Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Kız görümcemin bebeği var 11 aylık 2-3 aydır ben oto koltuğunda oturmam normal koltuğa oturtun diye kendini parçalıyor Kaldı ki pusete yatırmak Akla karayı seçiyorlar uyusa da inmese koltuktan diye özellikle uzun yolda. Bir de onlar da çok seyahat ediyorlar yurt içi yurt dışı arabayla. Bıkmış galiba çocuk.

O kadar para verdim oturmazsa totosunu ısırırım ya en büyük korkum şunlar bebek arabasını ve oto koltuğunu sevmemesi

Yok yok tamam yorma kendini diğer arkadaşlar sormuş okudum yorumlarını Keyfini çıkar annişliğin Suni sancı yani oksitosin sür gelişini de tetikliyor hızlandırıyormuş. Faydası oldu mu bu anlamda
Çok sağ ol canım benim evet tabi ki faydası oldu. Yoksa hiç normal doğum belirtim yoktu başka türlü normal doğuramazdım

Kanama bende de yok şu an ama acı ve kaşıntı oluyor, kabız olmamam da mümkün değil ya felaket durumdayım. Çok lifli beslenmiyorum kabul ama midem bulanıyor napayım, elimden geleni yapıyorum gidip bir muayene olayım bakalım

Gebelik çok tetikliyor dedi doktorum, baskı yapıyormuş bebe. Kabız olmadığın halde olmasına şaşırdım ama

Kızlar demir ilacını ne zamana kadar içeceğiz? Veya içmeye devam ediyor musunuz? Ben sizi baz alıyorum malum benimki vermiyor.

Evet birkaç saat önce doğumdan çıktık. Süreçle ilgili ne anlatabilirim hiç bilmiyorum sorunuz varsa cevaplayabilirim. Allah herkese bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Çok geçmiş olsun, kuzunla sağlıkla mutlulukla upuzun bir ömür diliyorum :) kesi/dikiş oldu mı diye merak ettim açıkçası. Olduysa hissettiniz mi, bir de vajinal doğum sonrası gerçekten hemen ayaklanılıyor mu çok merak ediyorum :)

Gebelik çok tetikliyor dedi doktorum, baskı yapıyormuş bebe. Kabız olmadığın halde olmasına şaşırdım ama
Acaba çok tuvalete girmek ya da sert yere oturmak tetikliyor mu? İnternete bakıp çalışma sandalyeme minder koyduydum bi tık daha yumuşak zemin olsun diye. Ama tuvalete çok girdiğim için belki o da zorladı. Anacım bi tarafımızdaki et bile dışarı fışkırdı resmen bu nasıl iş böyle djdjdjd göbek deliğim gibi herşey pırtlıyor

Yarım bardak vardır heralde yaa kusmaya çalışacağım şuanlık hafif bulantım var.
Çok teşekkür ederim

Doğuma kadar anacım, sonrasında da demir birden bire düşüyormuş devam ederiz demişti eski doktorum. Benim demir hep yerlerde ama
Doğurunca da içicez yani anladım kuşum. Aile hekimime onu da yazdırayım o zaman, benim de az daha prilamim bitiyormuşmuş, fark ettim yakaladım çok şükür. Pazartesi yazdırayım.

Krafta baktım bende fiyat ve özellikleri açısından benzer kilo ve dönebilme vs. Teşekkürler

Çok teşekkür ederim, darısı senin başına yavrum Evet kesi dikiş oldu bebek çıkmadan önce. Doktorum zaten söylemişti, biraz o da planlıydı yırtılmaya karşı. Hissetmedim çünkü epidural almıştım. :) Evet hemen ayaklandım :) Hatta perinatoloji servisinde kalıyorum, bir hemşire de söyledi burda genelde sezaryen olduğu için ayakta lohusa pek görmüyoruz diye Ama şimdi epiduralin etkisi geçince dikişlerde bir yanma hissediyorum otururken ve yatarken

Bu arada kaç hafta ve kaç kiloydu bebiş? Bizde de var da iri bebek durumu Ben 3 haftadır bayağı bi diyet yapıyorum yavaşlattık gibi ama yine de vaktini beklerse 4ü görür sanırım
39+4’de 4300gr ölçtü. Kafa çevresine de 104mm dedi. Sonra bir de elle karnımı muayene etti eski usül 4300 olmasa bile kesinlikle 4000 üstü dedi.
Ben son 3 aydır epey sıkı diyetteyim. Rafine şeker nerdeyse hiç yemiyordum, karbonhidrat çok az yiyorum. Hatta doktorum abartıyorsun tokluk şeker değerlerin çok düşük çıkıyor diyordu. Ama bebek hep %97 persentilde Bunu özellikle söylüyorum bazen sen ne yaparsan yap olacağın önüne geçemiyorsun. Elinden geleni yap ama canını da sıkma

Ayy umarım ben de hemen ayaklanırım böyle, 3-4 hafta sonra çatı muayenem olacak orda netleşebiliriz dedi doktorum, hep normal doğum konuştuk ama belli olmaz tabi. Kaç dikişin var? Hemen sütün geldi mi? Epiduralle ıkınmak nasıl oldu hissedebiliyor musun ıkınma hissini? Bir de istanbuldaysan hangi hastanede doğum yapmıştın özel değilse söyleyebilir misin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…