- 16 Şubat 2013
- 362
- 375
Kayınvalidem var o hallediyor sağolsun gene bende yardım ediyorum dinlene dinlene.soundoffreedom evi süpürüp sildin mi? ben ev işi yapmıyorum bir haftadır evi eşime devrettim. Ev işini yasakladı doktor hatta gerekmedikçe çok çıkma yürüme dedi. Eşim ev işini yapma yapma diyor gerçi sonra kendi de yapmıyor ev darmadağın oluyor biz daha bebek gelmeden salmıs olduk. Sonra kendi bir gayret yapıyor ama yavaş yavaş.. içim şişiyor kaynanası gibi başında oturup yorum yapmak istemiyorum ama bebekten sonra ne olacagız bilmiyorum
Beni doğuramam daha kızımın kapı süsü gelmedı ama çok güzel olmuşKızlar doğuranınız var mı
Şu grubun kayınvalide ortalaması standartların çok üstünde maşallahKayınvalidem var o hallediyor sağolsun gene bende yardım ediyorum dinlene dinlene.
Açıklık arttıran hareketler var YouTube’dan bakıp deneyebilirsin, bende onları yapıp gitmiştim. Birde bebeğinizle konuşun doğmaya ikna edinYüksek ihtimalle deneyeceğim ama benim ne sancım ne açıklığım yok. Sıfırdan suni ile başlayacağım yani bakalım inşallah güzel ilerler
Aha ben de 6 aralık diyorum sürekli acaba ikna edebilir miyim çok heycanlıAçıklık arttıran hareketler var YouTube’dan bakıp deneyebilirsin, bende onları yapıp gitmiştim. Birde bebeğinizle konuşun doğmaya ikna edinben oğlumla konuştum o gün . Etkili olduğunu düşünüyorum
Ay anlamadım, özellikle gelip insanları tahrik etmeye çalışıyor gibi. Her şey neyse, aman boş konuşma der geçersin ama bebeğe kitle demek tek doğum var demek valla 17. yüzyıl ortaçağ avrupasında kalmak gibi bişey ndjdnd ben vajinal doğum düşünüyorum ama iyi ki sezaryen de var diyorum. Arkadaş ne kadar emin sezaryene mecbur kalmayacağından. Sırf şu rezil mahalle baskısından ötürü kaç kadın çocuğunu sezaryen doğurmamak için türlü tehlikelere girdiBir de ezik. Özel hayatında kimse sallamıyor muhtemelen buraya girip çıkıp tepki alıp rahatlıyor. Esra Erol izlemekten sıkıldı herhalde, normal.
Evet onları kaydettim hep deneyeceğim. Yer silme demişler onu da yapacağım. Konuşmayı da deneyeceğim, her şey deneyeceğim kısacasıAçıklık arttıran hareketler var YouTube’dan bakıp deneyebilirsin, bende onları yapıp gitmiştim. Birde bebeğinizle konuşun doğmaya ikna edinben oğlumla konuştum o gün . Etkili olduğunu düşünüyorum
Eylül zaten “demi” falan yazıyor ya, çok şeyapmamak da lazım şimdi ajfkdjdk şu sokak röportajlarına çıkıp “Ekonomi çok iyi” diyen 3 iqluların bizim gruba geleni işte belli. Bir anne adayını kıracağım diye ödüm kopuyor, özellikle başından beri vajinal doğum istediğim halde çok konuşmak dahi istemiyorum belki birini istemeden kırar tetiklerim diye ama yok yani. Dediğim gibi kimse sallamıyor -haliyle- arada buradan hakaretlerini alıp gidiyor idare ediyor o şekilde. Neyse gitsin mağarasının duvarlarına yazsın bundan sonra, salon çizgim falan hak getire zaten sjfksksAy anlamadım, özellikle gelip insanları tahrik etmeye çalışıyor gibi. Her şey neyse, aman boş konuşma der geçersin ama bebeğe kitle demek tek doğum var demek valla 17. yüzyıl ortaçağ avrupasında kalmak gibi bişey ndjdnd ben vajinal doğum düşünüyorum ama iyi ki sezaryen de var diyorum. Arkadaş ne kadar emin sezaryene mecbur kalmayacağından. Sırf şu rezil mahalle baskısından ötürü kaç kadın çocuğunu sezaryen doğurmamak için türlü tehlikelere girdi
Cumartesi getiriyorsun adamı doğuma, ondan 13 demiştir ajfksjdksk offff nasıl bu kadar az kalabilir ya, kızımın ilk arkadaşının gelmesine 3 hafta falan kaldı kikikikiSelam kizlar 35+6 dan selam , 2740 gm di gecen hafta 2910 olmus , koca yanak bu sefer az da olsa gosterdi yuzunu14 aralik olarak konustuk dogumu 13 dedi ama ben 13 rakamini hic sevmem bi de cuma aman aman bir sikinti olmazsa 14 aralikta kizimla kavusuucaz.
Ben koymadımHastane çantamıza bebek tarağı alacak mıyız?
Arkadaş haddinden fazla sert belirtmiş. Tüm yazıdan cahillik akıyor. Neymiş tek doğum şekli vajinalmiş, sezeryanda kitle çıkıyormuş, en kanlı ameliyatmış,arkadas biraz sert belirtmis haklisiniz ama sezaryen bir dogum seklinden cok ameliyat olarak goruluyor avrupa ulkelerinde oyle en azindan. tabiki bebek cikiyor kitle degil o cok yanlis bir benzetme olmus, benim de ilk dogumum sezaryen ve gerekli durumlarda iyiki var yoksa 100 sene onceki gibi olurduk herhalde bebek ve anne kayiplarinda. Ornegin burda ve cogu ab ulkesinde sezaryen bir secenek degil oyle sunulmiyor ancak gerekirse uygulanan bir ameliyat oldugu soyleniyor bakis acisi cok farkli.
