Ben daha Hiçbirşey yapmadım hem korkuyorum hem cesaretim yok ama yaparsam ne olur kestiremiyorum. Dün evi sildim süpürdüm sabaha kadar yürüyemedim kalçam çok ciddi ağrı yaptı bacağım belim. Minik minik adımlar ile yürüdüm hep. Yani elimle silseydim halim ne olurdu Allah bilir. Galiba benim belimde sıkıntı var yoksa bu kadar insan nasıl yapıyor ben niye böyle tutuluyorumEvet onları kaydettim hep deneyeceğim. Yer silme demişler onu da yapacağım. Konuşmayı da deneyeceğim, her şey deneyeceğim kısacasıolmazsa da hayırlısı buymuş deyip bebisime odaklanacagim
Böyle hafif ekşimik, tatlı tuzlu bir kokuYa ben de bebek ter kokusuna bayılıyorummm. Benim de etrafımda hiç bebek yoktu ben dogurana kadar ailede en büyügüm yakın arkadaşlarım arasında da ilk benm cocugum oldu falan bir de zaten o kadar cok cocuk sevmedigim için başkalarının cocukları cok cazip gelmiyor bana ne yalam söyliyimGüzel koku ve parfüme cok düşkünümdür mesela ama küçük kız 5 yasına geldi hala daha terledigindeki boyun kokusu benim için dünyadaki en güzel koku yok cidden böyle bir sey
Biberon, emzik, pompa koymadım. Tarak bende koymuştum ama şuan bir mantıksız geldi şapka takacağız zatenBen dün doktoruma sut sağma pompası getirmeme gerek var mı diye sordum. Hayır o ilk gün lazım olmaz getirme dedi. Ben zaten götürmeyecektim ama bir arkadasim ısrarla koy cantana demisti o yüzden sordum. Tabi yine siz bilirsiniz ama gerek olmuyormus.
ağlatacaksın beni ayol zaten hormonlar tavanKızlar hali hazırda cesaretim gelmişken size yazayım bir daha bende bu cesareti görürmüsünüz emin değilimbiliyorsunuz doğum konusunda aşırı panik atağım var. Bazen geceleri tansiyonumu ölçüyoruz , nabzım yüksek çıkıyordu… vajinal doğummus sezeryan doğummuş farketmeksizin ikiside beni korkutuyor. Ama kendimi rahatlatma yöntemi buldum. Geçici bir cesaret olabilir ama bundan 50 sene önce insanlar köylerde ebe arayıp bulamıyorlardı. güveneceği kimse olmadan doğum yapan milyarlarca kadın vardı…Hiç acımayacak dememiz inandırıcı değil ama sonunda bir bebek gelecek kucağımıza. Yüzünü gözünü gördüğümüz ilk anı.. kucağımıza alışımızı ve kokusunu düşünelim. Onu büyürken izlemek gibisi olabilir mi? 9 ay kapalı bir kutuda tipi kime benziyor saçı ne renk, sağlığı nasıl, kalbi attı mı diye diye bu zamanlara geldik… en önemlisi sağlıklı olmaları. Eğer bu bebekler bize nasip olmasaydı belki bedenen değil ruhen bir acı yaşıyor olacaktık ki ben daha önceki kayıplarda kürtaj masalarına yatmak zorunda kaldığımda bunu çok derinden hissettim. O zaman yaşadığım üzüntü tarif edilemezdi. Kürtaj olmadan önce yan oda da bir bebeğin doğduğunda ilk ağlama sesini duyduğumda eşimle sarılıp ağlayıp dua etmiştik. Hatta bir ara ben tekrar hamile kalır mıyım bebeğim olur mu diye gece yarılarına kadar bu kulüpte gezdim bir sürü şey okudum. Acı ile travma ile korku ile yaşamayalım bugünleri. Hamileliğim son günleri makyaj yapıp fotoğraf çekip bebeğimizle konuşup bekleyerek geçirelim. Duamız sağlıklı olmaları olsun. Geri kalan yaralar acılar sancılar gelir geçer. Uçaktan korkanlara hiç bir uçak havada kalmaz derler :) bu bebeklerde içimizde kalmayacak. Öyle ya da böyle gelecekler. Sağlıkla mutluluklar bereketiyle gelsinler. Uykusuz geceleri konuşmamız yakın… inşallah
