• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Bunun disinda 2 yas krizleri dorukta ama. Ha-ri Ha-ri seninki emzigi kendiliginden birakmis ne guzel benim icin emzik biraktirmak da hayal su an :) Uykusu 18 aylik olana kadar inanilmaz duzenliydi, kendi odasinda tek basina uyurdu artik ya babasiyla ya benle yatiyor. Geceleri kalkiyor bazen sabahin besinde kalkip gune baslamaya karar veriyor. En buyuk hayalkirikligim bu valla mis gibi uyuyan cocuguma nazar degdi :D Bu surecte sunu anladim ki cocugum soyle boyle demiyeceksin bir gunde degisiyolar ne oldugunu sasiriyosun haha

Ben de bir sey soracagim size ya benim oglanin kitap okurken negatif herhangi bir duruma hic tahammulu yok. Diyelim bir cocuk oyuncagini dusurmus agliyor basliyor bizimki de aglamaya. Hatta aglamasina bile gerek yok kitapta biraz mutsuz sikilmis yuz ifadesi olan birini gorsun surekli agliyo agliyo diyo bana, annecim aglamiyor desem de yok morali bozuluyo bi kere :D Ya da ofkeli birini gorse hemen o sayfayi geciyor. Yani dogdugundan beri her duygusunu kabul ettik niye boyle oldu bilmiyorum :) Normal midir sizce bu yoksa fazla mi hassas bu cocuk?

Benim oglum 21 aylik krese basladi yazmistim galiba daha once. Bu sebeple bircok seyin dengeli ilerledigini dusunuyorum. Kresten once hic sosyal degildi, simdi cocuklarin yanina kendisi gidiyor. Kalabaliklarda urkmuyor, yeni girdigi ortama hizlica uyum sagliyor. Hareket konusunda benim oglum da temkinli olmaya yatkin gibiydi o yuzden ben hic koruyucu davranmadim. Kendini ciddi tehlikeye sokmadigi surece her seyi kendi yapmasina izin veriyorum. Eve denge tahtasi aldim onu farkli sekillerde kullaniyor cok hosuna gidiyor. Basta korkuyordu ben yavas yavas cesaretlendirdim. Evde yeriniz varsa tirmanma ucgeni gibi seyler alabilirsiniz. Yapa yapa kendilerine guveni gelecektir.

Yalniz su da var su an buyudukleri icin korkulari artmaya basladi, yapacaklarinin sonucunu biraz daha ongorebilir oldular. Oglum 18-19 aylikken cok daha cesurdu parklarda simdi buyuk kaydirak gorurse bir duraksiyor mesela hemen beni cagiriyor. Boyle olmalari iyi bir sey aslinda, tehlike algilari oldugunu gosterir. Biz onlara yapmaktan cekindikleri seyi aslinda yapabileceklerini gostererek destek olabiliriz, ben oyle yapmaya calisiyorum. Tabi zorlayip urkutmeden.
Benimki hiçbir zaman yapmadı yani aşırı temkinli trampoline her yerine bakar beş dk öyle çıkar. Denge tahtası alabilirim tırmanma üçgeni var oyun grubunda önünden geçmiyor . Kreşe de vermeyi düşünmüyorum bakalım zaten destek almaya başladık. Dediğiniz doğru kreşe gitse uyum sağlayabilir ama şu da var bi arkadaşımın oğlu da bu şekildeydi kreşte mesela merdivenden hoplamıyor veya basit hareketleri yapmak istemiyor diye öğretmeni yine ergoterapiste yönlendirdi. Sizin çpcuk sadece temkinli olabilir yani benimkinde bi korku var çocukta

Ben de bir sey soracagim size ya benim oglanin kitap okurken negatif herhangi bir duruma hic tahammulu yok. Diyelim bir cocuk oyuncagini dusurmus agliyor basliyor bizimki de aglamaya. Hatta aglamasina bile gerek yok kitapta biraz mutsuz sikilmis yuz ifadesi olan birini gorsun surekli agliyo agliyo diyo bana, annecim aglamiyor desem de yok morali bozuluyo bi kere :KK70: Ya da ofkeli birini gorse hemen o sayfayi geciyor. Yani dogdugundan beri her duygusunu kabul ettik niye boyle oldu bilmiyorum :) Normal midir sizce bu yoksa fazla mi hassas bu cocuk?
Bizimki de biri ağlarsa tahammülü yok gidiyor itiyor veya uzaklaşıyor . Biraz daha geçmiş aylarda o da ağlardı. Ama şu an öyle bir şey gözlemlemiyorum. Hepsinin bi huyu bar işte .

