Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 78 41,3%
  • erkek

OY: 99 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    189
Ev yemeği yapan yerden söylesin eve çağırsın barieşin ne yiyerek büyümüş hep hazır mı yemişler
Tek çeşit sebze yapıyormuş arada, kp ev yemeği yemez abur cubur yer sadece. Eşimle kp ağır obeziteymiş, tüp mide ameliyatlı ikisi de. Ama bana bebek beslenmesiyle ilgili muhteşem fikirler veriyor bu arada sncksksk

Tek çeşit sebze yapıyormuş arada, kp ev yemeği yemez abur cubur yer sadece. Eşimle kp ağır obeziteymiş, tüp mide ameliyatlı ikisi de. Ama bana bebek beslenmesiyle ilgili muhteşem fikirler veriyor bu arada sncksksk
Abur cubur yiyen kp mi ? Kız cidden çok ilginç bir aile örneği bunlar. Bir dizi vardı hatırlıyor musunuz Türk Malı diye. Başrolde Şafak Sezer Binnur Kaya falan oynuyordu. Her gün pizzanın başka bir çeşidini söyleyip yiyorlardı. Onu anımsattılar bana Bu arada çok çok kötü tabi ki en azından çocuğunu sakınsa iyiymiş öyle bir beslenme tarzından

Pizza yese iyi ya, kurabiye falan yiyor adam çok komik. Biliyorum o diziyi bak gerçekten sitcom gibiler

Eşime aldım bilet canım totom yemedi gitmeye, doğursam falan bi başıma kalıcam ev yok bişi yok. İnşallah toparlar anniş de oğluşla beraber gideriz
Çok geçmiş olsun canım Allah şifalar versin torun sevgisi hemen iyileştirir anneni gönlünü ferah tut. Bol dua edelim

Bana da başta folik asit sonrasında demir ve d vit dışında takviye vermedi gebelik için. 20hafta prilam kullandım ve son iki aydır rennie kullanıyorum. Haricinde probiyotik vs verdi ihtiyaç anlarında. Ama enf durumunu aşırı önemsiyor. Kültürde üreme olunca damardan antibiyotik aldım ve sürekli idrar testi bakıyor ihtiyaç olursa tek doz antibiyotik veriyor En son çatı muayenesinde birazcık akıntı gördü hemen fitili dayadı mesela
Şeker konusunda da diğer arkadaşıma yükleme bile yapmadı değerleri iyi diye. Ama benim ailemde tip2 çok diye yaptı. Sonuç 157-128 çıktı 75mg için. Normal dedi o zaman ama açlık 90-95 falan çıkıyordu hep dikkat et dedi. O konu kafamı çok karıştırıyor acaba bebek ondan mı iri diye. Ama şu son bir aydır benim şekerim gebelik öncesine döndü tamamen düşük seyrediyor ve diyet falan da yapmadım. Tatlı bile yükseltmiyor hatta. Gebelik şekerim olsa son dönem daha çok yükselirdi değil mi
Bizde takip doktorunun doğuma girmesi aşırı önemseniyor ya. Sisteme güven az çünkü.
Ayy annem ne kadar söylendi çıkma demişti bugün için de. Korkmuyorsun biri çarpar koca karnına diye ya ne bileyim acayip bunaldım evde otur bekle bekle. Vajinal de yalan olunca hareket et falan da demedi doktorum. Ama bence her türlü etmek lazım ya ne zararı olacak ki
Bana da acile gelince mutlaka benim hastam olduğunu ve sezaryen olacağını söyle benim pek sezaryen hastam gelmez normal sanarlar seni boşuna sancı çektirmesinler dedi. Artık orada bir vurgu mu yaptı bilemedim. Ben sezaryenci doktor değilim gibi

Ya ben siğilden şüphelendim kendimde. Ondan yaptı ama ben başka zaman geleyim dedim önemli değil dedi. Şu an olsa asla kabul etmezdim sonra geleyim derdim de o zamanlar tecrübesizdim daha
Benim doktorum kadın yine de kapatırdı ışıkları ama çatı için olanda kapatmadı bir sebebi mi vardı bilmiyorum. Örtü de vermediler sinir oldum havlu kağıt vardı ondan istedim örtü yoktu herhalde Liv den medical pointe geçti doktorum e mecburen bende. Asla memnun değilim hastaneden ya. Liv otel gibiydi

