Evet Avrupa’dan bile onay geldi artık kafamızda soru işaretleri kalmadıBizde de ben 4’e yakın eşim 5’e yakın doğmuş. Şaşırmamak lazım dedi doktor. Artık Alman bir doktorun da benzer şeyi önerdiğini biliyorsunuzbana tahminimizden daha düşük bir kiloda çıkarsa bile kafana takma zor bir karar biliyorum ama doğru bir karar verdin dedi o içime su serpti açıkçası.
Ben doğumdan sonra da muhtemelen kilosunu haber veririm size
Çok teşekkür ederimsiz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın
Çok çok teşekkür ederimhiç tanışmasak da iyi ki varsınız bu dayanışma ortamı her seferinde beni çok duygulandırıyor
Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım
Kesinlikle öyle. Yani bir de ben kocaman Almanlar gibi değilim ki 155 boyunda ufak tefek biriyim. Ben de 41+2’de 4kg doğurdum evdeki küvette diyorAmin, inşallah canımBoşver, orada olmak da sana böyle düşündürmüş rahatsız hissettirmiş olabilir. Kaldı ki oradaki doktor bile sezaryeni önerebiliyorsa bu gerçekten gereklidir. Ebe biraz macera aramış olabilir. İlla ki iri doğuma denk gelmiştir daha evvel, ondan cesaret alıp olacağını düşünmüştür belki ama her seferinde kocaman bir risk bu durum.
Yatak derken nasıl yani djdksjdHahahaha bebeklerin yattığı yer varya ona bile yatak koydum gagsgsgsgsg ben şey değil miyim görmemişin çocuğu olmuşvalla ilk çocuğum görmedim şakası bir yana tarağı falan bıraktım tamam ama koymuştum ☺
Kesinlikle öyle her işte bir hayır vardır diye düşünüp kendimi hiç üzmüyorum artıkEvet Avrupa’dan bile onay geldi artık kafamızda soru işaretleri kalmadıBazen bir yola girerken sapağı kaçırırız ya o anda hiç üzülmem hep derim ki bunda bir hayır vardır o yoldan gitmememiz lazımmış diye düşünürüm. Doğumdan sonra da eğer beklediğimiz kilodan düşük gelirlerse bu açıdan bakıp düşünmek gerekiyor bence. Sezeryan olmamız da vardır bir hayır ki sen tüm tuşlara da basmışsın zaten. 3 farklı doktor da ölçmüş zaten muhtemelen doğrudur seninki ölçümler. Aklında bir şey kalmasın artık :) Evet doğumdan sonra da güncelleriz birbirimizi.
Benim eşimde var bu koleksiyon, her dışarı çıktığında alıyordu. Erkek olursa aynı şekilde durur hatta ışıklı mışıklı yaparız demiştik, kız olduğunu duyunca depoya kaldırdıBiz oğluşa şimdiden galeriyi açtık geleceğe yatırım yaptık
evdeki kuvette bir de iyi cesaret :)Kesinlikle öyle. Yani bir de ben kocaman Almanlar gibi değilim ki 155 boyunda ufak tefek biriyim. Ben de 41+2’de 4kg doğurdum evdeki küvette diyorher insan bir değil ki yani sen yapmışsın ama ben yapamayabilirim.
Eşimin de çok hoşuna gitti böyle şimdi diyo iki üç tane daha böyle yapcam duvara he dedim olduBenim eşimde var bu koleksiyon, her dışarı çıktığında alıyordu. Erkek olursa aynı şekilde durur hatta ışıklı mışıklı yaparız demiştik, kız olduğunu duyunca depoya kaldırdı
Yarım bardak vardır heralde yaa kusmaya çalışacağım şuanlık hafif bulantım var.Miktarı ne kadar bir iki yudumsa korkma ama çok içtiysen doktoruna danış yalnış yorum yapmayalım
Benim araştırdığım bir dönem olmuştu oto koltuklarını en beğendiğim cybex ve maxi cosi olmuştu. Eşim arkadaşında görmüş bu modeli ama pek beğenmemişti bunu yani sanırım sünger kısmı vs kaliteli değilmiş. Çok sağlam gelmemiş eşime. Bir de oto koltuklarında aralığın çok olması 0-36 gibi güvenlik açısından zaafiyet oluşturuyormuş. Dönebilmesi de aynı şekilde.Oto koltuğu bilgisi olan var mı? Yoyko marka 360 dönebilen 0-36 falan araştıran varsa fikir versin direk alayım daha valla gözlerim kör oldu birşey bakmak istemiyorum
Ay boşver kuzum valla benim işime geldi bakmamasıEvet kemikleri hissetmek için biraz baskı yaptı aslında doğru ilişkiden daha farklı bir şey de hani kısa sürüyor ya ilişki daha uzun o açıdan düşündümİkisi de doğumu tetikleyebilir kesinlikle sadece hani iri bebek ihtimali yüksekken 37.haftada ki erken bir hafta da değil çatı muayenesi yapılmalı gibi düşünüyorum. Doktorundan iyi bilemem tabi sadece kendi fikrim ben olsam öğrenmek isterdim vajinal doğuma uygun muyum diye tam olarak aynı durumdayız ya ben 39u bekleyemezdim sezaryen mi normal mi diye sana helal olsun
Bizim de iki haftaya kadar ev gayet müsaitti ama nafileEşim yanaşmıyor bebeğe zarar vermekten korktu en baştan beri doktorun sıkıntı yok demesi bile yetmedi özellikle de karnım büyüdükten sonra. Bir şey yapmadığımız halde havadan enfeksiyon kapıyorsun bir de yapsak ne olurdu diyor Çatı muayenesinde akıntı gördü doktorum fitil verdi de
2 gun kaliyormussun cnm sezaryanda bugun 2.gunum yarin cikcam inslhKaç gün kaldın hastanede
Kus canım kustur kendini. Başka süt ürünü yeme bence üzerine. Etkilerse belli eder zaten bulantı, karın ağrısı, ishal falanKızlar ben biraz önce kahvenin içine süt koymuştum. Kahvenin tadı garip geldi ama kahveden sandım içtim baya. Süt bozukmuş içerisinde kiBir şey olur mu ya ne yapmam lazım evde de tekim eşim geç gelecek. Yoğurt falan mı yesem.
