- 15 Ekim 2007
- 1.854
- 1.970
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #33.981
Valla şimdi asıl ben stres oldum o kadar takviye veriyorlar burda diye . D vit- demir- kullanıyor . Güneş açısından dolayı Türkiye de maalesef etkili olmuyor diyorlar .Hahaha cok iyiymisJaponya’dayim ben de. Burda d vitamini bile vermediler ben ozel olarak istedim “gerek yok bizim ulkemizde gunes var” dediler Kisin ortasinda el kadar bebeyi nasil gunese cikartacaksam. Ates dusurucu yazmazlar, serum fizyolojik bile onermezler. Burnu tikaninca napayim dedim yemek yiyosa ve uyuyosa hicbisi yapma bebek bu burnu tikanir dedi . Asiri dogalcilar her turlu disaridan takviyeye supheyle bakiyorlar. Ama yemekleri falan cok saglikli, okullarda beslenmeye cok dikkat ediyorlar. cocuklarin en saglikli oldugu ulkelerden biri. Insallah yanlis bir sey yapmiyolardir burayi okuyunca stres oluyorum bazen
Benim turkiye’den calpol getirmisligim varYurt dışında yaşayan arkadaşlara gönül ferahlığı diliyorum arkadaşlar belki de sizin doktorlar doğru olanı yapıyor hem tek bir doğru olamaz biz milletçe ilaç meraklısıyız
Bal bide yumurta sarisiverilmezKizlar verdim, dediginiz gibi, gayet severek yedi. Sifa olsun hepsine.
Bir arkadasimiz limonu sormustum ve doktorlar 1 yasindan once balik haric hepsini verebilirsiniz diyorlar zaten diye hatirlatmisti, ve mantikli geldi. Ben de artik her eeyden az az vericem valla. Limon da yaladi baligin yaninda :)
Her ülke kendi yaşam standardına göre yaşıyor takilmayin. Ülkemiz güneş bakımından zengin, yoldan kanda.d vit bakilsn çoğu kişi alt ya d alt sinirda. Kan desen Türkiye'de genelde düşük bence bizim yaşam seklimize görede önlemler aliniyorHahaha cok iyiymisJaponya’dayim ben de. Burda d vitamini bile vermediler ben ozel olarak istedim “gerek yok bizim ulkemizde gunes var” dediler Kisin ortasinda el kadar bebeyi nasil gunese cikartacaksam. Ates dusurucu yazmazlar, serum fizyolojik bile onermezler. Burnu tikaninca napayim dedim yemek yiyosa ve uyuyosa hicbisi yapma bebek bu burnu tikanir dedi . Asiri dogalcilar her turlu disaridan takviyeye supheyle bakiyorlar. Ama yemekleri falan cok saglikli, okullarda beslenmeye cok dikkat ediyorlar. Istatistiklerde cocuklarin en saglikli oldugu ulkelerden biri. Insallah yanlis bir sey yapmiyolardir burayi okuyunca stres oluyorum bazen
Japonlar gunese semsiyeyle cikiyor nasil d vitamini aliyolar anlamadimHer ülke kendi yaşam standardına göre yaşıyor takilmayin. Ülkemiz güneş bakımından zengin, yoldan kanda.d vit bakilsn çoğu kişi alt ya d alt sinirda. Kan desen Türkiye'de genelde düşük bence bizim yaşam seklimize görede önlemler aliniyor
Eminim.orada gozlemlemislerdir ona göre davranıyorlardir. Yalniz burun acma heryerde vardır acaba ne düşünüyorlar
Valla yemeyen cocukta zorKızlar selam
Ek gıdaya geçtiğimizden beri bizim mama+anne sütü alma sayımız çok azaldı
Sizlerde durum nasıl
Beyefendi ek gıdayı mama ve anne sütüne tercih ediyor
Halbuki doktor 1 yaşına kadar ana öğünümü anne sütü ya da mama demişti
Ama zorla içiriyorum resmen
Sizde durumlar nasıl kızlar
Ya ek gıdayı seviyor yiyor ama anne sütü ve mamayı istemiyor artıkValla yemeyen cocukta zornapacaz bu bebisleri bilmem doktor sorun yok diyorsa yoktur takilma
Ömrümüz peşlerinde hadi ye annecm diyerek geçecek işteValla yemeyen cocukta zornapacaz bu bebisleri bilmem doktor sorun yok diyorsa yoktur takilma
Siz yine verin insallah alir eşek ya sevmis ek gıdayı, benimkide yememek icin agizini yanlışlikla açmak acarim diye kilitliyor öyle oturuyorYa ek gıdayı seviyor yiyor ama anne sütü ve mamayı istemiyor artık
Beyazıdır o ben onu da veriyorum arada. Sadece bal vermiyorumBal bide yumurta sarisiverilmez
Biz de öyleyiz ek gıdayı önce ve iyi yerse emmiyor , emerse peşine genelde ek gıda istemiyor . Sağlık otoriteleri 6-9 ay %80-90 ana öğün süt olmalı dediği için ben önceliği emzirmeye veriyorum sonra doymadıysa ek gıda veriyorum bazen yiyor bazen istemiyor bir standardımız yokYa ek gıdayı seviyor yiyor ama anne sütü ve mamayı istemiyor artık
Canim yumurta beyazi demek istedin sanirim. Zira sarisini hep beriyoruz. Beyazi icin de gorusler itilafli, kimi doktor ver diyor kimisi verme. Ben ara ara veriyorum beyazini da.Bal bide yumurta sarisiverilmez
Evet. Artik beyazi veriliyor.ilk ogkumsa verilmiyordu.simdi sadece bal verilmiyorBeyazıdır o ben onu da veriyorum arada. Sadece bal vermiyorum
Canim bence gardolaps ya da dolaptan bak. Ben geçen baktim 750 kullanılmamış bulmuştum. Bu tür seyler icin oraya baksan iyi olurKizlar uygun fiyatli olmak zorunda diil ama olsa iyi olur :) onceligim
Kullanisli, saglam, guvenli, pratik kaldirildiginda cok
Yer kaplamiycak bir oyun citi. Salona koyarim buyuk olasilikla ama salonum da oyle aman aman buyuk diil. Onerisi olanlar kullananlar paylasirsa benimle de cok sevinirim.
Evet doktora gittik malesef biraz bogazı kızarmıs viraldir 3 gün takip edelim hemen antibiyotik başlamayalım dedi. Ama ateşi hiç düşmüyor. 4 saat aralıklarla veriyorum en düşük 37.5 oldu. En yüksek de 39 u gördükÜzgünüm ama diş ateş yapmaz diye açıklama yapmayan doktor kalmadı terlemiş üşümüş olabilir inş viral değildir gözlemleyin 38 de şurup veriyorum ben
Geçmiş olsun. 3 gün sonra yine aynı ise kan a bakıyor enfeksiyon varsa antibiyotik başlatıyorlar. Cocuk ateşli olunca anne daha çok yıpranıyor Allah kolaylık versinEvet doktora gittik malesef biraz bogazı kızarmıs viraldir 3 gün takip edelim hemen antibiyotik başlamayalım dedi. Ama ateşi hiç düşmüyor. 4 saat aralıklarla veriyorum en düşük 37.5 oldu. En yüksek de 39 u gördük