Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Bizde de ben 4’e yakın eşim 5’e yakın doğmuş. Şaşırmamak lazım dedi doktor. Artık Alman bir doktorun da benzer şeyi önerdiğini biliyorsunuz😂 bana tahminimizden daha düşük bir kiloda çıkarsa bile kafana takma zor bir karar biliyorum ama doğru bir karar verdin dedi o içime su serpti açıkçası.
Ben doğumdan sonra da muhtemelen kilosunu haber veririm size😂
Çok teşekkür ederim ☺️ siz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın🙏🏻

Çok çok teşekkür ederim🙏🏻 hiç tanışmasak da iyi ki varsınız☺️ bu dayanışma ortamı her seferinde beni çok duygulandırıyor🥲
Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım🙏🏻
Evet Avrupa’dan bile onay geldi artık kafamızda soru işaretleri kalmadı 😃 Bazen bir yola girerken sapağı kaçırırız ya o anda hiç üzülmem hep derim ki bunda bir hayır vardır o yoldan gitmememiz lazımmış diye düşünürüm. Doğumdan sonra da eğer beklediğimiz kilodan düşük gelirlerse bu açıdan bakıp düşünmek gerekiyor bence. Sezeryan olmamız da vardır bir hayır ki sen tüm tuşlara da basmışsın zaten. 3 farklı doktor da ölçmüş zaten muhtemelen doğrudur seninki ölçümler. Aklında bir şey kalmasın artık :) Evet doğumdan sonra da güncelleriz birbirimizi.

Amin, inşallah canım 🙏 Boşver, orada olmak da sana böyle düşündürmüş rahatsız hissettirmiş olabilir. Kaldı ki oradaki doktor bile sezaryeni önerebiliyorsa bu gerçekten gereklidir. Ebe biraz macera aramış olabilir. İlla ki iri doğuma denk gelmiştir daha evvel, ondan cesaret alıp olacağını düşünmüştür belki ama her seferinde kocaman bir risk bu durum.
Kesinlikle öyle. Yani bir de ben kocaman Almanlar gibi değilim ki 155 boyunda ufak tefek biriyim. Ben de 41+2’de 4kg doğurdum evdeki küvette diyor😂 her insan bir değil ki yani sen yapmışsın ama ben yapamayabilirim.

Evet Avrupa’dan bile onay geldi artık kafamızda soru işaretleri kalmadı 😃 Bazen bir yola girerken sapağı kaçırırız ya o anda hiç üzülmem hep derim ki bunda bir hayır vardır o yoldan gitmememiz lazımmış diye düşünürüm. Doğumdan sonra da eğer beklediğimiz kilodan düşük gelirlerse bu açıdan bakıp düşünmek gerekiyor bence. Sezeryan olmamız da vardır bir hayır ki sen tüm tuşlara da basmışsın zaten. 3 farklı doktor da ölçmüş zaten muhtemelen doğrudur seninki ölçümler. Aklında bir şey kalmasın artık :) Evet doğumdan sonra da güncelleriz birbirimizi.
Kesinlikle öyle her işte bir hayır vardır diye düşünüp kendimi hiç üzmüyorum artık🙏🏻 senin için de en güzel doğumu diliyorum☺️ mutlaka haberleşelim😍

Kesinlikle öyle. Yani bir de ben kocaman Almanlar gibi değilim ki 155 boyunda ufak tefek biriyim. Ben de 41+2’de 4kg doğurdum evdeki küvette diyor😂 her insan bir değil ki yani sen yapmışsın ama ben yapamayabilirim.
evdeki kuvette bir de iyi cesaret :)

Benim eşimde var bu koleksiyon, her dışarı çıktığında alıyordu. Erkek olursa aynı şekilde durur hatta ışıklı mışıklı yaparız demiştik, kız olduğunu duyunca depoya kaldırdı 😂
Eşimin de çok hoşuna gitti böyle şimdi diyo iki üç tane daha böyle yapcam duvara he dedim oldu 😂

Kızlar aranızda hemoroid geçiren var mı ya? Benimki tadımı kaçırmaya başladı artık, haftaya muayene olacağım sizin evde uyguladığınız bir yöntem var mı? Doktor bakmak ister ben de pek temiz değilim kıl tüy anlamında, çekiniyorum 🥲

IMG_5770.png
Bu fotoğrafı orange ile o kadar kodlamışım ki ciddi ciddi oha orangenin instagramı mı bu diye düşündüm( instagram kullanmıyor kız) 😄😄benim slaklık seviyesi.. sonra çok güldüm kendime

