- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #39.361
Kucakta oturtmaya başladınız mı benimki ana kucağında bile durmuyor oturmak istiyor ama çevrede görenler zararlı diyor. Siz ne yapıyorsunuz bu arada bizimki 3.aydan beri dönüyor geceleri fırıldak gibi
yakın zamanda döner bence ama uykular haram olabilir dönünce kendini uyandırıyor bu seferde uykuya dalamıyor bazen hunileri takıyoruz evdeBen 3. Aydan beri oturtuyorum canım Osman gönüal ın buna ilişkin videosu var, şuanda ana kucağında hafif eğimli oturabiliyor tabi kemerle yoksa devrilir bide masada yemek yerken kucağımda masayla oynuyor oturarak 4.5 aylığız, sağa sola dönüyor ama tam dönmemiz hiç olmadı yani yüz üstü gelemedi dönerek
Birde 6.ayda oturmalı ek gıda için diyorlar ya aslında her kafadan bir ses çıkıyor eskiler oturtmazmış benimde aklım karıştı. Bizdeki beşikte dardı ama mecbur değiştirdik rahat edemedi aşırı hareketli benim ki napcaz bilmiyorum ana kucağında durmuyor ordada başını dik tutup oturmaya çalışıyor vadesi doldu sanırım bizim içinBenimki de çok erken başladı dönmeye. Tamamen karın üstü duruyor başını kaldırıp.
Ama oturma konusunda ben de tereddütteyim ya. Zararlı diyorlar. Ama destek veriyoruz sonuçta. Sorun olmamalı. Destekli oturtmaya 4. Ay itibariyle başlanıyordu sanırım. Anakucağında tutunca da pratik yapmış oluyor aslında. Ben onu dik seviyede tutuyorum. Oturur pozisyona çok yakın oluyor.
Bu arada bizdeki beşik dar diye geceleri dönemiyor. Rahat ediyorum
Nasıl geçti? Ateş, huzursuzluk oldu mu?Aynen canım uzamıştı tırnakları ya kesilecek kadar uzundu kırılıyordu sıpanın ama doktor ikinciye diyet yap dedi malum zor da bi doğum oldu 3.5 üstünü aslında doktorlar istemiyor bence çünkü doğumu zorluyorsağol canım yeni fobim var artık aşı korkusu
Biz yeni aşı olmadık kuzum , 4. Ayda 40 a yakın ateş oldu bizde yazdım burayada kaçtı gözünden sanırımNasıl geçti? Ateş, huzursuzluk oldu mu?
Aşıya gitmeden önce calpol veriyor musun?Ya küçük yerdeyim canım ama Heryerde yabancı uyruklu çocuk var bide aileler ankarada, çocuğunu ateşli hali beni çok üzüyor ya o çaresiz o yorgun hali insanı mahvediyor cidden , bu ay doktora soracağım ilk şey niye bu aşılar kimi çocukta ateş yapıyor kimisinde yapmıyor
Halıya örtü serip yatirinca başladı benimki. Yapmiyorsan dene bakalım. Birkaç da oyuncak.Valla benim kinde yarım dönmeden başka etkinlik yok, yüz üstü yatırıyorum çabalasın diye ama hemen ağlıyor
Birde 6.ayda oturmalı ek gıda için diyorlar ya aslında her kafadan bir ses çıkıyor eskiler oturtmazmış benimde aklım karıştı. Bizdeki beşikte dardı ama mecbur değiştirdik rahat edemedi aşırı hareketli benim ki napcaz bilmiyorum ana kucağında durmuyor ordada başını dik tutup oturmaya çalışıyor vadesi doldu sanırım bizim için
yakın zamanda döner bence ama uykular haram olabilir dönünce kendini uyandırıyor bu seferde uykuya dalamıyor bazen hunileri takıyoruz evdebende yere yatırıp ellerinden tutup kaldırıyorum oturur pozisyona kendi geliyor o yüzden oturtmaya başlamıştım ama dün okadar kötü tepki yedimki ben bile şaşırdım doğru yapıyormuşum demekki herkes başlamış bizden önce
Evet benimki de hemen kafasını kaldırıyor ama ben de çekmiyorum. Mantıken zaten küçücük eklemleri var. Kolu cikabilir. Biz küçükken kolumuz çok çıkardı. Babam hunharca bizi çekiştirerek oyun oynadığı içinBen ellerinden tutup kaldırmıyorum artık. Ona da zararlı diyorlar diyehangisi doğru acaba. Ellerininden tutunca hemen oturur şekilde duruyor ama kollarına zarar verebilirmişiz o şekilde. Korkuyorum o yüzden.
