- 26 Şubat 2024
- 5.039
- 4.854
Tek çeşit sebze yapıyormuş arada, kp ev yemeği yemez abur cubur yer sadece. Eşimle kp ağır obeziteymiş, tüp mide ameliyatlı ikisi de. Ama bana bebek beslenmesiyle ilgili muhteşem fikirler veriyor bu arada snckskskEv yemeği yapan yerden söylesin eve çağırsın barieşin ne yiyerek büyümüş hep hazır mı yemişler
Baştan öyleydi zaten, sonra r yaptı. Normalde hiç buluşma yoktur onların ailesinde bayramlar dahil, benim ailem sık görüşüyor diye yarış yapıyorAy insan utanır eve kahvaltıya çağırır yane kadar zor olabilir evde kahvaltı hzırlamak patates kızart koy ortaya değişik kadın
Abur cubur yiyen kp mi ? Kız cidden çok ilginç bir aile örneği bunlar. Bir dizi vardı hatırlıyor musunuz Türk Malı diye. Başrolde Şafak Sezer Binnur Kaya falan oynuyordu. Her gün pizzanın başka bir çeşidini söyleyip yiyorlardı. Onu anımsattılar banaTek çeşit sebze yapıyormuş arada, kp ev yemeği yemez abur cubur yer sadece. Eşimle kp ağır obeziteymiş, tüp mide ameliyatlı ikisi de. Ama bana bebek beslenmesiyle ilgili muhteşem fikirler veriyor bu arada sncksksk
Pizza yese iyi ya, kurabiye falan yiyor adam çok komik. Biliyorum o diziyi bak gerçekten sitcom gibilerAbur cubur yiyen kp mi ? Kız cidden çok ilginç bir aile örneği bunlar. Bir dizi vardı hatırlıyor musunuz Türk Malı diye. Başrolde Şafak Sezer Binnur Kaya falan oynuyordu. Her gün pizzanın başka bir çeşidini söyleyip yiyorlardı. Onu anımsattılar banaBu arada çok çok kötü tabi ki en azından çocuğunu sakınsa iyiymiş öyle bir beslenme tarzından
Çok geçmiş olsun canım Allah şifalar versinEşime aldım bilet canım totom yemedi gitmeye, doğursam falan bi başıma kalıcam ev yok bişi yok. İnşallah toparlar anniş de oğluşla beraber gideriz
Bana da başta folik asit sonrasında demir ve d vit dışında takviye vermedi gebelik için. 20hafta prilam kullandım ve son iki aydır rennie kullanıyorum. Haricinde probiyotik vs verdi ihtiyaç anlarında. Ama enf durumunu aşırı önemsiyor. Kültürde üreme olunca damardan antibiyotik aldım ve sürekli idrar testi bakıyor ihtiyaç olursa tek doz antibiyotik veriyorKesinlikle öyle mesela bana folik asit dışında hiçbir şey kullandırmadı hamilelikte onu da al kullan işte bir tane dedine sorsam farketmez hasta değilsin takıl kafana göre cevabını aldım. Bir tek şeker konusunda çok katılardı. Türkiye’de sınırda dikkat et denecek bir değere burda 3 aydır sıkı kontroldeyiz doktora Türkiye’deki gibi kolay ulaşamıyoruz ama bir sıkıntı olunca muhatap buluyor muyuz? Çok şükür evet Ben çok büyük oranda memnunum halimden
Ya bende 38 +’da doğururum sanıyordum da hiç öyle olmadı vallahi. Bir de az ultrason yaptıkları için ve seni takip eden doktor doğumu yaptırmadığı için orda bir iletişim problemi oluyor bence burda.
