Oyyyy fenalık fenalıkBi tuhaflar ya ne bileyim. Benim yarım akıllı bir kuzenim var benden 12 yaş falan büyük, gebelikte aşırı bulantısı olmuş safra çıkarıyormuş devamlı ama 25-30 kg aldı -anlamadım nasıl olduysa, mümkün demek- neyse, sezaryen istiyordu ve korkuyordu anestezili oldu. Birkaç hafta erken aldılar bebişi, iri bebek vs diye düşünmüştük ama 3400 mü ne doğdu, meğersem izne erken çıkabilmek için 36.haftada sezaryen istemiş ve bulantılardan çok bunalmışçocuk 4 yaşına geldi yeni öğrendim. Diğer kuzenim de bebiş istiyor, doğum şekli falan konuşuyorduk suda doğum ilgisini çekmiş onu anlatıyor falan. Bu salak da diyor ki “havuzun başında 5 tane adam var, neden oramı buramı açayım, normal doğum çok riskli” vs vs. Biz de cehaletinden kusarak herkes bebeğini ve kendisini düşünür merak etme falan dedik, bana diyor ki tüp bebekle hamile kaldın bebeği hiç düşünmeden normal doğum istiyorsun, full anestezili yaptırman lazım o çekiştirmeleri hissedersin yoksa vs. Hem 36.haftada izne çıkmak için bebeği erken aldıran bir kadın tarafından bebeğini düşünmeyen ana oldum hem de oramı buramı açmaya meraklıymışım mesela ajcksjdksk
Evet biraz görsellere baktım şimdi değişikmiş. Ya zaten ödem yüzünden bacaklarım çok ağrıyor. Sallayarak asla oturamıyorum resmen sızım sızım oluyor komple. Nasıl birine gitmek gerekir peki bunun için? Herhangi bir fizyoterapist yapar mı yoksa bunları yapanlar özel mi?o spa masajı hissini vermiyor drenaj amayani böyle oh ne gevşedim hissi olmuyor maalesef ama ödem için süper ki bedeni çok rahatlatan bir şey ödemin gitmesi. bir de sonuçta toksin atıyorsun ve bebeğine daha temiz bir vücut vermiş oluyorsun diye düşünüyorum, çok hoşuma gidiyor.
kesin tavsiye ederim
Ooooo blocked hanım ooooo afiyet olsuuuunnn sefan olsuuuunnnAy saymayayım şimdi diyettekilerin canı çekmesin djdjdjd Allah belamı verdi galiba
Kız ne kadar fazla yediysem kanda duramamış idrarlara taşmışOoooo blocked hanım ooooo afiyet olsuuuunnn sefan olsuuuunnnİnkar da etmiyorsunuz hiç
Bir de 5 adam olsa ne yazar benim orda belim ayrılıyor, ayrıca kim ne yapsın senin şeyini ya adamlar bıkmıştır yani hep bunu düşünüyorum ajfkskssk 70 yaşında yaşlı kadın söylemez şunun söylediklerini, genç cahil felaket bir şey yaOyyyy fenalık fenalıkHavuz başında 5 adam ne ya türkü sözü gibi. Kim varmış 5 adam. Ayrıca anadan doğma mı oturcaz kapatılacak yerler kapatılır. Diğerine gelince bence bak işte bu kadınlarla, normal doğum kamu spotu yapan ekibi bir araya getirip birbirine kırdıracaksın O diyecek ki sağlıklı olan normal doğumdur, bu diyecek 36da genel anestezili sezaryen oh
Oh sefa sürmüşsünüz resmenKız ne kadar fazla yediysem kanda duramamış idrarlara taşmışinkar etsem taş olurum taş djdjdjd biz hatayı şeyde yaptık. Doktor et ye diyince böyle direk ızgarada et pişecek şekilde etler alıp dökümde pişirip yanında bol salata. Tabi o bizi asla kesmedi. Bu sefer masterchef falan izlerken illaki canımız tatlı çekti. Hadi tatlı yemeye gidelim hadi dışardan söyleyelim derken yediğimiz 2 gr sağlıklı besini tamamen sağlıksız akşamlarla kapattık. Bir de en büyük sorun eşim kilo almıyor. Ne yerse yesin 68 kilo üstünü henüz görmedim boyu da 1.80. Deli oluyorum ben de tam tersi yanında sürekli diyet yapan yediğine dikkat eden spor yapan biriyim. Ve ben diyet yapınca o kilo veriyor daha çok deliriyorum. Böyle bi koca ile ben yine toplamda 13-14 kilo ile doğuma gidiyor olacağım çok iyi
