Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Ay ben yeni gördüm bu mesajı. Çatı kemiklerinin esneyebilme kabiliyeti olabilir mi ki?

Haftaya belli olur herhalde kuzum ya umut yoksa ben de gün isterim en azından annemin gelişini falan ona göre organize ederiz oradan risk almam boş yere
Yüzde doksan belli olur artık 38 oluyorsun hiç yoktan çatı değil kilodan belli eder kendini

Ay ben yeni gördüm bu mesajı. Çatı kemiklerinin esneyebilme kabiliyeti olabilir mi ki?
valla hic bir bilgim yok sanki daha once dogum yapmamis gibiyim ben zaten hic bunlari yasamadim bebek yukarda olunca oyle gezmeye gider gibi doguma gitmistim :) simdi her gittigimde farkli doktordan farkli sey ogreniyorum vucudumun tepkileri bambaska. Vajinal esneklik dedi ama nedir bu bilmem vajinami bile unuttum su surecte

Evet kemikleri hissetmek için biraz baskı yaptı aslında doğru ilişkiden daha farklı bir şey de hani kısa sürüyor ya ilişki daha uzun o açıdan düşündüm İkisi de doğumu tetikleyebilir kesinlikle sadece hani iri bebek ihtimali yüksekken 37.haftada ki erken bir hafta da değil çatı muayenesi yapılmalı gibi düşünüyorum. Doktorundan iyi bilemem tabi sadece kendi fikrim ben olsam öğrenmek isterdim vajinal doğuma uygun muyum diye tam olarak aynı durumdayız ya ben 39u bekleyemezdim sezaryen mi normal mi diye sana helal olsun
Bizim de iki haftaya kadar ev gayet müsaitti ama nafile Eşim yanaşmıyor bebeğe zarar vermekten korktu en baştan beri doktorun sıkıntı yok demesi bile yetmedi özellikle de karnım büyüdükten sonra. Bir şey yapmadığımız halde havadan enfeksiyon kapıyorsun bir de yapsak ne olurdu diyor Çatı muayenesinde akıntı gördü doktorum fitil verdi de

Benimde 32.haftalardan beri baş aşağı sağda konumlu aynı şekilde.Başı 10’u geçene kadar da doğum şekli konuşmadık hiç bizde. Kötü hikayeleri çok okumam ama bu konuyla ilgili bende denk geldim o nedenle normal doğum konusunda ısrar etmeyeceğim. Tarihimi alıp bekleyeceğim artık.

Ya evet ben doktor arkadaşımın söylediği gibi risk almayalım sezaryen yapalım demesini tercih ederdim ya da önce vajinal doğumu deneyelim demesini. Karar vermek çok zor geldi ben hekim değilim ki artısını eksisini çok net değerlendiremiyorum. İster istemez duygusal bakıyorum. Yine de bizim için en doğru kararı verdiğimizi düşünüyoruz. Başkası bu riskleri göze alabilir ama biz alamadık.
Bu arada ben vajinal doğum için her şeyi yaptım resmen. 40 hafta boyunca çok aktiftim, hamile yogası, akupunktur, hamile masajı, merdiven çıkma, pilates topu egzersizleri, 37’den sonra ahududu yaprağı çayı, hurma, ananas. Tüm tuşlara bastım ama gelesi yokmuş çocuğun erken.
Dilerim senin için de en güzeli olur. Ne yaparsan yap olacağına varıyor bazen.
canım çok doğru bir karar vermişsin bence. Allah sağlıkla doğurup eve dönmeyi nasip etsin
Çok teşekkür ederim dilerim hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alıp evimize döneriz

Kızlar ben biraz önce kahvenin içine süt koymuştum. Kahvenin tadı garip geldi ama kahveden sandım içtim baya. Süt bozukmuş içerisinde ki Bir şey olur mu ya ne yapmam lazım evde de tekim eşim geç gelecek. Yoğurt falan mı yesem.

