Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
bazi insanlarin dili sert oluyor ozelikle sosyal medya uzerinde yazarken yazi dili daha da sertlesiyor. yuzyuze pek ileri gidemeyen insanlar yaziya kolay dokuyorlar ilk defa karsilasmadim ornekleri cok :) karsit hakarete gerek yok ama bence herkesi kendi soylemi baglar muhattap olmazsin gecer gidersin. senin yorumun altina yazmis oldum ama genel konustum aslinda :)
Çok haklısın arkadaşım. Normalde sert şeyler asla yazmam burda. Ama doğum psikolojisine girdim ilk mesajım yumuşaktı sonra durdukça sinirlendim 😄 herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum 🙏

Düşünmez neden düşünsün, onu da kimse düşünmüyor muhtemelen. Velev ki böyle düşünen bir kadın vajinal doğum diye gidip sezaryen yapıyor, kendisi böyleyse çevresini sen düşün bir de. Beter olsun o ayrı. Diyorum ya, dan dan konuşurum sinirlendiysem ama şuraya kaç cümle yazıp silmişimdir yok ya biri tetiklenir şimdi hem de dikkat çekmeyeyim vs diye, birbirimize karşı bu kadar hassasız ama eziklik/kompleks bambaşka bir şey. Keşke gruba yazması falan engellense, geçen birkaç kez daha yazmaya çalıştı o hediyelik muhabbetinden sonra kimse sallamayınca geri gelmiş ihihihihiih doğuran var mı ihihihihiih diye.
Ay evet işte niye kıralım şurda birbirimizi yani hepimizin bir sürü derdi var zaten. Hiç takmacaksın aslında ama dayanamıyorum işte krjfjdj kitle ne demek ya valla akıl tutulması insan ben ne yazıyorum diye düşünmez mi

Ben 36+5im geçen 3 4 gün çok az hareket etti baya korktum ama bir sıkıntı yok dünden beri de hareketli baya onlarında değişiyor günleri sanırım
benim de dün sakindi, bugün hareketli

dün tüm gün evde geçirdim, çok aşırı sakin bi gündü. belki bizim hareketli olmamız da etkiliyordur bebek hareketlerini.

Ben dün doktoruma sut sağma pompası getirmeme gerek var mı diye sordum. Hayır o ilk gün lazım olmaz getirme dedi. Ben zaten götürmeyecektim ama bir arkadasim ısrarla koy cantana demisti o yüzden sordum. Tabi yine siz bilirsiniz ama gerek olmuyormus.

Kızlar hali hazırda cesaretim gelmişken size yazayım bir daha bende bu cesareti görürmüsünüz emin değilim 😂 biliyorsunuz doğum konusunda aşırı panik atağım var. Bazen geceleri tansiyonumu ölçüyoruz , nabzım yüksek çıkıyordu… vajinal doğummus sezeryan doğummuş farketmeksizin ikiside beni korkutuyor. Ama kendimi rahatlatma yöntemi buldum. Geçici bir cesaret olabilir ama 😃 bundan 50 sene önce insanlar köylerde ebe arayıp bulamıyorlardı. güveneceği kimse olmadan doğum yapan milyarlarca kadın vardı…Hiç acımayacak dememiz inandırıcı değil ama sonunda bir bebek gelecek kucağımıza. Yüzünü gözünü gördüğümüz ilk anı.. kucağımıza alışımızı ve kokusunu düşünelim. Onu büyürken izlemek gibisi olabilir mi? 9 ay kapalı bir kutuda tipi kime benziyor saçı ne renk, sağlığı nasıl, kalbi attı mı diye diye bu zamanlara geldik… en önemlisi sağlıklı olmaları. Eğer bu bebekler bize nasip olmasaydı belki bedenen değil ruhen bir acı yaşıyor olacaktık ki ben daha önceki kayıplarda kürtaj masalarına yatmak zorunda kaldığımda bunu çok derinden hissettim. O zaman yaşadığım üzüntü tarif edilemezdi. Kürtaj olmadan önce yan oda da bir bebeğin doğduğunda ilk ağlama sesini duyduğumda eşimle sarılıp ağlayıp dua etmiştik. Hatta bir ara ben tekrar hamile kalır mıyım bebeğim olur mu diye gece yarılarına kadar bu kulüpte gezdim bir sürü şey okudum. Acı ile travma ile korku ile yaşamayalım bugünleri. Hamileliğim son günleri makyaj yapıp fotoğraf çekip bebeğimizle konuşup bekleyerek geçirelim. Duamız sağlıklı olmaları olsun. Geri kalan yaralar acılar sancılar gelir geçer. Uçaktan korkanlara hiç bir uçak havada kalmaz derler :) bu bebeklerde içimizde kalmayacak. Öyle ya da böyle gelecekler. Sağlıkla mutluluklar bereketiyle gelsinler. Uykusuz geceleri konuşmamız yakın… inşallah 🙏🏻