Sen yine de çok yorma kendini son haftalarda ama korkma da bana doğumun başlarsa bile sezaryene alırız seni korkma dedi doktor
Ya ben siğilden şüphelendim kendimde. Ondan yaptı ama ben başka zaman geleyim dedim önemli değil dedi. Şu an olsa asla kabul etmezdim sonra geleyim derdim de o zamanlar tecrübesizdim dahaİyi iyi bence hızlıca girip çıkmaları iyi
Yalnız şeyi anlamadım bekarken vajinal muayene mi yaptılar? Yapmazlar aslında ya da hasta rızası aile rızası gibi prosedürler var diye biliyorum…
Benim de gebe kalma sürecimde gittiğim bir kadın doktor vardı (şimdiki erkek) üç ay şey yapmıştık adetin 2. günü, 12. günü, 21. günü tahlil ve vajinal muayene. Yumurtlama takibi yapıldı. Şükür üçüncü ay gebe kalabildim ama artık usanmıştım yani. İlk zamanlar çekine çekine çıkıyordum çatala bir yerden sonra gider gitmez siz geçin hazırlanın diyordu önce kontrol işini bitiriyorduk sonra odaya geçip konuşuyordukIşık kapatıyor birçok doktor. Muayene sırasında ben onu çok kıymetli buluyorum mesela. Naklen yayına gerek yok yani o pozisyonda. İçeride illa ki başka bir sağlıkçı da oluyor. Örtü falan örtsek bile rahatsız ediyor insanı.
Benim duydugum reflu yatagini cok uzun zamanli kullanmak iyi degil yani tum gece onda yatirmak ama emin degilim . Mesela gunduz ok de tum gece yatirmak i ih.Park yatağın içine reflü yatağı koyacagız diye biliyorum canım
Ya ben de sedyede uzanmıştım nst’ye bağlıydım yan sedyede bir kadın daha yatıyordu nst’de. Onun çekimi bitti gittiler. Odada tek ben kalınca eşim de geldi. Sonra bizim nst bitti. Fotoğrafını nöbetçi doktora attı kâğıdın. Açıklık muayenesi yapalım demiş doktor. Ben o ara sandım ki çıkıp doktor odasına gideceğiz. Nerede yapılacak dedim burada ben yapacağım dedi. Kız da 25 yaşında falandır bu arada. Hemşire sanmıştım ebe sanırım. Sonra anlamadım nasıl yapacaksınız dedim hani çatal falan olacak diye bekliyorum. Altınızı çıkarın uzanın dedi. Direkt bir gerildim zaten çünkü çatalda örtü de verilince yine mahremiyet hissediyordu insan. Bu arada eşimi de dışarı çıkardı. Ben uzanırken de istemsizce göbeğimi açmışım niye öyle saçmalamadım bilmiyorum muhtemelen gerginliktenYa ben siğilden şüphelendim kendimde. Ondan yaptı ama ben başka zaman geleyim dedim önemli değil dedi. Şu an olsa asla kabul etmezdim sonra geleyim derdim de o zamanlar tecrübesizdim daha
Benim doktorum kadın yine de kapatırdı ışıkları ama çatı için olanda kapatmadı bir sebebi mi vardı bilmiyorum. Örtü de vermediler sinir oldum havlu kağıt vardı ondan istedim örtü yoktu herhaldeLiv den medical pointe geçti doktorum e mecburen bende. Asla memnun değilim hastaneden ya. Liv otel gibiydi
Bunu ben de duydum. Hatta sadece gündüzleri yatırın diyen doktorlar da var. Sanırım omurgası için yeterince sert gelmiyor reflü yatağı zemini. Gömülme durumu varmış içine. Çene göğse dayanmasın diyorlar mesela rahat nefes alabilmeleri için. O da düz zeminde sırt üstü yatarken mümkünmüş.Benim duydugum reflu yatagini cok uzun zamanli kullanmak iyi degil yani tum gece onda yatirmak ama emin degilim . Mesela gunduz ok de tum gece yatirmak i ih.
