Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Çatı muayenesinden sonra doktorum direk bana sen minyon bir kadınsın senin 4kg doğurmanla 1.75 bir kadının 4kg doğurması bir değil dedi. Fiziksel olarak bir çok açıdan değerlendirdi bunu. Doğum kanalı uzunluğundan tut itme gücümden, kemik yapımdan vs ne bileyim çokça anlattı. Yapamazsın demem ama her şeye hazır olmalısın yapabilirim diyorsan deneyelim dedi. Ben de yapamam dedim 🤣 Ben yaptım sen de yaparsın ne kadar da bilimsel bir yaklaşım ya helal 🤦‍♀️
Ya işte eşim baktı üzülüyorum he de geç herkes için doğru olmayabilir ama biz kendimiz için en doğru kararı verdik de dedi. Öyle deyip kapattım konuyu. Belki yaparım ama tam olarak doktorunun dediği gibi o sırada yaşanacak her şeye hazır mıyım? Ben de değilim yani😂

Benim araştırdığım bir dönem olmuştu oto koltuklarını en beğendiğim cybex ve maxi cosi olmuştu. Eşim arkadaşında görmüş bu modeli ama pek beğenmemişti bunu yani sanırım sünger kısmı vs kaliteli değilmiş. Çok sağlam gelmemiş eşime. Bir de oto koltuklarında aralığın çok olması 0-36 gibi güvenlik açısından zaafiyet oluşturuyormuş. Dönebilmesi de aynı şekilde.
Canım dönebilmesi aslında son i-size standartlarına göre şart. Dönmeyen modele i-size demiyorlar. 15 aya kadar ters şekilde kullanılması öneriliyor. Hareket halinde yan şekilde kullanılması önerilmiyor. Diğer dediklerine harfiyen katılıyorum. Yanlış anlaşılma olmasın diye eklemek istedim beni yanlış anlamazsan 🩵
Maxi-cosi ilk oto koltuğu üreten firma. Sürekli kendini de geliştiriyor. Benim favorim de odur.

Yok bakmıyor, yönlendirdi zaten. Kantaron yağı mantıklı gerçekten, çok duydum, krem vs vermezse alıp deneyeyim en azından bir zararı olmaz. Evet meme var maalesef, 75a büyüklüğünde ajfksks kabızlık da devam ediyor, gideyim bi muayene olayım
Benim kanama vs yok ama doktorum kabız olma demişti kuru kayısı kuru incir ye demişti aç karnına çatlatmamak için nasıl olacak doğum da bilmiyorum bende ama bide onu düşününce bana da fenalık geliyor bide doğumdan sonrası daha zor onda da dikkat etmek lazım hep

Çok teşekkür ederim, kadın doğum doktorum mutlaka muayene ol gebelik durumu tetikliyor dedi. Normal doğum düşündüğüm için ıkınmada vs zorlanır mı diye ekstra kaygılandım, kabızlığım da devam ediyor maalesef. Haftaya muayene olayım
Ay benim de bir kaç haftadır tadımı kaçırıyor bu durum. Napsam bilemiyordum. Bi doktoruma sorayım ben de ama üf hiç uğraşmak istemiyorum. Ki bende kabızlık yok zorlama yok kendi kendine triplere girdi. Neden oldu anlamadım resmen.

Merhabalar, gözünüz aydın çok geçmiş olsun 🙏 Umarım bebiş de siz de iyisinizdir. Sizi çok yormazsam eğer suni sancı vajinal doğuma katkı sağladı mi? Süreç istediğiniz gibi ilerledi mi? Ben de salı sabah ayni şekilde doğuma giricem de sizinle aynı sebepten, çok merak ediyorum o yüzden.
Çok sağolun 🙏🏻 Evet tabi, benim hiç sancım yoktu. Açıklığım da yoktu. Normal doğumu başka türlü gerçekleştirmem mümkün değildi. Suni sancısız olamazdı yani. Planlı normal doğum gibi bir şey oldu. Benim açılmam zaman aldı ama tabi herkeste böyle olacak değildir. Biraz yorucuydu ben epidural de talep ettim bir noktadan sonra. Ama günün sonunda buna değdi bence 🩵 Biraz sabırlı olmak gerekiyor galiba başka bir doğum belirtisi yoksa. Bence suni sancı süreci de hızlandırıyor. Çünkü bana ilk verdikleri suni sancı değil aslında ona benzer işlevi olan bir fitilmiş. Rahim ağzını yumuşatıyormuş. O fitilden 24 saat sonra suni sancı verildi ve açılmam bir anda hızlandı. Çok kolay mı derseniz açıkçası kolaydı diyemem, ama doğum zaten kolay bir iş değil. Sonrasında hemen ayaklanmak için bence deneyebilirsiniz.