Ben oyun grubu park geziyorum sürekli arkadaşlarımın yaşıt çocuğu biri denk gelir yani bunu fazla çocuk göstermekle pek ilgisi yok o konuda rahat ol. 10 çocuklu aktivite var bizimki belki bir çocukla etkileşime anca giriyor . O yüzden Artık biraz rahat bıraktım.Maşallah senin kıza da bizimkiler küçükken çok çığırtkandı büyüyünce halimize üzülüp uslu duruyor da olabilirler 😂
Arkadaşlarım da sen daha ne istiyorsun diyor ama öyle olmuyor işte 🤣

Bunun disinda 2 yas krizleri dorukta ama. Ha-ri Ha-ri seninki emzigi kendiliginden birakmis ne guzel benim icin emzik biraktirmak da hayal su an :) Uykusu 18 aylik olana kadar inanilmaz duzenliydi, kendi odasinda tek basina uyurdu artik ya babasiyla ya benle yatiyor. Geceleri kalkiyor bazen sabahin besinde kalkip gune baslamaya karar veriyor. En buyuk hayalkirikligim bu valla mis gibi uyuyan cocuguma nazar degdi :D Bu surecte sunu anladim ki cocugum soyle boyle demiyeceksin bir gunde degisiyolar ne oldugunu sasiriyosun haha
Cidden nasıl bıraktı biz de anlamadık gündüz aşırı sık emmezdi ama yine de emerdi yani bir anda parça parça bıraktı şimdi ortalıkta üstelik kaldırmadım da hiç ağzına almıyor bebeklerin oyuncağı gibi onları uyuturken onlara veriyor ağızlarına tutuyor 🙈

Ha ri ben de aynısı mesela bi oyuncakla oynuyoruz oyuncağı kaldırıyorum by by bununla işimiz bitti diyorum . Kafasına yerleşsin diye şu an giden herkes ve her şeye by diyor 😂 benimki de sadece öğle ve akşam uykusuna geçerken emiyor . İnan benimde gözüme büyüyor . Bi dahaki hafta başlayacagım. Elbet ağlayacaklar . Ama en büyük korkum şu an akşam 9 sabah 8 kesintisiz uyuyor. Ya bozulursa düzeni
Ayyyy maşallah hayal kuruyorum. Gece hala 4 5 kere uyanıyor. Rüya görüyor. Mesela alkış çalıp gülüp geri uyuduğu oluyor. Coğu zaman anne baba sesleniyor. Kucağa alıp 2 3 dk pış pış geri yatırıyoruz. Ama hala kesintisiz uyku yok.

Arkadaşlar aslında benim bi dert denmeyecek bi derdim var benim oğlan hiç yaramaz değil haylaz değil ne bileyim. Parkta öyle kaydırak sevmez . Çok temkinli yeni gördüğü her şeyi iyice kontrol eder öyle eline alır. Kitap okuyor gibi bütün gün nasıl anlatsam masa başı etkinlik seviyor kendi kendine oyun kurar oynar . Ama şöyle bi takla atayım başımı belaya sokayım demez
2 yaş krizi de mı yok. İnat etmiyor mu. Hurmanın çekirdeğini çıkardım diye 20 dk ağlayan bi kızım var. Koltuklarım tepesinde oynar düşer yine aynı. Ulaşamadığı yere birşey taşır tırmanır. Kapıları kitliyorum çünkü merdivende yakalıyorum. Balkonda tırmanıyor diye koruma ağ gerdirdim. Tırmanıp pencere açıyor diye pencerelere kilit yaptırdık. Çekmeceler hep boş çünkü kilitleri söküyor. Ama kitabı da çok sever. Okuyor gibi anlatmaya çalışır.Oyuncak oynamaz, kalem vereyim eline tüm duvarları çizer. Kendi kendine oyun kurması çok iyi. Benim kız sadece kaka yapacağı zaman yalnız kalmayı tercih eder😅 kendi kendine oynadığı zaman kesin birşey yapıyordur diye bakarım. Kremi almiş etrafa sürüyor yakalarım. Yazarken yoruldum.

