Çok haklısın arkadaşım. Normalde sert şeyler asla yazmam burda. Ama doğum psikolojisine girdim ilk mesajım yumuşaktı sonra durdukça sinirlendimbazi insanlarin dili sert oluyor ozelikle sosyal medya uzerinde yazarken yazi dili daha da sertlesiyor. yuzyuze pek ileri gidemeyen insanlar yaziya kolay dokuyorlar ilk defa karsilasmadim ornekleri cok :) karsit hakarete gerek yok ama bence herkesi kendi soylemi baglar muhattap olmazsin gecer gidersin. senin yorumun altina yazmis oldum ama genel konustum aslinda :)
Ay evet işte niye kıralım şurda birbirimizi yani hepimizin bir sürü derdi var zaten. Hiç takmacaksın aslında ama dayanamıyorum işte krjfjdj kitle ne demek ya valla akıl tutulması insan ben ne yazıyorum diye düşünmez miDüşünmez neden düşünsün, onu da kimse düşünmüyor muhtemelen. Velev ki böyle düşünen bir kadın vajinal doğum diye gidip sezaryen yapıyor, kendisi böyleyse çevresini sen düşün bir de. Beter olsun o ayrı. Diyorum ya, dan dan konuşurum sinirlendiysem ama şuraya kaç cümle yazıp silmişimdir yok ya biri tetiklenir şimdi hem de dikkat çekmeyeyim vs diye, birbirimize karşı bu kadar hassasız ama eziklik/kompleks bambaşka bir şey. Keşke gruba yazması falan engellense, geçen birkaç kez daha yazmaya çalıştı o hediyelik muhabbetinden sonra kimse sallamayınca geri gelmiş ihihihihiih doğuran var mı ihihihihiih diye.
Ne olacak hiçbir şey olmaz da işte soru işaretiOnu ben de düşündüm, eldivenle ilgili okumuştum epey bir şey ama 1-2 gün takıverse nolur ki acep. Utanıyorum ben bu hastane çantasına çok şey koymaya ya ahfksks
Ay kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi benim heraldeHastane çantamıza bebek tarağı alacak mıyız?
Allahım yaa eskiden bana yenidoğanlar pek sevimsiz gelirdi böyle büzüşük falan, şimdi psikolojisine nasıl girdiysem ay ne tatlılarr modundayımYaa o kadar ama o kadar tatlı oluyor ki, yamuk yamuk kesilmiş gibi upuzun tırnaklar
Kızım hemen babasının yüzünü çizip kanatmıştı
Aman fönsüz dursun 2 gün bebito sapka ne günler için varYok ya saç mı tarıcaz ki direkt o curcunada
benim de dün sakindi, bugün hareketliBen 36+5im geçen 3 4 gün çok az hareket etti baya korktum ama bir sıkıntı yok dünden beri de hareketli baya onlarında değişiyor günleri sanırım
Süt birden öyle şakır şakır gelen bişey değil o yüzden sağma makinası dediğin gibi lazım değil elinle sağsan yeter zaten ilk ağız sütü az gelir ve bebeğin midesi ilk günler çok küçük zatenBen dün doktoruma sut sağma pompası getirmeme gerek var mı diye sordum. Hayır o ilk gün lazım olmaz getirme dedi. Ben zaten götürmeyecektim ama bir arkadasim ısrarla koy cantana demisti o yüzden sordum. Tabi yine siz bilirsiniz ama gerek olmuyormus.
ya kuzum ebe bana 1 ay tırnak makası ile kesme, törpü kullan dedi.Tarak değil de tırnak makasını düşünüyorum. Bebekler doğunca tırnakları çok uzun olabiliyor, bir de çok ince ve keskin oluyor. Eldiven anneye, memeye temas için önerilmiyor ama bir gün de temas etmeyiversin ile kıt kıt keseyim ilk günden ellesin arasındayım.
Ben de almıcam biberon pompa mama koymadım . Lazım olunca cagırırız hemsireler sırıngayla beslerler. Emzik aldım ama tutarsa verebilirim agzınaBen dün doktoruma sut sağma pompası getirmeme gerek var mı diye sordum. Hayır o ilk gün lazım olmaz getirme dedi. Ben zaten götürmeyecektim ama bir arkadasim ısrarla koy cantana demisti o yüzden sordum. Tabi yine siz bilirsiniz ama gerek olmuyormus.
