• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Merhaba arkadaslar ben bugün kontrole gittim. Sadece ultrasonlar muayene etti. Bebeis 3400 gr olmus. Daha tam istedigim gibi asagida degil dedi. Alttan muayene etmedi. Nst de de sancı çıkmadi. Ama eve gelince sancım oluyor. Sebebini anlamiyorum. Düzenli sancı gelirse gel dedi. Otur kalk egzersizleri yap dedi. Bir de ahududu yapragi çayına basla dedi. Gunde 6-7 hurma yiyecekmisim

Kizlar kontrolden çıktım nst de hiç sancım çıkmadi .36haftalik kilo 2.900 boy 49 cm ama doktor annene bir sor kaç kilo boy da doğdun dedi. gelişimi biraz ilerde karın cevreside ilerde birazcik bu da normal doğumda bizi zorlayabilir bol su iç dedi. yani geç döllenmeye göre ilerde olabilir ama son adet tarihime göre de tam oluyor .
Ben hiç kilo almadım 3haftada ve tedirgin oldum çünkü bide kilo verdim üzerine ama burda bir çok kişi de yazmisti senin kilonla alakası yok o senden çeker cekicegini diye ne yediysem çocuğa gitmiş.
Çatlak hiç olmamis ama asıl dikkat etmen gereken haftalar şimdi başlıyor mutlaka yag kremlerini sur dedi. Bol bol su iç dedi.
Regenesis Max devam et dedi ama ben hergun icmicem galiba haftada 3-4 gün icicem. Yürüyüş ve egzersiz için 37de konuşalım dedi haftaya anlaticakmis hemde çatı muayenesi yapicakmis
Bebek çok çatık kaşliydi sinir krizi geçirmiş gibiydi hatta doktor da güldü bu çocuk niye hiç sevmiyor ultrasonu kaşını çatmış sinirlı dedi sağolsun espri yaptı ama hormonlarım sayesinde şuan çatık kaşlı mi dogcak tribine girdim 😂 şaka bı yana 3haftadir kilo almayı bırakın vermiş biri olarak bebeğe etkilemedifini görünce rahat ettim .
Çok normal doğum ağzıyla konuşmadı sanki beni sezeryana alistirir gibi bir hali vardı işte karın cevresi ileride çıkarsa doğumda zorlayabilir falan diye işimi Allah'a bıraktım ne derse kabul edicem .
Rennie yazdi gaviscon ise yaramadığını söyledim
Canım benim doktorum da beni sezeryana çekmeye çalışıyor. Birde dedıkı üç beş tane doğur mican en fazla iki yani sezeryana bu kdr uzak olma 🙄 ben direnmeyı bıraktım çocuğum için saglklı neyse o olsun dıyorum artık
Evet hanımlar çok şükür bayramın 2. Günü doğum yaptım, Rabbim hepinize sağlıklı ve hayırlı doğumlar nasip etsin 🥰🌼
Maşallah çok,şükür saglıkla büyüt dsrısı bize olsın inşallah. Nasıl oldu diye sorucam ama,yorumlar da okudum maşallah size🧿🙏
Yalancı sancıları benim gibi artan var mı? Biraz ayakta sabit kalsam veya yürüsem çok kasılıyor karnım. Eskisi gibi yürüyemiyorum. Az bir yürüsem dinlenmek istiyorum hemen. Biraz uzasa yolum belime ağrılar giriyor. Acaba bebek kanala girmiş midir? Ondan mı böyle oluyor?
Benimki canım bugün 3 kere yaşadım sancı adet sancısı gibi yarn kontrolde sorucam bilgi veririm.bende iki dakkalık market bile mahvediyo beni.

Merhaba arkadaslar ben bugün kontrole gittim. Sadece ultrasonlar muayene etti. Bebeis 3400 gr olmus. Daha tam istedigim gibi asagida degil dedi. Alttan muayene etmedi. Nst de de sancı çıkmadi. Ama eve gelince sancım oluyor. Sebebini anlamiyorum. Düzenli sancı gelirse gel dedi. Otur kalk egzersizleri yap dedi. Bir de ahududu yapragi çayına basla dedi. Gunde 6-7 hurma yiyecekmisim
Maşallah canım normal mi düşünüyosun . O sancılar da yalancı sancıdır onlar nst dd çıkmıyo

Yalancı sancıları benim gibi artan var mı? Biraz ayakta sabit kalsam veya yürüsem çok kasılıyor karnım. Eskisi gibi yürüyemiyorum. Az bir yürüsem dinlenmek istiyorum hemen. Biraz uzasa yolum belime ağrılar giriyor. Acaba bebek kanala girmiş midir? Ondan mı böyle oluyor?

Normalmis bu durum ,geçen hafta aşırı zorlandım sağlık ocağına kan vermeye gittim 5 dakikalık yol 5 saatlik gibi gelmişti resmen 🙈 doktora da aşırı baskı yapıyor dedim ayakları vajinaya doğruymuş kanala girme durumu değilmiş yani .ilk gebeligimde bu haftalarim baya rahattı bol bol yürüyüş yapardım bunda evden cikasim gelmiyor adım başı tuvalet ihtiyacı da cabası 🙈

Maaşallah 😍 demek ki annenin aldığı kiloyla alakası yok keşke bende almasam 15,5 aldım sabit kalır inşallah😅
Valla bana burada hep arkadaşlar yazmıştı senin kilonla alakası yok diye ben 12kiloda sabit kaldım hatta biraz da verdim.. şuan 69.50 deyim değişmiyor kilom ve ailem yüzünden çok korktum kilo almadım bebek besinsiz mi kaldı diye.. eşim sağolsun sürekli acaba bebeğimiz gelisemiyormu diye bana güzel telkinler verdi 😂 şükür bebek kilo boy iyi durumda korktuğum başıma gelmedi. 15kilo da fazla değil ama bundn sonra sabit kalabilirsiniZ güzel beslendiginiz sürece sorun yok😍

Şu saat oldu hiç bir ilaç fayda etmedi mide yanması ile geceme devam ediyorum 🥲 gerçekten ağlamamak için zor tutuyorum yediklerimi saysam yazik dersiniz yani bu kadar mı bu kiz reflü yu haketmis🥲🥲 doktor mideye baskı yapıyor normal dedi. Ben napiyim artık bilemiyorum komple rennie yi kafaya mi dikeyim gaviscon la karıştırıp kokteyl niyetine onu içeyim .baharat yok kızartma yok bı kivi yemistim akşam üzeri onun bedelini mi ödüyorum anlamadim dünde gece 4e kadar uyutmadi

Ben geçen hafta gittiğimde benimki de öyle söylüyordu sizinki gibi zorlayabilir vs. Biraz da sezeryana itmek için yaptıklarını düşünüyorum. Sana diyolar ki işte bebek çok iri seni zorlayabilir... iri olmasa da kolay mı sanki doğum yapmak ?? Bebeklerin kafatasları neden kemikleşmiyor doğmadan önce? Doğum sırasında çıkarken esnemesi için. Bu da gösterir ki aşırı kilolu olmadığı sürece illa ki bizim olduğu kadar bebeğin de esneme payı var. Elbette doktor sözüne de güveneceğiz ama ben bu ihtimali 4 kiloyu geçerse düşüneceğim. O zaman razı olabilirim onlar için sezeryan daha kolay çünkü. Gün versin alsın bebeği tamam işi bitti. Normal doğumda öyle mi bazen saatlerce sancı çekiyorsunuz sancınızı açılmanızı beklemek zorundalar ve bebeği ittirmenizi ıkınmanızı bekleyecekler vs. Onlara daha zor geliyor. Bir de gecenin bir yarısı sabahın körü de olabiliyor bu olay onların da işine gelmiyor bence.
Kesinlikle haklısın doktorlar risk almak istemiyor. 2 normal doğumum var ikisi de göbek çevresi önden gidiyordu göbek önemli değil önemli olan kafa büyüklüğü. Biri 39 diğeri 40 hafta geçince 3700-3780 doğdular. Çatınız müsaitse bebek baş aşağı geliyorsa herhangi bir komplikasyon gelişmediyse ameliyatı düşünmeyin bile. Normal doğum yapınca vücut hemen toparlanıyor bebeğe bakmak için kimseye ihtiyaç duymuyorsun, besleme sorunu hiç yaşamıyorsun iki bebeğim de hiç mama almadı ve sarılık olmadılar mesela. Tabi ki doğumun her türlüsü zor ama ameliyat beni hep daha çok korkutur. Anne ve bebek için en sağlıklısı normal doğum, gerekmedikçe kendinizi kestirmeyin Rabbim herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🤲🏻

