- 14 Ocak 2013
- 360
- 268
-
- Konu Sahibi palm angels
- #33.001
O güzel güzel doydukca senin de stresin azalır sütün de artarHerkes o kadar korkuttu ki meme reddi olur biberon vermeyin diye doğum yaptığımda hemşireler doktorlar hatta annem başladı bu aralar söylemeye seni bırakır emzirmeyi bırakma diye. Bir ara ben inandım meme reddi oldum sandım meğer bebeğim süt gelmediği için memedeyken sürekli ağlıyormuş. O dönem bebeğimi kolik sandık uzun bir süre doktora gidip kilosu düşük mama takviyesi gerekiyor demeseydi anlamayacaktık meğer bebeğim açmış açlıktan ağlıyormuş falan mama verdikten sonra sakinleşti resmen yüzü gülmeye başladı. Nasıl üzülmüştüm mama vercem diye şimdi en azından karnı tok diye seviniyorum.
Bizde disari cikardik 35 gunlukken hafif esiyoduMerhaba arkadaşlar benim kızım 45 günlük oldu. Ama hasta oldu. Dün ateşi 37 bucuklara cikti. Biz de gece acile götürdük. Bir kes sadece 38 oldu. 38 in altı yuksek ateş sayilmazmış. Yine de kan ve idrar tahlili yapıldı ve hepsi çok iyi cikti. Ama tüm gün atesi 37 buçuğunda üstündeydi. Uyuyamadı cocuk ya da uyuyunca sızar gibi uyudu. Çok keyifsiz ve mutsuzdu. Akşam da geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, gözlerde sulanma başladı. Ne oldu bilmiyorum doktorlar bir şey yok hasta değil dedi. Acaba soğuk algınlığı olabilir mi? Gece üstünü ince örttüm biraz terliyor diye. Dün gece de ateşi yükselir diye zıbınla uyuttuk sabaha kadar. Elleri ayakları buz gibi olmuştu. Soğuk algınlığı böyle mi oluyor. Deneyimli anneler lütfen yorum yaparsa sevinirim. Çok üzülüyorum ve kendimi suçlu hissediyorum.
10 ,15 dk da gogsu bosaltabiliyolar,sütte emdikce gelir aslinda uyarildikca ben bazen bunun icin memede vakit gecirmesine izin veriyorum emzik gibi kullansada,1 saat te hala açsa mecbur mama vercen pesinden amaKızlar ya hala gruba bakan birkaç kişi görüyorum bebeklerinizi kaçar dakika emziriyorsunuz acaba merak ediyorum. Oğlumun kilo alımı az diiye mamaya başladık sütüm az olduğu için emzirme danışmanıyla görüşmeye başladım ne kadar isterse o kadar emzir dedi ama oğlum asla memeden ayrılmıyor ve çektiğimde sürekli aç vaziyette tükenmek üzereyim artık. Bir saat boyunca emziriyorum resmen aralıksız hem çocuğum aç hem ben tükeniyorum hiçbir şey yapamaz haldeyim. Sizler neler yapıyosunuz
Bol bol emzir mamadan çekinme ver buarada süt artırmak için takviye kullanıyor musun ? Solgar brewers yeast iyi, dereotu dut kurusu boza hoşaf bol su yeşil soğan irmik bulgur hep sit artırıcı bunlardan tüket emzir ve sağ insallah çoğalırKızlar ya hala gruba bakan birkaç kişi görüyorum bebeklerinizi kaçar dakika emziriyorsunuz acaba merak ediyorum. Oğlumun kilo alımı az diiye mamaya başladık sütüm az olduğu için emzirme danışmanıyla görüşmeye başladım ne kadar isterse o kadar emzir dedi ama oğlum asla memeden ayrılmıyor ve çektiğimde sürekli aç vaziyette tükenmek üzereyim artık. Bir saat boyunca emziriyorum resmen aralıksız hem çocuğum aç hem ben tükeniyorum hiçbir şey yapamaz haldeyim. Sizler neler yapıyosunuz