Canım dönebilmesi aslında son i-size standartlarına göre şart. Dönmeyen modele i-size demiyorlar. 15 aya kadar ters şekilde kullanılması öneriliyor. Hareket halinde yan şekilde kullanılması önerilmiyor. Diğer dediklerine harfiyen katılıyorum. Yanlış anlaşılma olmasın diye eklemek istedim beni yanlış anlamazsan 🩵
Maxi-cosi ilk oto koltuğu üreten firma. Sürekli kendini de geliştiriyor. Benim favorim de odur.
Maxi cosi gerçekten güzel hala kullanıyoruz biz birde en önemlisi adac testinden geçmiş olması ben dönmesine ve tipine bakmadan önce adac testine bakıyorum birde britax römer var ikisini de beğeniyorum

Ya işte bu onunla ilgili değilmiş😂 vücudum bu kadar büyük bir bebeği büyütüyorsa doğurabilirmiş de 😂

Teşekkür ederim 🙏🏻 tıp bir bilim sonuçta ve bilimsel gerçeklerden bahsediyoruz bana en doğrusu doktorumuza güvenmek gibi geliyor ama insan bir yandan da endişeleniyor işte ☺️
Umarım sizin de çok güzel çok sağlıklı bir doğumunuz olur 🙏🏻

Doğum tecrübem yok ama bende senin gibi kaygılanıyordum o dönem ya doğum başlarsa ve ben bu halde ıkınamazsam diye🥲
Bende hiç kabız olmamama rağmen olmuştu. Karın içi basıncın gebelikte artması da tetikliyormuş. Çok geçmiş olsun🙏🏻
İlk bebek olmasa belki dicem de ilkinde biraz fazla risk ya. Benim kardeşim de 4.500 kilo doğdu hem de maşallah 2-3 saatin içinde doğdu geldi yani. Annemin üçüncü gebeliğiydi, bizler 3-3200 doğmuşuz ve zor doğumlar olmuş ama küçük kardeşim fırt diye çıkmış valla. Annem de 1.55 bir kadındı yani. 59 kilo gitti doğuma 52 kilo falan gelmişti. Bu iş biraz kaçıncı doğum olduğuna da bakıyor bence.

Ay estağfurullah ben eski sistemi biliyor olabilirim🥲 bana şey demişti satıcı dönünce bu yapılan testler geçerli olmuyor ordan aklımda kalmış ama demek ki eski model oto koltuklar için öyle. Ben 15e aya kadar puset kullanırım diyorum emniyet kemeriyle 13 kg sınırı var ama olur mu bilemedim🥲

Oto koltuğu bilgisi olan var mı? Yoyko marka 360 dönebilen 0-36 falan araştıran varsa fikir versin direk alayım daha valla gözlerim kör oldu birşey bakmak istemiyorum 🙏🏻
Ben kraft aldım tavsiye üzerine. 360 dönebilen isofixli. 0-36 kilo. Şu an kurduk hatta yenidoğan ayarında yatış pozisyonunda. Ben puset almadım. Tamamen tercih meselesi her seferinde arabaya sök tak yapmak gözümde büyüdü. Pusetle bebek taşımak da çok mantıklı gelmiyor sonuçta kendi ağırlığı da var. O yüzden yenidoğan uyumlu oto koltuğu ve bebek arabası aldım. Bebek arabasını Maxi Cosi aldım, oto koltuğunda da Maxi Cosi önerilerini çok mantıklı buluyorum. Fiyat olarak biraz daha yüksek ama güvenlik performansı daha iyi olabilir. Yoyko hiç bilmiyorum araştırmamıştım.

Kraft Safe Spin 0-36 kg 360 ° Dönebilen İsofix'li Oto Koltuğu Siyah

İlk bebek olmasa belki dicem de ilkinde biraz fazla risk ya. Benim kardeşim de 4.500 kilo doğdu hem de maşallah 2-3 saatin içinde doğdu geldi yani. Annemin üçüncü gebeliğiydi, bizler 3-3200 doğmuşuz ve zor doğumlar olmuş ama küçük kardeşim fırt diye çıkmış valla. Annem de 1.55 bir kadındı yani. 59 kilo gitti doğuma 52 kilo falan gelmişti. Bu iş biraz kaçıncı doğum olduğuna da bakıyor bence.
Ay maşallah annenize ya🥹 ben de şimdiye kadar kilosu önde diye hep böyle motive ediyordum kendimi. Büyük bebekler kendini doğum kanalından daha güzel itiyorlar yapacağız, biz bu işi hallederiz diyordum. Ama doktor da böyle deyince gözüm korktu o riskleri alamadım vallahi🥲 bir de ilk doğum zaten kocaman bir belirsizlik insan endişeleniyor. Bakalım hayırlısı hakkımızda ☺️

