• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Kızlar eşleriniz üzerinize düşüyor mu merak ettim? Böyle işte canınız bir şey istediğinde yapmaya, almaya çalışıyor mu? Hamilesiniz diye özel ilgi gösteriyor mu?
Bu benim üçüncü hamileliğim, eşim sağ olsun gerçekten iyi bir eştir ama hiç özel ilgi görmedim. Bazen ayar oluyorum. Hormonların dda etkisi ile iyice gözüme batıyor. Gıcık oluyorum.
Benim de çok normal ve gıcık oluyorum ve biz çok zorluk yaşadık sahip olana kadar.(daha doğrusu ben yaşadım tüp bebek olduğu için) hamile olmamı kıskanıyo gibi sanki. Elinden gelse o taşıyıp, o naz yapacak bana. Diyor ki oluyorsa ben taşıyayım bebeği😄
Ben bile zar zor hamile kalmışken😂
Ben hep güçlü kendi ayakları üzerinde durabilen biriydim, şimdi biraz naz yapınca abartıyosun diyor. Sanırım erkeklere asla güçlü olduğumuzu göstermememiz gerekiyor. Ve galiba böyle olmasına alıştım. 😓
Ama evi süpürme, çamaşır asma vs söylediğimde yapıyor hakkını yiyemem. Geçen gün kendiliğinden çamaşır asmış hatta çok mutlu oldum. Ne bileyim duygular karışık😄

Kızlar aklıma takılan bir soru var. Kullandığım bir kaç hamilelik uygulaması var fakat hafta olarak birbirlerinden farklı gösterebiliyorlar. Örneğin ben 10+5 günlüğüm bu durumda 10 haftalık mı 11 haftalık mı hamile olmuş oluyorum 😂 Veya 11. Haftaya girince 12. Haftam mı diyeceğim 😂😂
Benim bugün 13 hafta bitti, 14. Haftadayım diycem artık😂
Zaten doktora gittiğimde genelde haftasından ileride çıkıyor. 11+3te gittim en son 12 haftalık çıktı mesela. O yüzden yuvarlama yapabiliriz bence🥰

Allah muhabbetlerini bozmasin, mutlu olsunlar ama baskalarinin mutsuzluguna da sebep olmasinlar. Bazi anne babalar cocuklarinin artik kendi hayatlari oldugunu kavrayamiyorlar, ihtiyaclari oldugunda tabii yanlarinda olucaz ama herseyin bir olcusu var. Dedigin gibi cocuklarindan birini kurban olarak goren ailede cok, ilk onu ararlar, her islerini ona gordururler diger kardeslerin de bu durum isine geldiginden seslerini cikarmazlar. Adalet heryerde olmali...
Ah keşke benim eşim kadar vefalı bir evlat tanımadım. Ailesi arkasında hiç olmadı . Gözlerinin önünde kardeşine hep yağdırdılar. Garibim ben bir keresinde hastalandım cebinde ilaçlarımı alicak parası yok 10 lirası varmış. Ailesine gitmiş 50 TL için vermemişler yok deyip göndermişler. Bunu hiç unutamaz eşim . Meğer sonradan öğrendik ki benim hastalığımi ciddiye almamışlar ondan vermemisler biz senin böyle hasta olduğunu bilmiyorduk dediler. Her konuda benim ailem arkamızda anne baba kardeş olarak. Biz evlendigimiz günden beri böyle