Çok geçmiş olsun geçer insallahBizde disari cikardik 35 gunlukken hafif esiyoduertesi gün burnu sari sari akmaya basladi suan surekli burnunu temizliyorum sik sik emzirerek gecer diye dusunuom
Süt artırıcıların hepsini deniyorum sırayla inşallah işe yararBol bol emzir mamadan çekinme ver buarada süt artırmak için takviye kullanıyor musun ? Solgar brewers yeast iyi, dereotu dut kurusu boza hoşaf bol su yeşil soğan irmik bulgur hep sit artırıcı bunlardan tüket emzir ve sağ insallah çoğalır
Ben de en baştan beri kilo alımında sıkıntı olduğu için mama kullanıyorum. Ama memede durmayı çok seviyor. Bazen dediğin gibi 1 saat duruyor fazlasıda oluyor. Uyukluyor falan. Uyumak içinde meme istiyor emzik almadığı için. Resmen tüm gün iç içeyiz hiçbirşey yapamaz oldum. Geçecek ama bu günler de yapacak birşey yok gibi.. Mamayı da bırakmak istiyorum ama zorluyor tabi yeterince sütüm yok hala.Kızlar ya hala gruba bakan birkaç kişi görüyorum bebeklerinizi kaçar dakika emziriyorsunuz acaba merak ediyorum. Oğlumun kilo alımı az diiye mamaya başladık sütüm az olduğu için emzirme danışmanıyla görüşmeye başladım ne kadar isterse o kadar emzir dedi ama oğlum asla memeden ayrılmıyor ve çektiğimde sürekli aç vaziyette tükenmek üzereyim artık. Bir saat boyunca emziriyorum resmen aralıksız hem çocuğum aç hem ben tükeniyorum hiçbir şey yapamaz haldeyim. Sizler neler yapıyosunuz
Biz de şuan 55 günlüğüz. En başından beri maalesef mama kullanıyorum. Günde 5 kere veriyorum mutlaka. Şu sıra sütüm daha iyi kullandığım ne etki etti bilmiyorumbiz bir buçuk aylık olduk hala günde en az 3 kere mama veriyorum. biaralar iyi geliyordu sütüm hiç mama veremediğim günler oldu ama şuan yine ihtiyaç duyuyorum. bizim gibi olan var mı? süt arttırmak için neler yaptiniz
Kızlar ya hala gruba bakan birkaç kişi görüyorum bebeklerinizi kaçar dakika emziriyorsunuz acaba merak ediyorum. Oğlumun kilo alımı az diiye mamaya başladık sütüm az olduğu için emzirme danışmanıyla görüşmeye başladım ne kadar isterse o kadar emzir dedi ama oğlum asla memeden ayrılmıyor ve çektiğimde sürekli aç vaziyette tükenmek üzereyim artık. Bir saat boyunca emziriyorum resmen aralıksız hem çocuğum aç hem ben tükeniyorum hiçbir şey yapamaz haldeyim. Sizler neler yapıyosunuz
Merhabalar. Ben de sizin gibiydim. Çok uzun süreler emiyordu, hiç kalkamıyordum. Hatta sanırım aynı danışmanla görüşüyoruz, günlük emme miktarını filan atınca çok iyi dedi ama kilosuna baktırınca artmadığını gördük ve şimdi mama desteği başlayalım dedi doktor. Şimdi emzirme sonrası vermeye çalışıyorum. Bu sefer de mamayla karnı doyduğu için emme süremiz çok azaldı. Neye sevinsem neye üzülsem şaşırdığım bi dönem.Emzirme danışmanıyla görüşüyorum canım damla çay komposto her şeyi öneren bi liste hazırladı gene mama desteği olmadan yetmiyor keşke hiç gerek olmasaydı. Biberon vermeyi hiç istemiyordum meme reddi olursa diye ona da mecbur kaldık kaşık biberonla içtiği mama miktarını vermek çok zordu. Böyle idare edeceğiz artık.
