2023 Şubat - Mart Tüp Bebek Anneleri 😍

Ben her hafta muayeneye yazliktan gidip geliyorum trafikle 1.5 saat fln 😂 Azelya21 Azelya21
Bu kadar çok her şeyi derin düşünmek iyi değil canım rahat ol ve dışarı çık ailenle görüş sadece çok dikkatli ol önemli olan bu
Ay kızlar içimi rahatlattınız ben inanınn ki rahatım eşimde benim kadar olmasada rahat ama kayınvalidem çok titriyor sadece dışarı çıkacağım zaman ama 😐

Ay kızlar içimi rahatlattınız ben inanınn ki rahatım eşimde benim kadar olmasada rahat ama kayınvalidem çok titriyor sadece dışarı çıkacağım zaman ama 😐
Haklılar bişey diyemiyorum hepimiz korkuyoruz çünkü ama biraz biraz artik rahatlamayabaslayalim şöyle soyle onlara ya doktorumuz iki saat uzaklikta bir mesafede olsa napacaktik gitmeyecek miydik? 🥰 Yavaş yavas gider gelirsiniz kendi aracinizla 🙏

Evet bunu teoriyi ben De okumuştum. İstatistikler tüp bebekte erkek oranının kıza göre daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bir de şöyle birşey var. Erkek spermleri daha hızlıdır ama çabuk ölür. Kız spermleri daha yavaştır ama hemen ölmez. Diyelim ki ilişki oldu ama daha sperm ile yumurta karşılaşmadı, o anı beklerken belli bir süreden sonra erkek spermleri ölüyor kız spermleri yaşıyor ve karşılaştıklarında yumurtayı kız spermi döllüyor. Şimdi bizimki laboratuvar şartlarında olduğu için erkek sperm hızlı davranıp döllüyor sanırım. Tabi erkeğin sperminde hız vs. Gibi etkenler yoksa.
Bunu bir yerde mi okudum, birisi mi anlatmıştı hatırlamıyorum tabi. Doğruluk payı nedir onu da bilmiyorum, ama bilimsel istatikler tüp bebekte erkek cinsiyetinin olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor

Haklılar bişey diyemiyorum hepimiz korkuyoruz çünkü ama biraz biraz artik rahatlamayabaslayalim şöyle soyle onlara ya doktorumuz iki saat uzaklikta bir mesafede olsa napacaktik gitmeyecek miydik? 🥰 Yavaş yavas gider gelirsiniz kendi aracinizla 🙏
Ah kuzum neler söylüyorum örnekler veriyorum herkes ayrı diyor 🤷🤷 bende en son fitil ve iğneyi biraz erken yaparım bişey olmaz Allah'ın izniyle dedim sorumluluk sende dedi

Evet bunu teoriyi ben De okumuştum. İstatistikler tüp bebekte erkek oranının kıza göre daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bir de şöyle birşey var. Erkek spermleri daha hızlıdır ama çabuk ölür. Kız spermleri daha yavaştır ama hemen ölmez. Diyelim ki ilişki oldu ama daha sperm ile yumurta karşılaşmadı, o anı beklerken belli bir süreden sonra erkek spermleri ölüyor kız spermleri yaşıyor ve karşılaştıklarında yumurtayı kız spermi döllüyor. Şimdi bizimki laboratuvar şartlarında olduğu için erkek sperm hızlı davranıp döllüyor sanırım. Tabi erkeğin sperminde hız vs. Gibi etkenler yoksa.
Benim etrafımda 3 tüp bebek yaptıran var hepside ikişer defa doğum yaptı ve hepsi kız hiç erkek yok benim bildiğim kız daha güçlü oluyor

Yazamadım kayınvalidemlere falan geçtik. Muayene çok güzel geçti bu sefer ve sanki ultrason cihazları daha iyiydi görüntü daha netti. Doktor kemik gelişimine bakarak orada bir açı varmış ona bakarak kıza benziyor sanki dedi sonra erkek gibi de duruyor daha çok erken dedi, ama kolu bacağı net gördüm hareket ediyordu. Onun heyecanıyla kimliği de hastanede unutmuşuz 😂
Ay masallah cnm ne güzel ferahladi gönlün bak... 🧿🧿🧿❤️❤️❤️