Kendisi olayı çözmüş ama ruhunda sadistlik var demek ki başkası çeksin istiyor ondan böyle filozof yorumlar yapıyor. Erkek anneleri çok fena bazen çooook… benim de kayınvalidem bişey anlatsan “napcan kızım idare, napcan kızım kadınların işi” bu tip yorumları hayat felsefesi yapmış bir kadın asla özel hiç birseyimizi anlatmıyorum artık kafa belli…
Bende aynı şeyleri düşünüyorum. Bencil bir kadın onun ve diğer çocuğunun konforu için yapmayacağı yok. Kız zaten konu da diğer çocuğundan açıldı esimden değil. Bu devirde senin hizmet ettigin kadar hizmet eden gelin bulamazsın anne dedim. O zaman oğlum çok sıkıntıya düşer herkes görevini bilecek diyerek başladı. Diğer oğlu için bu görüşte . Tabi benim eşimin de yapmasini istemez ama eşim yardım eder genelde. Benim annemde tam tersi kadın ya erkek kardeşlerime eşiniz çalışsın çalışmasın yardım edin . Mutlu etmek için özel günleri beklemeyin. Bir akşam ekinde bir gülle git. Yetmiyor mu paran sevdiği bir çikolatayı al da git . O isreyse sofrasını kuruver öyle bele felan der. Ki yapar da kardeşim annemin de benim de nasıl hoşumuza gider 😄

Kızlar eşleriniz üzerinize düşüyor mu merak ettim? Böyle işte canınız bir şey istediğinde yapmaya, almaya çalışıyor mu? Hamilesiniz diye özel ilgi gösteriyor mu?
Bu benim üçüncü hamileliğim, eşim sağ olsun gerçekten iyi bir eştir ama hiç özel ilgi görmedim. Bazen ayar oluyorum. Hormonların dda etkisi ile iyice gözüme batıyor. Gıcık oluyorum.
Biz 3 sene sonra tüp bebekle kavuştuğumuz için sağ olsun eşim her işi yapıyor, işteyken sürekli arar sorar Allah razı olsun hakkını yiyemem. Eve gelir elini karnıma koyar bebekle konuşur filan muhtemelen zorluklarla kavuştuğumuz için böyle 😊

Ah keşke benim eşim kadar vefalı bir evlat tanımadım. Ailesi arkasında hiç olmadı . Gözlerinin önünde kardeşine hep yağdırdılar. Garibim ben bir keresinde hastalandım cebinde ilaçlarımı alicak parası yok 10 lirası varmış. Ailesine gitmiş 50 TL için vermemişler yok deyip göndermişler. Bunu hiç unutamaz eşim . Meğer sonradan öğrendik ki benim hastalığımi ciddiye almamışlar ondan vermemisler biz senin böyle hasta olduğunu bilmiyorduk dediler. Her konuda benim ailem arkamızda anne baba kardeş olarak. Biz evlendigimiz günden beri böyle
Maşallah esine hem fedakar hemde sabırlı bir evlatmış. Rabbim onu iki cihanda da rahat ettirsin, mükafatını versin inşallah. Onun şansı sen, şanssızlığı da ailesi olmuş demek ki. Yabancı yapsa insana bu kadar koymaz ama aileden gelince ömür boyu unutulmaz. Adamın ne sebepten olursa olsun paraya ihtiyacı var, sorgusuz sualsiz vermen gerek evladına 😌 çok acı bi durum. Rabbim o anne babaya da vicdan versin.

@MaviFeslegen başkanım eline koluna sağlık süper olmuş düzenlemen 😍
Benim Yaş 32, BDT 20 Şubat, Şehir Erzurum, 3.bebek 👌
Kuzum geçmiş olsun. Bu dönem plensetaya geçiş dönemiydi ya artık yumurtalıklardan salgılanan progesteron değil de plesentedan salgılanan progesterona gecildi. Plesenta kendi toplayana kasar biraz böyle kanamalar olurmuş. Onun için doktorlar 9. Haftadan itibaren progesteron fitille destek verirler. Korkma Allah'ın izniyle bebeğini Rabbim korur