Ben dün doktoruma sut sağma pompası getirmeme gerek var mı diye sordum. Hayır o ilk gün lazım olmaz getirme dedi. Ben zaten götürmeyecektim ama bir arkadasim ısrarla koy cantana demisti o yüzden sordum. Tabi yine siz bilirsiniz ama gerek olmuyormus.
Süt birden öyle şakır şakır gelen bişey değil o yüzden sağma makinası dediğin gibi lazım değil elinle sağsan yeter zaten ilk ağız sütü az gelir ve bebeğin midesi ilk günler çok küçük zaten

Ben dış gebelik yaşadım bana sedasyon ya da lokal yapmadan kürtaj yaptılar bildiğin canlı canlı doğal olarak bi korkum oluştu. Şimdi benim sezeryan istemem anormal mi ? Devlete gidiyorum Doktorum bile buna anlayış gösterirken sen kimsin eyyy kadın 😂 canım nasıl isterse öyle doğururum git hadi şikayet et sağlık bakanlığına😂

Tarak değil de tırnak makasını düşünüyorum. Bebekler doğunca tırnakları çok uzun olabiliyor, bir de çok ince ve keskin oluyor. Eldiven anneye, memeye temas için önerilmiyor ama bir gün de temas etmeyiversin ile kıt kıt keseyim ilk günden ellesin arasındayım.
ya kuzum ebe bana 1 ay tırnak makası ile kesme, törpü kullan dedi.

bana da çok kesilebilirmiş gibi geliyor, napacağız? tecrübelilerimiz bi yol gösterse bize 🙏

Ben de almıcam biberon pompa mama koymadım . Lazım olunca cagırırız hemsireler sırıngayla beslerler. Emzik aldım ama tutarsa verebilirim agzına☺️

Açıklık arttıran hareketler var YouTube’dan bakıp deneyebilirsin, bende onları yapıp gitmiştim. Birde bebeğinizle konuşun doğmaya ikna edin 😅 ben oğlumla konuştum o gün . Etkili olduğunu düşünüyorum
ben de babası burada yokken doğmaması konusunda ciddi bir konuşma yapmayı düşünüyorum:) bakalım dinleyecek mi🥰

Allahım yaa eskiden bana yenidoğanlar pek sevimsiz gelirdi böyle büzüşük falan, şimdi psikolojisine nasıl girdiysem ay ne tatlılarr modundayım😅 eee babası da çekecek biraz😅
Ben kendi çocuğumdan önce hiç yakından yenidoğan görmedim, kucağıma falan almak hak getire 😀 ama öyle bir saç kokusu oluyor ki, 10 yıldır konuş konuş bitiremedik öyle soyleyim 😍😍😍

Bazen böyle çok coşkulu hissettiğim şeyleri yazarken çekiniyorum, bu konularda canı yanan birileri görür de üzülür diye. Kim diliyorsa sağlıkla, kolaylıkla en güzel şekilde yaşamak nasip kısmet olsun inşallah 🙏🏻🤍

bana da çok kesilebilirmiş gibi geliyor, napacağız? tecrübelilerimiz bi yol gösterse bize 🙏
Biz kesmiştik.dikkatli olunca bir sey olmuyor aslında ama törpü de kullanabilirim dersen kullanırsın ben onu beceremem gibi geliyor minicik elleri nasıl törpülicem bana kesmek daha kolay geliyor 😊

