz ilaç kullanmanın zararlarını anlatsalar. Doktorları bu konuda aşırı kısıtlasalar. İlaç yazmayan doktor ilaç yazan doktor kavramını kaldırsalar ortadan. Ay bu konuda aşırı doluyum ya. Üçüncü dünya ülkesi gibi hissediyorum ülkemizi bu ilaç noktasında. Sanki bize tırlarla ilaç dağıtılıyor biz de nimet gibi sürekli almak ve kullanmak istiyoruz. 😣

bu hareketler koca karinla nasil yapilir benim icin imkansiz kaya var gibi karnimda oyle bukebilmem imkansiz. denedin mi sen bu hareketleri yapabiliyor musun?
Öncesinde hiç spor yapmadiysaniz bir anda bu hareketleri yapmayin bence. Çömelme hareketi vajinal doğum için çok faydalı mesela ama 37-38 e kadar hiç yapmayan birisi için dizlerde sakatlik riski olur. Bunlar çok zor değil ben çoğunu yapıyorum her gün az zamanım kaldı diye. Önceki haftalarda da yapıyordum haftada 2-3 kere ama hiç yapmayanlar son haftalarda yapmasın diyordu eğitmen. Yine de siz bilirsiniz tabi ki 😊

X