Ay geçen bir arkadaşımın annesi de aynısını anlattı biliyor musunannem 3. doğumunun başladığını bile anlayamadı, evde 10 dkda doğum oldu. en zoru ilk doğum, kesin.
Evet ben doğuma kadar Prilam kullanacağım, eşim de doğumda biter umarım sanki hep böyle yaşayacakmışsın gibi geliyor diyor. Umarım doğurunca biter dediğin gibi. Senin çok az kaldı ya, 10 güne kadar gelir diyorum benSizin bizden de uzun sürdü resmen doğuma kadar da devam edecek gibi. Zaten ne kaldı ki şunun şurasında inşallah doğurunca biter anacımAslında bahsettiğin şekilde bir yaşam gebeliği normal fizyolojik bir süreç gibi yansıtmıyor işte. Hep bir kısıtlılık. Şu anda da tuvalet meselesi yüzünden hiçbir yere gidesim gelmiyor dk başı sağda solda tuvalete girmek zorunda kalmak falan. Yine de bulantılardan iyi ya Ama yaşamayan anlayamıyor abuk sabuk yönlendirmelerde bulunabiliyor Kanama olmazsa 6-7 ay anlamazmışım. Oysa bulantı kanamadan yaygın bir durum yani.
ben doğumdan sonra da devam etmeyi düşünüyorum. 6 ay falan. doğumda illa kan kaybedeceğiz belli miktar.Kızlar demir ilacını ne zamana kadar içeceğiz? Veya içmeye devam ediyor musunuz? Ben sizi baz alıyorum malumbenimki vermiyor.
Vajinal doğumda ayaklanırsın kesin.Ayy umarım ben de hemen ayaklanırım böyle, 3-4 hafta sonra çatı muayenem olacak orda netleşebiliriz dedi doktorum, hep normal doğum konuştuk ama belli olmaz tabi. Kaç dikişin var? Hemen sütün geldi mi? Epiduralle ıkınmak nasıl oldu hissedebiliyor musun ıkınma hissini? Bir de istanbuldaysan hangi hastanede doğum yapmıştın özel değilse söyleyebilir misin :)
Bitecek bitecek hormonlar hemen geri çekilecek doğumla beraberEvet ben doğuma kadar Prilam kullanacağım, eşim de doğumda biter umarım sanki hep böyle yaşayacakmışsın gibi geliyor diyor. Umarım doğurunca biter dediğin gibi. Senin çok az kaldı ya, 10 güne kadar gelir diyorum bençok biliyor onlar. Benim arkadaşım da hamile şu an, anlamıyor bile hamile olduğunu kız beni gördükçe çok şanslıyım diyor.
ben düzenli drenaj masajına gidiyorum. pek şişmiyorum şükür onun sayesinde. bi de işte şeker fazla yememeye çalışıyorum, en kötü şişlik şeker tüketimi ve az su içme yüzünden oluyor. drenaj sonrası çok su içmemle ilgili telkin faslı oluyor fizyoterapistin hep.Ben su az içip ayakları uzatmazsam efsane şişiyorum aynı pero gibi. Ben çok su içsem de bebeğin suyu hiç fazla olmadı ya. Bilemedim onunla alakalı olabilir mi su o kadar vücutta tutulan bişey değil sanki ama sıkıyor da olabilirim djdjdjd. Bana doktor her şişkinliğimi gördüğünde su iç diyor başka bişey demiyor valli
Olabilir canım ben şeker olayını hesaba katmadım haklısın. Geçen kontrolümde idrarda glikoz çıktı. Doktor 1 hafta ölçüm istedi ama henüz 140 üstü görmedim. Acaba ne yedim içtim de ben o hale geldim diyorum şimdi fkdjfj hatta şuan kesin şekerim çıktı dediğim zamanlarda bile yoktu. Fenalık basmasında şeker falan sanıyordumŞeker olunca tutuyor bence vücut kuzum. Ben mesela kızartmalı falan rahat rahat bir kahvaltı yaptıysam rahat 2 litre su içiyordum üstüne ama tuvalette kaybettiğim her seferinde birkaç damla yani. Kalanı tümüyle vücut tutuyor gibiydi. Bebek de şekeri düşürmek için devamlı su içip idrar yaptığından onun da amniyon mayi artıyormuş. Ben bunu biraz geç öğrendim. İyi sanıyordum çok çok su içmeyi ama aslında sağlıklı bir talep değilmiş vücudumunki. Çünkü diyetin birinci gününde kesildi su içme isteğim. Tabi ben normalde de az su içen biriydim onun da etkisi olabilir. Yani kışın yeri gelir iki günde bir bardak su içtiğim olurdu mesela.