Ay gerçekten mi oda mı zararlıymış ben kendim çekmiyorum sadece tutuyorum kendi kalkıyo kendimiz çeksek belki çıkık filan olurda e o zaman hiç bişey yapmayalım kalsınlar öylece ben anlamadım kiBen ellerinden tutup kaldırmıyorum artık. Ona da zararlı diyorlar diyehangisi doğru acaba. Ellerininden tutunca hemen oturur şekilde duruyor ama kollarına zarar verebilirmişiz o şekilde. Korkuyorum o yüzden.
Ben son kontrolde bunu sordum doktora, aşıdan önce calpol vereyim mi diye. Hayır normal ateşini düşürürsün, olmaz dedi. Yarın aşıya gidiyoruz, çok korkiremAşıya gitmeden önce calpol veriyor musun?
Aaa kuzum çok geçmiş olsun en zoru görmüşsün kırk ateş ne demekBiz yeni aşı olmadık kuzum , 4. Ayda 40 a yakın ateş oldu bizde yazdım burayada kaçtı gözünden sanırımbaya 6-7 saat calpole rağmen yandı çocuk, menenjiti vurdurdunuz mu doktoru gerek yok diyen oldu mu peki
39.8 i gördü canım ya kötüydü, rotayı yaptırmadım bende menenjittede çok kararsızım ateş korkutuyorAaa kuzum çok geçmiş olsun en zoru görmüşsün kırk ateş ne demek
Doktorum vurdurmamı istedi hem menenjit hem rotayı ama ikisini de vurdurmadık biz.
Haklısın canım ateş hem korkutuyor hem de düşürmeye çabalamak o stres anı çok yorucu39.8 i gördü canım ya kötüydü, rotayı yaptırmadım bende menenjittede çok kararsızım ateş korkutuyor
39 u görmeden vermedim canım , bence biraz vücudun savaşması da gerekiyor hemşire 38.5 u geçerse verin dedi, bu konuda Farklı görüşler var ama canımAşıya gitmeden önce calpol veriyor musun?
Halıya örtü serip yatirinca başladı benimki. Yapmiyorsan dene bakalım. Birkaç da oyuncak.
Onların o çaresizliğini görmek çok üzücü ya minicik yavrumu götürüp hasta etmişim gibi hissettimHaklısın canım ateş hem korkutuyor hem de düşürmeye çabalamak o stres anı çok yorucu
Anne sütü ile besleniyor oğlum ama benimki de iştahsızMama ile besleyen annelere soruyorum
Bebeği iştahsız olanlar neler yapıyorsunuz?
Yeme sıklığı iyice azaldı kızımın.
Resmen reddediyor yemeyi. Aç kalıyor.
Çok az miktar tüketiyor. İyice azaldı yani.
5 ay kontrolünde dra soracağım.
Eğer tatmin edici cvp alamazsam doktor doktor gezerim herhalde.
Gerçi ben de aşırı iştahsız bir çocukmuşum. Bana benzedi demek ki
ama bu kadar az yemesi beni üzüyor artık.
Zaten azdı şimdi iyice azaldı.
Gece yine fena değil ama gündüz çok kötü geçiyor. Aç hissetmiyor bu kız.
Aç olsa ağlar. Ağlamıyor saatlerce aç durduğu halde
Anne sütü ile besleniyor oğlum ama benimki de iştahsızBaştan beri öyle aman aman emip de kilo almadı.
Aç kaldığını nereden anladın? Kilo alımı aylık nasıl?