Benim ailem birebir aynı. Bizde de sağlıkçı çok. Amcamlar vermidonu, famodini talcidi şeker gibi ikilü üçlü kullanırlar sürekli. Babam ve annem bizdeler şu an iki üç torba ilaçla geldiler. Bulamazlar burada diye antibiyotik bile yazdırıp getirmişlerİlk dediğin durum benim ailemde de var maalesef ve çok çok üzülüyorum. Annem babam iki kardeşim de ilaç bağımlısı adeta. Aslında toplumda çok büyük aydınlanma var bu noktada ama bizimkilere hiç uğramıyor. Annem de sağlık çalışanı ilaçları ezberlemişler artık iğne falan da yapar dediğin gibi. Diyelim boğazım ağrıyor burnum akıyor hemen bir antibiyotik bir soğuk algınlığı bir ağrı kesici önerir verir. Belki viral bir şeydir antibiyotik kullanmasa mı desen doktora da gitse aynılarını verir diyor. Gerçekten çok üzülüyorum bu durumlarına. Babamın mide ilacı almadan yattığı gece yok neredeyse. Tıka basa yemek yer uyur üstüne uyanır midem yanıyor diye inlemeye başlar hemen pulcet falan aranır. Ya niye o kadar çok yiyorsun yer yemez niye yatıyorsun miden yanmasın da ne olsun. Hiçbir şeye doğal çözüm aramak yoktur, aksine onlardan şifa geleceğine de inanmazlar. Amcam da sağlık çalışanı aynı durum onda da var mesleki deformasyon mu oluyor zamanla anlamıyorum valla. Ailede tek çıkıntı benim bu konuda. Ben de sonradan böyle oldum uzun yıllardır onlarla yaşamadığım için olabilir, araştırma, çevre etkisi olabilir bilemiyorum. Dolayısıyla ben de hiç kabul görmüyorum aralarında bu husustaSistem de bu konuda aşırı aşırı bilinçsiz. Keşke s*lak saçma sezaryen kötülemesi yapacaklarına sürekli sürekli, durmaksızın gereksiz ilaç kullanmanın zararlarını anlatsalar. Doktorları bu konuda aşırı kısıtlasalar. İlaç yazmayan doktor ilaç yazan doktor kavramını kaldırsalar ortadan. Ay bu konuda aşırı doluyum ya. Üçüncü dünya ülkesi gibi hissediyorum ülkemizi bu ilaç noktasında. Sanki bize tırlarla ilaç dağıtılıyor biz de nimet gibi sürekli almak ve kullanmak istiyoruz.
Ay bosver ozaman miss gibi restoranda yiyin gitsin , zehirlenmektenseYemek yapmaktan nefret ediyor, yapmıyor bu arada yaptıkları da yenmiyor zaten. Bir gün annemleri çağırdı lazanya yapmış, lazanya ne kadar kötü yapılabilirse o kadar kötüydü çatal yamuldu yerken, dönüşte babamlarla dilli kaşarlı yemeye gittik sjfksjsksjsk
Kayganlaştırıcı sürdü mü ya? Genelde sürüyor demişlerdi bana, ani olması kötü olmuş cidden.Ya ben de sedyede uzanmıştım nst’ye bağlıydım yan sedyede bir kadın daha yatıyordu nst’de. Onun çekimi bitti gittiler. Odada tek ben kalınca eşim de geldi. Sonra bizim nst bitti. Fotoğrafını nöbetçi doktora attı kâğıdın. Açıklık muayenesi yapalım demiş doktor. Ben o ara sandım ki çıkıp doktor odasına gideceğiz. Nerede yapılacak dedim burada ben yapacağım dedi. Kız da 25 yaşında falandır bu arada. Hemşire sanmıştım ebe sanırım. Sonra anlamadım nasıl yapacaksınız dedim hani çatal falan olacak diye bekliyorum. Altınızı çıkarın uzanın dedi. Direkt bir gerildim zaten çünkü çatalda örtü de verilince yine mahremiyet hissediyordu insan. Bu arada eşimi de dışarı çıkardı. Ben uzanırken de istemsizce göbeğimi açmışım niye öyle saçmalamadım bilmiyorum muhtemelen gerginliktenYani memeden aşağısı komple çıplak kaldım. Bacaklarımı topladım kendime doğru eldiveni taktı yaptı muayenesini. Ama nasıl gerildim terledim anlatamam. Açıklık yok dedi bitince. Siz muayeneden bir şey anladınız mı emin misiniz bence çok sıktım kendimi bacaklarımı dedim. Yok ben ulaştım sorun yok dedi iyi bari dedim. Bu şekilde olan muayene çok kötü geldi bana. Çatalda olsam örtü olsa karanlık olsa daha az gerilirdim eminim
Ay doktorun Liv’den ayrılması kötü olmuş, Liv birçok yerde otel gibi gerçekten. Diğerini bilmiyorum da..