Çok sağolun 🙏🏻 Evet tabi, benim hiç sancım yoktu. Açıklığım da yoktu. Normal doğumu başka türlü gerçekleştirmem mümkün değildi. Suni sancısız olamazdı yani. Planlı normal doğum gibi bir şey oldu. Benim açılmam zaman aldı ama tabi herkeste böyle olacak değildir. Biraz yorucuydu ben epidural de talep ettim bir noktadan sonra. Ama günün sonunda buna değdi bence 🩵 Biraz sabırlı olmak gerekiyor galiba başka bir doğum belirtisi yoksa. Bence suni sancı süreci de hızlandırıyor. Çünkü bana ilk verdikleri suni sancı değil aslında ona benzer işlevi olan bir fitilmiş. Rahim ağzını yumuşatıyormuş. O fitilden 24 saat sonra suni sancı verildi ve açılmam bir anda hızlandı. Çok kolay mı derseniz açıkçası kolaydı diyemem, ama doğum zaten kolay bir iş değil. Sonrasında hemen ayaklanmak için bence deneyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim sizin adiniza inanın çok mutlu oldum. Durumumuz birebir aynı bende de sancı ya da acılma yok. Planlı normal doğum olacak ve fitil ile başlayacağız. 5 cm acilmam olursa epidural alabilirsin dedi benim doktorum da. Cesaret verdi yazdıklarınız 🤍 tekrardan tebrik ediyorum 😊

Ay estağfurullah ben eski sistemi biliyor olabilirim🥲 bana şey demişti satıcı dönünce bu yapılan testler geçerli olmuyor ordan aklımda kalmış ama demek ki eski model oto koltuklar için öyle. Ben 15e aya kadar puset kullanırım diyorum emniyet kemeriyle 13 kg sınırı var ama olur mu bilemedim🥲
Puset hafif eğilimli oturamaz onda bebek yatar 6. Aydan sonra da yatmak istemezler 15 aya kadar zor olmaz mı puset çünkü bir süre sonra kesinlikle pusette durmuyolar oturmak istiyorlar hep

vajinal dogummu oldu oyleyse tum sureci merak ediyorum ben ozelden yazayim sana olmadi. ya da burda anlatmak istersen arkadaslar da karsi cikmazsa paylasabilirsin bizle cok mutlu olurum kendi adima
Evet vajinal doğum oldu. Özelden de yazabilirsin canım buradan da sorun varsa yanıtlayabilirim. Arkadaşlar eğer rahatsız olursa söylesinler lütfen, çünkü çok çok pozitif çok muhteşem bir hikaye olmayabilir benimkisi.

Ay maşallah annenize ya🥹 ben de şimdiye kadar kilosu önde diye hep böyle motive ediyordum kendimi. Büyük bebekler kendini doğum kanalından daha güzel itiyorlar yapacağız, biz bu işi hallederiz diyordum. Ama doktor da böyle deyince gözüm korktu o riskleri alamadım vallahi🥲 bir de ilk doğum zaten kocaman bir belirsizlik insan endişeleniyor. Bakalım hayırlısı hakkımızda ☺️
Bu arada kaç hafta ve kaç kiloydu bebiş? Bizde de var da iri bebek durumu 🥹 Ben 3 haftadır bayağı bi diyet yapıyorum yavaşlattık gibi ama yine de vaktini beklerse 4ü görür sanırım 🥹

Ay ay ay maşallah size 🥰 Hayırlı olsun kuzucum, sağlıkla, analı babalı büyüsün inşallah bebiş 🥰 Kendine gelip iyi hissettiğinde azıcık detay ver bakim nasıl oluyor nasıl ilerliyor sen bu sezonun ilk vajinal doğuranısın gözler ve dikkatler üzerinde 😍😅
çok teşekkür ederim bebeğim. ♥️ valla şu an herhalde olayın şoku ile ne anlatayım bilmiyorum açıkçası. sorular olursa yanıtlayabilirim. 😊

Ay estağfurullah ben eski sistemi biliyor olabilirim🥲 bana şey demişti satıcı dönünce bu yapılan testler geçerli olmuyor ordan aklımda kalmış ama demek eski model oto koltuklar için öyle. Ben 15e aya kadar puset kullanırım diyorum emniyet kemeriyle 13 kg sınırı var ama olur mu bilemedim🥲
Adac testi ayrı o zaten arabalarda da olan çarpışma testleri. Bi de i-size standartları var. İ-size standartlarına göre 15 aya kadar dönecek diyorlar adac testlerine göre de hareket halinde döndürmeyin diyorlar. Yan falan özellikle hareket halinde durmasın diyorlar. Bunu tekrar özetleyeyim 🤣
puset 15 ay için çok fazla sanki. Baya büyüyorlar kemeri falan sıkar. En fazla 6-7 ay oluyor genelde. Oto koltuğu her türlü ihtiyaç olacak gibi

çok teşekkür ederim bebeğim. ♥️ valla şu an herhalde olayın şoku ile ne anlatayım bilmiyorum açıkçası. sorular olursa yanıtlayabilirim. 😊
Yok yok tamam yorma kendini diğer arkadaşlar sormuş okudum yorumlarını 🥰 Keyfini çıkar annişliğin ☺️ Suni sancı yani oksitosin sür gelişini de tetikliyor hızlandırıyormuş. Faydası oldu mu bu anlamda ☺️

X