2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    226
Canimm uzuntunu, pismanligini, kendine olan kizginligini bitun duygularini derinden hissettim. Senin bir kabahatin yok. Allah muhafaza cok daha kotu bir deneyim olmamasi adina bir ders olmus diyelim. Rabbim korusun hepimizin evlatlarini..
Boyle bir sey yasamadim, kimse de yasamasin, senin de yasadigin en kotu tecrube evladinla bu olsun umarim..
korkun bir sure daha surecektir muhtemelen ama bazen biraz korku hepimize iyi gelir, dikkatli olmamiz adina.
Bizimle paylastigin icin tesekkur ederim, ben de sahsen kendi adima ders aldim zira koltukta filan yatiyorum gunduzleri ben, yanina kirlent koyuyorum guya ama ne kadar korur diye dusundum bi an.

Cok gecmis olsun tekrar. Bebeginin iyi olmasina da sevindim.. sen de iyi ol
 
Bilemiyorum ki canim bizim doktor zayif bebe seviyor demekki :))
İsin sakasi tabi ama soylediklerine katiliyorum kesinlikle. Hayir bir de oyle cidden sisko bir kiz olsa bebegim tamam diycem..
Canim mamayi azaltmak icin gayret ediyorum ama mesela aksam sut sagdim gelen sut 30 cc bile diildi. Uzuluyorum insallah artar ama su an memeyi sadece ilac niyetine veriyorum gibi. Her firsatta veriyorim ama artmiyor iste bir turlu ben de o nedenle mamayi azaltmamaya karar verdim.
 
Annesi en iyisini bilir :) annem kilosu çok mu deme alabildiği kadar alsın, merak etme bi kaç ay sonra emekleyip koşturmaca başlayınca kilo verecek diyor. Hatta şimdiden hareketlendi el ayak :) süt hiç gelmese bile sadece mama ile büyüyen sağlıklı çok bebek var. Buna şükür :)
 
Geçmiş olsun . şükür bişey olmamış siz olması gerektiği gibi doktora götürmüşsunuz . Düşme şiddetini bilemezsiniz. Allah bütün çocuklarımızı korusun kollasin
 
Kızlar birşey soracağım. Bebeklerinizin kafa kontrolü tam mi? Benim ki 3 buçuk aylık şuan ,kucağımda dik pozisyondayken kafayı tutuyor ,sağa sola çevirip bakıyor vs ama bazen sallanıyor kafası hani zorlaniyor arada tutmakta ,tam hakimiyet yok gibi , normal mi ki ? Karın üstü koyduğum zaman da kaldırıyor kafasını .
 
Benim bebiste dediğiniz gibi yapıyor. 3aylik kafasını doğumdan itibaren tutuyor
Tabi o zamanlar böyle değildi. Ama şimdi tam tutuyor arada sallanıyor denge sağlamaya çalışır gibi bende pazartesi 3aylik kontrolünde soracaktım . Doğduğunda tutuyordu bu zamana kadar tam olması gerekiyor mu diye.
 
Doktor muayenesinde , bebek sırtüstü yatarken kollarından tutup hafifçe oturur pozisyona getirdiğinde kafa geriye düşüyorsa tam tutamıyor demek oluyor. Biz 2. Ay kontrolünde tutamadık , doktorumuzun dediği günde toplamda 45 dk yüzüstü yatır , başını kaldırmaya çalıştıkça boyun kasları güçlensin diye. Siz de evde deneyip görebilirsiniz tutup tutmadığını . Youtube da videolar da var.
 
Peki normalde tutuyor gibi görüyoruz ya bunu yapamıyorsa tutamıyor mu oluyor
 
Peki normalde tutuyor gibi görüyoruz ya bunu yapamıyorsa tutamıyor mu oluyor
Mutlaka tutuyorlar dik pozisyondayken , veya yüsüstü yatarken kaldırıyorlar benim oğluş da bunları yapıyor ancak tüm bunlar bir gelişim süreci tabi , bahsettiğim muayenede baş geriye düşmüyorsa artık tamamen kontrollü bir şekilde tutabildiğini gösteriyor.
 