Haa bak başta ben 6 ay boyunca ağzıma şekerli bişey koyamadım. Midem almadı yesem de efsane mide yanması yaptı. Bi de et aşerdim acılı acılı ddjdjdj. İlk 4-5 ay kadar glutensiz diyeti yaptım. İşler 6. Aydan sonra koptu vitaminler efsane iştah açtı. Yokuş aşağı gittim o noktada bakOh sefa sürmüşsünüz resmenKeşke biz de öyle yapsaydık diyorum bazen ben zaten ilk tatlı şeyi 6 aylıkken sürdüm ağzıma (meyve hariç) öncesi yok bende. Onda da şak diye rahatsızlandım ama gebelik şekerin yok dediklerinde ondan değil demek ki dedim. Sonra baktım ekmek de yesem makarna da yesem fenalık geliyor. Kısıtlı kısıtlı yedim her şeyi sırf kötü hissetmeyeyim diye ama yine de yüksek çıkıyordu. Hani öyle sizler gibi sefa sürsem de bunlar olsa en azından neyse yediklerime sayarım derdim Senin vücut iyi bile dayanmış Kız boşver erkeğin kilolusunu ne yapacaksın. Bir yaştan sonra zaten çoğu alıyor göbekleniyor falan olmazsa şanslısın 68 benim eşimi ilk tanıdığım zamanki (10sene önce falan) kilosu shshsh Yıllardır 80in altına düşemiyor buraya sabitledi bari daha fazla alma diyorum ben de hep ailesi zaten yatkın kiloya. Çocuğum bile bunlar yüzünden iri oluyordur da işte bakma bir şey denmiyor. Bir duydular annem iri bebek doğurmuş ona bağlıyorlar. Çocuk sadece doğduğu ilk 6 ayda iriydi bildik bileli tüy siklet bunlar ise baskül ailesi. Ama yok annem iri bebek doğurduğu için bebek iri olabilirmiş şimdi güler misin ağlar mısın
kesin doğru bu. tarlada çalışıp, doğurup çalışmaya devam eden kadınların durumu gibi. ben çok hareketsiz hamilelik geçirdim diye üzülüyorum. gerçi öyle tamamen yatma durumu vs asla olmadı ama spor da yapamadım yani:/Yaşam tarzı tamamen ya. Işlayan demir ışıldıyor. Onlar kadar hareketli yorucu bir yaşam tarzımız yok maalesef. Her şeyi makinelerin yaptığı bir devirde aman ev süpürmek belimi ağrıtıyor, aman makineden çamaşır almak zorluyor falan diyoruz. Beden kullandıkça güçlenen bir şey. Onların gücünün sırrı bu bence.
Ben geçen gece uyku arasında tuvalete kalktığım sırada neye üzüldüm mesela söyleyeyim miAnnem 3 doğum yapmış hiçbirimizde de klozeti olan bir evde oturmuyordu. Bu kadar sık tuvalete kalkış nasıl alaturka tuvalet kullandı diyorum. Oysa işte bacakları daha güçlenmişti belki de bu sayede
Benim çok muhafazakar bir komşum var hani böyle erkeklerle tokalaşmaz bile kadın, kocası da keza göz teması bile kurmaz kadınlarla çok fazla öyle hassasiyetleri var. Geçen bana sordu doktorun kadın mı erkek mi diye erkek dedim. İnan erkekler daha az incitiyor dedi. Zaten doktorun kadını erkeği olmaz da ben kadın doktorların elinde hep daha çok hırpalandım dedi. O ebeler falan hep kadındı nasıl zorbalık yapıyorlardı. Allah affetsin imkanım olsa tüm ekip erkek olsun isterdim o kadar nazikler ki kadın bedenine karşı falan dedi. Çok şaşırdım bak hiç o kadından beklemezdim bu yorumları. Hem de kocasının yanında. Yani demem o ki onlar orada cinsel bir obje görmüyor, yardıma ihtiyacı olan zor durumda bir kadın görüyorlar zaten. Dini hassasiyetleri çok yüksek insanlar bile bu durumu idrak ediyor. Anlamamakta ısrar etmek nereden baksan cahillik dediğin gibi.Bir de 5 adam olsa ne yazar benim orda belim ayrılıyor, ayrıca kim ne yapsın senin şeyini ya adamlar bıkmıştır yani hep bunu düşünüyorum ajfkskssk 70 yaşında yaşlı kadın söylemez şunun söylediklerini, genç cahil felaket bir şey ya
bunun için özelleşmiş masör/masöz ya da fizyoterapist canım.Evet biraz görsellere baktım şimdi değişikmiş. Ya zaten ödem yüzünden bacaklarım çok ağrıyor. Sallayarak asla oturamıyorum resmen sızım sızım oluyor komple. Nasıl birine gitmek gerekir peki bunun için? Herhangi bir fizyoterapist yapar mı yoksa bunları yapanlar özel mi?