Kesinlikle öyle ama burda yapıyorlar ya halaevdeki kuvette bir de iyi cesaret :)
buralardayken buna da cevap vereyim ben geçirdim canım 36. haftam falandı. Burda doktor doğru düzgün bir merhem falan da vermedi resmen kanayana kadar çok ağrıdı. Kanadıktan sonra rahatladımKızlar aranızda hemoroid geçiren var mı ya? Benimki tadımı kaçırmaya başladı artık, haftaya muayene olacağım sizin evde uyguladığınız bir yöntem var mı? Doktor bakmak ister ben de pek temiz değilim kıl tüy anlamında, çekiniyorum
Kız sen minicikmişsin zaten bunu sana nasıl söylerKesinlikle öyle. Yani bir de ben kocaman Almanlar gibi değilim ki 155 boyunda ufak tefek biriyim. Ben de 41+2’de 4kg doğurdum evdeki küvette diyorher insan bir değil ki yani sen yapmışsın ama ben yapamayabilirim.
Ben de kendi durumum için dün Almanya da çalışan bir doktorla görüştüm. Buradaki doktorumla aynı şeyi söyledi valla içimi rahatlattı. İnsan gerçekten bir kac farklı doktordan fikir almak istiyor. Sağlıklı güzel bir doğum diliyorum sizeBizde de ben 4’e yakın eşim 5’e yakın doğmuş. Şaşırmamak lazım dedi doktor. Artık Alman bir doktorun da benzer şeyi önerdiğini biliyorsunuzbana tahminimizden daha düşük bir kiloda çıkarsa bile kafana takma zor bir karar biliyorum ama doğru bir karar verdin dedi o içime su serpti açıkçası.
Ben doğumdan sonra da muhtemelen kilosunu haber veririm size
Çok teşekkür ederimsiz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın
Çok çok teşekkür ederimhiç tanışmasak da iyi ki varsınız bu dayanışma ortamı her seferinde beni çok duygulandırıyor
Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım
Kadın doğumcu bakmıyor bir de ona ya söyleyince direkt genel cerraha git diyorlar. Ben sarı kantaron sürmenin faydasını çok görüyordum. Dışa sarkan bir meme yapısı söz konusuysa kulak çöpüyle falan içe itmek bol bol kantaron sürmek genelde fayda sağladı bana. Günde birkaç kez sürülebilir özellikle yatarken. Kabızlığın varsa ki seninki kronik diye hatırlıyorum ona iyi gelen şeyleri de yap aynı anda. Artık sana ne yarıyorsa.. Dupalac mı magnezyum mu zeytinyağı içmek mi hangisi ise ikisini aynı anda yap umarım geçerKızlar aranızda hemoroid geçiren var mı ya? Benimki tadımı kaçırmaya başladı artık, haftaya muayene olacağım sizin evde uyguladığınız bir yöntem var mı? Doktor bakmak ister ben de pek temiz değilim kıl tüy anlamında, çekiniyorum
Çok teşekkür ederim, kadın doğum doktorum mutlaka muayene ol gebelik durumu tetikliyor dedi. Normal doğum düşündüğüm için ıkınmada vs zorlanır mı diye ekstra kaygılandım, kabızlığım da devam ediyor maalesef. Haftaya muayene olayımKesinlikle öyle ama burda yapıyorlar ya halabana hastane tercihinde emin misin doğum evi de düşünebilirsin diyordu
buralardayken buna da cevap vereyim ben geçirdim canım 36. haftam falandı. Burda doktor doğru düzgün bir merhem falan da vermedi resmen kanayana kadar çok ağrıdı. Kanadıktan sonra rahatladımbu arada ılık su yapıp ona oturdum bir de zeytin yağı sürdüm ama bence bir işe yaramadı. Akupunktura gidiyordum doğum için orda söyleyince onun için de ayaklarıma ekstra iğneler batırdı. Faydası oldu mu bilmiyorum şu an 40. haftadayım ağrı, kanama yok ama memeler orda. Doktorum hemoroidsiz hamile kadın yok gibi bişi doğumdan sonra geçer dedi saolsun. Ama tıpta ayıp olmaz muayene ederse de boşver. Çok çok geçmiş olsun