Oto koltuğu bilgisi olan var mı? Yoyko marka 360 dönebilen 0-36 falan araştıran varsa fikir versin direk alayım daha valla gözlerim kör oldu birşey bakmak istemiyorum 🙏🏻
Benim araştırdığım bir dönem olmuştu oto koltuklarını en beğendiğim cybex ve maxi cosi olmuştu. Eşim arkadaşında görmüş bu modeli ama pek beğenmemişti bunu yani sanırım sünger kısmı vs kaliteli değilmiş. Çok sağlam gelmemiş eşime. Bir de oto koltuklarında aralığın çok olması 0-36 gibi güvenlik açısından zaafiyet oluşturuyormuş. Dönebilmesi de aynı şekilde.

Evet kemikleri hissetmek için biraz baskı yaptı aslında doğru ilişkiden daha farklı bir şey de hani kısa sürüyor ya ilişki daha uzun o açıdan düşündüm 🙄 İkisi de doğumu tetikleyebilir kesinlikle sadece hani iri bebek ihtimali yüksekken 37.haftada ki erken bir hafta da değil çatı muayenesi yapılmalı gibi düşünüyorum. Doktorundan iyi bilemem tabi sadece kendi fikrim ben olsam öğrenmek isterdim vajinal doğuma uygun muyum diye 🙇‍♀️ tam olarak aynı durumdayız ya ben 39u bekleyemezdim sezaryen mi normal mi diye sana helal olsun 🤣
Bizim de iki haftaya kadar ev gayet müsaitti ama nafile 🤣 Eşim yanaşmıyor bebeğe zarar vermekten korktu en baştan beri doktorun sıkıntı yok demesi bile yetmedi özellikle de karnım büyüdükten sonra. Bir şey yapmadığımız halde havadan enfeksiyon kapıyorsun bir de yapsak ne olurdu diyor 🤣 Çatı muayenesinde akıntı gördü doktorum fitil verdi de 🤦‍♀️
Ay boşver kuzum valla benim işime geldi bakmaması 😂 Kendimi aşırı sıkıyorum falan. Vajinismus geçmişim de var zaten 4-5 ay kadar süren. Her türlü yeni bir şey denemesinde ben aynı şekilde sarsılıyorum galiba 🥹 Şu geçen günkü bile olsun hiç istemezdim belki sezaryen olucam boş yere kasılmayayım diye 😅 Ya ben şu an doktora diretsem bana hemen sezaryen günü verir ama bu sefer bu tamamen benim tercihim olur ama ben de biraz sonrasını görmek istiyorum şartlar uygun olacak mı olmayacak mı.. Olacak olursa şansımı deneyeceğim çünkü. Değilse de hemen sezaryen moduna gireceğim 😂
Kız aman boşver ya adam da korkuyorsa hiç aklına düşürme 😂 Bizimki geçen uyku arasında bir ilişir gibi oldu gözlerim far görmüş tavşan gibi açıldı vallahi eyvah napıyor bu diyerek 😂 O uyuyalı epey olmuştu ben buralarda takılıyordum yeni gelmiştim odaya. Ay tam da tuvalete gidiyordum diye kalktım uzaklaştım hemen bir süre gelmedim geri dalmış neyse ki uykuya atlattık böylece 😂😂 Bizde bir yasaklama olmasa da bence en fazla 10 kere olmuştur 9-10 ayda. Başta bulantılardan canımdan bezmiştim bir de hemen her gün uyuyakalıyordum, sonra ben iyi oldum tam 5.-6. Ay falan adamın hastalık meselesi çıktı onun kafa gitti tamamen. Tam o süreci atlattık bu sefer de artık karnım büyüdü, içimden gelmedi. Ona rağmen bugün şey dedi. Seneye bir daha yapalım çocuk araları 2 yaş olsun 😂 Bak aramızda da aylarca bir münasebet kalmıyor falan diyorum. Çocuk olana kadar bıkıyoruz zaten sorun yok diyor 😂