Epidural varken gelen sancıları kasılmaları hissediyor muydun canım? Nst’den bakıp ıkındırmıyorlardı öyleyse kendin anlıyordun?Vajinal doğumda ayaklanırsın kesin.Kaç dikişim olduğunu sormadım ya. Epidural benim sancımı da tamamen ortadan kaldırmadı. Ikınmayı da hissettim. Ben Ankaradayım canım.
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. İkinizin de sağlıklı olmanıza çok sevindim, darısı bizlerin başına.Vajinal doğumda ayaklanırsın kesin.Kaç dikişim olduğunu sormadım ya. Epidural benim sancımı da tamamen ortadan kaldırmadı. Ikınmayı da hissettim. Ben Ankaradayım canım.
Bana da yapıyor arada merak etme, ben de çok evhamlıymışım. Ben?Bitecek bitecek hormonlar hemen geri çekilecek doğumla beraberİnşallah ya 10 güne bile kalmasa olur diyormuşum artık Ay ne güzel arkadaşın en azından kendisiyle kıyaslamıyor benimki şey diyor senin hamileliğin zor oldu ama benimki gibi stresli değildi en azından. Delirirsin Onda bir ay kanama durumu olmuş sonra plasenta aşağıda demişler ki 6. ayda çıktı yukarı doğumu da normal yaptı yani. Kanama stresli evet ama 6 ay süren bir şeye stressiz demek de yani
Aaaa. Ben sadece şeker yüklemesinde idrarda glikoz görmüştüm onda da glikoz içmeye bağlamıştı doktor. Onun haricinde hiç çıkmadı bak bende yüksekken bile. Ne yedin kız cidden üç öğün baklava mı attın ağzına shhsjsj Kafayı yedirir bu şeker işiOlabilir canım ben şeker olayını hesaba katmadım haklısın. Geçen kontrolümde idrarda glikoz çıktı. Doktor 1 hafta ölçüm istedi ama henüz 140 üstü görmedim. Acaba ne yedim içtim de ben o hale geldim diyorum şimdi fkdjfj hatta şuan kesin şekerim çıktı dediğim zamanlarda bile yoktu. Fenalık basmasında şeker falan sanıyordum
ben de hep kız anası olacağımı düşünmüşüm içten içe. hatta cinsiyeti ilk öğrendiğimde epey sudan çıkmış balık modundaydımBen kendimi hep kız anası olarak hayal ediyordum ama oğlana çabuk alıstım
Bana da yapıyor arada merak etme, ben de çok evhamlıymışım. Ben?
ay maşallah ne güçlüler bu eski kadınlar ya. ben bulaşık makinesi iki tabak koydum diye bravo diyorum kendime şu anAy geçen bir arkadaşımın annesi de aynısını anlattı biliyor musunBen çatala zor çıktım zor yetiştim dedi. Evde bir leğen hamur yoğurmuş yemekleri hazır etmiş onu bunu da yapayım derken sancılara rağmen bebek gelmiş meğer. 10 dk daha geç çıksak evde doğururmuşum dedi.
