2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    226
Kızlar bikac gündür göğüslerime süt inmiyor sanki o sızı ve dolgunluk hissi yok. Yumuşak göğüslerim sıkıyorum biraz çıkıyor ama. Acaba sütüm mu azalıyor. Bebekte az emip bırakıyor gibi yapıyor sunduruyor falan ama oyun değil oyun yaptığında gülüyordu.
 
Ben de ara ara fark ediyorum eskisi gibi sızlamadığını ama yutkunma sayısı sıklaşınca anlıyorum indiğini.benimkiler de aşırı yumuşak sanki her öğün farklı oluyor bazen hızlıca bitiriyor sonra göğsüme sokmaya çalışıyor kafasını bazen ağzında geveliyor sen çişli bez kontrolü yap süt dediğin Bi anda bitmez hiç merak etme.kızım memeyi bıraktığında bile aylarca sıktım hep gelmişti.
 
Kaka ve çiş var ama kaka da nasıl desem böyle içinde pelte lor gibi kalıntılar var o ne anlam ki. Eski cıvık görüntü yok.
 
Bizimki de uyku bastırınca kucakta gezdiriyor kendini .sensörlü diyorum ben koltuğa değdiğim an anlıyo ama kucakta gezdirmek çok yorucu .sling le gezdiriyorum bazen daha hızlı uyuyo
Kesinlikle sensör var. Sling de durmadı benimki hemen bagırıyo. Kanguruda gezdiriyorum biraz durup uyuyo ama cıkartırken uyanıyo çıkartmıyorum ben de.
 
Kizlar bazi sorularim var;
1- bebislerinizi aksamlari sayet uyanmazsa kac saatte bir uyandiriyorsunuz beslemek icin?
2- babybjorn kanguru almistik ancak hala kullanmadik. Bir defasinda koydum sanki bebek oturuyor gibiydi cikardim guvenemedim. Bu konuda yorumlariniz neler olur?
3- sling ya da kanguru kullanmanin evde avantajlari neler oluyor sizlere? Sling kullanmak kolay ve huvenli mi? Vok imreniyorum o slingli goruntuye ama her seyi aldim sanki fakat o slingi bi almadim.
4- mesela benim minik saat 7’de uyudu bugun biraz kaydi uykusu, ve hala uyanmadi. 6.30’ta beslenmisti. Sizce besleyip aynen uykuya devam mi etse, yoksa uyandirip bi saat uyanik tutup snra ki uyandirsam?
Normalde en son saat 9 gibi uzun uykuya baslardi. Gece 1-1.30 gibi altini degistirip beslerdim ve mamasini yiyip yine uykuya devam eder. Ama bugun tereddutte kaldim.
5- benim bebeis hala sacim ve tisortum haricinde bir sey tutmuyor, normal mi :)
6- kac gunde bir yikiyorsunuz?
7-kiz bebeklerinizde ya da cevrenizdeki kiz bebeklerde labial fuzyon duydunuz mu ?

Mevzuya konunolan minigim 2 ay 23 gunluk.
 
Biliyor musun kuzu benimki hicbir zaman sert ve dolu dolu olmadi. Sut oldugunda bile gerci cook olmadi sutum hic, hep yumusakti :/ ama duydugum kadariyla bazi kadinlarin yumusak dahi olsa sutleri bol olabiliyormus. Bence sutun bol idiyse oyle hemen azalip bitmez. Yediklerin, stres, uyku duzeni gibi seyleri bi gozden gecir. En onemlisi kafana takma sakin.
 
Dun doktora gittik orda bir yazi okudum bebek buyudilce ilk 4 dakkada bosaltiyormus yaziyordu
 
Ben uyanmazsa uyandirmiyorum kendi uyku duzenini olusturuyor diye biliyorum 8 9 gibi uyursa sıkıntı yok ama omcesinde uyursa gece cok uyaniyor.
Kanguruya gelirse baby hope kini aldim cok avantasini gördüm evimin isini yapıyorum disari cikincada rahat ediyor hemen uyuyor oturur gibi oldugunu soylemissin acikcasi 40 indan sonra kullanilir yazdigini gore sorun olmaz sadece popusu disari cikiyor tam oturu gibi olmuyor kicakta tuttuğum gibi duruyor. Sling ilk 3 ay bence kullanilir diger turlu kullanilmaz gibi.
Son olarak da ben elimden geldigince gece cok dolu olmazsa degistirmiyorim altini cocuk doktorlari gece altini degistirmeye alisirsa daha cok yapar altina ve gece gunduzu tam anlamaz diyor bende fark ettim artik geceleri sık degistirmeyince yapmiyor cisini. Kizimdada boyle yapardim gece cok yapmazdi tuvalet egitimi verdigimdede avantajini gordum gece tuvalete gitmezdi nadir gotururdum oyle gece egitimini verdim. Ama şunu da soyliyim her cocuk farklidir sen ne yaparsan yap kendine gore hareket eder.
 