2 yaş krizi de mı yok. İnat etmiyor mu. Hurmanın çekirdeğini çıkardım diye 20 dk ağlayan bi kızım var. Koltuklarım tepesinde oynar düşer yine aynı. Ulaşamadığı yere birşey taşır tırmanır. Kapıları kitliyorum çünkü merdivende yakalıyorum. Balkonda tırmanıyor diye koruma ağ gerdirdim. Tırmanıp pencere açıyor diye pencerelere kilit yaptırdık. Çekmeceler hep boş çünkü kilitleri söküyor. Ama kitabı da çok sever. Okuyor gibi anlatmaya çalışır.Oyuncak oynamaz, kalem vereyim eline tüm duvarları çizer. Kendi kendine oyun kurması çok iyi. Benim kız sadece kaka yapacağı zaman yalnız kalmayı tercih eder😅 kendi kendine oynadığı zaman kesin birşey yapıyordur diye bakarım. Kremi almiş etrafa sürüyor yakalarım. Yazarken yoruldum.
Okurken kalbim tekledi🤣🤣

Evet diğer çocuklarda beraber oyun kurmuyor zaten , ama mesela benimki biraz daha uzakta oynuyor . Tercih etmediği için oynamasın sorun yok. Ama korkuyorsa çözmek istedim en baştan tabi bizimde hatamız olmuştur. 35 yaşında doğurunca buldumcuk olduk 😂 bu hafta 2. Seansa gideceğim bana söylediklerini yazarım sanada. Geç yürümesi de kas gücü olabilir belkide bazı çocukların zayıf olabiliyor . Bu sebeple bazı konularda ileri gidiyorlar . Mesela 10 amkadar sayıyor bilmiyorum belki sizinkilerde öyledir ama renklerin hepsi zaten . Dikkat keçe sticker kitapları gözü kapalı yapar . Bunları iyi yapmasının sebebi de uyaran arayışı fazla dedi. İşte harekette kendini kısıtlayınca bu yönde gelişmiş 😂 ama ergotrapist dengeli gitmeli bu da çocuğu yorar dedi.
1,2,3,10 diye sayar. Arası yok. Sticker lar sandalye arkasına yapıştırır. Mesela kuş 🐦 yapıştırır, uçtu der sandalyeyi iter düşürür. Evde bulasık makinesini babası ile boşaltırlar. Çamasırları beraber katlarız. Sandalyeden masaya çıkar 1 2 3 sayar babasının kucağına atlar. Düşer vs diye hiç engellemedik. Hep bi cesaret. Korkusu yok. Acıdı diyince öptük geçti dedik hep. Şimdi düşünce acıdı diyip kendi kolunu ayağını öpüyor kalkıyor. Bu da kötü. Ortası yok sanırım. Diğer minik bebeğim aksine çok sakin. Allahım bana acıdı sanırım diyorum. Tam tersi gibi.

Mutlaka yazarsan sevinirim bizim yer küçük oluğu için ergotrapist bile yok 🤦‍♀️bizim de çocuk doktorumuz demişti geç yürüdü ama bilişsel olarak bak o kısım daha açık olur bir tarafa yoğunlaşır diye aynı dediği gibi oldu şuan dil olarak karşılıklı konuşur seviyede, sayı renk şekil bunları zaten bilir vs hani bakıyorum öyle herkesle iletişim kurmak istemese tam korkayım ama öyle de değil. Birini tanıdı bir kaç kez gördü diyelim iletişim kurar sever hele misal belli yaş üstü olan binamızdakiler çok seviyor kaçmaz ama bir bebek az sesli ses çıkarsın korkuyor elinden oyuncak alınsa bakar yada direk kendi verir keyfi gelirse tam yanaşıyor yanlarına ama onlar buna normal bişey dese anne anne kaçıyor ben anlamadım belki de ilk çocuk benim tecrübesizliğim vakti vardır bilmiyorum 🙈yada daha çok çocuk göstermem lazım ama bu da ha deme ile olmuyor ki sürekli misafir çağırma denk gelmiyor
Kızım da yüksek seste hala korkuyor. Ben sessizliğe alıştırdım sanırım. Biraz ses olsun heyecanlanır tepki gösterir. Yüksek seste ağlar. Minik bebem de her sese öylece bakar pek umursamaz, hatta duyuyor mu acaba diye arkadan sesleniyorum dönüp bakıyor şükür diye rahatlıyorum 😅 bence kendini ifade ediyor olması harika. Kendini anlatabildiği için daha sakin olduğunu düşündüm 🍀