Öyle mi gerçekten? Benim korkum çok bu konuda, anne sütü alsın, güzelce emsin istiyorum ama şuan karmakarışık ilerliyoruz maalesef..Meme reddi olmama ihtimali daha yüksek öyle düşün. Surekli duysak da aslında çoğu bebekte olmuyomuş. Ve meme reddi olsa bile çözümü oluyo
Biz de gaz sancısı var sanmıştık meğer açmış çocuk. Bizim de mama verdikten sonra keyfi yerine geldi ben de ona çok sevindim ama bu sefer de çok uyuyor ve emzirdikten sonra mama vermem gerekirken emecek kadar uyanamıyor. Ne yapacağımı şaşırdım, mamayı da hangi biberonla versem de meme reddi yapmasa diye onu düşünüyorum. Avent kullanıyordum, yavaş akışlı diye iyi ama eşim de çok uzun sürüyor içmesi yoruluyor diye Dr.Brownsta verelim dedi, onda da çok hızlı bitirdi. Bu sefer de kusuyor. Öyle bi kısır döngü ki nasıl kilo aldırıcam ya da nasıl memeye geri döndürücem şaşırdım. Endişelenme sütün azalır diyorlar endişelenmemek mümkün değil. Sütüm az mı yeterli mi onu da anlayamıyorum. Gerçekten bi çıkmaza girdik bakalım..Siz hangi biberonla veriyorsunuz?Herkes o kadar korkuttu ki meme reddi olur biberon vermeyin diye doğum yaptığımda hemşireler doktorlar hatta annem başladı bu aralar söylemeye seni bırakır emzirmeyi bırakma diye. Bir ara ben inandım meme reddi oldum sandım meğer bebeğim süt gelmediği için memedeyken sürekli ağlıyormuş. O dönem bebeğimi kolik sandık uzun bir süre doktora gidip kilosu düşük mama takviyesi gerekiyor demeseydi anlamayacaktık meğer bebeğim açmış açlıktan ağlıyormuş falan mama verdikten sonra sakinleşti resmen yüzü gülmeye başladı. Nasıl üzülmüştüm mama vercem diye şimdi en azından karnı tok diye seviniyorum.
Evet çoğu bebek sıkıntısız şekilde hem meme hem biberon aliyomus ama iste kucuk de olsa risk var diye doktorlar falan da biberon çok onermiyolar. Elektrikli pompa alıp süt sagmak benim kafamı rahatlattı doyuyo mu doymuyo mu noktasında. Hem miktar görürsünüz (aslında bebekler pompanin cektiginden daha fazla süt cekiyomus bu arada) hem de bebek mama içerken de memeler çalışıyo olur, süt artmaya devam eder. Biberon olarak da bize emzirme danışmanı sağdığın sütleri avent natural response'la ver, Dr browns çok hızlı, reddetme ihtimalini arttır demişti.Öyle mi gerçekten? Benim korkum çok bu konuda, anne sütü alsın, güzelce emsin istiyorum ama şuan karmakarışık ilerliyoruz maalesef..
Merhaba ben avent kullanıyorum ayına göre biberon ucu değişebiliyor ona bi bakın isterseniz 0 ay üzeri 2 numara 1 ay üzeri 3 numara yazıyor biberonun ağız kısmında akış hızı değişiyor ona göre. İlk zamanlar doktor mama başlayın dediğinde bebeğim çok kustu benimde tabi bizim bilmeyişimizden kaynaklı olmuş tecrübe ettikçe kusmalarımız azaldı. Mamayı hazırlarken çalkalamayın topak oluyorsa plastik veya tahta kaşıkla karıştırın köpürmemesi önemliymiş sonra bide biberonda hava kalıyor onu alma yöntemi vardı onu falan yapıyoruz sıcaklığına dikkat ediyoruz bir ara çok sıcak vermişim mamayı içerken boğulacak gibi oluyordu. Mamayı yedikten sonra gazını mutlaka çıkarıyoruz bir süre dik tutmaya çalışıyoruz. Süt konusunda bir gün iyiyiz bir gün kötüyüz kafama takmak istemiyorum duruma göre belirli bir süre ayırcam artık emzirmek için her zaman saatlerce emziremiyorum saatlerce emzirip sonra bebeğimin hala aç olması beni ayrı yıpratıyor kendimce bu şekilde ilerlicem. Emzirme danışmanı zaten süt arttırıcı her şeyi önerdi elimden geleni yapıyorum kafaya taktıkça iyice kötüye gidiyoruz. Bebekler mama geç sindirildiği için uzun süre tok kalıp daha uzun uyurlarmış bırak uyusun öyle öyle büyücek hem o ara sütüm birikir diye düşünüyodum ben doğru mu bilmiyorum ama takmadım yani. Sütün artıp artmadığını görmek için mamayı kademeli şekilde azaltıp bebeği kontrol etmek gerekiyomuş şu an o aşamadayım yoksa bebeğim ne versek yiyor modunda mamayı biz fazla vermişiz kontrolde şimdi öyle dediler meselaMerhabalar. Ben de sizin gibiydim. Çok uzun süreler emiyordu, hiç kalkamıyordum. Hatta sanırım aynı danışmanla görüşüyoruz, günlük emme miktarını filan atınca çok iyi dedi ama kilosuna baktırınca artmadığını gördük ve şimdi mama desteği başlayalım dedi doktor. Şimdi emzirme sonrası vermeye çalışıyorum. Bu sefer de mamayla karnı doyduğu için emme süremiz çok azaldı. Neye sevinsem neye üzülsem şaşırdığım bi dönem.