Özür dileyerek araya giriyorum, ben regl sancısından her ay hastanelik oluyordum. Serum veya iğne olmadan asla geçmiyordu, kusma ve ishal de yapıyordu baygın yatıyordum resmen. Bir forumda düzenli magnezyum desteğinin rahatlattığını okudum, e zararı yok deneyeyim dedim resmen %50 rahatladım. Bir daha hiç iğne ve seruma gerek kalmadı ama geralgine-k ve arveles içiyordum günde 3 tane falan. Ağrı kesiciyi bırakamadım ama iğne ve serumdan kurtuldum en azından. Doğumdan sonra denemeni tavsiye ederim, Ocean’ın 3ü bir arada olanını kullanıyordumBenim ailem birebir aynı. Bizde de sağlıkçı çok. Amcamlar vermidonu, famodini talcidi şeker gibi ikilü üçlü kullanırlar sürekli. Babam ve annem bizdeler şu an iki üç torba ilaçla geldiler. Bulamazlar burada diye antibiyotik bile yazdırıp getirmişlerHatta önce babam halsizlikle mide bulantısı falan yaşadı antibiyotiğin beş tanesini o içmiş sonra annem biraz halsizleşti kalan beş taneyi de sen iç diyor anneme ♀ Ya olur mu öyle şey dinlen biraz geçer diyorum. Sen benim hasta olduğuma inanmıyorsun diyor Bıraktım kendi hallerine asla ikna edemem. Neyse ki eşim ve ailesi de tam tersi. Ben de oraya doğru evrildim iyice. Tek vazgeçemediğim regl dönemi mide koruyucu üzerine arveles. Ağrımı başka bir şey kesmiyor asla ve her ay ilk iki gün etimden et kopuyor resmen her türlü doktora gittim genetik diyorlar. Spor falan her şeyi denedim asla ilaçsız geçiremiyorum. O durumda da bir doktor bana ağrı kesicinin verdiği zarar, ağrının vücuduna yaşattığı stresten daha az o yüzden acı başlamadan iç ilacı dedi. Ben de regl olacağımı anladığımda başlıyorum önden. İki gün maks üç gün sonra bırakıyorum.
Ne kadar inkar etsek de malesef 3.dünya ülkesi olma yolundayız her anlamda. Özellikle seksenlerde başladı bu süreç çok derine inmeyim de şu an açık pazarız ilaç konusunda. Bilinçlenmeyle çözülecek gibi değil ya yaptırım da lazım onun için de sağlık politikalarının değişmesi gerek.
Diyorum ya benlik sıkıntı yok ama benden beklemesi sinirimi hoplatıyor yoksa bana ne ajflszAy bosver ozaman miss gibi restoranda yiyin gitsin , zehirlenmektense
Aynısı ya. Çay içince biz tiksiniyor bi de nasıl içiyorsunuz o çayları bardaklar leş gibi falan diyorÇok değişik kız. Bak şu kulüp olmasa böyle insanlar olduğunu bilmeyeceğizBenim annem de kv’m de bu dışarıda yeme içme olayını çok gereksiz masraf görüyorlar mesela ikna edene kadar göbeğimiz çatlıyor.
Ya aynı şeyi yaşamışız nerdeyse ama ben en azından muayene olacağını biliyordum sana biraz baskın gibi olmuşYa ben de sedyede uzanmıştım nst’ye bağlıydım yan sedyede bir kadın daha yatıyordu nst’de. Onun çekimi bitti gittiler. Odada tek ben kalınca eşim de geldi. Sonra bizim nst bitti. Fotoğrafını nöbetçi doktora attı kâğıdın. Açıklık muayenesi yapalım demiş doktor. Ben o ara sandım ki çıkıp doktor odasına gideceğiz. Nerede yapılacak dedim burada ben yapacağım dedi. Kız da 25 yaşında falandır bu arada. Hemşire sanmıştım ebe sanırım. Sonra anlamadım nasıl yapacaksınız dedim hani çatal falan olacak diye bekliyorum. Altınızı çıkarın uzanın dedi. Direkt bir gerildim zaten çünkü çatalda örtü de verilince yine mahremiyet hissediyordu insan. Bu arada eşimi de dışarı çıkardı. Ben uzanırken de istemsizce göbeğimi açmışım niye öyle saçmalamadım bilmiyorum muhtemelen gerginliktenYani memeden aşağısı komple çıplak kaldım. Bacaklarımı topladım kendime doğru eldiveni taktı yaptı muayenesini. Ama nasıl gerildim terledim anlatamam. Açıklık yok dedi bitince. Siz muayeneden bir şey anladınız mı emin misiniz bence çok sıktım kendimi bacaklarımı dedim. Yok ben ulaştım sorun yok dedi iyi bari dedim. Bu şekilde olan muayene çok kötü geldi bana. Çatalda olsam örtü olsa karanlık olsa daha az gerilirdim eminim
Ay doktorun Liv’den ayrılması kötü olmuş, Liv birçok yerde otel gibi gerçekten. Diğerini bilmiyorum da..