Bunu ayırt etmek cok zor cunku normalde de kusuyor birden uyuyakaliyor. Neyseki canlı ve oyun oynuyor hareket ediyor bir sıkıntı olsa hareketleri de kisitlanir diye düşünüyorum.
 
Çok teşekkür ederim . Dertlesmek paylaşmak istedim hem icimdeki suçluluk azalır belki hem de sizlere de bir faydasi olur diye. Yazdiklarin iyi geldi kimse evladinin kilina zarar gelsin istemez. Onlar Allahin bize emaneti. Hep dua ediyorum kotuluklerden korusun Allah diye. Amin. Bu ilk ve son olay olsun insallah beterinden korusun. Yegenim de yataktan dusmustu yanina yastik koymamiza ragmen yastigi da asiyorlar. En guvenli yer her zaman besik canim. Ama bazen mecbur kaliyoruz başka yerde yatırmaya. En iyisi hep göz önünde olmaları sanırım.
 
Canım ben de yanıtlamaya çalışayım.
1- 4 saati gecirmemeye çalışıyorum ama bir kez 5 saat 1 kez 6 saati buldu. Neyseki sorun olmadi. Bu daha cok bebegin en son ne kadar iyi beslendigine bagli oluyor. Ne kadar iyi emerse o kadar uzun uyuyor. Az emerse hemen uyaniyor. Uyanacagi zamani cok iyi biliyor. Ac hissedince uyanip ses cikariyor duymazsam agliyor beni uyandiriyor. Bu genelde 4 saatte bir oluyor. Ilk zamanlar 2 saatte birdi şu an bu süre 4 saate uzadı.
2 ve 3 u geçiyorum çünkü bu ürünleri henüz kullanmadım.
4.soruyu anlayamadım.
5- benimki de henüz bir şey tutamıyor sadece parmağımı ve tshirtumu tutabiliyor.
6- hava soğuk üşütür diye hafta 1 yıkıyorum. Ama zamanla hafta da 2 yazın ise gün aşırı çok sıcaklarda ise hergun yıkamayı düşünüyorum. Klima kullanacağım dönem hergun yıkamam sanırım yine en fazla gün aşırı olur.
7- hiç duymadım ama sayende araştırıcam merak ettim.
 
Sorunca bnada yaz canım olur mu? Birde hastaydı burnu tikaniyor arada acaba ememiyor mu diyorum herşeyi düşünüyorum. Dolan göğsüm yumuşacık oldu benim akma olmuyordu ama.
Benim de tas gibi dolu dolu idi ve birini emerken digerinden sut akardi. Su an yumuşacık oldular ben de süt gelmiyor mu diye endişelendim. Hatta ağzından çıkarıp kontrol ettim süt geliyor mu diye ama geliyor. Çok emmeye başladı bazen 45 dk yi buluyor o nedenle mi diye dusunmeye basladim. Ilk zamanlara gore cok emiyor o nedenle normal diye düşünüyorum göğüslerin yumuşak olması. Yetmezse diye acaba mama takviyesi yapmalı mi bunu danışıcam doktora..
 
Şimdi denedim bende düşmüyor bas ama başta kalkmak istemedi teşekkür ederim bilgi icin
 
reynax M Muallimee571 V vicril17 Ha-ri

Kızlar pazartesiye kadar bekleyemedim dün akşam doktora götürdüm özel çocuk sağlığı merkezine. Doktor döküntü olmuş vücudunda dedi ateş, huysuzluk ve büyük tuvaletinde sümüksü kırmızı şeyler yoksa korkma sadece süt ve süt ürünleri yeme bakalım salı günü tekrar gel dedi hepinize fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
 
Harimm nasıl gidiyor annelik
 
Biliyo musun ben sadece mama ile buyumusum.
Ek Gida doneminde de her seyden yemisim. Annem bebekken hic doktora hastabeye tasimadik seni der. Bebekligimde de cocuklugumda da hep saglikli yuksek bagisikli olmusum. İnsallah evladim da oyle olur. Gerci benimki ilac niyetine de olsa aliyor biraz. Bakalim.. kilo konusuna takiliyorum ama doktorun dedigini duyan kocam, sen cok yediriyosun demeye basladi. Beni bana birakin diye ciglik aticam evde yakindir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…