Öyle mi gerçekten? Benim korkum çok bu konuda, anne sütü alsın, güzelce emsin istiyorum ama şuan karmakarışık ilerliyoruz maalesef..
Biz de gaz sancısı var sanmıştık meğer açmış çocuk. Bizim de mama verdikten sonra keyfi yerine geldi ben de ona çok sevindim ama bu sefer de çok uyuyor ve emzirdikten sonra mama vermem gerekirken emecek kadar uyanamıyor. Ne yapacağımı şaşırdım, mamayı da hangi biberonla versem de meme reddi yapmasa diye onu düşünüyorum. Avent kullanıyordum, yavaş akışlı diye iyi ama eşim de çok uzun sürüyor içmesi yoruluyor diye Dr.Brownsta verelim dedi, onda da çok hızlı bitirdi. Bu sefer de kusuyor. Öyle bi kısır döngü ki nasıl kilo aldırıcam ya da nasıl memeye geri döndürücem şaşırdım. Endişelenme sütün azalır diyorlar endişelenmemek mümkün değil. Sütüm az mı yeterli mi onu da anlayamıyorum. Gerçekten bi çıkmaza girdik bakalım..Siz hangi biberonla veriyorsunuz?
Evet ben de sağdıkça daha net anlamaya başladım, doğru diyorsunuz. İnşallah gitgide artarEvet çoğu bebek sıkıntısız şekilde hem meme hem biberon aliyomus ama iste kucuk de olsa risk var diye doktorlar falan da biberon çok onermiyolar. Elektrikli pompa alıp süt sagmak benim kafamı rahatlattı doyuyo mu doymuyo mu noktasında. Hem miktar görürsünüz (aslında bebekler pompanin cektiginden daha fazla süt cekiyomus bu arada) hem de bebek mama içerken de memeler çalışıyo olur, süt artmaya devam eder. Biberon olarak da bize emzirme danışmanı sağdığın sütleri avent natural response'la ver, Dr browns çok hızlı, reddetme ihtimalini arttır demişti.
Çok teşekkür ederimMerhaba ben avent kullanıyorum ayına göre biberon ucu değişebiliyor ona bi bakın isterseniz 0 ay üzeri 2 numara 1 ay üzeri 3 numara yazıyor biberonun ağız kısmında akış hızı değişiyor ona göre. İlk zamanlar doktor mama başlayın dediğinde bebeğim çok kustu benimde tabi bizim bilmeyişimizden kaynaklı olmuş tecrübe ettikçe kusmalarımız azaldı. Mamayı hazırlarken çalkalamayın topak oluyorsa plastik veya tahta kaşıkla karıştırın köpürmemesi önemliymiş sonra bide biberonda hava kalıyor onu alma yöntemi vardı onu falan yapıyoruz sıcaklığına dikkat ediyoruz bir ara çok sıcak vermişim mamayı içerken boğulacak gibi oluyordu. Mamayı yedikten sonra gazını mutlaka çıkarıyoruz bir süre dik tutmaya çalışıyoruz. Süt konusunda bir gün iyiyiz bir gün kötüyüz kafama takmak istemiyorum duruma göre belirli bir süre ayırcam artık emzirmek için her zaman saatlerce emziremiyorum saatlerce emzirip sonra bebeğimin hala aç olması beni ayrı yıpratıyor kendimce bu şekilde ilerlicem. Emzirme danışmanı zaten süt arttırıcı her şeyi önerdi elimden geleni yapıyorum kafaya taktıkça iyice kötüye gidiyoruz. Bebekler mama geç sindirildiği için uzun süre tok kalıp daha uzun uyurlarmış bırak uyusun öyle öyle büyücek hem o ara sütüm birikir diye düşünüyodum ben doğru mu bilmiyorum ama takmadım yani. Sütün artıp artmadığını görmek için mamayı kademeli şekilde azaltıp bebeği kontrol etmek gerekiyomuş şu an o aşamadayım yoksa bebeğim ne versek yiyor modunda mamayı biz fazla vermişiz kontrolde şimdi öyle dediler mesela
Alması gereken kilonun iki katını alıyormuş şimdi azaltmaya çalışıyorum miktarı ama bebeğim ağlamaya devam ediyor napacağımı şaşırdım iyice bu süreç çok yorucu geçiyor.Evet ben de sağdıkça daha net anlamaya başladım, doğru diyorsunuz. İnşallah gitgide artarAventle başlamıştım sevindim doğru yaptığıma. Birisi Dr.Browns önerdi diye bakayım dedim de şırıl şırıl akıtıyor ayına hiç uygun değilmiş gerçekten.
