Evet kızlar sıra benim hikayemde
2 Ocak pazartesi 39+1 de 9.45'te oğlum doğdu 3335 gr minik paşam
benim ilkim sezaryen olduğu için planlı sezaryendi ama planlı daha zormuş daha önce de yazmıştım burda yazılan bazı şeylerden korkularım arttı spinalde uyuşmazsam hissedersem korkusu beni yıprattı ama iki doğumumda da spinal iğnesi sinek ısırığı gibiydi (damar yolu açmak daha acılı valla) anında yatıyorsun zaten uyuşuyor hemen hatta psikolojik olarak uyuşmadım galiba dedim anestezi uzmanı ayağını kaldır dedi kaldıramadım birazdan daha da agirlasacak dedi ve öyle oldu. Zaten orda işlem yaptıkları, karnına bastirdiklari, cekistirmeler hissediliyor ama tabii ki acı hissedilmiyor.
İlk sezaryenime göre ikincisi daha ağır geçti aynı yerden açıldığı için mi yoksa ilk doktorumun eli hafif olduğundan mı bilmiyorum bunda kalkislarim zor oldu yine de 2. Gün yardım istemedim direndim ve zor olsa da tek kalkmak istedim kendimi birakirsam yardima alisirsam gevserdim belki. Bir de gaz sancısı yaşadım ilk defa omuzlarima vurdu hastanede ama yürümeden iyilesmeyecegimi bildiğim için aglasam da yürüdüm o zaman daha kolay atlatiliyor. Ilk sezaryenim çok rahat geçmişti bunu herkese söyleyerek kendime nazar etmiş de olabilirim zira annem oyle diyor
yine de geçti gitti çok şükür
Şunu unutmayın bu yavrular için 4-5 günlük acı katlanılmaz mı? Eninde sonunda geçiyor geçmeyecek sanıyorsun ama 3.gunden sonra hafifliyor. Ne kadar çok yürürseniz o kadar çabuk iyileşirsiniz ve gaz da o şekilde çıkıyor.
Şu an tek sorunumuz oğlumun sarılığı
kızımda da yaşadığım için tecrubeliyim 5.gün kontrolünde 13.4 çıkmıştı şimdilik bol bol emziriyorum aymasa da zorluyorum yarım saat uğraştığım oldu ama pes etmeden emzirdim bu da geçecek biliyorum
Hepinize kolay doğumlar diliyorum merak ettikleriniz olursa cevaplarım