• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
acil Kızlar ya benim hala crp düşmemiş hala yükselmiş ve aşırı kansızlık var zaten halimde yok napicam ya idrardada ayrı enfeksiyon var yarında tatil gostermiycem cuma günü kontorlum var fikir verin acil crp tehlikeli bı değer mi

Canim ben 5 sene once aldim o zamanda cok ucuz degildi ama simdi senin icin baktim buldum aynisini ama cok artmis fiyati 😱
İstersen dolap ürünlerindende bak sifir gibi olanlardan vardir belki bu trendyol linki 20 kg ya kadarmis kullanim.
Ya ewg bende baktım trendyola uçmuş hersey artık dolaptan bakıyorum bende mecbur

reynax reynax kizlar merhaba. ben de ocak 2023 annesiyim ama bu zamana kadar sessizce takip ediyordum basligi. bu konuda yazdiginizi gorunce dayanamadim. ben de 19. hafta icindeyim ve ayni agrilardan muzdaribim. yuruyunce ya da cok hareket edince bisiklet selesinde fazla oturmusum gibi vajina kemiklerim agriyor. doktorum normal dedi, rahatlatmasi icin magnezyum verdi. cati agrisiymis sanirim bu ve bazilarinda daha erken basliyormus. maalesef hamilelik ilerledikce artabilirmis. benim anladigim en azindan korkulacak bir durum degil, ama siz yine doktorunuza danisin tabii.
Ay geçmiş olsun canım soyliyicem doktora bunu

Yok doğumdan önce kilo verdim çok ordan oldu şimdide iyice geriliyor ve bir kaç tane daha arttı inşallah bakalım spor yapıyordum ama genetik diyelim olunca oluyor birde ben hamileliğimde hiç kilo almadım daha kilo verdim gerilmesi can yakıyor 😇
Aman boşver gerçekten çatlayacaksan catliyorsun. Ic karınla alakali diye biliyorum . O renk düzelecek zamanla . Ilerde yaptirmak yaptırmak istersen catlak icin islemler yapılıyor tabi ki yüzde yüz gecmez ama rahatlatır

çok teşekkür ederim sonuç olarak fetal dna yı bilmiyordum öğrendim
gittiğimde amniyosentez derse bunu sunacağım
bir öncekinde hiç bahsetmedi çünkü sanırım ücretli diye
ben kendi hastalığımdan dolayı hamile kalmadan 5 ay önce
hafif kemoterapi almıştım birde kullandığım ilaçlardan dolayı beynime pıhtı atmıştı
kan sulandırıcı kullanıyorum

benim korkum aldığım kemoterapiden dolayı 2 sene çocuk yapma demişti bana
zaten düşünmüyordum bir mucize gibi geldi ilaçların yan etkisinden korkuyorum
bir bildiği vardır Rabbimin her şeyin hayırlısı diyelim :)

.
.
.
Amniyosentezi hiç düşünme bence. Ben ilk bebeğimi o şekilde kaybettim. Fetal DNA (nipt) sadece normal kan vererek aynı güvenilirlikte sonuç veriyor ücreti sıkıntı yaratmıyorsa seçenek bile olmasin amniyosentez

kızlar sizde yatarken zorlanıyormusunuz ?
21 haftalığım ve artık yatarken sağ sola dönerken zorlanıyorum
bide sıcaklar mahvediyo sanırım biraz da o yüzden
ben normalde çok hareketli yatarım sanırım o da beni zorluyor
genelde sağa yatmaya çalışıyorum ama bir süre sonra o taraf uyuşup ağrımaya başlıyor
sizler nasıl yatıyorsunuz
Hamilelere sağa değil sola yatmayı öneriyorlar ben de zorla sola yatıyorum. Bacaklarımın arasına yastık koyuyorum

Acikcasi çok pahalı bir şey almayı düşünmüyorum... Zaten hepsinin fiyatları uçmuş 😳 ama elle sağılan almayacağım. İlkinde de elektrikli almıştım bunda da elektrikli alacağım
Belki de hiç kullanmayacaksiniz hastanelerden kiralayabilirsiniz ki vakum gücü daha iyi oluyormuş o makinelerin. Ama hiç bir makine bebeğin yaptığı vakumu yapamaz eğer anne bebek birlikte ise sağmak doğru değil

Merhaba kizlar, sizler arayla (6-8 hafta) Tiroid testi kontroluna gittinizmi (Kan testleriyle) ?

