2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Kızlar bebeğim 6 ay 1 haftalık henüz emeklemiyor ve desteksiz oturmuyor. Sizde durumlar nasıl? Bir de ayakta tuttuğumda adım atmayı bilmiyor, nasıl öğretebilirim?

Kızlar bebeğim 6 ay 1 haftalık henüz emeklemiyor ve desteksiz oturmuyor. Sizde durumlar nasıl? Bir de ayakta tuttuğumda adım atmayı bilmiyor, nasıl öğretebilirim?
Canım erken daha ya emekleme için kimisinin gelişimi önde oluyor kimisinin geri hepsi normal bence, biz 6.5 aylığız emekleme yok rahat oturuyor, adım atmayı bilmiyor, canım adım atma hareketi içinde bence erken hatta annem oturma için de erken büyükler 7 ayda yek oturur 8 ayda pek oturur mu ne derlermiş 😅

Emekleme için erken, instada yonca görgül var fizyoterapist onun videolarına bi bakmanı tavsiye ederim arkadaşım

Canım erken daha ya emekleme için kimisinin gelişimi önde oluyor kimisinin geri hepsi normal bence, biz 6.5 aylığız emekleme yok rahat oturuyor, adım atmayı bilmiyor, canım adım atma hareketi içinde bence erken hatta annem oturma için de erken büyükler 7 ayda yek oturur 8 ayda pek oturur mu ne derlermiş 😅
Benimki desteksiz oturamıyor da, çok hareketli bir bebek devriliyor hemen

Bizde de aynı durum. Ama erken daha zaten. Ayaklarına çok bastırma diyorlar. Erkenmiş. Büyüyünce skolyoz, lordoz olabilirmiş.

Kızlar 6. Ay aşısında da ateş olmadı aşı yerinde kocaman kızarıklık oldu sonra küçüldü morardı ama orada sertlik ve ısı artışı var hemşireye sordum olabilir dedi ama tabi canım sıkıldı, yaşayan var mı

Biz yemek yerken o da hep mama sandalyesinde. Biz yedikçe ağzını hareket ettiriyor 🤭 siz yerken hep yanınızda demi canım

7. Ay dolmadan mama sandalyesine oturmasın dedi doktorumuz. O yüzden henüz kullanmadım. Ama onun yanında bir şeyler yiyip ağız hareketlerime bakmasını sağlıyorum şimdilik

Benim de desteksiiz oturmuyor. Adım atmıyor ama zamanları var daha. Emekleme de yok kızım da. Döne döne her yere gidiyor. Emekleme çalışmalarını bıraktı.
Benimki desteksiz oturamıyor da, çok hareketli bir bebek devriliyor hemen
Benimki de hemen önündekileri almaya çalışıyor hop yerde 🙈

7. Ay dolmadan mama sandalyesine oturmasın dedi doktorumuz. O yüzden henüz kullanmadım. Ama onun yanında bir şeyler yiyip ağız hareketlerime bakmasını sağlıyorum şimdilik
Aaa nedenki destekli oturabiliyorlar ya ben direk oturttum. 🙈

2 yil ucretsiz izin aldim ama 1 yil daha alirim gibi gozukuyor işe gitmekten nefret ediyorum:))
Yaa ben de böyleyim asla dönesim yok, evden bir şey yapsam para kazanmak için keşkem😀

Bu ay sadece 100 gr almış benim bebik, boyu da aynı kalmış. Emmesi yine sık ama sanırım benim beslenmemden olmuş, yiyemedim kucağımdan bırakıp, uzun saatler aç kaldım😞 Anacuğum gelecek yakın zamanda inşallah, anam gadın anam, besle beni, besiye çek beni anam😄 Kocama da ayrı sinir oluyorum bu aralar, çok düşüncesiz çok bencil geliyor, boşansam bebeme yazık olur mu diye hayal kuruyorum, darlandım.

Yaa ben de böyleyim asla dönesim yok, evden bir şey yapsam para kazanmak için keşkem😀

Bu ay sadece 100 gr almış benim bebik, boyu da aynı kalmış. Emmesi yine sık ama sanırım benim beslenmemden olmuş, yiyemedim kucağımdan bırakıp, uzun saatler aç kaldım😞 Anacuğum gelecek yakın zamanda inşallah, anam gadın anam, besle beni, besiye çek beni anam😄 Kocama da ayrı sinir oluyorum bu aralar, çok düşüncesiz çok bencil geliyor, boşansam bebeme yazık olur mu diye hayal kuruyorum, darlandım.
Bende annemin yaninda kaldim 2 ay sirf yemek yiyebilmek icin:)) peki doktor gelisimine ne dedi cnm?

Ek gıdaya başladın demi sevmiyor mu yemeyi, bide bende tek bakıyorum canım kendimi aç bırakmamaya dikkat ediyorum en kötü bi yumurta kırıp yiyorum hızlıca yoksa güçten düşeriz ihmal etme kendini, bebeklere de belli olmuyor bazı ay az alıyorlar aynı şekilde besleniyor bazı ay fazla alıyor, doktor normal dediyse takılma hiç

X