Edoş sakin ol ve şu zavallı hastane çantasını rahat bırak ajfksjsks battaniye de ekleme sakın artık
Hahahaha bebeklerin yattığı yer varya ona bile yatak koydum gagsgsgsgsg ben şey değil miyim görmemişin çocuğu olmuş valla ilk çocuğum görmedim şakası bir yana tarağı falan bıraktım tamam ama koymuştum ☺

Miktarı ne kadar bir iki yudumsa korkma ama çok içtiysen doktoruna danış yalnış yorum yapmayalım

Oto koltuğu bilgisi olan var mı? Yoyko marka 360 dönebilen 0-36 falan araştıran varsa fikir versin direk alayım daha valla gözlerim kör oldu birşey bakmak istemiyorum

Eklentiler

• Screenshot_2024-11-22-22-21-07-591_com.android.chrome-edit.jpg
    84 KB · Görüntüleme: 39
Kaç gün kaldın hastanede

Ya evet hatırlıyorum. Çok çok teşekkür ederim bazen bir şeye o kadar odaklanıyoruz ki kendimizi aşırı baskı altına alıyoruz hiç gerek yokmuş onu anladım. Benim için de en önemlisi 9 ayın sonunda bebeğimi sağ Salim kucağıma almak açıkçası. Benim inadım yüzünden kötü bir şey olsa affedemem kendimi.
Umarım sende en güzel en sağlıklı şekilde bebeğini kucağına sağ salim alırsın
Ben de aynen senin gibi düşündüm bu kararı verirken. Sistem biraz kendimi sorgulattı ama sonuç önemli olan. Bebeğimizi 9 ayın sonunda sağ salim kucağımıza aldıktan sonra nasıl olursa olsun diyorum
Hepimiz sağlıkla kavuşalım

Elinden gelen herseyi yapmissin benim ilk bebegim de gelmedi oyle 39+5te sezeryan oldum ama kafasi yukari donuk diye asagi inmedi, ben hep baskiyi midemde hissediyordum.. Sen tam olarak nerde hissediyorsun bebegi? Ben bu sefer nerdeuse bacak aramda hissediyorum kafasini bacagim acik yuruyorum resmen. Hamile masaji olarak refleksoloji ayak masaji mi denedin nasil oldu?

Bizde de ben 4’e yakın eşim 5’e yakın doğmuş. Şaşırmamak lazım dedi doktor. Artık Alman bir doktorun da benzer şeyi önerdiğini biliyorsunuz bana tahminimizden daha düşük bir kiloda çıkarsa bile kafana takma zor bir karar biliyorum ama doğru bir karar verdin dedi o içime su serpti açıkçası.
Ben doğumdan sonra da muhtemelen kilosunu haber veririm size
Çok teşekkür ederim siz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın
Aynı durum olsa bende aynı seçeneği tercih ederdim. sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Çok çok teşekkür ederim hiç tanışmasak da iyi ki varsınız bu dayanışma ortamı her seferinde beni çok duygulandırıyor
Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım

Amin, inşallah canım Boşver, orada olmak da sana böyle düşündürmüş rahatsız hissettirmiş olabilir. Kaldı ki oradaki doktor bile sezaryeni önerebiliyorsa bu gerçekten gereklidir. Ebe biraz macera aramış olabilir. İlla ki iri doğuma denk gelmiştir daha evvel, ondan cesaret alıp olacağını düşünmüştür belki ama her seferinde kocaman bir risk bu durum.

Benim kafası aşağı döndü ama hala çok yukarıda rahim ağzım da kısalmamış hiç, göbeğim de düşmedi hala tekmeler göğsümde. Bazen o kadar şiddetli tekmeler atıyor ki göğsüm hareket ediyor
Hamile masajı olarak genelde benim ağrılarıma, şikayetlerime uygun ilerliyoruz ya. Bel ve sırtım için gitmeye başladım ben aslında. Sonra bebekten önce kendimi iyice şımartayım aktivitesine döndük

Ah hadi bakalım Son 50 yılda özellikle doğumsal anomalilerin azalmasının en büyük nedeni sezaryen doğumlar ya, tamam ameliyat falan ama o sayede canlı, sağlıklı, zarar görmemiş bebek doğum oranı da ciddi düzeyde artmış yani. Aynı şekilde zarar görmeyen anne oranı da. O berbat kamu spotları bile “gerekmedikçe” sezaryen doğum tercih edilmemelidir diyor. Yani gereken durumda diretmek boşa hamaset

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…