Gecen pazartesi genel kan testi icin hastaneye gitmistim, doktorum sorun cikmazsa aramam demisti, bugun de mail geldi hastaneden kan testi icin Ekim ayina.

Ben panikle doktorumu aradim, Tiroid icin o test dedi.
6 hafta arayla tiroid bir daha kontrol ediliyor dedi ve endiselenmemi soyledi.
Zaten sorun ciksa 6 hafta sonra vermezler randevuyu, sadece takip rutin kontroluymus. Bir anda maili gorunce ben korktum.

InsAllah dedigim gibi hersey yolundadir ve birbirimiz icin bol bol dua edelim kizlar 🤲
Benim de troidler yükseldi hap kullanıyorum 1 aydır..

acil Kızlar ya benim hala crp düşmemiş hala yükselmiş ve aşırı kansızlık var zaten halimde yok napicam ya idrardada ayrı enfeksiyon var yarında tatil gostermiycem cuma günü kontorlum var fikir verin acil crp tehlikeli bı değer mi
Crp kanda enfeksiyon demektir, idrarda ayrı enfeksiyon var diyorsunuz. Tatil olsa da acilde size ilaç yazarlar. İdrar enfeksiyonu için ben 1 kerelik suya atılan antibiyotik kullanmıştım. Crp bazen gripte bile yükselebilir değer 10 15 gibi çıkabilir. Ama 30 larda çıktığında covittim. Ağır Antibiyotik kullanmadığımız için portakal, mandalina, gibi vitamini yüksek meyve, et ve tavuk suyuna çorbalar, gibi besleyici yemekler ye. Kısa zamanda toparlarsın inşallah. Geçmiş olsun

Canıım nasılsın? Nasıl gidiyor? Bebik nasıl? Cinsiyet öğrendiniz mi?
İyiym canım benim sen nasılsın☺️ İyi gidiyor çok şükür şimdilik herşey yolunda bebekte iyidir sanırım henüz hissedemedim doktorum 1 haftaya hissedersin dedi☺️ Cinsiyetide öğrendik Kızım oluyormuş😍❣️ Senin nasıl gidiyor oğluş nasıl kaç aylık oldu☺️

Belki de hiç kullanmayacaksiniz hastanelerden kiralayabilirsiniz ki vakum gücü daha iyi oluyormuş o makinelerin. Ama hiç bir makine bebeğin yaptığı vakumu yapamaz eğer anne bebek birlikte ise sağmak doğru değil
Hemsireyim ben çalışıyorum ne yazık ki ülkemizde çalışan annelerin çok bir hakkı yok. Normalde 32 de doğum iznine ayrılabilir ama bebeğim iki aylık olunca ise başlamam gerek. Doğum iznim o kadar. Tek bir buçuk ay daha fazla çocuğumla kalabilmek için 37 ye kadar çalışmayi deneyeceğim ki şimdi bile hareketleriniz istemsizce kisitlandi o zaman nasıl olur bilmiyorum. Yoksa bir hemşire ilarak anne ve bebek ten uyumu u ve emzirmenin her şeyden daha önemli olduğunu çok iyi biliyorum ☺️

Bende troid rahatsızlığı var ilaç kullanıyorum. O nedenle ilk hamileliğimde her ay baktırıyordum.bu hamileliğimde hamile kaldıktan sonra 1 kere bakıldı doktor bir daha istemedi ama ben geçen ay baktırdığımda ilaç dozunun fazla geldiğini gördüm endokrin doktoruna yazdım o da dozu düşürdü 1 ay sonra tekrar baktır dedi.çarşamba tekrar baktıracağım eğer normalse 2 ay sonra falan son kez baktırırm bi daha baktırmam muhtemelen
Merhaba geçmis olsun. Simdilik bana ilac falan vermediler. Sadece bir daha kontrol icin randevu verdiler. Hastane detaylarinda soylemistim ailemde tiroid hastasi oldugunu belki ondan takibe aldilar..
InsAllah birsey cikmaz ama olabiliyormus hamilelik doneminde onceden yoksa bile :(

Back
X