Aynen öyleymiş ben o yüzden sadece kaşık biberon koydum çantaya.Süt birden öyle şakır şakır gelen bişey değil o yüzden sağma makinası dediğin gibi lazım değil elinle sağsan yeter zaten ilk ağız sütü az gelir ve bebeğin midesi ilk günler çok küçük zaten
resmen koku aşerdimBen kendi çocuğumdan önce hiç yakından yenidoğan görmedim, kucağıma falan almak hak getireama öyle bir saç kokusu oluyor ki, 10 yıldır konuş konuş bitiremedik öyle soyleyim
Bazen böyle çok coşkulu hissettiğim şeyleri yazarken çekiniyorum, bu konularda canı yanan birileri görür de üzülür diye. Kim diliyorsa sağlıkla, kolaylıkla en güzel şekilde yaşamak nasip kısmet olsun inşallah
aynen bana da, kesmek çok daha az riskli görünüyorBiz kesmiştik.dikkatli olunca bir sey olmuyor aslında ama törpü de kullanabilirim dersen kullanırsın ben onu beceremem gibi geliyor minicik elleri nasıl törpülicem bana kesmek daha kolay geliyor
Evet ben de bunların hiçbirini koymadım dediğiniz gibi. Sadece kaşık biberon aldım 1 tane. Emzik de koymadım ilk 1 ay vermeyin dedikleri için ama bilmiyorum tabi ilk bebegim olduğu için biraz teorik ilerliyorum şu an. Pratikte nasıl olur gorucem artik zamanlaBen de almıcam biberon pompa mama koymadım . Lazım olunca cagırırız hemsireler sırıngayla beslerler. Emzik aldım ama tutarsa verebilirim agzına
Hadi hayırlısı olsunSelam kizlar 35+6 dan selam , 2740 gm di gecen hafta 2910 olmus , koca yanak bu sefer az da olsa gosterdi yuzunu14 aralik olarak konustuk dogumu 13 dedi ama ben 13 rakamini hic sevmem bi de cuma aman aman bir sikinti olmazsa 14 aralikta kizimla kavusuucaz.
Ben bir tek kaşık biberon koydum saydıklarınizdan, diğerleri lazım olur mu bilemedim.Biberon, emzik, pompa koymadım. Tarak bende koymuştum ama şuan bir mantıksız geldi şapka takacağız zatenTırnak makası da koydum , kâğıt törpü de attım çantaya
O ağrı bende de oluyor özellikle vajinanın bacaklar ile birleştigi kısımda ama son 4 günüm deyip yapicam valla. Keşke şunu yapsaydım belki işe yarardı dememek icin yapicam, ise yaramazsa da ev temizlenmiş olur yine benim yararımaBen daha Hiçbirşey yapmadım hem korkuyorum hem cesaretim yok ama yaparsam ne olur kestiremiyorum. Dün evi sildim süpürdüm sabaha kadar yürüyemedim kalçam çok ciddi ağrı yaptı bacağım belim. Minik minik adımlar ile yürüdüm hep. Yani elimle silseydim halim ne olurdu Allah bilir. Galiba benim belimde sıkıntı var yoksa bu kadar insan nasıl yapıyor ben niye böyle tutuluyorum
benimki kel dogmustu baba da sarisin olunca herhalde en erken 1 yaslarinda taramisimdirBiberon, emzik, pompa koymadım. Tarak bende koymuştum ama şuan bir mantıksız geldi şapka takacağız zatenTırnak makası da koydum , kâğıt törpü de attım çantaya
