Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Evet yaa ondan mı oluyo hepsi bunun :KK43:
Ya bence suyu çok içenlerde ödem oluyor sanki. Şeker de var ya çok su istiyordur canın muhtemelen. Annem bana diyor çok su içme 1.5-2 litre yeterli bebeğin suyu artar, sen de ödem toplarsın. Şekerin yüksek olduğu zamanlar elimde değildi hep içiyordum suyu da fazla oluyordu bebeğin ama şimdi içemediğim için normal seyrinde hep.
Ama mesela birine çok ödemim var desen o da sana çok su iç az tuz tüket falan der. Hangisi doğru bilemiyorum.

Anladım burada genelikle birgün kalıyor yani giriş yaptığın saatte farkediyor tabi ama planlı olunca genel de sabah saatine veriyorlar ikinci gün sabah doktor geliyor çıkış veriyor. Ben 9 adet koydum gidip bi on tane daha koyayim. Kıyafet kaçar adet kullandın. Üç takım 5 li hastane çıkışı koydum. İki tane 0-3 ay arası koydum olurda kilolu olur girmez yenidoğanlar diye. Yine 5 tane felan atlet koydum, 6 Ağız mendili iki ince örtü bi kalın gerçek battaniye bi kaç adet çorap çanta ancak aldı az mı dersin
Kuzum bende sabah acil sezaryana girdim ama yinede 2 gun yatiyorsun kiyafetde ebeye verdimden haric 4 takim katdim suan 3 cu takimimiz usdunde 😁 yok yeterli genellikle bez cok kullaniyorlar gercekden iyi beslenen cocuk kakasini ve idrarini yapiyor bunu gormek isdiyorlar cok cabuk kilo kaybi oluyor cunku yeteri besini almasi lazim almadi zmn hizla kilo kaybi oluyir yanimdaki arkadas ilk sabah olcumde 200 gr kaybetmis bebis aksam tekrar bakildi bayan isdedi 80 gr da gitmisdi bide bayanin ikinci cocugu sutude geldi ama yetersiz olmus mama takviyesi baslandi her ihtimale karsi mamada olsun yaninizda kizlad hipp oneri burdaki doktorlar felan hep organic ve gaz yapmadini soyluyorlar benim deneyim bunlar oldukca soylerim benim bebisde sade mama aliyor cunku ceksede sutum yok buda beni uzuyor o agladikca 100 gr kaybi olmusdu ama ikinci kes bakilmadi

Sanırım biz hazırız. 12 aralık sezeryan doğumuzu bekliyoruz hayırlısıyla inşallah.
IMG_4570.jpeg

Kuzum bende sabah acil sezaryana girdim ama yinede 2 gun yatiyorsun kiyafetde ebeye verdimden haric 4 takim katdim suan 3 cu takimimiz usdunde 😁 yok yeterli genellikle bez cok kullaniyorlar gercekden iyi beslenen cocuk kakasini ve idrarini yapiyor bunu gormek isdiyorlar cok cabuk kilo kaybi oluyor cunku yeteri besini almasi lazim almadi zmn hizla kilo kaybi oluyir yanimdaki arkadas ilk sabah olcumde 200 gr kaybetmis bebis aksam tekrar bakildi bayan isdedi 80 gr da gitmisdi bide bayanin ikinci cocugu sutude geldi ama yetersiz olmus mama takviyesi baslandi her ihtimale karsi mamada olsun yaninizda kizlad hipp oneri burdaki doktorlar felan hep organic ve gaz yapmadini soyluyorlar benim deneyim bunlar oldukca soylerim benim bebisde sade mama aliyor cunku ceksede sutum yok buda beni uzuyor o agladikca 100 gr kaybi olmusdu ama ikinci kes bakilmadi
Hangi marka mama alalım yanımıza.