Anlıyorum seni ben demsitim diyet yapıyordum aunen böyle oldu şimdi bıraktım.cocuk bide saat başı kalkıyor ağlıyordu yalaniyordu. Tatli filan ye
 
Ben aksam 8.30da uyutursam kaldırmıyorum ama 7de uyursa uyandırırim.9da 10da uyur. Ben neko aldim ama sevmedi ara ara deniyorum. Benim uyandırma sebebim 5 -6saat uyuyor bi kere 6 da filan uyursa gece 2saaate bir kalkıyor.
Gün aşırı yıkıyoruz.
 
1) 4 saati geçmiyorum
2)kanguruyu 1 kere avm de kullandım rahattı ana hep uyudu. Uyanınca içinden çıkarıp emzirme zor oldu. O yüzden kaldırdım.
3)sling ve kanguru ikisini de kullanamayacağımı anladım
4) 7 de uyuduysa ben olsam devam ettirirdim. 7 e doğru uyumak istediğinde bir şekilde 8 8.30 a kadar oyalıyorum. Normalde 22.00nde yatardı. Bazen erkene çekiyorsa izin veriyorum. Çünkü gündüz az uyumuş oluyor
5) çıngırağı 30 sn kadar tutuyoruz biz sol el ile. İstemsizce yapıyor. Ama emerken tişört ü tutuyor. Normal bence. 5. Ayda gelişim görmezsek korkarım
6)haftada bir (hava soğuk)
7)bilgim yok :)
 

Gece 22:30-00:00 arası bir saatte uyuyor henüz sabitleyemedik maalesef saati o saatte güzel emip uyursa sabah 05:30-06:30 arası kalkıyor o kalkmadan ben uyandırmıyorum ve doktorum bana çocuklar uyurken büyük tuvaletlerini yapmazlar demişti gece altını açmıyorum o yüzden.

Kanguru konusunda yorum yapamayacağım hiç tecrübem yok ben evin içerisinde pusete koyuyorum bebeğimi nereye gitsem onunla beraber yanımda taşıyorum.

Bebek 3. Ay itibari ile bilinçli tutma yetisi kazanıyor diye biliyorum o yüzden eline minik oyuncaklar veya çıngıraklar verip tutmasını sağlıyorum öğrensin diye.

2 günde 1 yıkıyorum ama bazen evde 23 aylık bir miniğim de olduğu için fırsat bulamayıp 3-4 günde 1 yıkadığım da oluyor.

Bu arada benimde bebeğim kız ama son maddede bahsettiğiniz şeyi hiç duymadım.
 
Çok soru var bazılarına yazayım ben uyku ve meme düzenine hiç karışmıyorum henüz ne zaman isterse uyuyo emiyo.bazen acıkmayla uyku huysuzluğunu karıştırdığım oluyo kanguru için satış elemanı da dahil herkesten en az 3 ay duydum yani oturmasını bekle dediler.sling kullanıyorum ama o takılıyken çok da bişey yapamıyorum sadece taşıması biraz daha kolay oluyo .uyuturken falan daha rahat geliyo.çarşıda da kıllandım bi iki kere .slingi hazır almadım ama penye kumaş alıp basit diktirdim kısa süre kullancam diye .ben haftada bir yıkıyorum evler klimayla ısındığı için hasta olsun istemiyorum yaza doğru artırırım diye düşünüyorum.
 
Canım diyet falan yapıyo musun ya da aç kalıyo musun.bende diyet yapcam diye tatlıyı çok azalttım .normalde hep şiş olan göğüslerim yumuşadı ama bakıyorum ağzında sütte var aç olsa ağlar bırakmaz heralde .memeden ayrılmıyor ondan mı diyorum bende bilemedim
 
Normal kanguruya koymadım daha ya erken diye .başta bizimkide bi çırpınıyo pış pışla salladıkça alışıyor
Yenidoğan aparatıyla kullanıyorum en azından bir süre ellerim bosta oluyor rahat ediyorum
Uyku düzenine karısmıyorum kendi uyanmazsa uyandırmıyorum.

Solomom baby var bende yenidoğan aparatıyla 15 gündür falan kullanıyorum artık alıstı o da rahatca geziyoruz evde minik işlerimi hallediyorum en azından. Sling sevmiyor benimki aglıyo.

Gece kaka yapmazsa ya da cok dolu hissetmezsem altını acmıyorum. Bazen emerken kaka yapıyor benimki.

Tutma mevzusu bazen istemsiz oyun halısındaki oyuncakları tutuyo bir süre. Benim de oramı buramı tutuyo tabi de istemsiz hala farkında değil.
 
Sutum bol değildi ama yetiyordu hani öyle atlet ıslatacak kadar falan değildi yani ama sürekli emziriyorum . Gece ytirirken mama veriyorum 2 ölçek o kadar. Bu ara dediğin gibi sıvı tüketimim az galiba ondan yada başka bişey sebep oldu.
 
Anlıyorum seni ben demsitim diyet yapıyordum aunen böyle oldu şimdi bıraktım.cocuk bide saat başı kalkıyor ağlıyordu yalaniyordu. Tatli filan ye
Gece sık uyanmaya başladı zaten. Yiyorum da ihmal ettim çok bu ara kndimi iki çocukla yetişemiyorum biseye kendimi unuttum. Lactamil e başladım bakalım süt artırma değilde kalitesini artiriyormus
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…