Aynı bizimkileri özetlemişsin var ya. Babamla konuşurken de ki genzimde bir kuruluk yanma hissediyorum. Hiç beklemeden antibiyotik iç der. Çünkü kendisi hissettiği anda içer ilacı ve hep ilerletmeden atlatmakla övünür. Halbuki çok geçmeden yine yoklar aynı durum. Yani bir kısır döngü girdabındalar. Kardeşlerimin biri pek sevmez ilaç kullanmayı. O da MS hastası ve hayat boyu kullanması gereken ilacı var. Ve o ilacı kullandığı için yanı sıra kan sulandırıcı ve antidepresan da kullandırıyorlar. Dolayısıyla o da aralıksız ilaç kullanıyor. Anneme de düzenli kolesterol ilacı falan verildi. O kadar anlatıyorum bak hiç gerek yok şunu şunu yeme o zaten düşer diyorum ama ilaç kullanmak daha kolayına geliyor. Ben bu hafta Canan Karatay’ın kitaplarını aldım oradan bölümler paylaşıyorum bu kadın da kafayı kırmış, herkes şikayet ediyor bu kadını falan diyorlar. Kimse üzüm yeme derdinde değil herkes bağcıyı kovalıyor anlayacağın…Benim ailem birebir aynı. Bizde de sağlıkçı çok. Amcamlar vermidonu, famodini talcidi şeker gibi ikilü üçlü kullanırlar sürekli. Babam ve annem bizdeler şu an iki üç torba ilaçla geldiler. Bulamazlar burada diye antibiyotik bile yazdırıp getirmişlerHatta önce babam halsizlikle mide bulantısı falan yaşadı antibiyotiğin beş tanesini o içmiş sonra annem biraz halsizleşti kalan beş taneyi de sen iç diyor anneme ♀ Ya olur mu öyle şey dinlen biraz geçer diyorum. Sen benim hasta olduğuma inanmıyorsun diyor Bıraktım kendi hallerine asla ikna edemem. Neyse ki eşim ve ailesi de tam tersi. Ben de oraya doğru evrildim iyice. Tek vazgeçemediğim regl dönemi mide koruyucu üzerine arveles. Ağrımı başka bir şey kesmiyor asla ve her ay ilk iki gün etimden et kopuyor resmen her türlü doktora gittim genetik diyorlar. Spor falan her şeyi denedim asla ilaçsız geçiremiyorum. O durumda da bir doktor bana ağrı kesicinin verdiği zarar, ağrının vücuduna yaşattığı stresten daha az o yüzden acı başlamadan iç ilacı dedi. Ben de regl olacağımı anladığımda başlıyorum önden. İki gün maks üç gün sonra bırakıyorum.
Ne kadar inkar etsek de malesef 3.dünya ülkesi olma yolundayız her anlamda. Özellikle seksenlerde başladı bu süreç çok derine inmeyim de şu an açık pazarız ilaç konusunda. Bilinçlenmeyle çözülecek gibi değil ya yaptırım da lazım onun için de sağlık politikalarının değişmesi gerek.
Ya ahahahha aynı. Dışarıda yediğim her şeyin mide bağırsak sorunlarına yol açtığını bildiğim halde yemişim, kullanılmış bardaklar ne kiAynısı ya. Çay içince biz tiksiniyor bi de nasıl içiyorsunuz o çayları bardaklar leş gibi falan diyor
Evet şey de dedi jel sürdüm bu kayganlık sağlar tahrişi önler. Ama o anlamda işe yaradı sanırım sonrasında bir lekelenme kanama vs olmadı.Kayganlaştırıcı sürdü mü ya? Genelde sürüyor demişlerdi bana, ani olması kötü olmuş cidden.