Bana minoset plus verdi ağrılarımı baya hafifletti içeriğinde kafein olduğu için anestezi sonrası işe yarıyor zaten bir gün kullandım eve gelince ertesi gün sadece dikişlerim acıdı kalkarken otururken falan oda 3 gün içinde toparladım hastanede her ağrıdığında istedim ne vurdular bilmiyorım ama dakikalar içinde geçiyordı ağrı
Bunu aklımda tutayım da dayanamayacağım bir ağrı olursa doktora hatırlatayım. Teşekkür ederim😍
Benim de az canım yani geçtiğimiz haftalara göre daha az. Hareket saymıyorum ama öyle ay çok hareketli dediğim haftalar geçti sanki
.
Bana cok zorunda olursan voltaren fitil kullan demişti doktor sezaryan sonrası. Ben cok zorunda kaldım😀 agrı esiğim mi düşük yoksa cidden cok mu agrım oldu bilmiyorum ama eve geldikten sonra bir 10 gün ara ara kullandıgımı hatırlıyorum. Parol kesmiyor zira
Aa fitil sezeryan ağrısında nasıl işe yarar ki. Benim de en büyük düşmanım fitil🫣 erken doğum riskimde bile progesteron koyamadım. Başka biri koysa zorlanmıyorum ama kendim bi türlü beceremiyorum😂
Ben 36+5im geçen 3 4 gün çok az hareket etti baya korktum ama bir sıkıntı yok dünden beri de hareketli baya onlarında değişiyor günleri sanırım
.
benimki de geçen haftalara göre azaldı canım, yeri daraldı bence de.
.
Ben de 37ye geçince azaldı gibi geldi bir de coraspini bırakmıştım ondan mı oldu acaba diye çok kaygılandım hatta. Ama doktor 10 tane hareket sayarsan yeterli diyor. Dediğin gibi öncesinde acıtıyordu hareketleri. Şimdi daha pıt pıt şeklinde ama doktor bi sorun görmüyor. Doktor bi sorun görmüyorsa evham yapma canım sende. Ama 10 hareket muhakkak say.
.
Benim bebiş hareket etmek istemeyince ne yesem ne yapsam hareket etmiyor. Yani sola yat tatlı ye bende hiç tutmuyor mesela. Ben artık bi düzenleri olduğu için her an her dakika hareketleri olmadıklarını düşünüyorum. Kan akışında falan bi sorun yoksa bence dönemseldir. Nst de hareket görünüyor mu?

Vallahi içim rahatladı. Neredeyse çoğumuzun aynıymış. Demekki alan daraldı ve büyük hareketler yapamıyorlar. Ben artık çok heycanlıyım. Doğsun istiyorum bu stres bitsin. Günlük 10 hareketi zaten geçiyordur nst de güzel geliyor. Hareket anında kalp atışı yükseliyor. Ben 30. Haftalardaki gibi dönme haraketleri falan bekledim sanırım😂 bi de uyurken hiç haberim olmuyor. Diyelim saat gece 2 de uyudum sabah 11 de kalktım o vakte kadar hiç hareket hissetmiyorum çok mu derin uyuyorum bilmiyorum. Sabah uyanır uyanmaz panikle bebeği dürtüklüyorum iyi misin orda mısın falan diyorum😂😂

Aa neden ki, çok minik o parmaklar tırnaklar törpü almadım zaten ama nasıl yapılır hayal de edemedim şimdi. Ben normal makasın küçüğü olan bebek tırnak makasları var ya, onunla kesmeyi planladım yine. Tırnaklar aşırı yumuşak, esnek oluyorlar zaten, uyurken iki saniyede olup bitiyor.

D derya32 kaşık biberon iki tane mutlaka olsun yanınızda dediler. Ben yanıma aldım. Hastane genellikle şırınga ile veriyormuş ama yine de lazım olması durumunda elimin altında olsun istedim.

Ben kendi çocuğumdan önce hiç yakından yenidoğan görmedim, kucağıma falan almak hak getire 😀 ama öyle bir saç kokusu oluyor ki, 10 yıldır konuş konuş bitiremedik öyle soyleyim 😍😍😍

Bazen böyle çok coşkulu hissettiğim şeyleri yazarken çekiniyorum, bu konularda canı yanan birileri görür de üzülür diye. Kim diliyorsa sağlıkla, kolaylıkla en güzel şekilde yaşamak nasip kısmet olsun inşallah 🙏🏻🤍
Ya ben de bebek ter kokusuna bayılıyorummm. Benim de etrafımda hiç bebek yoktu ben dogurana kadar ailede en büyügüm yakın arkadaşlarım arasında da ilk benm cocugum oldu falan bir de zaten o kadar cok cocuk sevmedigim için başkalarının cocukları cok cazip gelmiyor bana ne yalam söyliyim😂😂 Güzel koku ve parfüme cok düşkünümdür mesela ama küçük kız 5 yasına geldi hala daha terledigindeki boyun kokusu benim için dünyadaki en güzel koku yok cidden böyle bir sey😍

X