Bayildim! Cidden cok guzel detayli ve muthis akici yazilmis. Daha da uzun olsa okurdum
Evladini anali babali saglikla buyutesin insallah
Hayirli ugurlu olsun
Her iki dogum turunu deneyimlemis biri oldugun icin sanirim daha rahat cevaplayabilirsin diye sormak istedigim bir soru var.
Ben basindan beri olabiliyorsa vajinal denemek istiyorum, ama olmazsa da elbette sezeryan karsiti diilim dedim. Vajinal dogum istememin en buyu nedeni, dogum sonrasi, yarim saat-1 saat icinde, annenin hemen ayaklaniyor olusunu duydum heP, sezeryandaki gibi birinin yardimina ihtiyac yok deniyordu, sezeryanda dikisler sikintili hem daha gec iyilesiyor hem de bir omur kendilerini hep hatirlatiyor deniyordu vs vs. Yani aslinda ben, okay dogada memeliler boyle doguruyor ben de dogururum’dan ziyade, dogum sonrasi konfor icin istiyorum vajinali. Ancak dun gece oyle seyler okudum ki..
Vajinal dogum sonrasi atilan dikislerin dusmesi 10-15 gun iyilesmesi 1 ay, o bolgenin tamamen duzelmesinin ise neredeyse 1 yila yakin surebiliceini ogrendim ve sasirdim. İki uc ay hatta daha uzun sure sonrasinda bile cinsel iliski esnasinda aci cekenler varmis dikis yerlerinden dolayi, yine okudum uzuldum.
Elbette hem sezeryan hem de vajinal dogum icin gecerli olan bir sey varsa herkesin bunyesi farkli, kader kismet de onemli bir etmen ama yine de sormak istiyorum, mesela su an dikislerin ne durumda tam olarak? Ne diyor doktor ongoru olarak?
Sezeryan sonrasi ve vajinal dogum sonrasi sureci biraz mukayese edebilir misin?