• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Bende panik atak var hafif düzeyde olsa bazan ortaya çıkıyor. Ben ilk defa bebegin doğacağını ciddiye aldım sanirim bugun. Evi nasil düzenleyecem hicbirsey yok. Nasil giydirecem. Ne alacam. Ya yeterli gelmezse . Aldıklarım saçma şeyler olursa diye baya bir kaygi bozukluğu yaşadım. Surekli kiyafet battaniye yatak oda düzeni aratır arastira yorgun düştüm. Simdi başlasam erken. Okul başlayınca yetişecek mi 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Tam olacakta geçmedi kaygılarım. Ay hersey cok zor
Su akar yolunu bulur canım. Öyle bir çağdayız ki bir şey lazım olsun hemen gider eşin ya da biri alır gelir. Ne olacak yaa dert ettiğin şeye bak 😁 Kıayfet desen her köşe başında ebebek var, her eczanede krem, mama, her markette bez var. Hatta evde çok yığmak iyi değil bence bazı şeyleri. İhtiyaç olunca her türlü alınıyor. Emzik biberon kaynatmak desen gittin eczaneden aldın 2 dknı alır. Bazen bebeğin durumuna göre de ihtiyaçlar şekilleniyor. O çok özenip aldığın yatakta uyumuyor mesela... Ya da o çok beğendiğin kıyafet bi bakmışsın çok kullanışsız. 😂

Canım endişe edecek ve kendini bu kadar yoracak bir şey yok aslında. Doğumuna 6-7 hafta kala giriyorsun e bebek ya da civile ya da herhangi bir bebek mağazasına , ihtiyaçlarını 1-2 saatte alıp çıkıyorsun 😬 fazla kıyafet de almamak lazım , çünkü çok çabuk büyüyorlar. Bir de benim oğlan zıbın giymeyi pek sevmemişti. Ona hep alt üst takım aldım sonrasında . İlk 2 ay idare edecek kıyafeti aldıktan sonra zaten ihtiyacına göre alışveriş yapıyorsun. Bir de bebeğinin kaç kilo doğacağı önemli. Ben yenidoğan ı 1 hafta giydirebilmiştim. Sonrasında 1-2 ay boyunca da 0-3 ay giydirebildim. Devamı zaten 3-6 ay, 6-9 ay diye gidiyor . Araştıracaksan beşik , bebek arabası, otokoltuk gibi ürünleri araştır. Onun dışındaki kıyafet işi kolay

Evet kilosu boyu bebeğin huyları da önemli bu süreçte.

Canım sakin asla panik yapma herşey okadar güzel kolay ilerleyecekki göreceksin annesi.Kıyafet gerçekten kızıma giydiremedipşn dahi çok olmuştu inanılmaz hızlı büyüyorlar .Nette bi beşik gördüm çok beğendim ben şimdi onu araştırıyorum .

Ben kucağıma verilen bebegi bile tam tutamam. Bebekle cocukla cok fazla hasir nesir olmadim bu güne kadar hiç bir iki saat bakmadım hiç alt değiştirmedim mesela. Ama senin olunca herseyinin ustası oluyorsun diyorlar. Insallah bende öyle olurum.

Su akar yolunu bulur canım. Öyle bir çağdayız ki bir şey lazım olsun hemen gider eşin ya da biri alır gelir. Ne olacak yaa dert ettiğin şeye bak 😁 Kıayfet desen her köşe başında ebebek var, her eczanede krem, mama, her markette bez var. Hatta evde çok yığmak iyi değil bence bazı şeyleri. İhtiyaç olunca her türlü alınıyor. Emzik biberon kaynatmak desen gittin eczaneden aldın 2 dknı alır. Bazen bebeğin durumuna göre de ihtiyaçlar şekilleniyor. O çok özenip aldığın yatakta uyumuyor mesela... Ya da o çok beğendiğin kıyafet bi bakmışsın çok kullanışsız. 😂

Sagolun Kizlar. Herseyin tam olması fikri insani paniğe itiyor sanirim. Ama gunescigim dediğin gibi herseye ulaşmak kolay artik.
Kervan yolda düzelir derler.