Şu saat oldu hiç bir ilaç fayda etmedi mide yanması ile geceme devam ediyorum 🥲 gerçekten ağlamamak için zor tutuyorum yediklerimi saysam yazik dersiniz yani bu kadar mı bu kiz reflü yu haketmis🥲🥲 doktor mideye baskı yapıyor normal dedi. Ben napiyim artık bilemiyorum komple rennie yi kafaya mi dikeyim gaviscon la karıştırıp kokteyl niyetine onu içeyim .baharat yok kızartma yok bı kivi yemistim akşam üzeri onun bedelini mi ödüyorum anlamadim dünde gece 4e kadar uyutmadi
Canim birde Galviks advance surubu dene renninin dozu düşük bu yuksek bana azda olsa bu ii gelio

Merhaba hanımlar 🌼
Bugün kontrol vardı. Bebek boyu kilosu normal. Başı kanala doğru dönmüş. Nst yaptık. Sancı normal çıktı. 1 Mayıs pazartesi günü sezeryan randevusu aldık. Sezeryan olmasına doktor ile karar verdik. İnşallah 38+4 te bebeğimize kavuşacağız. 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Doğum şekline ve güne karar verilince kafam rahatladı sanki. Umarım hepimiz için hayırlısı olur 🤲🏻💞
Amin gerçekten insan günü belirledi mi bi rahatlama geliyo Perşembe günü inşallah artık günü belirler diye dua ediyorum o belirsizliğin stresi üzerimde
Benimde arttı biraz iş yapsam yada yemek yaparken çok ayakta dursam kuyruk sokumuma belime kramplar giriyo bebek hareketleri bile sancı olmasına sebeb oluyo dinlenince uzanınca geçiyo
tam 35te 2200 civarı demişti yine zayıf olduğunu söylemişti 36+6da 2700 civarı gene zayıf dedi 500 gram almış totalde 2 haftada
35+1de 2300dü doktorum gayet iyi gelişimi kilosu haftasıyla uyumlu demişti herhangi bir sıkıntı zayıf gelişimi yavaş demedi zaten o haftalarda ortalama kilo alımı bu şekil oluyo doktorunuz sezeryan yanlısı biri anneyi böyle üzüp strese sokmak yerine keşke çatı muayenesini bekleyip en azından onu mana etseymiş özel hastanelerde sezeryana yönlendiren doktor çok daha fazla devlette de zor durumda bile normal doğum için diretiyolar hiç ortaları yok malesef daha geçen yeğenimin başına geldi devlette 2. Doğumu olacaktı normal doğum bebek takılı kaldı gelmiyo diye zorla normal doğum yaptırmaya çalışmışlar en son kadıncağız bağırmış yeter artık neyi bekliyorsunuz olmuyo diye öylelikle zor bela sezeryana almışlar birde doktoru senden bunu beklemezdim sen normal doğurabilirsin sanmıştım umutluydum diyormuş siz görmediniz mi doktor hanım bebeğin boynundan iki kere kordonu çözdünüz nasıl doğurucaktım demiş bazı doktorlar gerçekten bir alem 🙄 doğum konusunda iyice araştırıp hassas bir doktor bulmak zor o yüzden önceliği bebek ve annenin sağlığı olmayan birçok doktor var hem özelde hem devlette

Geçmiş olsun bebek iyice aşağı inmeden mide yanmaları zerre azalmıyo tekmeleri göbek deliğime indiğinden beri mide yanmalarım aşırı derecede azaldı oturduğum yerde sabaha kadar kıvrandığımı biliyorum hergün Allah yardımcınız olsun inşallah arkadaşın dediği ilaç iyi gelir haftalarca doğru düzgün bişey yiyemedim yesem ceremesini çektim bide benim zaten gastrit problemim var normaldede birçok şey yememeye yağsız baharatsız yemeye alışkın olmama rağmen bir meyve bile mahvediyordu beni

Kızlar günaydin herkes güzel bir gün geçirir inşallah 🙏🏻 Benim aklıma takılan farklı bir konu var düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Bugün 38+1 oldum ben bebeğim geçen haftaki kontrolde 3 kg çıkmıştı ve bayadır baş aşagı durusu ama kanalda değil yarın kontrolüm var çatı muayenesi yapılacak galiba büyük ihtimalle doktorum sezeryanı sunucak ama ben çok kararsızım sebebi şu benim bugüne kadar daha hiç yalancı sancım olmadı görseniz hamile değil gibiyim kasılmam ağrım felan hiç yok sizce bu normalmi yani cahilce büyük ihtimalle ama benim bebeğin beklesemde geleceği yok gibi geliyor sanki bana 🤣🤣sizce boşuna strese girmeden sadece bu sebeple sezeryanı mı tercih etmeliyim ilk gebeliğim bi bilgim yok

