Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Benim çevremde kimse bu şekilde yaklaşmadı herkes en doğru kararı vermişsin vs dedi ama ben halen kendimi sorguluyorum erken mi karar aldım diye. Bu şekilde yorumlar yapmak çok yanlış ya zaten zor bir karar kaldı ki 40a kadar beklemişsin yani kolay aldığın bir karar olsa bu haftayı beklemezdin ki. Bir sürü sebebin var ama keyfine göre de sezaryen isteyebilirsin zaten kime ne. Ben yaptım çok kolay oldu sen de yaparsın nasıl bir mantık Eşiniz çok nazikmiş benimki daha ağır bir cevap verirdi kesin

Benzer ilerlemişiz canım o zaman. 36 yanlış söyledim ben bu arada 37 olduk bugün 3600 çıktı yani bir derece daha iyi Ooo sen hiç kilo almamışsın neredeyse. Ben 8 ayda 10 kilo almıştım orada durmuştu. Hala duruyor bakalım. Umarım çok da almam daha Evet doğru diyorsun 9 ayda her şey oldu bitti olsaydı bütün hastalıklar gebelikte önlenirdi ya da tetiklenirdi

Ya biraz kültürel sanırım. Ben de çok kişisel algıladım mesela eşim daha soğukkanlı bakıyor olaya
Aslında keşke bende biraz daha erken alabilseydim bu kararı. Resmen yumruk yemişe döndüm, sindiremedim. Ama buradaki sağlık sistemi kararın daha önce alınmasına izin vermedi saolsun
Hiç sorgulamayın canınızı sıkıp kendinizi üzmeyin valla en önemlisi sonuç. Bende burda sizlerle konuştukça rahatladım gerçekten

M.nyakmış goorrçookktooonnn
Ama bence bulantıları da bizimki kadar kötü seviyede değildi. Yoksa görürdüm onu Biz ilaç içmesek beslenemez seviyedeydik yani. İlaca rağmen kus kus içimiz dışımıza çıkıyordu. İçmesek hastaneye yatırırlardı 4-5 ay Onda hiç öyle şeyler görmedim. Elinde hep su matarasıyla gezdi mesela amcam en az 2-3 litre öneriyor diyerek Ben 5 aya kadar su içemedim ya yerine sıkma meyve suları, ayran, şalgam falan içe içe geçirdim o ayları

Siz bizden daha formdasınız ya maşallah Ama sende hiç kendini suçlama nolur. Evet çevresel faktörler de önemli ama genetik diye de bir şey var. Bu çocuklar rahme düştüklerinde bir sürü şeyleri genetik olarak belli.
Bir de sistem anneler sürekli kendini suçlasın diye kurulmuş gibi. Kilo alan da kendini suçluyor alamayan da. Bebek iri olursa da kendimizi suçluyoruz zayıf olursa da. Biraz elinden geleni yapıp kabul etmek gerekiyor galiba

Ay evet yaa su bile içemiyorduk. Ne günlerdi ya. Bir yudum içsem on yudum çıkarıyordum. Hey gidi hey. Aynen onların bizim bulantıyla alakaları yok bence de. İlaçsız yaşama tutunamazdım

benim bebek gobek deligimden firlayacak gibi :) gobek deligim zorlaniyor ya bu sekilde hisseden var mi? eski sezaryen yerim bile zorlanmazken gobek deligine noluyor acaba

bir şey olmaz canım bence ama yoğurt her zaman iyidir böyle durumlarda

Ay evet yaa su bile içemiyorduk. Ne günlerdi ya. Bir yudum içsem on yudum çıkarıyordum. Hey gidi hey. Aynen onların bizim bulantıyla alakaları yok bence de. İlaçsız yaşama tutunamazdım
Şu ağırlaşma, çatı ağrısı, sırt ağrısı, kaburga batması falan ne kadar zor da olsa ben ilk aylarla kıyaslamıyorum bile ya. En zoru başları bence. Ama tabi bulantısı olmayana ilk 6-7 ay full rahat gelmiş olabilir. Bir arkadaşım bana hep derdi ki ilk zamanlar kanaman düşük riskin yoksa 6-7 aya kadar hamile olduğunu bile anlamıyorsun. Çünkü onun biraz öyle sorunları olmuştu. Ben hamile kaldım. 6-7 aya kadar bir şey anlamayacaktım öyle mi dedim Bir dahaki sefere bulantılı bir gebeliğin falan olursa bunu yeniden konuşalım dedim