Ya bence suyu çok içenlerde ödem oluyor sanki. Şeker de var ya çok su istiyordur canın muhtemelen. Annem bana diyor çok su içme 1.5-2 litre yeterli bebeğin suyu artar, sen de ödem toplarsın. Şekerin yüksek olduğu zamanlar elimde değildi hep içiyordum suyu da fazla oluyordu bebeğin ama şimdi içemediğim için normal seyrinde hep.
Ama mesela birine çok ödemim var desen o da sana çok su iç az tuz tüket falan der. Hangisi doğru bilemiyorum.
Ben su az içip ayakları uzatmazsam efsane şişiyorum aynı pero gibi. Ben çok su içsem de bebeğin suyu hiç fazla olmadı ya. Bilemedim onunla alakalı olabilir mi su o kadar vücutta tutulan bişey değil sanki ama sıkıyor da olabilirim djdjdjd. Bana doktor her şişkinliğimi gördüğünde su iç diyor başka bişey demiyor valli 🥲

39+4’de 4300gr ölçtü. Kafa çevresine de 104mm dedi. Sonra bir de elle karnımı muayene etti eski usül 4300 olmasa bile kesinlikle 4000 üstü dedi.
Ben son 3 aydır epey sıkı diyetteyim. Rafine şeker nerdeyse hiç yemiyordum, karbonhidrat çok az yiyorum. Hatta doktorum abartıyorsun tokluk şeker değerlerin çok düşük çıkıyor diyordu. Ama bebek hep %97 persentilde😂 Bunu özellikle söylüyorum bazen sen ne yaparsan yap olacağın önüne geçemiyorsun. Elinden geleni yap ama canını da sıkma☺️
Bu örnek iyi oldu benim için suçluyordum kendimi bazen keşke daha erken dikkat etseydim şekere belki bu kadar büyümezdi diye. Bizim 34 haftada 3200 çıktı hepimiz eyvah dedik yani daha 2 ay kala. Sonra diyete başladım 36 haftada 3600 olmuş. +-500 gram yanılma payı koyuyor üzerine. Bugün doktorum da dedi çok da kasma artık sen dikkat etsen de o büyüyor gördüğün gibi. Ben hiç kilo almıyorum 5 haftadır diyorum. Ama bak o almaya devam ediyor edecek de dedi. Dediğin gibi ne yaparsan yap bazen olmaz 🥰 Ay yeter ki sağlıklı olsun ben hiç rahatsız değilim tombik olmasından da işte şeker çıkarsa ileride şekere yatkın olursa falan korkusu oluyor içimde zaman zaman. Allah korktuğumuzdan emin kılsın diyelim inşallah 🙏

Üzülme benim arkadaşım doğurdu sütü ilk gün gelmemiş mama vermişler sonra emzirdikçe gelmeye başlamış. Şuan kızı iki yaşında halen bolca sütü var bu sefer de nasıl meme den kesecem diye düşünüyor😅

Evet birkaç saat önce doğumdan çıktık. Süreçle ilgili ne anlatabilirim hiç bilmiyorum sorunuz varsa cevaplayabilirim. Allah herkese bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏🏻
Hayırlı olsun 🧿🧿💞 tebrikler. Allah analı babalı büyütsün inşallah 💞🙏 çok iyi olun

Ben su az içip ayakları uzatmazsam efsane şişiyorum aynı pero gibi. Ben çok su içsem de bebeğin suyu hiç fazla olmadı ya. Bilemedim onunla alakalı olabilir mi su o kadar vücutta tutulan bişey değil sanki ama sıkıyor da olabilirim djdjdjd. Bana doktor her şişkinliğimi gördüğünde su iç diyor başka bişey demiyor valli 🥲
Şeker olunca tutuyor bence vücut kuzum. Ben mesela kızartmalı falan rahat rahat bir kahvaltı yaptıysam rahat 2 litre su içiyordum üstüne ama tuvalette kaybettiğim her seferinde birkaç damla yani. Kalanı tümüyle vücut tutuyor gibiydi. Bebek de şekeri düşürmek için devamlı su içip idrar yaptığından onun da amniyon mayi artıyormuş. Ben bunu biraz geç öğrendim. İyi sanıyordum çok çok su içmeyi ama aslında sağlıklı bir talep değilmiş vücudumunki. Çünkü diyetin birinci gününde kesildi su içme isteğim. Tabi ben normalde de az su içen biriydim onun da etkisi olabilir. Yani kışın yeri gelir iki günde bir bardak su içtiğim olurdu mesela.