Çok teşekkür ederimBende de avent vardı, sizin de önermenize çok sevindim. Mamayla ilgili bu detayları bilmiyordum, iyi oldu daha bilinçli olurum artık. Kafaya takmamak işini başarmamız lazım sanırım. Ben de hiç yapamıyorum ama kendimi kilitlediğimin de farkındayım. Saatlerce emzirip aç olmasını görmek gerçekten çok üzücü ve yorucu. Maalesef doktordan çıkarken hissim tam olarak buydu. Ama yapacak bişey yok, mamayı alınca rahatladı çocuk, önemli olan doyması tabi ki. Mamayı nasıl çok vermişsiniz onu açıkladılar mı?
Benimde mukuslu kaka süt yogurt yumurta peyniri yemiyorum ,farketti bence cocugun sancilari,onun disinda faz damlasi yerine probiyotik ve kimyon dene bide,1 cay kasigi kimyonu suda kaynatio iciyorum o gunler daha huzurlu sankiKızlar selam çok fazla gaz ve kaka sancısı çekiyoruz sürekli ıkınma halindeyiz bende sab simplex damla aldım 6 saat arayla 3 kere onar damla verdim. Gece çok güzel uyuyan çocuk o gece gram uyku uyumadı ve sürekli ağladı daha kötü oldu bende damladan bildim bıraktım. Ne yapmalıyım yan etki yapmış olabilir mi kullananlar nasıl kullanıyorsunuz.
kakamızda mukuslu sanırım süt ürünleri diyeti yapacağım bunu yaşayan var mı
Bir de bu sabah kafa derisi bayağı döküntülü konak olmuş bununla ilgili de bir şeyler yapan var mı yazarsanız sevinirim
Benim 11. haftada plasentadan kaynaklanan bi kanamam olmuştu ama o sırada plasentadan olduğunu görememişti doktor daha küçük diye. Bu haftalarda plasenta görevi teslim aliyo yolk kesesinden, o yüzden böyle kanamalar olabiliyomus. Yani seninki de öyle bi şey olabilir. Bol bol dinlenmek için bahane olsunArkadaşlar tüp bebek tedavisi ile ikizlere hamileyim 11. Haftalıkken yani 12 gün önce kanamam oldu hemen acile gittim sonra sabahı doktorumada gittim bi kaç gün sonra başka doktorada gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok dediler ben günde 5 tane progestan fitil ve 3 günde bir promester iğne vuruyorum zaten ilaç kullanıyorsun yapacak bir şey yok deyip eve yolladılar düşük olacaksa olacak dediler 1 hafta koyu kırmızı koyu kahverengi kanama oluyordu pazartesi gece bu kanama sulu şekilde yoğun kırmızıya döndü doktora gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok ilaçlarına devam deyip eve yolladı ama kanamam durmuyor bebeklerimi kaybedeceğim diye çok korkuyorum
Gece sütü daha kalorili oluyomuş gündüz sütü daha sulu. O yüzden heralde bizimki de gündüz 1 saat, gece 10 dk emiyokizlar 40 gun olduk gece 1 de emzirdim diyelim 4 te kalktiginda deli gibi icmesi gerekmiyomu ,acikmis olmasi lazim,5 dk emip birakiyo bazen ,sizde nasil durumlar gunluk emzirme rutini ve sureleriniz nasil
Teşekkür ederim Bilmiyorum nerdeyse 13 haftalık olacam 13 gün olacak hala regli kanaması gibi devam ediyor 1 gün kahverengiye dönse 2. gün kansma tekrar başlıyor ve çok tedirgin oluyorum doktorlarda nedenini bilmiyoruz bebekte yaşıyor yapacak bir şey yok deyip eve yolluyorlar resmen düşük olursa gel diyorlar çok korkuyorum inşallah tez zamanda kanamam tamamen kesilir hamileliğim sağlıklı bir şekilde devam eder sağlıkla kucağıma alırımBenim 11. haftada plasentadan kaynaklanan bi kanamam olmuştu ama o sırada plasentadan olduğunu görememişti doktor daha küçük diye. Bu haftalarda plasenta görevi teslim aliyo yolk kesesinden, o yüzden böyle kanamalar olabiliyomus. Yani seninki de öyle bi şey olabilir. Bol bol dinlenmek için bahane olsun