Selam kızçeleeeer uyku eğitimi hakkında bilgi isteyen olmuştu onun için yazıyorum. Bugün 2.günümüz eğitimde 8de yatırdım yatağına sırtına pat pat vurdum pşşt dedim 3dk içinde uyudu ve hala emmeye bile kalkmadı 12de rüya öğünü yapıp gece emzirmesini teke düşürmeye çalışıcam eş zamanlı olarak.
İlk önce memede uyumayı bıraktık sonra uyanıklık süreleri ve rutinlerimizi netleştirdik 1 hafta 10 gündür. Sonra 2 gün sallama hızımı düşürdüm elimden geldiği kadar. Dün itibariylede mayıştırıp yatağına bıraktım. Gece uykusundan başladım ilk başta uyudu ama 12de kalktı ve gece 3e kadar uyumadı. 1.5 saat kadar yatakta döndü durdu konuştu pışpışladım sadece. Kalan 1.5 saatte ise ağladı çoğunlukla her ağladığında kucağıma alıp sakinleştirdim yatırdığımda ağladı. Sonunsa uykuya daldı ve bir defa emmeye kalktı sabah 7de güne başladık. Bugün ilk uykuya 10da yatırdım zorlanmadık 10dk kadar pış pış pat pat devam ettik 1.5 saat uyudu. İkinci uyku ise 2de yatırdım 2.45e kadar ağladı. Bir defa kalktı geri uyuttum yatağında 4e kadar uyudu. Akşam ise 8de yatağa götürdüm 3 dk içinde uyudu. İşin kilit noktası uykuyla uyanıklık arasında yatağa bırakmak. Ve rutinler...rutinlerden fire vermeyin sakinleşmesi için çok mühim. Henüz ikinci günde olmamıza rağmen gayet iyi gidiyoruz. 10 gün istikrarlı bir şekilde devam edersem olur bu iş sanki.