- 4 Ağustos 2023
- 406
- 587
- 32
- Konu Sahibi palm angels
- #26.781
Canım normal doğumunda doğum anında olup bitmesi şans .. ben çok doğum hikayesi okudum , normal doğumdan da 1 ay oturamayan çok pişman olan insanlar var , sezeryan da çok pişman olan insanlar var.. iyi ki böyle oldu çok kolay oldu diyen iki doğumla ilgili konuşan insanlar da var ..Acaba dediğin şey nefesi ve pelvik kasları tutup sıkıp bırakmak mı. Hemşire arkadaşım bana sezeryande olsan bunu yap çok faydası var dedi. Normal doğuma ben bile hevesliyim başından beri kısmet olmadı. Herkese diyorum doğum anında olup bitiyor herşey. Ama sezeryamde 1 hafta yatalak hasta gibisin o karın yarası iyileşmesi geç oluyor ağrısı fazla .
ben kendi adıma hiç bişeye diretmiyorum , kafası büyük , pozisyon uygun değil , çatın dar vs derse hiç üzülmem .. normal doğum aşamasında olursam da suni sancıyı kabul etmem sezeryan isterim . Çünkü normal doğumu normalleştiren şey , evde kadınlar kendi konfor alanlarında sancılarını karşılıyorlardı , suni sancı yok , zıttırı pıttırı alttan kurcuklanmak yok.. en güzeli dua etmek , Allah , sezeryan ya da normal hangisi olacaksa kolaylıkla geçmesini , yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin