- 20 Mart 2011
- 13.742
- 32.274
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #39.341
Senin bebeğin doğum kilosu kaçtı canım? Bir de boyu?Büyüdükçe kilo alımı azalıyor canım bu ay benimde 800 aldı , bakalım 5 ayda ne kadar alacak, hiç devletteki doktor 5 te gelmenize gerek yok dedi 6 da gelin dedi ama ben bi götürüp kilo baktırırım ya
Kiloya ben evde de bakıyorum tek tartılıyorum sonra bebişle tartılıyorum aradaki fark kadar geçen ayda sağlamasını yaptım doğruydu sende öyle yapbilirsin sonrakiler içinBüyüdükçe kilo alımı azalıyor canım bu ay benimde 800 aldı , bakalım 5 ayda ne kadar alacak, hiç devletteki doktor 5 te gelmenize gerek yok dedi 6 da gelin dedi ama ben bi götürüp kilo baktırırım ya
Ben rota yaptırmadım menenjitte de çok kararsızım çünkü 4. Ayda 40 derece ateşlendi , ondan korkuyorum doktor bilhassa menenjit önemli Arabistan tarafından geliyor haca umreye giden olursa risk dedi5. Ayda devlet aşısı yok ya ondandır canım. Bizim rota asimız var. Rota sorun değil de menenjit korkutuyor beni. 4. Ayda calpol verip gitmeme rağmen kötü olmustu.
Bizde yapıyoruz onu da hassas değil doğru değil diye düşünüyoruz ama sağlama yapmadık hiçKiloya ben evde de bakıyorum tek tartılıyorum sonra bebişle tartılıyorum aradaki fark kadar geçen ayda sağlamasını yaptım doğruydu sende öyle yapbilirsin sonrakiler için
3880 / 55 cm canımSenin bebeğin doğum kilosu kaçtı canım? Bir de boyu?
Maşallah3880 / 55 cm canım
Aynen canım uzamıştı tırnakları ya kesilecek kadar uzundu kırılıyordu sıpanın ama doktor ikinciye diyet yap dedi malum zor da bi doğum oldu 3.5 üstünü aslında doktorlar istemiyor bence çünkü doğumu zorluyorMaşallahsenin oğlan anne karnını pek sevip epeyce kaldı tabi
Geçmiş olsun bu arada. Umarım ciddi bir şey yoktur
Ayyyyy ateş beni korkutuyor. Benim doktorum da İstanbul'da 5 menenjit vakası var dedi. Anons yapılıyormuş sağlıkçılar arasinda bu tür şeyler. Sanırım hepsi de yabancı uyruklu çocuklar. Bir tanesi vefat etmiş hatta. Küçük şehirde isen sorun olmaz ama burada yabancı uyruklu çok. Korksam da yaptırıyorum maalesef. Ben aşıya gitmeden calpol veriyorum. Bilmiyorum etkisini azaltır mı acaba ama asm de ebem sorun olmaz demişti.Ben rota yaptırmadım menenjitte de çok kararsızım çünkü 4. Ayda 40 derece ateşlendi , ondan korkuyorum doktor bilhassa menenjit önemli Arabistan tarafından geliyor haca umreye giden olursa risk dedi
Şimdi kaç yani en son kontrolde3880 / 55 cm canım
Ya küçük yerdeyim canım ama Heryerde yabancı uyruklu çocuk var bide aileler ankarada, çocuğunu ateşli hali beni çok üzüyor ya o çaresiz o yorgun hali insanı mahvediyor cidden , bu ay doktora soracağım ilk şey niye bu aşılar kimi çocukta ateş yapıyor kimisinde yapmıyorAyyyyy ateş beni korkutuyor. Benim doktorum da İstanbul'da 5 menenjit vakası var dedi. Anons yapılıyormuş sağlıkçılar arasinda bu tür şeyler. Sanırım hepsi de yabancı uyruklu çocuklar. Bir tanesi vefat etmiş hatta. Küçük şehirde isen sorun olmaz ama burada yabancı uyruklu çok. Korksam da yaptırıyorum maalesef. Ben aşıya gitmeden calpol veriyorum. Bilmiyorum etkisini azaltır mı acaba ama asm de ebem sorun olmaz demişti.
Valla benim kinde yarım dönmeden başka etkinlik yok, yüz üstü yatırıyorum çabalasın diye ama hemen ağlıyorBenim kız bir iki gündür tamamen dönmeye başladı. Özellikle yere yatirdigimda yüz üstü dönmeye çalışıyordu. Bugün tam döndü kafasını diktisonra sıkıldı dönüp tekrar sirt ustu yattı. Kahkahalarla izledik çok güzeldi
4. Ay kontrolünde 7.900 kilo, boy 67-68 cm dediler canımŞimdi kaç yani en son kontrolde
MaşallahKucakta oturtmaya başladınız mı benimki ana kucağında bile durmuyor oturmak istiyor ama çevrede görenler zararlı diyor. Siz ne yapıyorsunuz bu arada bizimki 3.aydan beri dönüyor geceleri fırıldak gibi
Gecmis olsun canim kalici hasar olmamasi icin dinlendir epey bu gibi durumlarda ilerleme olabilir dikkat et sen iyi ol annesi cunku daha cok ohtiyaci olacak bebegin sanaCanım aşırı zor değil ya kaka sinyalleri çok net bide ben kasmıyorum yani bebek bu amaç gazını kakasını rahat yapsın bide altı pişik olmasın diye yıkayıp kurulamam, okuduğum kitaptada diyordu yorgunsanız bırakın bebeğinizle iletişiminizi bozmayın diyordu, valla daha az tutuyorum şuan bide gün içinde babaya daha çok paslayıp dinlendiriyorum bileğimi, inşallah toparlar ama neredeyse 2 aydır ağrıyor doktorda bi jel verdi yolladı dinlendir dedi
Ayy 40 ndan sonra çok erkenmiş ben ona cesaret edemedim 4. Aya girince başladım ona bile erken diyorlar birde senin gibi olsaydı nolurdu bilmiyorumMaşallah
Ben kv dengesizi yüzünden daha kırkı çıkmadan kucakta oturtuyordum bana arada bir öyle yapmam gerektiğini söylemişti o zamanlar azar azar şuan da kucağıma aldıkça hep oturur pozisyonda tutuyorm. İnşallah erkenden oturtma pozisyonda tuttuğum için bi sıkıntı olmaz. Hatta bazen kendisi doğrulmyaa oturmuya çalışıyor da gücü yetmiyor
Dengesiz ben herşeyin en iyisini bilirim diye yirtinan bir kv sahip olunca böyle oldu bende bilmediğim den öyledir dedim ne bileyim babam bile kızdı bana çok erken diye ben o zaman durdum işte. Zaten nefret ediyorum şuan daha bı ettimAyy 40 ndan sonra çok erkenmiş ben ona cesaret edemedim 4. Aya girince başladım ona bile erken diyorlar birde senin gibi olsaydı nolurdu bilmiyorum
Ay doktorda öyle ilgisizdi ki ağrı kaldırmaktan dedi geçti ya bida mı gitsem çünkü ağrıda hiç bi hafifleme yok verdiği jel sadece bi ağrı kesici ay ilgisiz devlet doktorlarından nefret ya adam kalkıp koluma bile bakmadıGecmis olsun canim kalici hasar olmamasi icin dinlendir epey bu gibi durumlarda ilerleme olabilir dikkat et sen iyi ol annesi cunku daha cok ohtiyaci olacak bebegin sana
Ben 3. Aydan beri oturtuyorum canım Osman gönüal ın buna ilişkin videosu var, şuanda ana kucağında hafif eğimli oturabiliyor tabi kemerle yoksa devrilir bide masada yemek yerken kucağımda masayla oynuyor oturarak 4.5 aylığız, sağa sola dönüyor ama tam dönmemiz hiç olmadı yani yüz üstü gelemedi dönerekKucakta oturtmaya başladınız mı benimki ana kucağında bile durmuyor oturmak istiyor ama çevrede görenler zararlı diyor. Siz ne yapıyorsunuz bu arada bizimki 3.aydan beri dönüyor geceleri fırıldak gibi