Ya inslh gelsinde o agliyor cekdikce sut yok ben o agliyir diye geriliyorum bukezde oturup agliyorum cocuk ac kaliyor sutum yok diye

Kesinlikle öyle. Yani bir de ben kocaman Almanlar gibi değilim ki 155 boyunda ufak tefek biriyim. Ben de 41+2’de 4kg doğurdum evdeki küvette diyor her insan bir değil ki yani sen yapmışsın ama ben yapamayabilirim.
evdeki küvette doğurmak matah bir şey de değil bu arada. en ufak aksilikte ne olacakmış? şu zamanda hele yani, gelişmiş bir ülkede, imkanlar varken

sen doktoruna odaklan canım

Bana da mide bulantısı ve mide yanması dışında çok sıkıntılı gelmedi süreç. Kendi adıma her an kusacakmış gibi yaşamaya başladığımdan beri minimum zorluk yaşıyorum. Bilmediğim bir yere gitmiyorum, hep poşet ve ilaç taşıyorum vs. En büyük dostum yüzey temizleme mendilleri iştahsızlık da işime geldi şu zamana kadar.

Ay çok doğru bir şey söyledin biliyor musun.. Sistem gerçekten de her türlü kendimizi suçlamamız için kurgulanmış gibi. Eskiden mesela iri bebek doğurunca bir kadın oy maşallah tosuncuk ne yedin ne içtin böyle oldu derlerdi. Şimdi aman şeker mi var bende mi var bebekte mi olacak yoksa.. Ya da mesela eskiden çok kilo alan kadınları kınarlardı 30 kilo alınır mı bir hamilelikte sen ne bulduysan yemişsin bir daha veremezsin bu kiloları falan diye zorbalarlardı. Aramızda hiç kilo almayan arkadaşlar da var bu haftasına kadar 3-5 kilo alanlar da var onlar da kendilerini kötü hissediyor yetersiz mi besleniyoruz acaba diye. Ne yaparsak yapalım bu sisteme yaranamayız Ya düşünsene sezaryen doğum yapacak olan kendini açıklama ihtiyacı duyuyor bugün. Şey sezaryen ama bebek ters, bebek iri yoksa ben normal yapmak istiyordum falan deme gereği duyuyoruz. Kimse bir şey demese bile bunu yapıyoruz artık çünkü sistem bu hale getirdi hepimizi maalesef. En iyisi biz böyle uygun gördük, bizimki de böyle oldu deyip kapatmak konuyu ama yapabilen kim

Sizin bizden de uzun sürdü resmen doğuma kadar da devam edecek gibi. Zaten ne kaldı ki şunun şurasında inşallah doğurunca biter anacım Aslında bahsettiğin şekilde bir yaşam gebeliği normal fizyolojik bir süreç gibi yansıtmıyor işte. Hep bir kısıtlılık. Şu anda da tuvalet meselesi yüzünden hiçbir yere gidesim gelmiyor dk başı sağda solda tuvalete girmek zorunda kalmak falan. Yine de bulantılardan iyi ya Ama yaşamayan anlayamıyor abuk sabuk yönlendirmelerde bulunabiliyor Kanama olmazsa 6-7 ay anlamazmışım. Oysa bulantı kanamadan yaygın bir durum yani.

Son 1 saattir balkon kapısı açık oturuyorum salonda. Pijama ve tişörtle. Eşim odaya kaçıp kendini yorganın altına sakladı. Bir yanma yanıyorum ki bu havanın bile faydası olmuyor gibi. Yarın sıcaklıklar 10 derece düşüp gece kar yağacakmış, şükürler olsun dedim. Allahım temmuzda ağustosta falan üçüncü trimester yaşamaktan sen muhafaza eyle ben ve benim gibileri amin

annem 3. doğumunun başladığını bile anlayamadı, evde 10 dkda doğum oldu. en zoru ilk doğum, kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…