• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Merhaba :KK54: benim de ilk bebeğim tedavi sonucu oldu sizi ve evhamınızı çok iyi anlıyorum :) umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız ama kanama, geçmeyen kasılma ve ağrı (kasıklarda veya rahimde) olmadığı sürece panikleyecek bir şey yoktur bence. 19 haftalık yani 4 aylık hamilesiniz hormonlar fazlaca yükselmeye başlamıştır mide bulantınız ondandır bence tedirgin olmayın derim ama direk mesaj yolu ile iletişime geçebileceğiniz bir doktorunuz varsa tabii ki içiniz rahat etsin diye kendisine mesaj da atabilirsiniz. Korkmayın bence bir şey yoktur Allah'ın izni ile :)
O konuda çok şükür ki eşimin kuzeni de kadın doğum uzmanı.
Her ne olursa olsun muhakkak bana mesaj at demişti.
Ama kendisi şu aralar yurt dışında tatilde olduğundan rahatsız etmek istemedim.
Bu başlığı görünce bir yazayım dedim.
Beni sizin çok iyi anladığınızı düşünüyorum.
Evhamlarım beni benden alıyor zaten.
Normalde takılmayacağım şeyler hep bir acaba olarak dönüyor aklımda bu süreçte 🥹

O konuda çok şükür ki eşimin kuzeni de kadın doğum uzmanı.
Her ne olursa olsun muhakkak bana mesaj at demişti.
Ama kendisi şu aralar yurt dışında tatilde olduğundan rahatsız etmek istemedim.
Bu başlığı görünce bir yazayım dedim.
Beni sizin çok iyi anladığınızı düşünüyorum.
Evhamlarım beni benden alıyor zaten.
Normalde takılmayacağım şeyler hep bir acaba olarak dönüyor aklımda bu süreçte 🥹

26 yaşında 0.62 AMH ile tüp bebek tedavisine başlayıp sadece 1 yumurta elde ederek o yumurta ile hamile kalmıştım ilk gebeliğimde o kadar iyi anlıyorum ki telaşınızı çok zor bir süreç gerçekten ve çok yıpratıcı ee sonunda da mutlu son olunca insan az bir pürüzde hemen panikliyor gerçekten ama ne güzel yakınınızda bir kadın doğum uzmanı varmış bence içinizi ferah tutun umarım en güzel şekilde atlatırız hepimiz bu süreci :):dua:

Kizlar çoğunuzun bildiği gibi üç yaşında bir oğlum var benim. Bugün acayip huysuzdu, her şeye ağladı. Babasını delirrtme noktasına getirdi. En sonunda da yine sebepsiz aglamaalrina devam edince babası da kızdı ağlamam bitince gel dedi o ara benim karnımda ki kız delirdi. Ardı ardına tekme atmaya başladı. Abisinin ağlamasına mi bu kadar tepki verdi anlamadım. Belki de o ana denk geldi bilmiyorum ama insna bir tuhaf oluyor 😂 hayır benim oglanda iki yaş sendromu bitti dedik üç yaş başladı. Evde bir ergen dolasiyor resmen. Bir şey demeye korkuyoruz çocuğa... 🤔
Hep 5yastan sonra güzelleşiyor derlerdi yaşayınca anladım gerçekten hatta bizde 6yasi buldu. İnatlasmamak en güzeli çocukla o yaşlarda ama kural çiğnemeden orta yolu bulabilmek en önemlisi. Aglamakta çok ihtiyaç birşey o yaş için. Kötü birşey değil yani. Ben çocuklarım yapamayacagim birsey için ağladığı zaman genelde sarılıp seni anlıyorum ağlayabilitsin haklısın şuanda sinirlendim yada istediğin olmuyor vs diye konusup sarılıyorum çok işe yarıyor. Çocuk sakinlesmeyi bilmiyor ki ona sakinlesmeyide öğretmek gerekiyor. Çok çok gereksiz şeylere ağlıyorsa da sen bilirsin ağlayabilitsin diye bırakıyorum kendi haline

Ay benimki de carsamba anaokuluna başlayacak uyum haftasi.Insallah hersey yolunda gider.
4 yaş sorunumuz şu büyümek okula gitmek istemiyorum diyor.Bence bu birazda kardes gelecek ya buyumek gözünde büyüdü.
Gecen yil oyun grubuna gitti kisa bi sure orada mutluydu insallah temennim mutlu gidip gelmesi😊
Hepimiz icin mutlu bir egitim öğretim yili olsun🤲
Amin canım inşallah alisacaklar yapacak bir şey yok. Ben bu sene gönderecektim üç yaş diye çok önermedi uzman bakalım ☺️