Doğurunca da içicez yani anladım kuşum. Aile hekimime onu da yazdırayım o zaman, benim de az daha prilamim bitiyormuşmuş, fark ettim yakaladım çok şükür. Pazartesi yazdırayım.
Ay 2 kutu tümüyle duruyordu bende kız vereydim keşke SKT geçecek durup durduğu yerde 🥹

Kızlar demir ilacını ne zamana kadar içeceğiz? Veya içmeye devam ediyor musunuz? Ben sizi baz alıyorum malum 🙄 benimki vermiyor.
Ben galiba ömür boyu shsjjs
Hemoglobin 10.3 çıkmış bugün ferritin 6. Bir de emzirmeyle falan kaybediyorsak bir daha hayat boyu bırakmasam ancak toparlarım herhalde 😂

Dogumdan sonra da devam ediyoruz emzirirken de ihtiyac oluyor cünkü
Tamam sağol canım önemli bilgi bu benim için 🧡
Ay 2 kutu tümüyle duruyordu bende kız vereydim keşke SKT geçecek durup durduğu yerde 🥹
Yaaa yazık olacak 😅 nimet nimet baksana kaç para olmuş.
Ben sordum takviyelere devam dedi. Hatta doğumdan sonra da en az 2 ay kullanıcaz dedi.
Ne güzel ya doktorlarınız veriyor. Benimkinin en kötü yanı sanırım bu takviye vermeme olayı. Adam takviye vermiyor arkadaş, şaka gibi. Sağol kuzum

Ne güzel ya doktorlarınız veriyor. Benimkinin en kötü yanı sanırım bu takviye vermeme olayı. Adam takviye vermiyor arkadaş, şaka gibi. Sağol kuzum
Rica ederim. Doktorlar da farklı görüşte olabiliyor işte. Kimisi fazla ilaç yazıyor kimisi çok ilaç taraftarı değil.

Ben 4-5 ay kadar hiçbir türlü yapamamıştım ya. Asla korkmuyordum bana kalırsa ki canım tatlı biri falan da değilimdir o kadar ama her ne hikmetse iş o noktaya gelince kasılıp kalıyordum. Doktora gidip tedavi almadım ama buradan baktım, YouTube’dan bakıyordum nasıl çözmüşler falan. Vajinismus aparatları bile aldım yani kendimi alıştırabilmek için onların biraz faydası oldu. Biz nikahtan 4 ay sonra düğün yapıp balayına gidebilmiştik pandemi yasaklarından dolayı. Orada bir anda kendiliğinden oldu ben daha bir dk egzersizlerimi yapmadım diyene kadar 😂😂 Öyle aştım uğraştırdı bizi biraz açıkçası. Adet dönüşü bende de oluyor hep ya o isteksizlik. Ama o Vajinismus olamaz bence çünkü bu tehlikeli bir durum ya kapatıyorsun kendini tamamen. Hatta birleşme sırasında kendini kitleyen ve doktor müdahalesi olmadan açılmayan vakalar bile varmış. Araştırırken neler neler denk gelmiştim. Bizim o durumumuz libido düşüklüğünden kaynaklı olabilir. Zaten hormonlar alay ediyor gibi ya. Adet günlerimde de bir o kadar istekli oluyorum mesela nasıl olsa yapamayız rahatlığından galiba 😂
Ovü zamanları ilişkisinden bıkmayan kaç kişiyizdir ki şurada 😂😂 Son aylarda dikkat ettim sadece o günlerde 4-5 ilişki oluyor ayın geri kalan 25 gününde hiçbir atraksiyon olmuyordu öyle bir bıkmak 😂 Yaşın küçükmüş 3-4 sene beklemek daha ideal daha rahat edersin bence. Eşin de o zamana ister. O istemese çocuk kardeş ister 😂 Ben iki hafta sonra 31 oluyorum 🥲 Sezaryen olursam ben de 2 sene beklerim kesin, eşim de korkar onu öne çekmekten. Normal de olsa beklerim sanırım. 33-34te ikinci gebeliği göze alırım gibi ancak. Ancak unuturum diyormuşum yaşadıklarımı 😂😂
Biz iki gün sonra falan gittik balayına. Orada rahattım gayet sanırım ortamdan uzaklaşmak vs etkiledi. Vajinusmus değil sanırım öyle kitlenme falan olmadı çok şükür. Benimki tamamen fazla düşünmekten oluyor. Kafam doluysa odaklanamıyorum e haliyle vücut da kapatıyor kendini gevşeyemiyor. 🤷‍♀️
Adet zamanı istek artışı ve sonrasında da düşüşü varmış onu araştırmıştım 🤣 Benim balayından beri sürekli tekrarlayan bir enfeksiyon durumum var kronikleşti malesef beni zorlayan o oluyor ilişkide yanma vs oluyor isteğim olmasına rağmen konudan uzaklaşıyorum. Şu süreçler geçsin eski günlere dönelim yine aynı olursa artık doktora diyeceğim bu sürekli tekrarlıyor eşimin de ilaç alması gerekli mi diye. Onda sıfır belirti gayet sağlıklı ama bu durumlarda eşli tedavi veriyormuş normalde doktorlar. Belki o şekil bir çözüm buluruz ama inşallah devam etmez. İdrar yolu enf ve vajinal enf için gebelikte bile kaç kez fitil kaç kez antibiyotik kullandım ya valla düzelsin artık yeter🤦‍♀️
Sezaryenden sonrası 2 sene geçmeden gebelik riskli dikişleri zorluyormuş falan bir sürü sıkıntısı var diye okumuştum. Umarım senin normal olur canım böyle sıkıntısız stressiz pamuk gibi bir doğum olur hatta istediğin vakit yine patlatırsınız bir bebiş daha 😁

