- 16 Temmuz 2021
- 320
- 512
- 41
Firuzecim benim konustuklarimdan 2si amerikadaki illumina firmasinin akredite yeriymis. O bahsettigim 70 hastalik yaninda genom analizi de yapiyorlarmis ama bir sorun cikarsa onu rapora ekliyorlarmis. Bu bana cok iyi geldi kapsam anlaminda. Ama iste yurt disina yollanana mi baksam da diyorum onlar da benzer fiyatmis. Artik herseyde karar vermek zorlasti 2 secenegi olan hersey dert oldu. Bu kadar zor karar vermezdim eskidenCanım şu an ben de NIPT araştırıyorum çünkü burada artık ikili test yapılmıyormuş. Hatta yeni gideceğim kadın doğum doktoruna sordum o da gel haftaya bi sürü farklı lab var NIPT yapan sigortana göre seçeriz dedi. NIPT için en son konuştuğum lab $300 dedi ama çok kapsamlı olan değilmiş fakat eğer bi sorun çıkarsa onda tekrar kan vermeden üstüne biraz daha para verince daha kapsamlısını da baktırabiliyormuşsun. Amniosentezden daha accurate ve ikili test de offer edilmediğinden ben mecbur yaptırcam. Ama 35 yaş üstü olsam mecbur olmasam da yaptırırdım risk arttırdığından.