Kızlar günaydin herkes güzel bir gün geçirir inşallah 🙏🏻 Benim aklıma takılan farklı bir konu var düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Bugün 38+1 oldum ben bebeğim geçen haftaki kontrolde 3 kg çıkmıştı ve bayadır baş aşagı durusu ama kanalda değil yarın kontrolüm var çatı muayenesi yapılacak galiba büyük ihtimalle doktorum sezeryanı sunucak ama ben çok kararsızım sebebi şu benim bugüne kadar daha hiç yalancı sancım olmadı görseniz hamile değil gibiyim kasılmam ağrım felan hiç yok sizce bu normalmi yani cahilce büyük ihtimalle ama benim bebeğin beklesemde geleceği yok gibi geliyor sanki bana 🤣🤣sizce boşuna strese girmeden sadece bu sebeple sezeryanı mı tercih etmeliyim ilk gebeliğim bi bilgim yok
2 normal dogum yaptim şiddetle tavsiye ederim.Normal dogumla doğan bebeklerin bagisikligi daha güçlü oluyor. Çok şükür oglum çok nadir hastalanır. Hatta dogup 1 yasina gelene kadar grip dahi olmadi. Burun aspratörü aldim hic kullanmadim burnu bile tıkanmadi. Hemen kalkip yürüdüm. Yani daha vakti var bekleseniz daha iyi olur gibi. Ben de sizle aynıyım ve ben de bekliyorum . Dr. Bu hafta içi dogar dedi bekliyorum bakalim. Benim sancilarim var ama bebek daha tam olarak asagi inmemis. O asagi inme olayi bir anda da gerceklesebilirmis.

Canım dün gece salatalık yedim. Bi süre snra da soğuk süt içtim. Sabaha kdr ilk defa yanmam olmadı geceyi şurupsuz geçirdim. Acaba bebek asagıds diye mi yanmam,oşmadı bunları yedim diye mi bilmiyorum sende dene bu ikisini inşallah işe yarar
Evet normal düşünüyorum ama biran önce doğsa iyi olacak yoksa bebek çok büyüyecek gibi
Allah gönlüne göre versin inşallah🙏

2 normal dogum yaptim şiddetle tavsiye ederim.Normal dogumla doğan bebeklerin bagisikligi daha güçlü oluyor. Çok şükür oglum çok nadir hastalanır. Hatta dogup 1 yasina gelene kadar grip dahi olmadi. Burun aspratörü aldim hic kullanmadim burnu bile tıkanmadi. Hemen kalkip yürüdüm. Yani daha vakti var bekleseniz daha iyi olur gibi. Ben de sizle aynıyım ve ben de bekliyorum . Dr. Bu hafta içi dogar dedi bekliyorum bakalim. Benim sancilarim var ama bebek daha tam olarak asagi inmemis. O asagi inme olayi bir anda da gerceklesebilirmis.
Bende normal yapmayı çok istiyorum cahil cesareti bendede var hiç korkmuyorum doğumdan sadece sancılarım baslamıcakmış gibi geliyor endişeleniyorum doğmıcak mı diye 🤣 inşallah sağ Salim kavuşalım bebeklerimize 🙏🏻

Benim de ilk gebeligimde hiç sancım vs yoktu. Ama tam 40+0 da suyum geldi sonrasında sancı geldi. Yani eğer normal doğum istiyorsan acele etme derim ben. Zamanı gelecektir illaki. 41 haftada normal doğum yapan bile var çevremde.

Merhaba kızlar bugün 34+2 haftalık hamileyim akşam tuvalet kagıdına benden biraz kan geldi bugün doktora gidicem eşimi bekliyorum başlasa gelmedi karnımın alt kısmına hafif agrı giriyor arada başına gelen varmı acaba bebek hareketli bu arada maşallah

Merhaba kızlar bugün 34+2 haftalık hamileyim akşam tuvalet kagıdına benden biraz kan geldi bugün doktora gidicem eşimi bekliyorum başlasa gelmedi karnımın alt kısmına hafif agrı giriyor arada başına gelen varmı acaba bebek hareketli bu arada maşallah
Korkutmak gibi olmasin da benim dogumum böyle başlamisti

Back
X