Şuan herhangi bir masaj tipi öyle iyi gelecek kiben düzenli drenaj masajına gidiyorum. pek şişmiyorum şükür onun sayesinde. bi de işte şeker fazla yememeye çalışıyorum, en kötü şişlik şeker tüketimi ve az su içme yüzünden oluyor. drenaj sonrası çok su içmemle ilgili telkin faslı oluyor fizyoterapistin hep.
sadece uçak seyahati ister istemez ödem yapıyor ama su iyi içersem o da çabuk gidiyor
kusarken sorun oluyordu ama su içme işi. yine de zorlamıştım.
canım biraz uzun sürmüş falan ama çok güzel bir doğum geçirmişsin ya maşallah. ne güzelVajinal doğumda ayaklanırsın kesin.Kaç dikişim olduğunu sormadım ya. Epidural benim sancımı da tamamen ortadan kaldırmadı. Ikınmayı da hissettim. Ben Ankaradayım canım.
Ay saymayayım şimdi diyettekilerin canı çekmesin djdjdjd Allah belamı verdi galibaAaaa. Ben sadece şeker yüklemesinde idrarda glikoz görmüştüm onda da glikoz içmeye bağlamıştı doktor. Onun haricinde hiç çıkmadı bak bende yüksekken bile. Ne yedin kız cidden üç öğün baklava mı attın ağzına shhsjsj Kafayı yedirir bu şeker işiBak ben diyetten önce bir tabak makarna yediğimde 160 falan çıkıyordu. Bugün dışarıda makarna tavuk yedim 117 çıktı. Dikkat ettiğimiz zamanlar arada bir yapılan kaçamaklar da çok yükseltmiyor sanki. Diyabetin gizemlerini çözene kadar doğuracaz böyle kişiye özgü saçma hastalık olamaz ya
Bi tuhaflar ya ne bileyim. Benim yarım akıllı bir kuzenim var benden 12 yaş falan büyük, gebelikte aşırı bulantısı olmuş safra çıkarıyormuş devamlı ama 25-30 kg aldı -anlamadım nasıl olduysa, mümkün demek- neyse, sezaryen istiyordu ve korkuyordu anestezili oldu. Birkaç hafta erken aldılar bebişi, iri bebek vs diye düşünmüştük ama 3400 mü ne doğdu, meğersem izne erken çıkabilmek için 36.haftada sezaryen istemiş ve bulantılardan çok bunalmışAy ben doğurana kadar dinledim onun evhamını her gün sakinleştirmeye çalıştım 9 ay boyu bir sebepten ağladı neredeyse. Ben ise bir kere şey dedim bebek iri görünüyor normal doğum yapamayabilirmişim üzüldüm falan dedim. Şimdi her bebeği sormasına iyi şükür bir sıkıntı yok diyorum, doğum işini hiç kafaya takma önemli olan sağlıklı olması diyor. Ama sanki dikkati özellikle oraya çekiyor gibime geliyor. Ben doğumdan bahsetmemişim ki laf arasında iliştiriyorsun. Huy mu kapar olduk her şeyden yoksa bir tuhaflar mı ya.
o spa masajı hissini vermiyor drenaj amaŞuan herhangi bir masaj tipi öyle iyi gelecek kisürekli masaj videoları izliyorum canım masaj aşeriyor. Ben de gideyim böyle bişeye bari normal zamanda da ödem problemi çok yaşıyorum ben zaten belki de aradığım budur
Yaşam tarzı tamamen ya. Işlayan demir ışıldıyor. Onlar kadar hareketli yorucu bir yaşam tarzımız yok maalesef. Her şeyi makinelerin yaptığı bir devirde aman ev süpürmek belimi ağrıtıyor, aman makineden çamaşır almak zorluyor falan diyoruz. Beden kullandıkça güçlenen bir şey. Onların gücünün sırrı bu bence.ay maşallah ne güçlüler bu eski kadınlar ya. ben bulaşık makinesi iki tabak koydum diye bravo diyorum kendime şu an