Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Çatı muayenesini illa ki elle yapıyorlar canım, oradaki iki kemiğin çıkıntısı falan önemli sanırım. Ama bu açıklık olayına sanırım ultrasondan da bakılıyor tıpkı servikal uzunluk bakıldığı gibi. Bana geçen gün açıklık muayenesi yapan ebe şey demişti mesela o gün. Bu gece lekelenme falan olabilir ama aşırı bir kanama olursa su gelirse falan yeniden gelin. Bazen kontroller sonrası böyle şeyler olabiliyor demiştir. Öte yandan doktor doğumu tetiklemek istemiyor olabilir belki ama bizim istemediğimizi kim söyledi İlişki de birazcık içimden gelse denerdim iki günde bir kolaylaştırsın diye de libidolarım aşırı düşük benden olmaz

bence de öyle. bir de çok light bir şeydi gerçekten, sıfır ağrı ve neredeyse hissetmedim bir şey

ben de senin gibi yurt disindayim. kafa karisikligi cok oluyor benim ilk dogumum bebek ters gelisli oldugundan ve elle dondurme islemi basarisiz oldugundan sezaryenle oldu. Secme hakki vermediler zaten en son care ameliyata alindim. Simdi secebilirsin diyorlar ilki sezaryen diye ben de cok ortada kaldim.
bu sefer bebek bas asagi dogum pozisyonunda ve asagida normal doguma engel bir durum yok aslinda ama bana sadece riskleri soyluyorlar karari bana birakiyorlar. Ben de bekleyip 40 olmaktan korkuyorum biraz bebek irilesir cikamaz zorlanirim acil sezaryene donerim hep karisir ortalik diye.

benim libidom yerlerde dogurmam beklerim daha iyi modundayim valla

Yok canım daha hala doğuma dair bir şey söylemedi. Hatta öngörünüz var mı diye sorduk hiç belli olmaz yarın da gelir 2 hafta da gelmez bilemeyiz dedi ama gün vermedi.
Sen de hiç risk alma 10’u geçtiyse zaten. Annenin kemikleri kadar bebeğin kafatası kemiklerinin de zarar görme olasılığı varmış Allah korusun. Doktora uymakta yarar var. Bebek kanalda değil bizim, başı sağ altta kanala çok yakın ama yönlenmemiş henüz epeydir orada duruyor

canım çok doğru bir karar vermişsin bence. Allah sağlıkla doğurup eve dönmeyi nasip etsin

Daha önce de konuşmuştuk, bence çok çok doğru bir karar. Yani yanılma payı bile olsa en az 4 kg iri bir bebek var. Kaldı ki baş çevresi de büyükmüş. Allah korusun kendimiz için normal doğum isterken bebek için sıkıntılı olanı tercih ediyor olabiliriz. 40+1 bile çok ama çok yeterli bir süre. İnşallah sağlıkla, kolaylıkla sağa salim alırsın bebeğini kucağına

Benim arkadaşıma da doğuracağı gün bakmıştı çatı uygunluğuna canım. Doğumu başlamıştı ama ilerlemedi uzun saatler suni sancıya rağmen, sezaryene aldı. Yani sancı vs olup gitsem de baksa uygun değilse yine sezaryene alabilir. Ya açıkçası sevmedim o uygulamayı da bu benim de işime geldi, belki çocuğun kafası büyüyecek kilosu 4ü geçecek falan zaten sezaryen diyecek boşu boşuna parmaklanmayalım tekrardan

Bence çatı muayenesinde olan ilişkide de olur sanki ya bilemedim aşağı yukarı aynı gibi geldi bana sadece kastığım için birazcık daha farklı bir histi
Yapı olarak minyon değilsen belki çatı konusunda da öyle olduğunu düşünüyor olabilir doktorun canım. Ondan ötürü iri de olsa vajinal doğurabileceğini düşünüyor olabilir
Biz zaten o işleri bırakalı çok oldu ilk üç ay yasaktı sonra plasenta durumu sonra misafirlik e karnım çıkınca korktu uzaklaştı bizimki Şu an zaten yapabilenlere helal olsun, pozisyonlar falan çok sıkıntı bizim ev şu an fazlasıyla dolu da her şey müsait olsa da zorlanırdım sanırım. Libidomda aslında sıkıntı yok da şartlar el vermiyor

bence de öyle. bir de çok light bir şeydi gerçekten, sıfır ağrı ve neredeyse hissetmedim bir şey
Herkes bir değil kimisi dayanamıyor bide şöyle birşey var streste çok etkiliyor mesela beni vajina ultrason bile rahatsız ediyordu ultrason sonrası karnıma adet ağrısı giriyordu halbuki çok afedersin bu mantıkla ilişkide de ağrı yaşamam lazım ama yaşamıyordum orda ister istemez stresten ağrı yaşıyoruz kadınlar olarak çok zorluk yaşıyoruz.

