2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Kucakta oturtmaya başladınız mı benimki ana kucağında bile durmuyor oturmak istiyor ama çevrede görenler zararlı diyor. Siz ne yapıyorsunuz bu arada bizimki 3.aydan beri dönüyor geceleri fırıldak gibi

Benimki de çok erken başladı dönmeye. Tamamen karın üstü duruyor başını kaldırıp.
Ama oturma konusunda ben de tereddütteyim ya. Zararlı diyorlar. Ama destek veriyoruz sonuçta. Sorun olmamalı. Destekli oturtmaya 4. Ay itibariyle başlanıyordu sanırım. Anakucağında tutunca da pratik yapmış oluyor aslında. Ben onu dik seviyede tutuyorum. Oturur pozisyona çok yakın oluyor.
Bu arada bizdeki beşik dar diye geceleri dönemiyor. Rahat ediyorum

yakın zamanda döner bence ama uykular haram olabilir dönünce kendini uyandırıyor bu seferde uykuya dalamıyor bazen hunileri takıyoruz evde bende yere yatırıp ellerinden tutup kaldırıyorum oturur pozisyona kendi geliyor o yüzden oturtmaya başlamıştım ama dün okadar kötü tepki yedimki ben bile şaşırdım doğru yapıyormuşum demekki herkes başlamış bizden önce

Birde 6.ayda oturmalı ek gıda için diyorlar ya aslında her kafadan bir ses çıkıyor eskiler oturtmazmış benimde aklım karıştı. Bizdeki beşikte dardı ama mecbur değiştirdik rahat edemedi aşırı hareketli benim ki napcaz bilmiyorum ana kucağında durmuyor ordada başını dik tutup oturmaya çalışıyor vadesi doldu sanırım bizim için

Nasıl geçti? Ateş, huzursuzluk oldu mu?

Aşıya gitmeden önce calpol veriyor musun?
Valla benim kinde yarım dönmeden başka etkinlik yok, yüz üstü yatırıyorum çabalasın diye ama hemen ağlıyor
Halıya örtü serip yatirinca başladı benimki. Yapmiyorsan dene bakalım. Birkaç da oyuncak.

Başını kaldırıp oturmaya çalışması pratik işte. Öyle yapıyor benim kızım da. Sonra da ağlamaya başlıyor ama ben iş güç yaparken sakin oturup beni izlediği de oluyor. O zamanlar en büyük kurtarıcım ana kucağı.
Bazı çocuklar hiç durmuyormuş. O zaman sizinki de öyle.

Ben ellerinden tutup kaldırmıyorum artık. Ona da zararlı diyorlar diye hangisi doğru acaba. Ellerininden tutunca hemen oturur şekilde duruyor ama kollarına zarar verebilirmişiz o şekilde. Korkuyorum o yüzden.

Ben ellerinden tutup kaldırmıyorum artık. Ona da zararlı diyorlar diye hangisi doğru acaba. Ellerininden tutunca hemen oturur şekilde duruyor ama kollarına zarar verebilirmişiz o şekilde. Korkuyorum o yüzden.
Evet benimki de hemen kafasını kaldırıyor ama ben de çekmiyorum. Mantıken zaten küçücük eklemleri var. Kolu cikabilir. Biz küçükken kolumuz çok çıkardı. Babam hunharca bizi çekiştirerek oyun oynadığı için ama kiz kardeşimin daha çok çıkardı. Onun bebekken de çıkmış. Bence bununla alakası var.

Ay gerçekten mi oda mı zararlıymış ben kendim çekmiyorum sadece tutuyorum kendi kalkıyo kendimiz çeksek belki çıkık filan olurda e o zaman hiç bişey yapmayalım kalsınlar öylece ben anlamadım ki

Aaa kuzum çok geçmiş olsun en zoru görmüşsün kırk ateş ne demek
Doktorum vurdurmamı istedi hem menenjit hem rotayı ama ikisini de vurdurmadık biz.

Aşıya gitmeden önce calpol veriyor musun?

Halıya örtü serip yatirinca başladı benimki. Yapmiyorsan dene bakalım. Birkaç da oyuncak.
39 u görmeden vermedim canım , bence biraz vücudun savaşması da gerekiyor hemşire 38.5 u geçerse verin dedi, bu konuda Farklı görüşler var ama canım

Bugün ilk kez döndü benimkide ya mutlu oldum babası yanındaymış ben göremedim ama ilkimiz gerçekleşti

Mama ile besleyen annelere soruyorum
Bebeği iştahsız olanlar neler yapıyorsunuz?
Yeme sıklığı iyice azaldı kızımın.
Resmen reddediyor yemeyi. Aç kalıyor.
Çok az miktar tüketiyor. İyice azaldı yani.
5 ay kontrolünde dra soracağım.
Eğer tatmin edici cvp alamazsam doktor doktor gezerim herhalde.
Gerçi ben de aşırı iştahsız bir çocukmuşum. Bana benzedi demek ki
ama bu kadar az yemesi beni üzüyor artık.
Zaten azdı şimdi iyice azaldı.
Gece yine fena değil ama gündüz çok kötü geçiyor. Aç hissetmiyor bu kız.
Aç olsa ağlar. Ağlamıyor saatlerce aç durduğu halde

Anne sütü ile besleniyor oğlum ama benimki de iştahsız Baştan beri öyle aman aman emip de kilo almadı.
Aç kaldığını nereden anladın? Kilo alımı aylık nasıl?

Kızlar tam tur dönmeye başladı derken hemen düşürüyordum koltuktan yanındaydım bi döndü baktım iniyor koltuktan yakaladım yavaşça indi daha da tek hiçbiryer yatırmamak lazım bunları

Anne sütü ile besleniyor oğlum ama benimki de iştahsız Baştan beri öyle aman aman emip de kilo almadı.
Aç kaldığını nereden anladın? Kilo alımı aylık nasıl?

Saatlerce yemediği için diyorum aç diye.
Yani o aç hissetmiyor öyle olsa ağlardı çünkü. ama aç kalıyor bence.
Son iki aydır 700 gr aldı. Doktor da dedi 60 cc 4 aylık bebek için çok az diye. O kadarını bile bitiremiyor işte çoğu kez.
Bu ay çok az almıştır kesin.
Böyle devam etmesini istemiyorum.
Mesele asla kilo değil bu arada. Sorun o küçücük biberonu bile bitirememesi. Ne olacak böyle bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…