Kızım da yüksek seste hala korkuyor. Ben sessizliğe alıştırdım sanırım. Biraz ses olsun heyecanlanır tepki gösterir. Yüksek seste ağlar. Minik bebem de her sese öylece bakar pek umursamaz, hatta duyuyor mu acaba diye arkadan sesleniyorum dönüp bakıyor şükür diye rahatlıyorum 😅 bence kendini ifade ediyor olması harika. Kendini anlatabildiği için daha sakin olduğunu düşündüm 🍀
Ben de eşimde sakin insanlarız konuşurken vs, binamız da sakin zaten belli yaş üstü insanlar onları da sık görüyor hatta bazen bakarım yeleğini vs giyer kapıya dikilir hadi X ablaya kahveye gidelim der, dediğim gibi iletişim var ama çocuklarda bir korkma var o da galiba az gördüğü için yada çok gürültülü çocuklara ne tepki verecek bilemiyor 😅çok şükür dediğim gibi kendini ifade konuşma kısmında Allah yüzüme güldü 😅

Ben de eşimde sakin insanlarız konuşurken vs, binamız da sakin zaten belli yaş üstü insanlar onları da sık görüyor hatta bazen bakarım yeleğini vs giyer kapıya dikilir hadi X ablaya kahveye gidelim der, dediğim gibi iletişim var ama çocuklarda bir korkma var o da galiba az gördüğü için yada çok gürültülü çocuklara ne tepki verecek bilemiyor 😅çok şükür dediğim gibi kendini ifade konuşma kısmında Allah yüzüme güldü 😅
Sakin bir kişilik var maşallah diyelim. Benim kız yaz boyu ilkokul kuzenleri ile oynadı. Komşu çocukları da vardı. Babaanne köyünde de tavuk inek kedi köpek vs durmadan ev dışında bahçelerde koşturdu. Bağ evimiz var toprakta çamurda çocuklarla oynadılar. Şimdi Zıp zıp trambolin e götürüyorum .uykusunda zıplamak için kalkıyor.Belki bu yüzden eve sığamıyor , uykuları da yarımdır. Şaştık kaldık 2. Yi doğurduk. Halimiz harap. Şu saatte bir süre sessizlik oluyor diye hoşuma gidiyor uyumuyorum🤣

2 yaş aşısı var yarın. Bu benim için zirve. Her aşı ateş içinde geçti. 41.8 e kadar gördük. Havale değildi ama hep yüksekti malesef. Doğum günü hatrına bu defa ateş olmaz inşallah. 🙏Âmin 😅

Sakin bir kişilik var maşallah diyelim. Benim kız yaz boyu ilkokul kuzenleri ile oynadı. Komşu çocukları da vardı. Babaanne köyünde de tavuk inek kedi köpek vs durmadan ev dışında bahçelerde koşturdu. Bağ evimiz var toprakta çamurda çocuklarla oynadılar. Şimdi Zıp zıp trambolin e götürüyorum .uykusunda zıplamak için kalkıyor.Belki bu yüzden eve sığamıyor , uykuları da yarımdır. Şaştık kaldık 2. Yi doğurduk. Halimiz harap. Şu saatte bir süre sessizlik oluyor diye hoşuma gidiyor uyumuyorum🤣
Biz de her hafta sonu ailelerin köyünde oluyoruz hayvanlar toprak iç içe ama biz tabi sürekli peşinde aman düşecek modundayız ki bu hata bence 🤦‍♀️ama ne bileyim 17 aylık sonrası yürüyünce hala bana güven vermiyor bunu aşmam lazım kesinlikle, 2. Bebeğin adına seni gözlerinden öper önünde saygı ile eğiliyorum büyüksün 🤣🤣bizimki de gece babasını ifşalamak ile meşgul eşim uykuda pırt yapınca buna uyanıp heyecan ile babası babası diyor ve aynen şu cümle babası sen büyük bir pırt yaptın diyor 🤣🤣🤣

2 yaş aşısı var yarın. Bu benim için zirve. Her aşı ateş içinde geçti. 41.8 e kadar gördük. Havale değildi ama hep yüksekti malesef. Doğum günü hatrına bu defa ateş olmaz inşallah. 🙏Âmin 😅
Yani ne diyeyim aynı korku bende de var çünkü biz de hiç bir aşıyı aaa ateş olmadı şükür diye geçirmedik hep oldu bu kez 1 aşı galiba değil mi

Back
X