Haklısın son dakika da olacak birşey tabi ki. Ben biraz kesinlik seviyorum herhalde bakılsın olmuyorsa sezeryana gün alayim isterdim

Bence en doğru kararı vermişsiniz aynı durum bende olsa ben de işi şansa bırakamazdım o noktadan sonra. Vajinal doğum sağlıklı ve doğal olan olsa da risk arttıkça fanteziye dönüşüyor yani. 10 ay gebelik geçirip her şeyden sakınıp doğumda bu kadar risk almak çok gereksiz olurdu.

olabilir. gamsız deme ama ben vajinal muayeneden de pek rahatsız olmuyorum:) ya da alıştık artık… tüp bebek süreci yaşadım. sonunda tüp bebekle olmadı ama birçok dağı aşmış oluyorsun o süreçte sanırım

sadece bi kere normal karından muayene olmuştum, doktor bebeği ayrıntılı görebilmek için karnıma çok bastırmıştı, o gün korkunç bir ağrı yaşadım 30-40 dk içerisinde. kendi doktoruma gidememiştim o gün. daha sonra sorduğumda gaz sancısı tetiklenmiştir dedi. onun dışında muayenede rahatsız olduğum bir şey olmadı henüz.

Teşekkür ederim evet hatırladım hatta geçen aklıma geldiniz ne yaptınız acaba diye. Sonra Kasım annelerinde de yazdığınızı gördüm. Muhtemelen bebişlerimizin gelişimleri aynı şekilde ilerliyor kilo ve kafa çapı olarak çok benzeriz. Şeker bende de sınırda ve aynı şekilde doktorum tamamen genetik diyor çünkü eşim de 5 kilo üzeri doğmuş. Siz ne güzel epey beklemişsiniz de bana muhtemelen 38+ diyecek doktorum içerdeki 1 gün dışardaki 3 gün ile eş değer demişti. Çok erken olsun istemiyor ama ilerlediğinde kaka yapma riski vs de olabiliyor dedi. Ben normal doğuma da sezeryana da okeydim en başından beri sadece sağ salim kucağıma alayım sıkıntıya girmesin derdindeyim. Geçen eşime aynısını söyledim bu bebiş doğsun direkt kafasını ölçeceğim dedim ölçümlerle aynı çıkmaz ise bir tık üzülürüm ama muhtemelen artık bebeği kucağıma aldığım için çokta kafama takmam Ben de devlet hastanesine gittim orasıda benzer şeyleri söyledi zaten Türkiye’de 4 kilo ve 10 cm üzeri normal doğum öneren doktor sanırım çok az burada geneli sezeryan öneriyor. O nedenle farklı doktorlara da gitmek istemedim artık kendi doktoruma güvenip o şekilde ilerlemek istiyorum. Çevremde iri bebeğe sahip arkadaşlarımla da konuştum normal doğum yapan yada normal başlayıp sezeryana dönen onlar da normal doğumun zor olacağını söyledi. Sizin için de en güzeli olur inşallah artık çok az zaman kalmış. Sağlıkla kucağınıza alın

Aynı durum olsa bende aynı seçeneği tercih ederdim. sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Ama muayenede yaptıkları baskı daha farklı sanki ya cinsel ilişkiden Ben bir doktorun maket üzerinden anlatımını izlemiştim çatı muayenesini. Kontrol etmesi gereken yerlere iki parmakla baskı yapıyor elini ne kadar açabildiğini falan deniyor ilişki biraz daha tek bir düzlemde gerçekleşiyor sanki Ama onun da doğum tetikleyici etkisi olduğu söyleniyor tabi. Sadece baskı etkisi değil orgazm olma durumu da rahmi bir miktar kastığı için o da kolaylaştırıyor olabilir de ilişkiye girip üstüne bir de orgazm olabilene yılın terminatör gebesi ödülü falan verilsin bence Bizim ev bomboş eşim ve ben dışında kimse yok da ne oluyor kız asker arkadaşı gibi takılıyoruz işte

Haklısın son dakika da olacak birşey tabi ki. Ben biraz kesinlik seviyorum herhalde bakılsın olmuyorsa sezeryana gün alayim isterdim
Haftaya belli olur herhalde kuzum ya umut yoksa ben de gün isterim en azından annemin gelişini falan ona göre organize ederiz oradan risk almam boş yere

Sükür biz de yırttık akrepten bugün itibariyle. Erken gelirse de diye korkmadım degil
Ben de korktum kız hele bir de o kızı haklı çıkarmak vardı Benim çocuğumun cinsiyetine her iki kişiden biri erkek biri kız demişti. Ben de hep erkek derken son anda kız galiba falan demiştim. Velhasıl erkek çıkınca Allahım bu kız bir kasılıyor, yaaa ben demedim mi falan diye. Halbuki kendiyle beraber 10 kişi falan daha dedi yani Ayrıca kaç olasılık var ki %50 şansın vardı zaten tuttu Bir de erken gelip akrep olsaydı kendini geleceği gören bir medyum falan ilan edebilirdi

Sevindim senin adına. Tüp bebek süreci zordur. Ben rahim filmi çektirdim aşılama yaptırdım baya rahatsız birşey alttan muayene durumu yine de çok şükür fazla zorlanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…