Ay vallahi biraz rahatladım 🥰 iyiki varsiniz

Kızlar bir şey sormak istiyorum. Aranızda fetal doppler kullanan var mı. Ben ikizlere hamileyim şu an 10+1 deyiz. Hiç bir hamilelik belirtim olmadı şu ana kadar. Mide bulantısı, baş dönmesi vs. Doktor da ikiz gebelik riskli vs dedi. Artık ayda 1 kez kontrole çağırıyor. Zaten muayene ücretleri de bildiğiniz gibi pahalı. Acaba zararı olur mu yada yararlı bir cihaz mı, bilginiz var mı. Çok kararsız kaldım alsam mı diye

Ben kucağıma verilen bebegi bile tam tutamam. Bebekle cocukla cok fazla hasir nesir olmadim bu güne kadar hiç bir iki saat bakmadım hiç alt değiştirmedim mesela. Ama senin olunca herseyinin ustası oluyorsun diyorlar. Insallah bende öyle olurum.
ben de aynen böyleyim🤦🏼‍♀️

Kızlar bir şey sormak istiyorum. Aranızda fetal doppler kullanan var mı. Ben ikizlere hamileyim şu an 10+1 deyiz. Hiç bir hamilelik belirtim olmadı şu ana kadar. Mide bulantısı, baş dönmesi vs. Doktor da ikiz gebelik riskli vs dedi. Artık ayda 1 kez kontrole çağırıyor. Zaten muayene ücretleri de bildiğiniz gibi pahalı. Acaba zararı olur mu yada yararlı bir cihaz mı, bilginiz var mı. Çok kararsız kaldım alsam mı diye
Bence gerek yok canım çok yakında zaten hareketlerini hissetmeye başlayacağız. Oradan kontrol edeceğiz zaten bebişleri.

Evet kilosu boyu bebeğin huyları da önemli bu süreçte.

Sagolun Kizlar. Herseyin tam olması fikri insani paniğe itiyor sanirim. Ama gunescigim dediğin gibi herseye ulaşmak kolay artik.
Kervan yolda düzelir derler.

Ay vallahi biraz rahatladım 🥰 iyiki varsiniz
Zaten hep o mukemmeliyetci hallerimiz degil mi panik atak ansiyete yasatan. Seni anliyorum kuzum ben de cok dusunen bi insanim normalde ama şu 2 haftadir bi rahatlama geldi bana anlatamam su akar yolunu bulur diyorum cunku naparsak yapalim olmasi gereken olacak. Her şeye erisimimiz kolay artik cok sukur alim gucumuz de var. Rabbim gordugumuzden geri koymasin su akar yolunu bulur. Bu gunlerimiz bidaha geri gelmeyecek bu bebegin tecrubesini tekrar yasamayacagiz her gunun tadini cikarmak lazim 🥰

Hiç kucağıma bebek dahi almadım diyenlere gelsin:

Ben de hiç almamıştım inanır mısınız kendi bebeğime kadar. Alamazdım zaten biri verse bile korkumdan 😂 Sonra kendi bebeğim oldu, kucağa almak ne kelime her şeyi birden çözüyor insan valla ☺️

Kızlar günaydın 🌸 dün ikili testim vardı. Doktor ölçümlerin güzel olduğunu söyledi.1,5 mm ense ödemiydi. Burnu da oluşmuş ve büyük dedi bu da normalmiş.Herhangi vir anomali görmediğini söyledi çok şükür.İlk önce takla atmıştı göremedik bi süre çok hareketliydi. Sonra biraz yürüdüm geldim daha normal bi pozisyondaydı. Kan verdim sonuçlar için arayacaklar.Kız görüyorum ben dedi ama kendi doktorum erkek gibi demişti 🤣 cinsiyeti öğrenmek iki hafta sonraya kaldı yani ☺️bizde durum böyle sizler de iyisinizdir umarım çok takip edemedim burayı😊

Hiç kucağıma bebek dahi almadım diyenlere gelsin:

Ben de hiç almamıştım inanır mısınız kendi bebeğime kadar. Alamazdım zaten biri verse bile korkumdan 😂 Sonra kendi bebeğim oldu, kucağa almak ne kelime her şeyi birden çözüyor insan valla ☺️
Ya bunu ben de düşünüyorum arada ama etrafımda anne olan herkes bir içgüdü ile herşeyi yapabildiklerini söylüyor 🤗 stres etmektense zamanı gelince yaşamayı tercih ediyorum. Asla ameliyat olamam derdim başıma bu yolda dış gebelik geldi. Ameliyat da oldum iyileştim de sonra tekrar hamile de kaldım. Başa gelen çekiliyor ya 😀

Bir de bu yolda kötü şartlara değil de iyi şartlara bakıyorum. Bebeklerimizin ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum, grupta herkes bebeğini istiyor, kimi uzun süre aramış zor yollardan geçmiş. Herkes birbirine inanılmaz yardımcı burda bu çok hoşuma gidiyor. Büyük ihtimalle doğumdan sonra da devam eder. Daha nolsun ya 🤗

Günaydın arkadaşlar bazı gönderileri okuyamasam da hepsini okumaya çalıştım:) sizlerin yazdıklarını okuyunca kendimden şüphe ediyorum. Acaba hamile değil miyim bebek artik benimle değil mi diye..