Hep 5yastan sonra güzelleşiyor derlerdi yaşayınca anladım gerçekten hatta bizde 6yasi buldu. İnatlasmamak en güzeli çocukla o yaşlarda ama kural çiğnemeden orta yolu bulabilmek en önemlisi. Aglamakta çok ihtiyaç birşey o yaş için. Kötü birşey değil yani. Ben çocuklarım yapamayacagim birsey için ağladığı zaman genelde sarılıp seni anlıyorum ağlayabilitsin haklısın şuanda sinirlendim yada istediğin olmuyor vs diye konusup sarılıyorum çok işe yarıyor. Çocuk sakinlesmeyi bilmiyor ki ona sakinlesmeyide öğretmek gerekiyor. Çok çok gereksiz şeylere ağlıyorsa da sen bilirsin ağlayabilitsin diye bırakıyorum kendi haline
Valla öyle yapmaya çalışıyorum ama bazen sabrım öyle bir tükeniyor ki oturup sinirimden kendim ağlıyorum. Bu sefer o beni teselli ediyor 😂 Bakalım zamanla geçecek inşallah 🤲

Ben oğlumda hanymish ve wee baby marka emzik ve biberon kullandım kızımda da aynı markaları tercih edeceğim. Biberonlar cam tercihimdi ama bu ara PP biberonlar var bende o malzemeyi araştırıyorum cama göre daha sağlıklı falan diyenler olmuştu dikkatimi çekmişti.
Weebaby emziklerin bazılarında tatlandırıcı var candy diye geçiyordu galiba bilginiz olsun

Emzik bebekten bebeğe degisiyor. Ama ben biberon olarak nuk markayı tercih ettim. Emiş gücüne göre akış sağlıyor böylelikle kullanırken memeden ayrılma gibi şeyler söz konusu olmuyor. Nasipse emziği de nuk deneyeceğim önce umarım tutar 🙏🏻
Kızlar eve bir tane emzik ve biberon koymalıyım değil mi peki ben ne alacağım hangi marka , aradığım kriter ne olacak ikisinde de ?

Selam kızlar bişey soracam lütfen bilenler yazsın iyi değilim çünkü sabah uyandigimdan beri karnım çok agiriyor sanki bişey bastırılmış üstüne yada geriliyor gibi dinlenince hafifliyor ama tamamen geçmiyor doktorumu aradım bugün dün yurt dışına çıkmış tatile ne yapsam bilemedim yarın başka bir doktora mi gorunsem yoksa bekleyim mi bir kaç gün bilemedim fikir verirseniz sevinirim

Selam kızlar bişey soracam lütfen bilenler yazsın iyi değilim çünkü sabah uyandigimdan beri karnım çok agiriyor sanki bişey bastırılmış üstüne yada geriliyor gibi dinlenince hafifliyor ama tamamen geçmiyor doktorumu aradım bugün dün yurt dışına çıkmış tatile ne yapsam bilemedim yarın başka bir doktora mi gorunsem yoksa bekleyim mi bir kaç gün bilemedim fikir verirseniz sevinirim
Başka doktora git istersen canım bekleme

Bence baska doktora gidin, çok ağrıyorsa bakatirmakta fayda var

Ben arada girip okuyorum yazılanları takip ediyorum ama yazmaya fırsat bulmak zor
Kızım olacak benim de nasipse
İsim seçenler var mı onu önceki sayfalarda göremedim

Kızlar lütfen görün ve cevap yazın aklım çok karışık
Geçen enfeksiyon için kontorle gittim dokotr geçmiş dedi ayrıntılı ultrason girdim ve doktor kendi ultrason bakınca kasılmalar var dedi bebekte baş aşağı pozisyon da dedi yorgunmusun diye sordu biraz ddm ayaklarını uzat dinlen dikkat et vs şeyler dedi aslında kasılma nasıl olur onu bile bilmiyodum ama karnım çok sertlesiyo ve genelde kaşıklarim sert olup ağrıyor tabi daha çok dikkat eder oldum daha çok fark ediyorum baya baya kasiliyorim 3hafta sonra kontrol dedi ilaçta vermedi kasılma tehlikeli biseymis ve bebekte aşağı pozisyonda yani ilk kızım zaten sezeryan niye böyle oldum anlamıyorum lütfen fikir verin

Back
X