Emziği ilk 1 ay vermezsen alışmaz zaten tutmaz yani ben 5 gün sonra verdiğim de bile geç oldu tutmadı başkalarının bebekleri tutmuştur belki ama genel de gördüğüm böyleydiEvet ben de bunların hiçbirini koymadım dediğiniz gibi. Sadece kaşık biberon aldım 1 tane. Emzik de koymadım ilk 1 ay vermeyin dedikleri için ama bilmiyorum tabi ilk bebegim olduğu için biraz teorik ilerliyorum şu an. Pratikte nasıl olur gorucem artik zamanla
emzik hayat kurtarici eger alirsan kaucuk olanlarsan ortodontik agiz yapisina uygun bakarsin. emme refleksiyle dogduklarindan en fazla senin memeni emzik yapar ama illaki emer yani.Evet ben de bunların hiçbirini koymadım dediğiniz gibi. Sadece kaşık biberon aldım 1 tane. Emzik de koymadım ilk 1 ay vermeyin dedikleri için ama bilmiyorum tabi ilk bebegim olduğu için biraz teorik ilerliyorum şu an. Pratikte nasıl olur gorucem artik zamanla
Dediğim gibi biraz teorik ilerliyorum belki yanlıştır bilmiyorum, Osman gonulal ilk 1 ay vermeyin demişti ona istinaden böyle yapayım dedim ama pratikte her şey değişebilir. Zaten hastanem de emzik tavsiye etmiyor yenidoğanlarda, o yüzden götürsem de ebe vermeyin diyecek muhtemelen. Evde işler degisebilir tabiEmziği ilk 1 ay vermezsen alışmaz zaten tutmaz yani ben 5 gün sonra verdiğim de bile geç oldu tutmadı başkalarının bebekleri tutmuştur belki ama genel de gördüğüm böyleydi
Evet tavsiye edilmiyor benim ilk bebeğim tutmadı ama 2. Bebeğim tuttu ve ben baya rahat ettim emziği doğru kullanmakta önemli benceDediğim gibi biraz teorik ilerliyorum belki yanlıştır bilmiyorum, Osman gonulal ilk 1 ay vermeyin demişti ona istinaden böyle yapayım dedim ama pratikte her şey değişebilir. Zaten hastanem de emzik tavsiye etmiyor yenidoğanlarda, o yüzden götürsem de ebe vermeyin diyecek muhtemelen. Evde işler degisebilir tabi
Gercekten emzik hayat kurtarıyo. Sadece uykuya dalarken bile kullanabilmek büyük nimet. İlk kızımda kardeşim daha hastanede tıkmıştı agzına almıştı. 2. Kızım inat etti 3 ay denedim almadı 3 aylıkken mucize oldu başladı kullanmaya da bi nebze de olsa rahatlık vermişti bize. Diş yapılarında bir problem yok simdilik cok sükürEvet ben de bunların hiçbirini koymadım dediğiniz gibi. Sadece kaşık biberon aldım 1 tane. Emzik de koymadım ilk 1 ay vermeyin dedikleri için ama bilmiyorum tabi ilk bebegim olduğu için biraz teorik ilerliyorum şu an.
Bende artık kendi kendine başlamasını bekleyeceğim başlamazsa mecbur sezeryan olurum herhaldeO ağrı bende de oluyor özellikle vajinanın bacaklar ile birleştigi kısımda ama son 4 günüm deyip yapicam valla. Keşke şunu yapsaydım belki işe yarardı dememek icin yapicam, ise yaramazsa da ev temizlenmiş olur yine benim yararıma
Evet 2 tane aldım dediğiniz gibi damaklı ve kauçuk olanlardan, eve geçince bakicam artık duruma göre.emzik hayat kurtarici eger alirsan kaucuk olanlarsan ortodontik agiz yapisina uygun bakarsin. emme refleksiyle dogduklarindan en fazla senin memeni emzik yapar ama illaki emer yani.
ben emzik verdim bir zarari olmadi agiz yapisina, hem kolay uyutuyor hem sakinlestiriyor anne rahat ediyor aslinda boylece gece uykularida senin de onunda uzar. Senin memeni emzik yaparsa uykusuz kalirsin cok o da yorabilir seni uzun vadede