Maşallah esine hem fedakar hemde sabırlı bir evlatmış. Rabbim onu iki cihanda da rahat ettirsin, mükafatını versin inşallah. Onun şansı sen, şanssızlığı da ailesi olmuş demek ki. Yabancı yapsa insana bu kadar koymaz ama aileden gelince ömür boyu unutulmaz. Adamın ne sebepten olursa olsun paraya ihtiyacı var, sorgusuz sualsiz vermen gerek evladına 😌 çok acı bi durum. Rabbim o anne babaya da vicdan versin.
Amin canım çok dua ediyorum bende Allah'ım içlerine merhamet adalet versin ve bizi bir daha onların eline düşürmesin kapısını yardım edin bize diye caldirmasin. Benim eşimin ailesine karşı hiçbir minnetligim olmadı bunca sene. Bir çöpü bir gram altını yoktur. Maddiyati geç maneviyatı da yoktur. Şimdi bebek için samimi ve iyi olmaya çalışıyor. Şimdi korkmaya başladı istediği kadar goremiyecegini sanıyor yaptıklarından dolayı. Ama ben kimsenin elinden yaşamak istedigi mutluluğu almayı düşünmüyorum. Bebek için samimiyet kurmaya çalışıyor. Biz onları Allah'a havele ettik.

Benim de çok normal ve gıcık oluyorum ve biz çok zorluk yaşadık sahip olana kadar.(daha doğrusu ben yaşadım tüp bebek olduğu için) hamile olmamı kıskanıyo gibi sanki. Elinden gelse o taşıyıp, o naz yapacak bana. Diyor ki oluyorsa ben taşıyayım bebeği😄
Ben bile zar zor hamile kalmışken😂
Ben hep güçlü kendi ayakları üzerinde durabilen biriydim, şimdi biraz naz yapınca abartıyosun diyor. Sanırım erkeklere asla güçlü olduğumuzu göstermememiz gerekiyor. Ve galiba böyle olmasına alıştım. 😓
Ama evi süpürme, çamaşır asma vs söylediğimde yapıyor hakkını yiyemem. Geçen gün kendiliğinden çamaşır asmış hatta çok mutlu oldum. Ne bileyim duygular karışık😄
Ayyneeeennn duygular fena karışık 😂👌

32 de 3 mü ay maşallah nasıl güzel ya allahım bende çok çocuk istiyorum 30da 1 i anca buldum sağlıkla gelsinler inşallah 😍😍
İnşallah Allah gönlüne göre versin canım, sen de peş peşe diz valla gitsin. 😂 Amin hepsi sağlıkla gelsinler ama tabi en önemlisi 🙏

Biz 3 sene sonra tüp bebekle kavuştuğumuz için sağ olsun eşim her işi yapıyor, işteyken sürekli arar sorar Allah razı olsun hakkını yiyemem. Eve gelir elini karnıma koyar bebekle konuşur filan muhtemelen zorluklarla kavuştuğumuz için böyle 😊
Maşallah diyelim eşine o zaman 😍

İlk evliliğimde hemen olmadı çocuğum. 1.5 sene sonra oldu Çok istemiştik yıpratıcı bir süreçti. Ben allahtan gelene hep razı oldum ama sağolsun insanlar çok acımasızdı niye olmuyo kimde sorun çocuğun yok mu falan. Hatta kuzenim ikinciye hamileydi sen yapamadın ben 2.yi doğuruyorum demişti bana. Hamile kalınca da eski eşimden çok ilgi bekledim haliyle tabiki ne ilgi gösterdi ne alaka. Soba vardı evde. 3.kattaydım asansör yok hamileyim sobayı doldur boşalt kovaları taşı elini atmadı hiç o kadar umursuzdu. Doğum yaptığım gün ben acı içinde kıvranırken uyudu bebek doğdu yarım saat gördü gitti kahveye. Umursuz adam hep öyle gidiyor. 8 sene sonra yeniden evlendim evlendiğim gün hamile kalmışım. Eşim 36 yaşında ilk evliliği. O kadar çok mutlu ki bebeği olacak diye tarif edemem çocuk gibi seviniyor bana bakıyor ilgileniyor iş yaptırmıyor gelip karnımı seviyor öpüyor. Oğluma babasından daha çok baba herşeyiyle ilgileniyor oyunlar oynar yedirir gezdirir yanlız yatırmaz uyuyana kadar. 💗 Allaha çok şükür 🙏 rabbim iman ve vicdanı erkeklerin kalbinden eksik etmesin inşallah.