Hııı iyi öyleyse sen de çok fazla abartamamışsın en azında çok uzun süre değilHaa bak başta ben 6 ay boyunca ağzıma şekerli bişey koyamadım. Midem almadı yesem de efsane mide yanması yaptı. Bi de et aşerdim acılı acılı ddjdjdj. İlk 4-5 ay kadar glutensiz diyeti yaptım. İşler 6. Aydan sonra koptu vitaminler efsane iştah açtı. Yokuş aşağı gittim o noktada bak
Erkek bebek babaya çekermiş genetikte öyleymiş diyip ortaya yeni bir bilgi yayabilirsin haketmişler
TerbiyesizBi tuhaflar ya ne bileyim. Benim yarım akıllı bir kuzenim var benden 12 yaş falan büyük, gebelikte aşırı bulantısı olmuş safra çıkarıyormuş devamlı ama 25-30 kg aldı -anlamadım nasıl olduysa, mümkün demek- neyse, sezaryen istiyordu ve korkuyordu anestezili oldu. Birkaç hafta erken aldılar bebişi, iri bebek vs diye düşünmüştük ama 3400 mü ne doğdu, meğersem izne erken çıkabilmek için 36.haftada sezaryen istemiş ve bulantılardan çok bunalmışçocuk 4 yaşına geldi yeni öğrendim. Diğer kuzenim de bebiş istiyor, doğum şekli falan konuşuyorduk suda doğum ilgisini çekmiş onu anlatıyor falan. Bu salak da diyor ki “havuzun başında 5 tane adam var, neden oramı buramı açayım, normal doğum çok riskli” vs vs. Biz de cehaletinden kusarak herkes bebeğini ve kendisini düşünür merak etme falan dedik, bana diyor ki tüp bebekle hamile kaldın bebeği hiç düşünmeden normal doğum istiyorsun, full anestezili yaptırman lazım o çekiştirmeleri hissedersin yoksa vs. Hem 36.haftada izne çıkmak için bebeği erken aldıran bir kadın tarafından bebeğini düşünmeyen ana oldum hem de oramı buramı açmaya meraklıymışım mesela ajcksjdksk
Amaan hangimiz çok hareketli hamilelik geçirdik ki zaten.. 32 haftaya kadar çalıştım ve günde 8-9 saat oturuyordum bilgisayar başında. Akşamları yürüyüş yaptım yaz aylarında o kadar. Pilates yoga da haftada 1.5 saat yaptım 6 aydan sonra baktığında hareket mi dersen tartışılır. Bizde de durumlar çok farklı değil yanikesin doğru bu. tarlada çalışıp, doğurup çalışmaya devam eden kadınların durumu gibi. ben çok hareketsiz hamilelik geçirdim diye üzülüyorum. gerçi öyle tamamen yatma durumu vs asla olmadı ama spor da yapamadım yani:/
ama son dediğin, yani annenle olan kısmı çok içime oturdu benim ya. “anne” konusu çok hassaslaştı bende hamilelik sonrası. canlarım benim. ne yollardan geçip büyütmüşler bizleri. bi de üşüdü mesela her tuvalete gidişte. mesela bizim evimiz sobalı falandı, aşırı soğuk olurdu yatak odası dışı odalar. inşallah bizim alt nesillerimiz de bizden güzel hayatlar yaşasın ama eskileri düşününce şu prensesliğimden biraz utanıyorum gerçekten
Ben de kadın doktordan çok çektim gerçekten, acı eşiğime güvenirim mahvolmuştum vajinal muayenede günlerce ne oturup kalkabildim ne ilişki oldu. Hatta o kadının yarattığı stres sebebiyle tüp bebek sürecine girdiğimizi düşünüyorum. Hayırlısı böyleymiş ayrı da kadın doktor konusunda maalesef bende de böyle bir önyargı oluştuBenim çok muhafazakar bir komşum var hani böyle erkeklerle tokalaşmaz bile kadın, kocası da keza göz teması bile kurmaz kadınlarla çok fazla öyle hassasiyetleri var. Geçen bana sordu doktorun kadın mı erkek mi diye erkek dedim. İnan erkekler daha az incitiyor dedi. Zaten doktorun kadını erkeği olmaz da ben kadın doktorların elinde hep daha çok hırpalandım dedi. O ebeler falan hep kadındı nasıl zorbalık yapıyorlardı. Allah affetsin imkanım olsa tüm ekip erkek olsun isterdim o kadar nazikler ki kadın bedenine karşı falan dedi. Çok şaşırdım bak hiç o kadından beklemezdim bu yorumları. Hem de kocasının yanında. Yani demem o ki onlar orada cinsel bir obje görmüyor, yardıma ihtiyacı olan zor durumda bir kadın görüyorlar zaten. Dini hassasiyetleri çok yüksek insanlar bile bu durumu idrak ediyor. Anlamamakta ısrar etmek nereden baksan cahillik dediğin gibi.
Çok tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün, hep güzel günlerini göstersinÇok teşekkür ederimBebiş de ben de iyiyiz çok şükür biraz yorgunluk var ama insan bebeğini görünce her şeyi unutuyormuş gerçekten
Canım ne kadarına şahit oldun tabii bilmiyorum ama anneni evde doğum yaparken görmek ya da duymak nasıl etkiledi seni?annem 3. doğumunun başladığını bile anlayamadı, evde 10 dkda doğum oldu. en zoru ilk doğum, kesin.
Evet hissettim canım. Sancın geldiğinde ıkın dedi ben de öyle yaptım. Hiç Nst ye bağlamadılar zaten doğum kısmı 15 dk falan sürdü.Epidural varken gelen sancıları kasılmaları hissediyor muydun canım? Nst’den bakıp ıkındırmıyorlardı öyleyse kendin anlıyordun?
Çok teşekkür ederim darısı başınızaÇok tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün, hep güzel günlerini göstersin