Bu örnek iyi oldu benim için suçluyordum kendimi bazen keşke daha erken dikkat etseydim şekere belki bu kadar büyümezdi diye. Bizim 34 haftada 3200 çıktı hepimiz eyvah dedik yani daha 2 ay kala. Sonra diyete başladım 36 haftada 3600 olmuş. +-500 gram yanılma payı koyuyor üzerine. Bugün doktorum da dedi çok da kasma artık sen dikkat etsen de o büyüyor gördüğün gibi. Ben hiç kilo almıyorum 5 haftadır diyorum. Ama bak o almaya devam ediyor edecek de dedi. Dediğin gibi ne yaparsan yap bazen olmaz 🥰 Ay yeter ki sağlıklı olsun ben hiç rahatsız değilim tombik olmasından da işte şeker çıkarsa ileride şekere yatkın olursa falan korkusu oluyor içimde zaman zaman. Allah korktuğumuzdan emin kılsın diyelim inşallah 🙏
Benim de 36’da 3700gr ölçmüştü sanırım +\- 500gr yanılma payı demişti.
Ben şeker yüklemesinden beri çok dikkatli gidiyorum. Şekerimi de iki günde bir düzenli kontrol ediyorum. 3 ayda sadece çok stresli olduğum 2 gün yüksek çıktı. Son 3 ayda 3 kilo ancak aldım ama ona rağmen bebek büyüyor. Genetik olduğunu düşünüyorum diyor artık doktorum. Sende sıkma canını hiç. Olacak olanın önüne geçilmiyor.
Hiç ilerisini de düşünme biz sağlıklı sağlıklı yedirir içiririz çocuklarımızı hiçbir şey olmaz☺️

Valla nimet bilmez miyim kıymetini 🥹 Doktor da yazmış zamanında bol keseden biz de almışız o yazmışken. İş yerinde arkadaşım hamileydi dedim vereyim iç bayağı da bulantılı geçiyordu (amcası manyak doktor olan kız bu shsjjs) Dedi ki OMCOM OSLO ONORMOYOR OLOÇ KOLLONMOYO 😂😂😂 dedim peki. O da almayınca elimde kaldılar 😂

Valla nimet bilmez miyim kıymetini 🥹 Doktor da yazmış zamanında bol keseden biz de almışız o yazmışken. İş yerinde arkadaşım hamileydi dedim vereyim iç bayağı da bulantılı geçiyordu (amcası manyak doktor olan kız bu shsjjs) Dedi ki OMCOM OSLO ONORMOYOR OLOÇ KOLLONMOYO 😂😂😂
M.nyakmış goorrçookktooonnn 🤣🤣🤣

Kızlar demir ilacını ne zamana kadar içeceğiz? Veya içmeye devam ediyor musunuz? Ben sizi baz alıyorum malum 🙄 benimki vermiyor.
Doğumdan sonra kan kaybı olduğu ıcın o zaman da verıyor doktor ben içmeyi düşünüyorum bır süre devam ederim çünkü saçlar kötü oluyor dökülüyor baya

X