İlk evliliğimde hemen olmadı çocuğum. 1.5 sene sonra oldu Çok istemiştik yıpratıcı bir süreçti. Ben allahtan gelene hep razı oldum ama sağolsun insanlar çok acımasızdı niye olmuyo kimde sorun çocuğun yok mu falan. Hatta kuzenim ikinciye hamileydi sen yapamadın ben 2.yi doğuruyorum demişti bana. Hamile kalınca da eski eşimden çok ilgi bekledim haliyle tabiki ne ilgi gösterdi ne alaka. Soba vardı evde. 3.kattaydım asansör yok hamileyim sobayı doldur boşalt kovaları taşı elini atmadı hiç o kadar umursuzdu. Doğum yaptığım gün ben acı içinde kıvranırken uyudu bebek doğdu yarım saat gördü gitti kahveye. Umursuz adam hep öyle gidiyor. 8 sene sonra yeniden evlendim evlendiğim gün hamile kalmışım. Eşim 36 yaşında ilk evliliği. O kadar çok mutlu ki bebeği olacak diye tarif edemem çocuk gibi seviniyor bana bakıyor ilgileniyor iş yaptırmıyor gelip karnımı seviyor öpüyor. Oğluma babasından daha çok baba herşeyiyle ilgileniyor oyunlar oynar yedirir gezdirir yanlız yatırmaz uyuyana kadar. 💗 Allaha çok şükür 🙏 rabbim iman ve vicdanı erkeklerin kalbinden eksik etmesin inşallah.
Aminn canım eşlerle yürümeyince yollarini ayırıyorsun bence aynı durum akrabalar icinde olmalı 😒 henuz çocuğu olmamis birine söylenecek laf mi!!
Benimde görümcemin yıllarca çocuğu olmadı adam sırf bu yüzden ayrıldı, ayrılmadan önce de nikahım sende kalsın üst kata yeni es getireyim teklifinde bulundu (güya eğitimci bu adam 😠)
Gorumcem ayrıldı, üniversite sınavına hazırlanıp güzel bi bölüm kazanıp okumaya gitti. Orda da is buldu. Bir adam surekli görümcemi araştırıyor vs sonra talip oluyor, simdi evliler ve çok mutlular. Eskiden kapı dışarı çıkartılmazken simdi tatillerde geziyorlar. Eğer evlilik yürümüyorsa çok zorlananında alemi yok bence.

Son düzenleme:
Gerçekten hep dominant insanlar söyler bu cümleleri nasıl dayandın onları duymaya hiç münakaşaya gitmeseydin bile sen onu kendin uygula diyip kalkar giderdim ben , sanki bir oğlan onlar doğurmuş hey Allahim 😒
Kız varya aslında onlara karşı hiç tahammulum kalmadı artık ama hakliyken haksız duruma düşmek istemem özür diliyen ben olmak istemem. Birde bir huyu vardır senin söylemediğin şeyleri söyledi söyledigim seyleri de soylemedi ben duymadım der . Çok fena yemin ederim onunla kimse laf yarısına giremez çok usta bu konuda. Lafa asla düşünmez. Kendini zeytinyağı gibi üste çıkaracak bir yol bulur. Allah kimseye vermesin böylesini. Bana vermiş bende sınav diyorum katlanıyorum

Oy kuzum çok çok sevindim kıymetini bilenle karşılaştığın için. Kadınlarımız biraz cesur olsa gerçekten bir hodukle yaşamak zorunda olmadıklarını görecekler

Neyse ki hikayenin sonu böyle mutlu bitti. Hep mutlu olun inşallah 💕

Rabbim daim etsin kuzum ne guzel🥰🌸

Back