Kayinaileyleyiz bir aydır. Ne dikkat edebildiğim bir yiyecek var. Ne dinlenebildigim bir gün ne de ağırlık kaldırmadigim bir zaman :) belirtilerim de yok. Yani hamile değilken daha sakin bir hayatım vardı :) doktor kontrolleri olacak bu hafta. Bakalım inşallah hersey yolundadir

Merhaba hanımlar Şubat Anneleri olarak bu topikte buluşuyoruz ❤️😍
��

İSİMSATBDTCİNSİYET
@aysemah1 Mayıs5 şubat
@LadyRuby4 şubat
kirmizipatiklikiz kirmizipatiklikiz 28nisan2 şubat
@tubikkoo2 mayıs6 şubat
@8kediannesiŞubat ortası
T the economist 4 mayıs8 şubat
Z ZeynepBetulll 9 mayıs13 şubat
M MaviMabellee 30 nisan3 şubat
@Tubacala11 Mayıs14 şubat
@Pembesacli Rapunzel14 mayıs16 Şubat
@egekarakas11 şubat
@Cansu Merve27 nisan1 şubat
@esilaw10 mayıs15şubat
@HafizHafsa11 şubat
@Gozde004416 Mayıs
@tugce59344 mayıs8 şubat
@Limonsekeri16 mayıs20 şubat
@Ftlyztrk3 Mayıs7 şubat
@RenklirenkliOcak sonu
M MaviFeslegen 19 mayıs23 şubat
@epoh3414 şubat
@Dua46148 Mayıs14 şubat
@Petitoogofrett2 mayıs5 şubat
@cerenay00018 mayıs22 şubat
@mimozagerbera17 mayıs21 şubat
@Aylinry2 mayıs7 şubat
@rnkl2315 Mayıs19 şubat
@She-Raa17 mayıs21 şubat
@sadelik9010 mayıs14 şubat
@miray928814 mayıs
@siremat14 mayıs14 şubat
G gunesli gunler 17 şubat
@melikei6 mayıs
@brnvkle17 mayıs21 şubat
elion elion Şubat
@bebisibeklerkeen11 mayıs15 şubat
@bebisim92
@Sine_0118 mayıs21 şubat
@serabeyaz5 mayıs10 şubat
@cukulatam28 şubat
@moonandstar15 mayıs19 şubat
@JustAurora3 mayıs6 şubat
@Esrabesler10 mayıs14 şubat
@kubik009 mayıs13 şubat
@Meltemavc9 mayıs20 şubat
@Phaedra14 mayıs
@Gokce679214 mayıs5 şubat
@nsl47211 mayıs
@ozlmbysl18 şubat
@birazeze7 mayıs11 şubat
@dandikfindik15 mayıs19 şubat
@Mymoomm6 mayıs10 şubat
Rica etsem benimde listeye ekler misiniz
Sat 28 nisan
BDT 2 şubat

Günaydın güzel anneler. Bende bugün çok dinç uyandım mide bulantım aşırı acıkmam olmadan hatta biraz şişimde çekilmiş gibi. Kendimi hamile hissetmiyorum bugün endişelenmiyorum desem yalan olur 🙄 bi sonraki randevuyu nasıl beklicem bakalım 😬
😂😂😂ah bizim sonumuz ne olacak

Teyzeleri ben dayanamadım bebişimin ilk siparişini verdim aslında tulum mu zıbın mı deniyor onu bile tam bilmiyorum 🙂 uzun kollu kendiliğinden çoraplı baştan ayağa çıt çıtlı 🙂
Cinsiyeti de belli değil ama sarılı unısex birşey 🙂
Yaa ne güzel😍
Ben hala cesaret edip alamıyorum daha erkense diye😓
Ama cinsiyet belli olunca almaya başlıycam🤗
şimdilik yakınlarım bir şeyler vermeye başladı. Emzirme yastığım, dönencem filan var😄
Tek yaptığım alışveriş bebeğin kaç haftalık olduğunu yazabildiğimiz ahşap bloklar, onu gördükçe içim açılıyor vallahi😍

Gunaydin kizlar bugun hastaligin 3. Gunu cok sukur atlattim gibi vucut agrilarim gecmis hafiflemisim bebeyle ilgili durum ne bilmiyorum iyidir insaAllah karnim kayip 3 gundur hamilleligi ogrendigim kiloma donmuşum
Geçmiş olsun canım, ben de toplamda 100 gr almışım, doktorum 4 ay kilo almaman lazım dediği için de biraz dikkatliyim, sonuçta önümüzde kilo alacağımız çok gün var🥰
Sen de takılma bence kilo durumuna daha erken bizim için🤗

Back