ben de babası burada yokken doğmaması konusunda ciddi bir konuşma yapmayı düşünüyorum:) bakalım dinleyecek miAçıklık arttıran hareketler var YouTube’dan bakıp deneyebilirsin, bende onları yapıp gitmiştim. Birde bebeğinizle konuşun doğmaya ikna edinben oğlumla konuştum o gün . Etkili olduğunu düşünüyorum
Ben kendi çocuğumdan önce hiç yakından yenidoğan görmedim, kucağıma falan almak hak getireAllahım yaa eskiden bana yenidoğanlar pek sevimsiz gelirdi böyle büzüşük falan, şimdi psikolojisine nasıl girdiysem ay ne tatlılarr modundayımeee babası da çekecek biraz
Biz kesmiştik.dikkatli olunca bir sey olmuyor aslında ama törpü de kullanabilirim dersen kullanırsın ben onu beceremem gibi geliyor minicik elleri nasıl törpülicem bana kesmek daha kolay geliyorya kuzum ebe bana 1 ay tırnak makası ile kesme, törpü kullan dedi.
bana da çok kesilebilirmiş gibi geliyor, napacağız? tecrübelilerimiz bi yol gösterse bize
Bunu aklımda tutayım da dayanamayacağım bir ağrı olursa doktora hatırlatayım. Teşekkür ederimBana minoset plus verdi ağrılarımı baya hafifletti içeriğinde kafein olduğu için anestezi sonrası işe yarıyor zaten bir gün kullandım eve gelince ertesi gün sadece dikişlerim acıdı kalkarken otururken falan oda 3 gün içinde toparladım hastanede her ağrıdığında istedim ne vurdular bilmiyorım ama dakikalar içinde geçiyordı ağrı
.Benim de az canım yani geçtiğimiz haftalara göre daha az. Hareket saymıyorum ama öyle ay çok hareketli dediğim haftalar geçti sanki
Aa fitil sezeryan ağrısında nasıl işe yarar ki. Benim de en büyük düşmanım fitilBana cok zorunda olursan voltaren fitil kullan demişti doktor sezaryan sonrası. Ben cok zorunda kaldımagrı esiğim mi düşük yoksa cidden cok mu agrım oldu bilmiyorum ama eve geldikten sonra bir 10 gün ara ara kullandıgımı hatırlıyorum. Parol kesmiyor zira
.Ben 36+5im geçen 3 4 gün çok az hareket etti baya korktum ama bir sıkıntı yok dünden beri de hareketli baya onlarında değişiyor günleri sanırım
.benimki de geçen haftalara göre azaldı canım, yeri daraldı bence de.
.Ben de 37ye geçince azaldı gibi geldi bir de coraspini bırakmıştım ondan mı oldu acaba diye çok kaygılandım hatta. Ama doktor 10 tane hareket sayarsan yeterli diyor. Dediğin gibi öncesinde acıtıyordu hareketleri. Şimdi daha pıt pıt şeklinde ama doktor bi sorun görmüyor. Doktor bi sorun görmüyorsa evham yapma canım sende. Ama 10 hareket muhakkak say.
Benim bebiş hareket etmek istemeyince ne yesem ne yapsam hareket etmiyor. Yani sola yat tatlı ye bende hiç tutmuyor mesela. Ben artık bi düzenleri olduğu için her an her dakika hareketleri olmadıklarını düşünüyorum. Kan akışında falan bi sorun yoksa bence dönemseldir. Nst de hareket görünüyor mu?
Aa neden ki, çok minik o parmaklar tırnaklar törpü almadım zaten ama nasıl yapılır hayal de edemedim şimdi. Ben normal makasın küçüğü olan bebek tırnak makasları var ya, onunla kesmeyi planladım yine. Tırnaklar aşırı yumuşak, esnek oluyorlar zaten, uyurken iki saniyede olup bitiyor.ya kuzum ebe bana 1 ay tırnak makası ile kesme, törpü kullan dedi.
bana da çok kesilebilirmiş gibi geliyor, napacağız? tecrübelilerimiz bi yol gösterse bize
Ya ben de bebek ter kokusuna bayılıyorummm. Benim de etrafımda hiç bebek yoktu ben dogurana kadar ailede en büyügüm yakın arkadaşlarım arasında da ilk benm cocugum oldu falan bir de zaten o kadar cok cocuk sevmedigim için başkalarının cocukları cok cazip gelmiyor bana ne yalam söyliyimBen kendi çocuğumdan önce hiç yakından yenidoğan görmedim, kucağıma falan almak hak getireama öyle bir saç kokusu oluyor ki, 10 yıldır konuş konuş bitiremedik öyle soyleyim
Bazen böyle çok coşkulu hissettiğim şeyleri yazarken çekiniyorum, bu konularda canı yanan birileri görür de üzülür diye. Kim diliyorsa sağlıkla, kolaylıkla en güzel şekilde yaşamak nasip kısmet olsun inşallah