Ya ben de sedyede uzanmıştım nst’ye bağlıydım yan sedyede bir kadın daha yatıyordu nst’de. Onun çekimi bitti gittiler. Odada tek ben kalınca eşim de geldi. Sonra bizim nst bitti. Fotoğrafını nöbetçi doktora attı kâğıdın. Açıklık muayenesi yapalım demiş doktor. Ben o ara sandım ki çıkıp doktor odasına gideceğiz. Nerede yapılacak dedim burada ben yapacağım dedi. Kız da 25 yaşında falandır bu arada. Hemşire sanmıştım ebe sanırım. Sonra anlamadım nasıl yapacaksınız dedim hani çatal falan olacak diye bekliyorum. Altınızı çıkarın uzanın dedi. Direkt bir gerildim zaten çünkü çatalda örtü de verilince yine mahremiyet hissediyordu insan. Bu arada eşimi de dışarı çıkardı. Ben uzanırken de istemsizce göbeğimi açmışım niye öyle saçmalamadım bilmiyorum muhtemelen gerginlikten Yani memeden aşağısı komple çıplak kaldım. Bacaklarımı topladım kendime doğru eldiveni taktı yaptı muayenesini. Ama nasıl gerildim terledim anlatamam. Açıklık yok dedi bitince. Siz muayeneden bir şey anladınız mı emin misiniz bence çok sıktım kendimi bacaklarımı dedim. Yok ben ulaştım sorun yok dedi iyi bari dedim. Bu şekilde olan muayene çok kötü geldi bana. Çatalda olsam örtü olsa karanlık olsa daha az gerilirdim eminim
Ay doktorun Liv’den ayrılması kötü olmuş, Liv birçok yerde otel gibi gerçekten. Diğerini bilmiyorum da..

Benim duydugum reflu yatagini cok uzun zamanli kullanmak iyi degil yani tum gece onda yatirmak ama emin degilim . Mesela gunduz ok de tum gece yatirmak i ih.
Bunu ben de duydum. Hatta sadece gündüzleri yatırın diyen doktorlar da var. Sanırım omurgası için yeterince sert gelmiyor reflü yatağı zemini. Gömülme durumu varmış içine. Çene göğse dayanmasın diyorlar mesela rahat nefes alabilmeleri için. O da düz zeminde sırt üstü yatarken mümkünmüş.

Benim ailem birebir aynı. Bizde de sağlıkçı çok. Amcamlar vermidonu, famodini talcidi şeker gibi ikilü üçlü kullanırlar sürekli. Babam ve annem bizdeler şu an iki üç torba ilaçla geldiler. Bulamazlar burada diye antibiyotik bile yazdırıp getirmişler Hatta önce babam halsizlikle mide bulantısı falan yaşadı antibiyotiğin beş tanesini o içmiş sonra annem biraz halsizleşti kalan beş taneyi de sen iç diyor anneme ‍♀ Ya olur mu öyle şey dinlen biraz geçer diyorum. Sen benim hasta olduğuma inanmıyorsun diyor Bıraktım kendi hallerine asla ikna edemem. Neyse ki eşim ve ailesi de tam tersi. Ben de oraya doğru evrildim iyice. Tek vazgeçemediğim regl dönemi mide koruyucu üzerine arveles. Ağrımı başka bir şey kesmiyor asla ve her ay ilk iki gün etimden et kopuyor resmen her türlü doktora gittim genetik diyorlar. Spor falan her şeyi denedim asla ilaçsız geçiremiyorum. O durumda da bir doktor bana ağrı kesicinin verdiği zarar, ağrının vücuduna yaşattığı stresten daha az o yüzden acı başlamadan iç ilacı dedi. Ben de regl olacağımı anladığımda başlıyorum önden. İki gün maks üç gün sonra bırakıyorum.
Ne kadar inkar etsek de malesef 3.dünya ülkesi olma yolundayız her anlamda. Özellikle seksenlerde başladı bu süreç çok derine inmeyim de şu an açık pazarız ilaç konusunda. Bilinçlenmeyle çözülecek gibi değil ya yaptırım da lazım onun için de sağlık politikalarının değişmesi gerek.

Ay bosver ozaman miss gibi restoranda yiyin gitsin , zehirlenmektense

Kayganlaştırıcı sürdü mü ya? Genelde sürüyor demişlerdi bana, ani olması kötü olmuş cidden.

