2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Doktorum amniosentez dışında hiç bir test güvenmiyormuş kesin sonuç istiyorsan amniosentez yap dedi o da çok maliyetli 7000 tl gibi bir şey dedi doktor. Kafam iyice karıştı siz hangi testi yapacaksınız ? Ve hangi şirketlerle görüştünüz benim bu konuda hiç bilgim yok 😔
Ben bütün şirketleri tek tek aradım fiyat aldım, karar veremiyordum sonra bir arkadaşımla konuşurken intergen’i önerdi, orda çalışan bir arkadaşı varmış ona güvenerek yaptırmış ben de sorup soruşturdum aklıma yattı, en uygun fiyatı da ordan almıştım zaten, geçen hafta fetal DNA için kan verdim sonucu bekliyorum. Bu laboratuvar Türkiye’de olduğu için güvenmeyenler de var ama burayı öneren doktor da yaptıran da çok.. siz içinize neresi sinerse orda yaptırın bence çünkü pahalı bir test, o kadar para verip akılda soru işareti kalması hoş olmaz 😊
Bu testi yaptırıp sorun olursa amniyosentez yaptırıyorlar genelde ve devlette amniyosentez ücretsiz sanırım. Benim doktorumun anlattığına göre şimdi Allah korusun fetal DNA sonucunda olumsuzluk varsa zaten bu bir tarama testi olarak geçtiği için, fetal DNA testinin sonucuna göre gebelik sonlandırılamıyormuş çünkü yasal sınır 10. hafta. Amniyosentez tanı testi olduğu için mutlaka amniyosentez yaptırıp netleştirip onun sonucuna göre sonlandırılabiliyormuş. Tabii burda aile ne olursa olsun gebeliği sonlandırmak istemez mi yoksa ister mi ona göre de karar vermek gerek sanırım. Zor durumlar, zor kararlar.. Allah evladıyla sınamasın kimseyi inşallah 🤲

Annem dedi ki sabah uyanıp aç karnına bişey yemeden kavrulmuş nohut satıyorlar ya ısırınca dağılıveren toz gibi onu yersek mide asidini o alıyormuş öyle olunca hem yanma hem mide bulantısı iyi gelirmiş benim bulantı yok ama yanmaya çok iyi geldi bir deneyin belki işe yarar
eşim gecen aradı bulamadı kavrulmuş nohut ya. ilaç kullanıyorum onun yerine çok iyi geliyor başka türlü mideye yemek girmiyordu bende .bana maden suyu çok iyi gelmişti mide yanmasına

İlk ayların bulantisindan sa son ayları tercih ediyorum öyle düşün yani oğlumda son aylar bulantım hafif te olsa geçtiği için çok rahattım göbek büyümüş el ayak şişmiş bel omuz agrimis hiç umrumda değildi valla
Benim daha ilk 🙈o yüzden son aylar ile ilgili hiç fikrim yok son aylar deyince tek düşündüğüm şey iğneyi göbekten yapamam koluma nasıl yapacağım korkusu 😅

eşim gecen aradı bulamadı kavrulmuş nohut ya. ilaç kullanıyorum onun yerine çok iyi geliyor başka türlü mideye yemek girmiyordu bende .bana maden suyu çok iyi gelmişti mide yanmasına
Zaten artık maden suyu, nohut bide yoğurt ara ara yiyorum bunlar baya rahatlatıyor gerçekten ama şükür en azından yansa da yemek yiyebiliyor insan dediğin gibi bulansa daha zor

Kızlar sürekli doktora gitmek istiyorum iyi mi diye🤦🏼‍♀️ Bebekte bi sıkıntı olursa vucüt sinyal veriyomu anlarmıyz yani allah korusun tabikide 🥺
Bende aynıydım doktora söyledim sen istediğin zaman gel haftada bir bile olabilir yeter ki stres yapma dedi.Bi de devlette doktorum sağolsun.her hafta gidip görüyorum daha uzun bekleyemiyorum 😊😊

Kızlar günaydın ❤️bugün muayene var ikili tarama testi yapacakmış bana dua edin lütfen. 2 hafta görmedim yavruma
Güzel haberler ile dön inşallah. Belki cinsiyeti de söyler. Benim ikili tarama 12+3 e denk geliyor. 2 hafta da bir ben de gidiyorum. Tüp bebek ilaçların bitti mi. Bana dr geldiğinde ilaçları bitirmeyi planlıyorum demişti.

Bende aynıydım doktora söyledim sen istediğin zaman gel haftada bir bile olabilir yeter ki stres yapma dedi.Bi de devlette doktorum sağolsun.her hafta gidip görüyorum daha uzun bekleyemiyorum 😊😊
Bende bu ay 2 defa gittim aynı anda hem özel hem devlete gidiyorum . Baktım bugün devlete randevu boş. Yine aldım. Deli gibi mi davranıyorum acaba diye kendimi sorguluyorum.

Bende bu ay 2 defa gittim aynı anda hem özel hem devlete gidiyorum . Baktım bugün devlete randevu boş. Yine aldım. Deli gibi mi davranıyorum acaba diye kendimi sorguluyorum.
Okudukça korkuyoruz sanırım. Sorularla boğdum sanırım dr u. Eşime ben yokken eve bi ultrason makinesi alın ancak öyle rahatlar demiş. 😄

Güzel haberler ile dön inşallah. Belki cinsiyeti de söyler. Benim ikili tarama 12+3 e denk geliyor. 2 hafta da bir ben de gidiyorum. Tüp bebek ilaçların bitti mi. Bana dr geldiğinde ilaçları bitirmeyi planlıyorum demişti.
Ben 2 hafta gitmedim bugün konuşacam kessin artık 🤣🤣

Okudukça korkuyoruz sanırım. Sorularla boğdum sanırım dr u. Eşime ben yokken eve bi ultrason makinesi alın ancak öyle rahatlar demiş. 😄
Sanırım okumamak gerek. Bi yandan da vicdan azabındayım belki ihtiyacı olan birinin randevusunu aldım diye. Yukarda yazmışlar bebeği kaybettim belirti yoktı karnımda falan diye nerden okudum akşamdan beri aklımda gideyim artık. Haftaya da özelde randevum var 😂

Benim daha ilk 🙈o yüzden son aylar ile ilgili hiç fikrim yok son aylar deyince tek düşündüğüm şey iğneyi göbekten yapamam koluma nasıl yapacağım korkusu 😅
Bacağından yaparsın canım endişe etme ben de hala göbekten yapıyorum kistler oluştu coraspin de kullandığım için morarmalar oluyor. Allah yardımcımız olsun

X