Merhaba kızlar size bişey soracağım ben transfer sürecinden beri sürekli evde yatıyorum ufak defek ev işleri hariç hiç bir şey yapmıyorum yaptırmıyorlar 27 Haziran'da transfer oldum ve ev hapsine tıkıldım sanki 8+2 bu gün en başından kanamam lekelenmem hiçbir şeyim olmadı iki defa kalp atışını dinledim kese gördüm elhamdülillah 🤲🏻 bu gün eşimden beni annemlere götürmesini istedim arabayla yarım saat mesafedeler taş çatlasın trafik felan 40 dk hastaneyede gittiğimde yarım saat sürüyor eşim akşam gidelim dedi kayınvalidem bendeydi az önce gitti gitmemi hiç istemedi bişey olursa sorumluluk sende felan dedi normalde böyle bir insan değil biliyorum korkuyor önemsiyor ama hastanede hemen hemen aynı mesafeydi şimdi annemler yemek felan hazırlıyorlar benim vicdanım sızladı bişey olur mu diye sizce ne yapayım 😐😐
Kuzum bn 1 buçuk saatlik 4 kere yolculuk yaptım bişi olmaz allahın izniyle

Çarşamba kontrol var muhakkak sorucam ben daha hiç çıkmadım kendi arabamız bu sefer yastıkta alıcam arkama Allah'ın izniyle bişey olmaz benimde doktor yarım saate yakın mesafede annemlerde hemen hemen aynı fitili şimdiden alayım diyorum bi saat erken ama bişey olmaz inşallah daha iyi olur mu erken almam etki eder mi
Hiç sorun olmaz canım Allahın izniyle. Ben günde 3 kez fitil kullanıyorum fakat 2-3 gün günde 2 kez almak zorunda kaldım hiç bişey olmadı şükür. Bi saat gecikmeden de olmaz. Ayy benim de pzt günü kontrolüm bakalım inşallah şu idrar yolu enfeksiyonum bitmiştir 🤦🏻‍♀️ Bir de doktor bi sonraki gelişinde ilaçları azaltabiliriz demişti. İnşallah fitil günde 2ye düşer çok da pahalı burda 😅

Bana doktorum transferden sonra göbeğinin üzerinde uyuma dedi. Ama ilk günler için miydi bilmiyorum. Sağlık ocağında iğnelerimi yaptıyorum, Hamileliğim kesinleşince hemşire bana iğneyi vururken artık yüz üstü uzanma yan dur dedi. Ben uyurken yüz üstü, bacağımı da karnıma çekip uyuyordum hep. Dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen de öyle rahat ettiğim için öyle uyuyorum 🤗
Bende sağlık ocağında sordum gebeyim diye epey de göbeğim çıktı kaç haftalık dedi haftamı söyleyince sorun yok yüz üstü uzan dedi

Canım bilimsel olarak o oran çooook minik %52ye %48 gibi bişey. Yani hemen hemen aynı.

Ayy aynı benim kayınvalidem bi tek o biliyor zaten hamile olduğumu her aramasında ben mutfaktaysam falan eşime kızıyor yorma Firuzeyi diye 🤣🤣🤣 eşim covid olduğunda her gün arayıp kontrol ediyordu maske takıyor mu diye hatta ben covid olunca söylemedik bile yoksa eşime baya kızardı dikkat etmedin bulaştırdın diye 😂😂😂

Benim etrafımda 3 tüp bebek yaptıran var hepside ikişer defa doğum yaptı ve hepsi kız hiç erkek yok benim bildiğim kız daha güçlü oluyor
Aslında ikisi de dogru. Y kromozumlu spermler döllenmede daha hızlı ama X kromozomlu spermler de her koşula daha dayanıklı. Bu erkek olma olasılığı fazla kısmı çok ufak bir etken. Yine oran nerdeyse %50 gibi.dunya genelinde bile her 106 erkek bebeğe karşılık 100 kız bebek doğuyor. Bunun zaten doğanın dengesi olduğu düşünülüyor çünkü erkekler daha erken ölmeye eğilimli olduğu için yıllar içinde oran tekrar birebire kavuşuyor.

İli gündür karnımda baloncuk patlıyor kısa guruldama gibi bebeklerin hareketimi acaba o zaman😳😊 erken değil mi
Yani bilmiyorum kafama çok taktım herkes hissediyon mu diye sordugunda hissetmek istedim belki de ama elimi koyunca sanki biseyin kaydigini ve kipirdama gibi bisey hissetmistim anneme sordum cocugun kimildamis dedi 😂😂😂 14. Haftamda oldu

Yani benim etrafımda da 3 tüp bebekli var 2sinin erkek birinin kız 😂😂😂 bilimsel olarak da bunu araştırdım olasılık tamamen aynı tüp bebekte %50. Ama cinsiyet seçimi yapılan ülkelerde Çin gibi erkek oranı fazlaymış.
Benimde çevremdeki tüp bebeklerde kız erkek eşit durumda bence bilimsel veri doğru. Bakalım grup ortalaması ne olacak tabloda kontrol ederiz 😄

X