Evet öyle olur mecbur ama bazen de planlı olmak iyi galiba ben sevmiyorum belirsizlik o yüzden önden bakılsın olmuyorsa sezeryana karar verilsin isterdimHerhalde öyle olursa hemen yaparlar uygun değilse sezeryana geçerler o şekilde ilerler. Hemencik doğurmayız zaten
Ben yaptım cnm. Siseleri trendyoldan aldım etiketi trendyoldan bastırdım kolonyalar eczaneden getirdim fiyonku da alıp bagladım oldu bitti maşallahKızlar birde şey soracaktım mınık lokanta şişesi yapan var mı aranızdayapsam mı bılemedım
Yok yok 34 te doğmasını tabi ki istemezdim, sonrası için dedim tetikleseydi keşke diyeEvet her doktorum tarzı farklı. Allah korusun öyle deme anne karnında birgün bile bebek için iyi birşey. Otuz dört erken olurdu sanki. Egzersiz spor felan yap inşallah sağlıkla doğarbende 37+1 im doktorum bebek kanala girmeye başlamış dedi senin ki ne durum da
Bende kalmadı canım.kesin kalıyor göbek, di mi? :/
buna hazırlamam lazım kendimi
Evet mecbur öyle yaparlar. Ama ben belirsizlik sevmiyorum ya önden bakılsın isterdim olmuyorsa sezeryana karar verirdik. Herkes farklı tabiHerhalde öyle olursa hemen yaparlar uygun değilse sezeryana geçerler o şekilde ilerler. Hemencik doğurmayız zaten
Anladım iyi o zaman gönlündeki olur umarımYok yok 34 te doğmasını tabi ki istemezdim, sonrası için dedim tetikleseydi keşke diyebenim bebiş de pozisyonunu aldı baya aşağıda artık dedi doktorum. Bakalım kısmet bundan sonrası.
ben de kalmadi. kilo da kalmadi dogurunca yarisi gitti zaten bir iki ay icinde de eski halime donmustumkesin kalıyor göbek, di mi? :/
buna hazırlamam lazım kendimi
Ben yatarken gecelikle rahat edemiyorum hele bir de dikişlisin ordan oraya dönemezken gecelik toplancak yukaeı cıkcak falan iyice gıcık olucam. Pijamayla cok rahat etmiştim zaten dikiş yeri cok altta kalıyor rahatsızlık vermiyor pijamanın beli epey yukarda. Ama gecelikle de rahat eden cok tabi.
Pijama bir kültürdür Ben pijama kadınıyım. Sen giyersin giymezsin baldırı cıplak gezersin beni ilgilendirmez ahshdnndmmammjfk
Bende yaptım öyle ama kime vericem bilmem çünkü çok yakınlar hariç kimse olmayacakKızlar birde şey soracaktım mınık lokanta şişesi yapan var mı aranızdayapsam mı bılemedım
çatı-açıklık aynı değil anladığım kadarıyla ama bende 31+4 ve 35+2’de iki kez parmakla açıklık bakıldıEvet her doktorum tarzı farklı. Allah korusun öyle deme anne karnında birgün bile bebek için iyi birşey. Otuz dört erken olurdu sanki. Egzersiz spor felan yap inşallah sağlıkla doğarbende 37+1 im doktorum bebek kanala girmeye başlamış dedi senin ki ne durum da
Bende çatıdaki basıklık ve iri bebek birleşince risk artıyor yoksa çatın normal doğuma müsait dedi aslında.Evet planlı vajinal doğum olacak benim ki. Karın çevresi küçük olduğu için bekletemeyiz daha fazla dedi o yüzden kendinin gelmesini bekleyemicez. Anladım sizin karın çevresi genişse ondan daha riskli demek ki. Bizde durum tam tersi.
böyle güzel haberlere ihtiyacımız var bu topikteBende kalmadı canım.
Benim etrafımda da yapan yok hiç ama bakalim deneyeceğim. İnşallah hepimiz içinBende çatıdaki basıklık ve iri bebek birleşince risk artıyor yoksa çatın normal doğuma müsait dedi aslında.
Burada daha önce konuşulmuştu planlı vajinal olur mu olmaz mı diye demek ki yapan doktorlar var. İnşallah hayırlısı olur hakkında
Bir anneler günü öncesi okulda boşluk doldurmalı bir kağıt dağıtmış kızımın öğretmeni. İşte annemin en iyi yaptığı yemek, en sevdiği renk falan gibi şeyler. Annemin en sevdiği kıyafet .... Pijama yazmış yavrum
ben de evde pijamaya aşığım ama yani deseler ki hastanede foto çekimine kadar hastane önlüğü ile kal, sonra da duş alıp hastaneden çık, hemen kabul ederim
Ay evet son an da çıkması biraz daha gerici olabilir normal diye gidip sezeryan olması bende o açıdan düşünmedim hiçEvet öyle olur mecbur ama bazen de planlı olmak iyi galiba ben sevmiyorum belirsizlik o yüzden önden bakılsın olmuyorsa sezeryana karar verilsin isterdim
çocuklar ve doğruculuk 101Bir anneler günü öncesi okulda boşluk doldurmalı bir kağıt dağıtmış kızımın öğretmeni. İşte annemin en iyi yaptığı yemek, en sevdiği renk falan gibi şeyler. Annemin en sevdiği kıyafet .... Pijama yazmış yavrum
Benimde fazla bilgim yok biraz da mantık yürüterek anlamaya çalışıyorum. Çatı denilen pelvik kemiği zaten bakıyorlar normal doğuma uygun mu bebek geçebilir mi bi kere bakmaları yeterli yani ve bildiğim kadarıyla bu parmak ile bakılıyor. Açıklık sürekli bakılıyor takip ediliyor kaç cm olmuş diye oda bildiğim kadarıyla parmak ile bakılıyor. Yani yöntem aynı niyet farklıçatı-açıklık aynı değil anladığım kadarıyla ama bende 31+4 ve 35+2’de iki kez parmakla açıklık bakıldı
pek de sorgulamadım:/ serklaj olduğu için o konuda ne deseler sorgulamadan kabul ediyorum ya, safa bağlıyorum
Aynen öyle önemli olan sağlıkla doğurup kucağımıza almak hepimize nasip olsun inşallahAy evet son an da çıkması biraz daha gerici olabilir normal diye gidip sezeryan olması bende o açıdan düşünmedim hiçinşallah kolayca doğururuz hepimiz son an da kalp atışı yükselince falan da sezeryana dönülebiliyor her an her şey olabilmesi mümkün. Hepimiz hangi yolla olursa olsun sağlıklıca doğuralım bebişler bizler iyi olalım en güzel dua bu sanırım
Tam size bu konuda haber vermeye gelmiştim. Birkaç hafta önce konuşmuştuk burda yine normalde doğumum kasımda bebeğim iri ve ben vajinal doğum denemek istiyorum demiştim. Hazır sizi görmüşken sürecimi anlatayım. 39+5 oldum ve hala doğum yapamadım. Herhangi bir belirtim de yok. Böyle 50. haftaya kadar gidermişiz gibi hissediyorum hatta.Anladım canım benim doktorumda aynı şeyleri söylüyor benim geçen hafta 36+1’de 10’u geçti muhtemelen şuan 10.2-10.3 civarında bana da sezeryan öneriyor. Muhtemelen yarın gün verecek. Kanala falan girse belki suni sancı vs verip deniyorlarmış internette okudum bu konu da bir şey söyledi mi doktorun. Ben riske girmeyeceğim çünkü arkadaşlarımda yaşayanlar aynı şeyleri söylüyor normal doğumda çok yıpranırsın dediler.