Kızlar ben biraz önce kahvenin içine süt koymuştum. Kahvenin tadı garip geldi ama kahveden sandım içtim baya. Süt bozukmuş içerisinde ki 😞 Bir şey olur mu ya ne yapmam lazım evde de tekim eşim geç gelecek. Yoğurt falan mı yesem.
Kus canım kustur kendini. Başka süt ürünü yeme bence üzerine. Etkilerse belli eder zaten bulantı, karın ağrısı, ishal falan

evdeki kuvette bir de iyi cesaret :)
Kesinlikle öyle ama burda yapıyorlar ya hala🫠 bana hastane tercihinde emin misin doğum evi de düşünebilirsin diyordu 😂
Kızlar aranızda hemoroid geçiren var mı ya? Benimki tadımı kaçırmaya başladı artık, haftaya muayene olacağım sizin evde uyguladığınız bir yöntem var mı? Doktor bakmak ister ben de pek temiz değilim kıl tüy anlamında, çekiniyorum 🥲
buralardayken buna da cevap vereyim ben geçirdim canım 36. haftam falandı. Burda doktor doğru düzgün bir merhem falan da vermedi resmen kanayana kadar çok ağrıdı. Kanadıktan sonra rahatladım😢 bu arada ılık su yapıp ona oturdum bir de zeytin yağı sürdüm ama bence bir işe yaramadı. Akupunktura gidiyordum doğum için orda söyleyince onun için de ayaklarıma ekstra iğneler batırdı. Faydası oldu mu bilmiyorum şu an 40. haftadayım ağrı, kanama yok ama memeler orda. Doktorum hemoroidsiz hamile kadın yok gibi bişi doğumdan sonra geçer dedi saolsun. Ama tıpta ayıp olmaz muayene ederse de boşver. Çok çok geçmiş olsun🙏🏻

Kız sen minicikmişsin zaten bunu sana nasıl söyler ☺️

Bizde de ben 4’e yakın eşim 5’e yakın doğmuş. Şaşırmamak lazım dedi doktor. Artık Alman bir doktorun da benzer şeyi önerdiğini biliyorsunuz😂 bana tahminimizden daha düşük bir kiloda çıkarsa bile kafana takma zor bir karar biliyorum ama doğru bir karar verdin dedi o içime su serpti açıkçası.
Ben doğumdan sonra da muhtemelen kilosunu haber veririm size😂
Çok teşekkür ederim ☺️ siz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın🙏🏻

Çok çok teşekkür ederim🙏🏻 hiç tanışmasak da iyi ki varsınız☺️ bu dayanışma ortamı her seferinde beni çok duygulandırıyor🥲
Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım🙏🏻
Ben de kendi durumum için dün Almanya da çalışan bir doktorla görüştüm. Buradaki doktorumla aynı şeyi söyledi valla içimi rahatlattı. İnsan gerçekten bir kac farklı doktordan fikir almak istiyor. Sağlıklı güzel bir doğum diliyorum size 🙏😊

Kadın doğumcu bakmıyor bir de ona ya söyleyince direkt genel cerraha git diyorlar. Ben sarı kantaron sürmenin faydasını çok görüyordum. Dışa sarkan bir meme yapısı söz konusuysa kulak çöpüyle falan içe itmek bol bol kantaron sürmek genelde fayda sağladı bana. Günde birkaç kez sürülebilir özellikle yatarken. Kabızlığın varsa ki seninki kronik diye hatırlıyorum ona iyi gelen şeyleri de yap aynı anda. Artık sana ne yarıyorsa.. Dupalac mı magnezyum mu zeytinyağı içmek mi hangisi ise ikisini aynı anda yap umarım geçer 🙏

Kesinlikle öyle ama burda yapıyorlar ya hala🫠 bana hastane tercihinde emin misin doğum evi de düşünebilirsin diyordu 😂

buralardayken buna da cevap vereyim ben geçirdim canım 36. haftam falandı. Burda doktor doğru düzgün bir merhem falan da vermedi resmen kanayana kadar çok ağrıdı. Kanadıktan sonra rahatladım😢 bu arada ılık su yapıp ona oturdum bir de zeytin yağı sürdüm ama bence bir işe yaramadı. Akupunktura gidiyordum doğum için orda söyleyince onun için de ayaklarıma ekstra iğneler batırdı. Faydası oldu mu bilmiyorum şu an 40. haftadayım ağrı, kanama yok ama memeler orda. Doktorum hemoroidsiz hamile kadın yok gibi bişi doğumdan sonra geçer dedi saolsun. Ama tıpta ayıp olmaz muayene ederse de boşver. Çok çok geçmiş olsun🙏🏻
Çok teşekkür ederim, kadın doğum doktorum mutlaka muayene ol gebelik durumu tetikliyor dedi. Normal doğum düşündüğüm için ıkınmada vs zorlanır mı diye ekstra kaygılandım, kabızlığım da devam ediyor maalesef. Haftaya muayene olayım

X