Bir konuda fikir belirtmekten ziyade kirici olmamak onemli diye dusunuyorum ben de sezaryen olmus bir anne olarak- kitle aldirmadim ornegin bebek cikti benden sonucta
Ya hediyelik mevzusunda da ileri geri konuşmuştu hatırlıyorum jdjdjd doğum şekli mevzuu hala aşılmadı mı ya bana çok saçma geliyor. Yani tepki çekeceğin de belli gerçekten dediğin gibi kendini tatmin ediyor benceEylül zaten “demi” falan yazıyor ya, çok şeyapmamak da lazım şimdi ajfkdjdk şu sokak röportajlarına çıkıp “Ekonomi çok iyi” diyen 3 iqluların bizim gruba geleni işte belli. Bir anne adayını kıracağım diye ödüm kopuyor, özellikle başından beri vajinal doğum istediğim halde çok konuşmak dahi istemiyorum belki birini istemeden kırar tetiklerim diye ama yok yani. Dediğim gibi kimse sallamıyor -haliyle- arada buradan hakaretlerini alıp gidiyor idare ediyor o şekilde. Neyse gitsin mağarasının duvarlarına yazsın bundan sonra, salon çizgim falan hak getire zaten sjfksks
Ya sen nesin de tırnağın uzun oluyor ya jdjdjdhd çok komik değil mi, protez tırnaklı gibi doğuyorsun daha 50 cm sinTarak değil de tırnak makasını düşünüyorum. Bebekler doğunca tırnakları çok uzun olabiliyor, bir de çok ince ve keskin oluyor. Eldiven anneye, memeye temas için önerilmiyor ama bir gün de temas etmeyiversin ile kıt kıt keseyim ilk günden ellesin arasındayım.
bazi insanlarin dili sert oluyor ozelikle sosyal medya uzerinde yazarken yazi dili daha da sertlesiyor. yuzyuze pek ileri gidemeyen insanlar yaziya kolay dokuyorlar ilk defa karsilasmadim ornekleri cok :) karsit hakarete gerek yok ama bence herkesi kendi soylemi baglar muhattap olmazsin gecer gidersin. senin yorumun altina yazmis oldum ama genel konustum aslinda :)Ben koymadım
Arkadaş haddinden fazla sert belirtmiş. Tüm yazıdan cahillik akıyor. Neymiş tek doğum şekli vajinalmiş, sezeryanda kitle çıkıyormuş, en kanlı ameliyatmış,
Cümlelerin herbiri birbirinden fecaat. Pazartesi sezeryanım var mesela ben doğum yapacağım sanıyorum ama aslında benimki doğum değilmiş, çıkacak olan kitleymiş, en kanlı ameliyatı olacakmışım.
Burda hepimizin günü geldi doğumlar başladı. Bu cümleleri kurmak nasıl bi akıl tutulmasıdır.
Düşünmez neden düşünsün, onu da kimse düşünmüyor muhtemelen. Velev ki böyle düşünen bir kadın vajinal doğum diye gidip sezaryen yapıyor, kendisi böyleyse çevresini sen düşün bir de. Beter olsun o ayrı. Diyorum ya, dan dan konuşurum sinirlendiysem ama şuraya kaç cümle yazıp silmişimdir yok ya biri tetiklenir şimdi hem de dikkat çekmeyeyim vs diye, birbirimize karşı bu kadar hassasız ama eziklik/kompleks bambaşka bir şey. Keşke gruba yazması falan engellense, geçen birkaç kez daha yazmaya çalıştı o hediyelik muhabbetinden sonra kimse sallamayınca geri gelmiş ihihihihiih doğuran var mı ihihihihiih diye.Ya hediyelik mevzusunda da ileri geri konuşmuştu hatırlıyorum jdjdjd doğum şekli mevzuu hala aşılmadı mı ya bana çok saçma geliyor. Yani tepki çekeceğin de belli gerçekten dediğin gibi kendini tatmin ediyor benceay sinirlendim daha lohusa olan kaç kadın var şu grupta bari onları düşün ya
Yaa o kadar ama o kadar tatlı oluyor ki, yamuk yamuk kesilmiş gibi upuzun tırnaklarYa sen nesin de tırnağın uzun oluyor ya jdjdjdhd çok komik değil mi, protez tırnaklı gibi doğuyorsun daha 50 cm sin
Anneciğine Rabbim kalıcı şifalar versin inşallah canımMaalesef ama stres yapmayayım da diyemiyorum ki anam hadi işteki stresi tolere edebiliyorum da sağlık konusunda napim boşver diyemiyorum :/ annem pek iyi değil sesi de çok iyi gelmiyor aradığımda ama Rabbimden ümit kesilmez
Onu ben de düşündüm, eldivenle ilgili okumuştum epey bir şey ama 1-2 gün takıverse nolur ki acep. Utanıyorum ben bu hastane çantasına çok şey koymaya ya ahfksksTarak değil de tırnak makasını düşünüyorum. Bebekler doğunca tırnakları çok uzun olabiliyor, bir de çok ince ve keskin oluyor. Eldiven anneye, memeye temas için önerilmiyor ama bir gün de temas etmeyiversin ile kıt kıt keseyim ilk günden ellesin arasındayım.