2023 Şubat - Mart Tüp Bebek Anneleri 😍

Acikcasi benim fikrim su. 40inda mevlut okutup oraya millet toplu gelsin hediyelerini de orada vereyim diye dusunuyorum. Tabii yakin aile/arkadaslar erkenden gelir. Yenidogan cekimi de ilk 10gunde cekilmesi gerekiyormus. Tek sevmedigim kismi el kadar bebekleri top gibi sarmalari.

Beni dogumda tek basima olma fikri cok korkutuyor. Bir de embryo transfer edilirken de elimi tutuyordu dogum aninda da tutsun istiyorum. Sonucta basucumda durucak dogumu yaptircak degil Arkadasimin esi 2. Dogumda doguma girmisti hala cok guzel bahsediyor bir mucizeye tanik oldum diyor. Gerci arkadasin ingilizcesi biraz zayif oldugundan esi mecbur girmisti bisey ister de derdini anlatamazsa diye. Esimin de ondan duyduktan sonra biraz daha rahat bu konuda yoksa daha once konusmalarimizda yok ben girmem dogumhaneye diyordu

Rubycm bu ikili testi tercihe bagli mi yapiyorlar size benim kafam karisti yine
İkili testi benim doktorum kendisi yapıyormuş rutin yani
doktorumuz bana size bırakıyoruz dedi canım
aynen öyle mevlüt bende muhakkak yaparım inşallah Allah kucağımıza almayı nasip etsinde. evet doğru sarıyorlar bide giydirdikleri şeyler ne derece hijyenik tabii bilemiyorum. ben muhtemelen kendi tercih ettiğim güzel bir kaç kıyafetlerinden giydirip çektiririm. illaki konsept olmasına gerek yok benim için mekan önemli kıyafeti ben alırım

Hii ozman uygylamalar değişebiliyor demekki bizimki muayenede rutin yapıyormus yani doktorla konusmadimda ayni doktora arkdsim gidiyor o anlatti iki ay once yaptik biz diye

Aaa mesela transfere girmesini cok isterdim ne guzek uygulamaymis o oyle

İnşallah bişey çıkmaz korkma. Zaten 20/24 haftalık yapılacak detaylı ultrasonda aslında o ikili testin sonucunu ele alıyorlarmış en çok da. Organları değerlendirirken

ayy bizi de hemen bilgilendir canım benimde zamanım geldi ama hala kararsızım
Sağ olun canlar haber veririm size de gerçi test sonuçları hemen çıkmıyormuş sanırım

Aynı fikirdeyim doğum anı foto çekimi değil de yeni doğan istiyorum zaten doğuma eşim de girecek çeker bi kaç kare. Doğum için tek isteğim eşim yanımda olsun hep.
Benim doğum çekimi hevesi olmamam sanırım sezeryan olacak olması. Aralık 2021de miyom ameliyatı olduğum için sezeryan zorunlu. 2 defa bel fıtığı ameliyatı oldum L4-L5 ve L5-S1’den. Zamanında çok sordum anestezicilere epidural olabilir miyim diye, o zamanlar sezeryan zaruriyeti yoktu, piremses doğum istiyordum :) ama hepsi kolay kolay cesaret etmez hic bir anestezici dedi. Ameliyat sonrasi olusan yapisikliklardan dolayi. O yuzden dogum saglikla gecsin baska ozel istegim yok. Ben sonrasini dusunuyorum :)

9 hazirandı canım

ayy bizi de hemen bilgilendir canım benimde zamanım geldi ama hala kararsızım
Bitane genc bir doktorun videosunu izledim Rubbycim. Son sinif tip ogrencisi ve hamile. 2li testi mutlaka yaptirin diyor. Ben kesinlikle sonuca gore cocugumu aldirmayacaktim ama detayli ultrason yaparken o testteki sonuclari kullaniyor doktorlar ve organlarinda Allah korusun bir sorun varsa ona gore uyariyorlar dedi. Mesela o internken kadin dogumda bir hasta gelmis kalbinde bebegin sorun varmis. Detayli ultrasonda farketmis doktor demis mutlaka dogunu fetal kardiyoloji bolumu olan bir yerde yaptir, dogumdan hemen sonra bebegin ameliyat olmasi lazim. Bu durumlar icin onceden bilmek cok muhim. Yoksa herkesin dedigi gibi cocugu dogur ya da aldir demek icin degil bu testler

Bir de vücudun depolayabilmesi için d vitamini peşinden yağlı bişeyler yemek lazım zeytin kuruyemiş avokado gibi.
Evet benim doktorumda yagli yemek yerken ogun arasi al diyordu oyle aldim, ona ragmen dolduramadim depolari. Bakalim carsamba hem perinatologumla hem endokrincimle randevum var- insülin direncim var. Şu vitamin olayına ayrıntılı girmek istiyorum

Hii ozman uygylamalar değişebiliyor demekki bizimki muayenede rutin yapıyormus yani doktorla konusmadimda ayni doktora arkdsim gidiyor o anlatti iki ay once yaptik biz diye
valla bende çok hakim değilim kuzu öğrenicez bakalım
9 hazirandı canım
canım adet döngünü bilmiyorum tabii ama yaklaşık tarih olarak 14 martı verdi ben baktım şimdi uygulamada sende internetten bak ne çıkıyorsa onu yazarız doktordan öğrenince düzeltiriz
evet canım çok haklısın aslında ben çok daha sıcak bakıyorum eşim çok istemiyor çok stres yaşadın aksi bi durumda sana zor olur diyor. benim için hiç bir önemi yok sonucun zaten rabbimden gelen her şeye razıyız hayırlısı olsun inşallah. zaten doktorumda önerdi eşimde yumuşadığında yaptırırız heralde bakalım

Ayyy evet o da ayri konu temiz temiz bizim giydirmemiz daha iyi insallah saglikla gelsinlerde

Ben duzenli vitamin alarak baya modumu yukselttim cok sukur son 4 aydir oncesinde cabuk yoruluyordum canim hic bisey yapmak istemiyordu. Duzenli olarak omega-3, D vitamini ve prenatal multivitamin (garden of life marka cok memnunum) aliyorum. Ayrica hergun bi bardak kefir iciyorum icemiyor olsaydim prebiotic de kullanirdim ama seviyorum zaten. Doktorum da zaten kullandiklarimi begendi aynen kullan dedi.

Aaa mesela transfere girmesini cok isterdim ne guzek uygulamaymis o oyle
Su ana kadar ikizim gibi kan testine bile birlikte girdik. Hatta sadece bi kez test icin gittigimde yanimda degildi hemsire hemen esiniz yok mu bugun diye sordu sansa yaz donemi isleri de yogun degildi rahat rahat gelebiliyordu. 8inde ki ultrasona da gelicek ama ondan sonra artik ayrintili ultrason gibi onemli olanlara gelebilir herhalde isi yogunlasti.

Ben ozaman hep diyordum keske transfere girebilsen diye bak iste gerçekten e o mucizevi ani benimle görmesini isterdim
Ayy insallah butun surecinde yaninda olsun firuzem istediğin gibi bebislerimizin bize olduğu kadr babaya da ihtiywci var karnimizdayken bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…