Özür dileyerek araya giriyorum, ben regl sancısından her ay hastanelik oluyordum. Serum veya iğne olmadan asla geçmiyordu, kusma ve ishal de yapıyordu baygın yatıyordum resmen. Bir forumda düzenli magnezyum desteğinin rahatlattığını okudum, e zararı yok deneyeyim dedim resmen %50 rahatladım. Bir daha hiç iğne ve seruma gerek kalmadı ama geralgine-k ve arveles içiyordum günde 3 tane falan. Ağrı kesiciyi bırakamadım ama iğne ve serumdan kurtuldum en azından. Doğumdan sonra denemeni tavsiye ederim, Ocean’ın 3ü bir arada olanını kullanıyordum

Aynısı ya. Çay içince biz tiksiniyor bi de nasıl içiyorsunuz o çayları bardaklar leş gibi falan diyor

Ya aynı şeyi yaşamışız nerdeyse ama ben en azından muayene olacağını biliyordum sana biraz baskın gibi olmuş Ben de çatıda öyle çıplak kaldım asistan kız da çıkmadı yani çok garip geldi karşısında soyunmuşum gibi. Tek fark ben çataldaydım öyle diyeyim. Ama ikisi de kötü ya. Tamam onlar için normal ama özellikle bizim ülkede böyle ayıp vs baskıyla büyüyen bize ne kadar zor olduğunu anlamıyorlar asla
Medical point medical parktan ayrılma ya iyi olsalar ayrılmazdı diye düşünüyorum hep. Liv çok sakin ve düzenliydi. Burası bir kaos. Şehrin en iyi hastanelerinden diyor herkes de liv başkaydı. Doktorum hemşireleri sürekli değiştirdikleri ve hastalarına yanlış müdahele yapıldığı için ayrılmış oradan. O kısımda haklı olabilir. Ben livde beş gün yattım çok memnun kalmadım hemşirelerden. Ama hastane çok güzeldi oteldi resmen yemekleri asla hastane yemeği değildi her ne kadar ben bulantıdan yiyemesem de eşim üç öğün mis gibi yedi içti

Aynı bizimkileri özetlemişsin var ya. Babamla konuşurken de ki genzimde bir kuruluk yanma hissediyorum. Hiç beklemeden antibiyotik iç der. Çünkü kendisi hissettiği anda içer ilacı ve hep ilerletmeden atlatmakla övünür. Halbuki çok geçmeden yine yoklar aynı durum. Yani bir kısır döngü girdabındalar. Kardeşlerimin biri pek sevmez ilaç kullanmayı. O da MS hastası ve hayat boyu kullanması gereken ilacı var. Ve o ilacı kullandığı için yanı sıra kan sulandırıcı ve antidepresan da kullandırıyorlar. Dolayısıyla o da aralıksız ilaç kullanıyor. Anneme de düzenli kolesterol ilacı falan verildi. O kadar anlatıyorum bak hiç gerek yok şunu şunu yeme o zaten düşer diyorum ama ilaç kullanmak daha kolayına geliyor. Ben bu hafta Canan Karatay’ın kitaplarını aldım oradan bölümler paylaşıyorum bu kadın da kafayı kırmış, herkes şikayet ediyor bu kadını falan diyorlar. Kimse üzüm yeme derdinde değil herkes bağcıyı kovalıyor anlayacağın…
Adet dönemlerinde ben de aynıyım canım. Beni de sadece majezik rahatlatıyordu ilk iki gün ikişer tane alıyordum kesin bazen üçüncü gün de. Ama mesela gebelik isteme sürecinde gittiğim doktor şey demişti hele ki bu majezik gibi ilaçları hiç önermiyorum çok ciddi etkiliyor yumurta kalitesini demişti. Yerine parasetamol öneriyorum demişti, parolla minosetle geçirebilecek olsam hiç ilaç içmeden geçirmeye çalışırdım zaten. Başka bir doktor da aynı senin dediğin gibi ne iyi geliyorsa onu iç, ağrının başka çözümü yok, bilinen bir nedeni de yok, ilaç kullanmak yerine önerebileceğimiz bir yöntem de yok yeryüzünde demişti. İnşallah doğum bu anlamda bir milat olur ve doğumdan sonra bir daha adet sancısı çekmedim falan demek nasip olur ya Bak 9 aydır adet görmüyoruz ya inan hiç ağrı kesici ihtiyacım bile olmadı. Çok şükür bir kere parol mu ne içtim onda da 6 aylıkken bel bacak ağrım çoktu bir ara. Adet olurken birkaç gün kendi sancıları ve her ay 4. Günden sonra başlayan baş ağrıları ile bir haftam zehir olurdu. İlaç içmek zorunda kalırdım mecburen ama ondan da çok rahatsızlık duyardım.
Yaptırım konusunda ellerini attıklarını batırıyorlar maalesef. Son aile hekimliği yönetmeliği saçmalığında olduğu gibi. Arasını bulamaz bunlar doktorlar ya hiç ilaç yazmaz olur ya da daha çok ilaç yazar.

Aynısı ya. Çay içince biz tiksiniyor bi de nasıl içiyorsunuz o çayları bardaklar leş gibi falan diyor
Ya ahahahha aynı. Dışarıda yediğim her şeyin mide bağırsak sorunlarına yol açtığını bildiğim halde yemişim, kullanılmış bardaklar ne ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…