2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ya ben bu aralar şunu yaşıyorum. Kızım uyuyor odada. Kameradan bakıyorum hareket yok. İyi diyorum. Sonra bi kontrol için odaya gidiyorum sessizce. Şak diye açıyor gözünü ya da mızmızlanmaya başlıyor. Hemen yanına yatıyorum. Susuyor. Tam kalkayım diyorum. Yakamdan tutuyor. Değişik bir şey oldu bu ya. 😂😂 Bebeksin sen kendine gel. Yaşın 1 bile değil. Yakadan insan yakalamak nasıl bir reflekstir. 😂😂😂😂
hahahahaha bebiş: annesin sen kendine gel hep yanımda duracaksınnn🤣🤣

Valla
Hırıltı uzun zamandır bizde de var iki kere kontrole gittim iki farklı doktor da ciğerlere inmemiş burnunu temizle dedi ama benim içim rahat etmemeye başladı olmadı haftaya aşı yapılırken doktorla görüşeuim röntgen talep edeyim çünkü hep hırıltı var ama ateş yok emmesi kilo alımı iyi hareketleri güzel yanı hasta gibi değil
Yazalı baya olmuş inşallah önemli bişey çıkmamıştır. Ben de oğlumda yaşamıştım bu durumu 4 aya kadar sanırım. Anne sütü alan bebeklerde süt balgamı olurmuş ve hırıltı gibi ses gelirmiş göğüsten öğrenince rahatlamıştım ben de. Belki sizin bebeğinizde de bundandır.
Kızlar bebisleriniz kaç cm doğdu 2. Ay kontrolünde kaç çıktı bunu biraz kafaya takmaya başladım sanki endişeleniyorum benim kızım 50 cm doğdu 2. Ayında 54 ölçütler bişi demedi ama bana az gibi geliyor
Benim kızım 53 doğdu 2. Ayda 59 cm. Persentilde %50yi yakalıyorsa sorun yok diyorlar. Sıkıntı olsa kontrolde doktor söyler. Her çocuğun gelişimi farklı başkalarıyla kıyaslayıp canınızı sıkmayın.

Yazalı baya olmuş inşallah önemli bişey çıkmamıştır. Ben de oğlumda yaşamıştım bu durumu 4 aya kadar sanırım. Anne sütü alan bebeklerde süt balgamı olurmuş ve hırıltı gibi ses gelirmiş göğüsten öğrenince rahatlamıştım ben de. Belki sizin bebeğinizde de bundandır.

Benim kızım 53 doğdu 2. Ayda 59 cm. Persentilde %50yi yakalıyorsa sorun yok diyorlar. Sıkıntı olsa kontrolde doktor söyler. Her çocuğun gelişimi farklı başkalarıyla kıyaslayıp canınızı sıkmayın.
Teşekkür ederim yorumunuz için 🥰 içim rahatladı biraz

Benim bebeğim 9da uyuyup gece emmek için arada uyanıyor ve en son sabah en geç 7.30da uyanıyor bende sizin gibi acaba erken mi uyutuyorum dedim 2 gece 10.30a kadar inatla ayık tuttum ama sonuç değişmedi yine en geç 7.30da uyandı. Zaten 9da uyumasına da ben alıştırmadım kendi öyle seçmişti, sanırım uyuttuğumuz zamanla alakası yok bebek maalesef kendi düzenini kendi seçiyor
6-8 arası bebeklerin doğal uyanma saatidir. Değiştirmeye çalışmayın bence.

O son kısımda dediği memede uzun süre kalıyorsa açtır diyor ama doyuyor yani ayrılmak istemiyor onu napacaz😂bı atak doneminden çıktık sanırım huniyi takma seviyesine geldiydim 🥴
Benim oğlum da tam tersi oldu doyar doymaz bırakıyor kati suretle emmiyor bir daha. Uykuya bile memede geçmek istemiyor. Çok enteresanlar..

selam kızlar oğlumu çocuk cerrahiye götürdüm sünnet için. 9 ay 1 yaştan önce yapmam dedi. pipi çok küçük kalıyor dedi. muayene etti aslında yapılabilir ama şu yağlı bölgeye her gün masaj yapmak gerekiyor siz de yapmıyorsunuz pipi içinde küçücük kalıyor dedi. ne güzel yaptırıp kurtulacaktık devlette tek doktor var başka bir doktor bulmalıyım değil mi? herkes yenidoğandan itibaren yaptırıyor böyle şeyler duyan oldu mu?

selam kızlar oğlumu çocuk cerrahiye götürdüm sünnet için. 9 ay 1 yaştan önce yapmam dedi. pipi çok küçük kalıyor dedi. muayene etti aslında yapılabilir ama şu yağlı bölgeye her gün masaj yapmak gerekiyor siz de yapmıyorsunuz pipi içinde küçücük kalıyor dedi. ne güzel yaptırıp kurtulacaktık devlette tek doktor var başka bir doktor bulmalıyım değil mi? herkes yenidoğandan itibaren yaptırıyor böyle şeyler duyan oldu mu?
Ben ürolojide yaptırdım hiç öyle bir şey söylemedi bana, şuan yapılmadan önceki haline göre minnacık evet ama bebek büyüdükçe o da büyür diye düşünüyodum böyle kalmaz umarım🤣

Bize 3. Ayda yapalım dedi çok sıcak olduğu için erteledi ben hemen yaptırmak istiyordum sma özel hastane

Bende goturdugumde sormuştum sunneti banada bir yaştan once yapmiorus dedi

Ben ürolojide yaptırdım hiç öyle bir şey söylemedi bana, şuan yapılmadan önceki haline göre minnacık evet ama bebek büyüdükçe o da büyür diye düşünüyodum böyle kalmaz umarım🤣
kalmaz yaaa yapanlar öyle kalsın diye mi yapıyor 🤣🤣🤣 o bölgeye masaj yapmak gerekiyormuş içe gömülü olmasın diye

Kızlar benim bebiş kakasını 2 günde 1 yapıyordu. Sadece formül mama ile besleniyor. Aptamil prosyneo. Son zamanda 3 4 gün mü ne oldu. Maflor damla da kullanıyorum. Dün karnına masaj yaptım. Sanki kaka yapacakmış ama canı acıyormuş gibiydi. Normalde huzursuzluğu yok. Uykusunu da uyuyor ama masaj yapınca mızmızlanıyor. Akşam mamasına 5ml fazla su koydum. Kakasını yine yapamadı. İnternette zeytinyağı verin demişler. Biz de bu sabah sıcak suyla yıkadık. Poposuna vazelin sürdüm. Mamasına da bir damla zeytinyağı koydum. Sonra da yarım çay kşğ zeytinyağı içirsim. Anca yaptı. Ama daha yapacak. Ikınıyor ara ara. Sorun yaşayanlara çözüm yolumu anlatmak istedim. Bu zeytinyağı olayı bana saçma geliyordu. Bebek sonuçta ama doktor tavsiye etmiş birkaç kişiye. O yüzden rahatça uyguladım.

Evet küçük kalıyor ama düzeliyor ki sonra. Sıkıntı olmuyor yani. Neden dert etmiş acaba bunu?

Kızlar benim bebiş kakasını 2 günde 1 yapıyordu. Sadece formül mama ile besleniyor. Aptamil prosyneo. Son zamanda 3 4 gün mü ne oldu. Maflor damla da kullanıyorum. Dün karnına masaj yaptım. Sanki kaka yapacakmış ama canı acıyormuş gibiydi. Normalde huzursuzluğu yok. Uykusunu da uyuyor ama masaj yapınca mızmızlanıyor. Akşam mamasına 5ml fazla su koydum. Kakasını yine yapamadı. İnternette zeytinyağı verin demişler. Biz de bu sabah sıcak suyla yıkadık. Poposuna vazelin sürdüm. Mamasına da bir damla zeytinyağı koydum. Sonra da yarım çay kşğ zeytinyağı içirsim. Anca yaptı. Ama daha yapacak. Ikınıyor ara ara. Sorun yaşayanlara çözüm yolumu anlatmak istedim. Bu zeytinyağı olayı bana saçma geliyordu. Bebek sonuçta ama doktor tavsiye etmiş birkaç kişiye. O yüzden rahatça uyguladım.
İlk kızımda mama kullanmıştik ama ölçüye göre neyse onu kullan canım fazla su koymak bile alması gerekenden az mama almış olur.zeytinyağını kullanırdım ben de hatta tatlı badem yagı da vermiştik onu verince on dk demeden rahatliyordu.Kaka yapamayınca ağrı olmazmış gazdan dolayı ağrı olduğu için ağlarmis bu arada dün bir Dr paylaşımda denk geldi

X